bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:494/3453)

SERNIKOBROWNIE Z CZERWONYMI PORZECZKAMI 231

sernik z białą czekoladą i czerwonymi porzeczkami. Ciasto wbrew pozorom nie jest ani skomplikowane, ani czasochłonne w przygotowaniu. Długi jest natomiast czas pieczenia ciasta bo około 60 min. Ciasto brownie i masę serową pieczemy jednocześnie, bez wcześniejszego podpiekania spodu. Ciasto nie jest za słodkie bo słodka masa serowa przełamana jest kwaśnymi czerwonymi porzeczkami oraz smakiem gorzkiej czekolady(...)dodajemy rozpuszczoną czekoladę z masłem. Na końcu dodajemy przesianą mąkę zmieszaną z solą i mieszamy łyżką lub mikserem na małych obrotach. Przygotowane ciasto przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Masa serowa: Białą czekoladę topimy w kąpieli wodnej, a następnie studzimy. Czerwone porzeczki myjemy, osuszamy i obrywamy z gałązek. Jajka ubijamy mikserem z cukrem, a następnie dodajemy porcjami zmielony

Kuchnia MagdaLeny
Szybkie Brownie 222

Czy da się zrobić pyszne ciasto w środku nocy ? Jasne, że tak :) Tym razem przepis na cudowne czekoladowe, miękkie w środku i delikatnie przypieczone z zewnątrz

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Lody domowe truskawkowe i śmietankowe 159

Lody, lody dla ochłody. Przy takich letnich temperaturach jakie w końcu zapanowały, lody i zimne napoje to prawdziwe zbawienie. Do tej pory wydawało mi się, że

Bon appetit mon amie
Chleb razowy + film 154

Prosty w przygotowaniu chleb razowy to idealny przepis dla każdego laika kulinarnego, który pierwszy raz w życiu piecze chleb. Bez ulepszaczy, bez zbędnych składników smakuje wyśmienicie z pewnością zachwyci nie jedno podniebienie.   składniki na 2 bochenki chleba 800 g mąki pszennej razowej 100 g mąki pszennej białej 1 łyżeczka cukru 600 ml ciepłej wody 50 g drożdży(...)posypanej mąką ). Gotowe ciasto dzielimy na 2 równe części, przekładamy do prostokatnych foremek – keksówek posmarowanych tłuszczem i ponownie odstawiamy do wyrośnięcia na około 40 minut. Tak przygotowany chleb pieczemy w piekarniku rozgrzanym to temp 200 st. C około 40-50 minut.   Artykuł Chleb razowy + film pochodzi z serwisu Smakowite Dania

Smakowite Dania
Sernik na herbatnikach bez pieczenia. 182

Mając gości, jest się zmuszonym godnie ich przyjąć. I ja chciałam stanąć na wysokości zadania, a więc trzeba zrobić coś do kawy. Tylko po okresie świąteczno

Dieta moja pasja
Śmietankowiec 399

Mieliśmy ostatnio ochotę na smaczny, niezajmujący deser. Jako, że nie miałam zbytnio czasu pilnować piekarnika, postanowiłam zrobić śmietanowca. Ten pyszny deser można zrobić w dwóch wariantach

W poszukiwaniu inspiracji
Lodowiec 151

Ostatnio zrobiłam się sentymentalna. Często wracam wspomnieniami do lat kiedy byłam małą dziewczynką. Przeglądam stare zdjęcia, pamiątki z dzieciństwa. Kilka dni temu natrafiłam również na stary

Fascynacje Ani
Śmietanowiec z wiśnią w galaretce bez pieczenia 150

Proste i efektywne ciasto na zimno.  Przy weekendzie mam dla Was przepis na deser cudeńko. Bardzo ładnie wygląda,a jego przygotowanie jest banalnie proste i

zdrowo i aktywnie
Śmietanowiec z wiśnią w galaretce bez pieczenia 201

Proste i efektywne ciasto na zimno.  Przy weekendzie mam dla Was przepis na deser cudeńko. Bardzo ładnie wygląda,a jego przygotowanie jest banalnie proste i

Zdrowie i pysznie na talerzu
Krem z awokado, mus czekoladowy z awokado i banana 153

Pyszny i zdrowy, czekoladowy krem z awokado, banana i kakao, słodzony syropem klonowym. Do przygotowania kremu potrzebujemy dojrzałe awokado i dojrzałego, ale nie przejrzałego banana. Jeśli

Moja Delicja
SERNIK GOTOWANY 1658

Sernika gotowanego nie robiłam już ... noo ładnych parę lat.  Jakoś tak mi się o nim zapomniało i nie wiem czemu, bo sernik jest bardzo dobry

Walijskie Pichcenie
Sernik z borówkami na czekoladowym spodzie (z ciasteczek) 275

oprószenia sernika Na spód: 1 opakowanie ciasteczek maszynkowych w polewie czekoladowej Brześć  (250 g) około 130-150 g rozpuszczonego masła lub margaryny Przygotowanie: Spód blaszki wykładamy papierem do pieczenia, boki smarujemy tłuszczem i obsypujemy np. kaszą manną (można też całą blaszkę natłuścić i obsypać kaszą manną). Ciasteczka rozdrabniamy w misie blendera z nożami. Dolewamy stopniowo rozpuszczony tłuszcz, mieszamy(...)bardzo krótko i delikatnie miksujemy. Masę wykładamy na ciasteczkowy spód. Na wierzch sypiemy borówki. Sernik wkładamy do nagrzanego do 210 stopni piekarnika (grzanie góra-dół, środkowy poziom, bez termoobiegu). Pieczemy około 45 minut. Boki sernika powinny odchodzić lekko od blaszki, a wierzch być przyrumieniony. Po upieczeniu zostawiamy sernik w wyłączonym piekarniku, przy lekko uchylonych drzwiczkach (jeszcze kilka minut

Słodkie okruszki
Makowiec – prosty przepis 228

ciasta formujemy a la kulę, zawijamy ją w folię do żywności i wkładamy na 1 godzinę do lodówki (lub na krócej do zamrażalnika). Dno formy wykładamy papierem do pieczenia, zapinamy obręcz. Boki smarujemy tłuszczem. Bierzemy około 2/3 naszego ciasta (resztę zostawiamy w lodówce), lekko je rozwałkowujemy (stolnicę/matę oprószamy mąką) i przekładamy do formy. Ugniatamy w taki sposób(...)białkiem. Mi w smarowaniu i wycinaniu pasów z ciasta pomagał mój synek Ciasto wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika (środkowy poziom, grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Pieczemy około 50-60 minut (czas pieczenia może być różny w zależności od piekarnika, obserwujemy ciasto, u mnie zazwyczaj 50 minut wystarcza). Po przestudzeniu ciasto oprószamy cukrem pudrem lub polewamy lukrem

Słodkie okruszki
Wafle z mlekiem w proszku 192

Smaczne i bardzo łatwe do zrobienia wafle z mlekiem w proszku są częstym deserem na moim świątecznym stole. Wafle są umiarkowanie słodkie, jeśli więc ktoś lubi

Kuchcik gotuje
Piernik biszkoptowy 152

upieczeniu jest mięciutki i puszysty. Jednak to w kolejnych dniach jest najsmaczniejszy. Staje się wtedy mniej puszysty, taki bardziej tępy, co zdecydowanie ułatwia krojenie na cienkie kawałki. Pieczemy go bez dodatku kakao, więc swój kolor zawdzięcza użytej sodzie i dodatku miodu. Przepis jest prosty, a przygotowanie zajmuje 15 min. Składniki ubijamy mikserem, jedynie na samym końcu mieszamy sztywną pianę(...)miksujemy. Partiami dodajemy mąkę wymieszaną z sodą i przyprawą do piernika, nie przerywając miksować. Na koniec ubijamy pianę z białek i dodajemy ją do ciasta. Łączymy delikatnie drewnianą łyżką. Pieczemy w 180 stopniach około 50-60 min do tzw. „suchego patyczka”. Artykuł Piernik biszkoptowy pochodzi z serwisu Rusty fork

Rusty Fork

Proponowane wyszukiwania