bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:1498/3453)

Kurczak nie tylko pieczony i dobrze przyprawiony 99

spożywane jest także mięso kacze i tak zwana gęsina. Lecz zdecydowana większość konsumentów przepada i nie może obejść się bez mięsa pochodzącego od kur. Czyli przepada za kurczakiem, który podawany jest w różnej postaci. Gdyż można go gotować, piec, grillować, smażyć, dusić. Oczywiście w każdej postaci najlepiej smakuje dobrze przyprawiony. Czym przyprawić kurczaka ? Istnieje masa przypraw do kurczaka. Począwszy

ProstePesto.pl
Najlepsze, chrupiące pierniczki (wegańskie, bezglutenowe, bez cukru) 145

mojprzepisna.pl | Najlepsze, chrupiące pierniczki (wegańskie, bezglutenowe, bez cukru) Najlepsze na świecie wegańskie pierniczki, cieniutkie, chrupiące, pyszne od razu po upieczeniu, ale po kilku tygodniach od pieczenia również są przepyszne, mało słodkie. Ja wiem, że już po świętach i pewnie szybko ich nie upieczecie, ale muszę, po prostu muszę podzielić się z Wami przepisem na te pierniczki. Zrobiłam

moj przepis na
Sernik na białkach 107

szczyptą soli na sztywną pianę, delikatnie wkręcamy szpatułką  Przekładamy masę na spód, na który układamy ewentualnie biszkopty Pieczemy w temp.180*C przez 50-60 min. Pozostawiamy w piekarniku do wystudzenia ciasta. Jak dla mnie sernik smaczniejszy bez polewy czekoladowej. przepis stąd   z moimi modyfikacjami

Proste Potrawy
Zapiekanka bolońska z fasolą i pieczarkami + filmik 1408

sera, na tarce o dużych oczkach. Nagrzewamy piekarnik do temperatury 180 stopni C. 9. Wkładamy zapiekankę do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 30 minut z grzaniem góra-dół pod przykryciem, a następnie dopiekamy przez 10 minut z termoobiegiem bez przykrycia. Smacznego :-) Poniżej zapraszam na filmik

Kawa z mlekiem
Krówka 125

mamę, ale i ja nie pogardzę kawałeczkiem. Kruche placki, bita śmietana i kajmak z orzechami, prosto, pysznie i bez udziwnień.  Ciasto kruche:  3 szklanki mąki 1 masło (opcjonalnie margaryna) 1 szklanka cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 4 żółtka 1 łyżka śmietany 18% Z podanych składników śmietany zagniatamy kruche ciasto (jeśli nie będzie się chciało

Cynamonowe szczęście
Walentynki – pomarańczowe ciasteczka z dżemem z suszonych fig z pomarańczami 66

minut w temperaturze 180°C, na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Bądźmy czujni pod koniec pieczenia, aby ciastka zbyt mocno się nie spiekły. Kiedy ciastka ostygną, te z dziurką obsypujemy cukrem pudrem, natomiast te bez dziurki smarujemy ciepłym dżemem i łączymy je ze sobą. Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz

Tajemnice Smaku
Kruche ciasteczka migdałowe 112

przygotowane, pachnące migdałami to obowiązkowa pozycja podczas świąt Bożego Narodzenia. Składniki: 100g miękkiego masła 70g cukru 1 duże jajko 50g mielonych migdałów 180g mąki pszennej 0.5 łyżeczki proszku do pieczenia dżem malinowy Przygotowanie: W misce ucieramy dokładnie masło z cukrem, do uzyskania jasnej masy maślanej, dodajemy jajko, miksujemy jeszcze chwilę. Do masy dodajemy mąkę, mielone migdały i proszek dopieczenia(...)oprószonym mąką blacie kuchennym, wałkujemy cienko ciasto, wykrawamy foremką kółka, w połowie z nich robiąc okienko w dowolnym kształcie. Pieczemy ciasteczka około 10 minut, do lekkiego zarumienienia się ciastek. Upieczone i wystudzone ciasteczka, przekładamy dżemem, smarując część ciastka bez okienka, połową łyżeczki dżemu, dociskamy lekko ciastkiem z dziurką. Możemy lekko oprószyć ciasteczka cukrem pudrem. 4.9 / 5 ( 131 ocen ) Artykuł

NiePieprz.pl
Piernikowy torcik śliwka w czekoladzie 121

Dodatkowo 200 gramów suszonych śliwek 2 łyżki powideł śliwkowych do posmarowania blatów tortowych rurki do deserów, pierniki i bezy do dekoracji Ciasto czekoladowe Wszystkie składniki przełożyć  do miski i zmiksować na jednolitą masę. Tortownicę wyłożyć  papierem do pieczenia, przelać ciasto i wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 170 stopni i pieczemy do tzw. suchego patyczka ok 40 minut

Andzia Pichci
PIZZA SALAMI Z MOZZARELLĄ 106

wysmarowanej oliwą blaszce z wyposażenia piekarnika, możecie rozwałkować. Piekarnik nagrzewam do temp. 200 st. C. Grzanie góra plus dół bez termoobiegu. Na ciasto rozsmarowuje sos pomidorowy, tarty ser, układam kulki mozzarelli, pomidorki, salami. Posypuję świeżo zmielonym pieprzem. Pizzę piekę na środkowej półce piekarnika przez około 25 minut. Gotową dekoruję świeżymi listkami bazylii/rukoli, polewam oliwą czosnkową. Smacznego

Zasmakuj Kuchni
Pieczone ziemniaki 601

wykładamy papierem do pieczenia. Ziemniaki wkładamy do dużej miski. Wlewamy oliwę i poprzez potrząsanie i mieszanie, dokładnie pokrywamy nią ziemniaki. Dodajemy przyprawy oraz czosnek przeciśnięty przez praskę i ponownie całość dokładnie mieszamy.  Warzywa układamy w naczyniu żaroodpornym, które wkładamy do nagrzanego piekarnika.  Ziemniaki pieczemy około 50-60 minut w temperaturze 200 stopni. Ja piekę połowę czasu(...)termoobiegiem, a gdy widzę, że ziemniaki fajnie się zarumieniły, przełączam na grzanie góra + dół, już bez termoobiegu. Przed wyjęciem sprawdźcie, czy ziemniaki są miękkie. Smacznego

Smak mojego domu
Ciasto daktylowo-bananowe 144

miksera. Osoby unikające cukru mogą go pominąć, banany, daktyle i miód dają odpowiednią ilość słodkości, następnym razem upiekę je bez dodatku cukru. Akurat taką miałam recepturą. Ciasto można polać gorzką polewą czekoladową. Dodam, że wystarczy godzinka wraz z pieczeniem żeby było gotowe. Idealne na podwieczorek. Upieczcie. Obiecuję, że będziecie zachwyceni. Słodkich wypieków :) Potrzebujmy: Na ciasto: półtorej szklanki mąki

Izabelawkuchni
Muffinki "zebra" z polewą czekoladową i migdałami 147

tego podzielne i praktyczne, gdyż z wielką chęcią wskakują do wyprawki do pracy czy szkoły. W wersji lżejszej - bez polewy, smakują równie wyśmienicie. Składniki (12 porcji) -2 szkl. mąki -1/2 szkl. cukru  -2 łyżeczki proszku do pieczenia -2 łyżki kakao -1 szkl. mleka -1/4 oleju  -2 jajka -szczypta soli na polewę -tabliczka mlecznej czekolady

Zielona Kuchnia
Kruche ciasto ze śliwkami i bezą 187

schłodziłam w lodówce przez ok. 1 godzinę.  Jedną połówkę ciasta rozwałkowałam i wyłożyłam na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia 21x24 cm. Ciasto nakłułam w wielu miejscach widelcem. Wstawiłam na 20 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Beza: * 5 białek * 1 szklanka cukru * 1 kopiasta łyka mąki ziemniaczanej Dodatkowo: * 30 dkg śliwek * cukier puder Ubiłam białka ze szczyptą

Pieprzyć z Fantazją

Proponowane wyszukiwania