bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:1501/3453)

Zapiekanka rzymska (bezglutenowa) 169

wierzch i przyprawiamy sproszkowaną słodką papryką. Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni. 6. Wstawiamy zapiekankę do nagrzanego piekarnika i pieczemy 20 minut pod przykryciem. Jeżeli zależy nam na przypieczonym serze z zewnątrz, to można dopiekać jeszcze 10 minut bez przykrycia. Podajemy posypane serem typu parmezan lub grana padano. Smaczengo

Kawa z mlekiem
Golonki indycze w sosie BBQ 119

brązowy kolor ( w kilku miejscach można trochę przypalić ). Obsmażone golonki przełożyłem do żaroodpornego naczynia, posmarowałem dokładnie sosem barbecue. Wstawiłem bez przykrycia do piekarnika rozgrzanego do 120 stopni C, zapiekałem 3 godziny, co jakiś czas polewałem sosem. Pod koniec pieczenia zwiększyłem temperaturę do 220 stopni ( około 10-12 minut

R'n'G Kitchen
Ciasto oreo z solonym kremem z białej czekolady 187

ubijając i roztopioną czekoladę, następnie przesiana mąka i kakao. Na sam koniec dodajemy pokruszone na małe kawałeczki ciasteczka oreo (bez kremu, ten przyda się do kremu z czekolady). Ciasto wstawiamy do zimnego piekarnika ustawionego na  200 stopni i pieczemy 50 min. Po tym czasie wyłączamy piec ale nie wyjmujemy ciasta przynajmniej przez 30 - 40 min. Przygotowanie kremu

Kuba Gotuje
Wątróbka pieczona z jabłkami i cebulą 116

plasterki, zeszklić na tłuszczu po smażeniu jabłek. Naczynie żaroodporne wysmarować pozostałym masłem. Rzędami ułożyć wątróbkę, cebulę i jabłka. Piec 30 minut w temp. ok. 175 st. Przed podaniem oprószyć solą i pieprzem (chociaż dla mnie jest idealna bez przyprawiania :-)), opcjonalnie posypać posiekanym szczypiorkiem. Źródło: Chwila dla Ciebie Smacznego

Zielona Kuchnia
Drożdżowe Ze Śliwkami I Kruszonką 125

blaszkę wyłożona papierem do pieczenia i układamy na nim połówki śliwek ( aby było łatwiej wyłożyć blaszkę papierem do pieczenia, odwracam ja do góry dnem i nakładam papier na wierzch, zaginam rogi, kanty tak aby papier utworzył "pudełeczko" bez przykrywki, następnie odwracam blaszkę i tak przygotowany papierem wykładam blaszkę ;) Odstawiamy do ponownego lekkiego podrośnięcia na około

Gotowanie...to proste !
Placki z serka homogenizowanego 158

duże jajka Przygotowanie: Jajka z cukrem pudrem ubić na puszysta pianę. Dodać serek i wymieszać. Mąkę i proszek do pieczenia przesiać i dokładnie połączyć składniki. Na końcu do masy dolać olej oraz sok z cytryny. Na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu, łyżką wykładać porcje i smażyć z obu stron na rumiany kolor.  Podawać z ulubionymi owocami, cukrem pudrem

ChilliJemy
kakaowe placuszki na śniadanie 159

albo parówka, powstały placuszki. Dodatek kakao spowodował zmianę koloru placuszków, natomiast brak jaja w domu udowodnił, że i bez niego coś wyjdzie ;) Składniki: 3/4 szklanki mąki  1/4 szklanki kakao 1-2 łyżki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 łyżki oleju 1 szklanka mleka (można zastąpić jogurtem, kefirem czy maślanką) Przygotowanie: w osobnych miseczkach mieszamy osobno mokre

Gotowanie z pasją
Tarte flambée 161

wysmarowanej blaszce. Ciasto powinno być bardzo cienko rozwałkowane. Cebulę kroimy w piórka, boczek w kostkę i podsmażamy na patelni, bez użycia oleju. Śmietany łączymy, dodajemy łyżeczkę gałki muszkatołowej. Nasz sos rozsmarowujemy na cieście, na to układamy nadzienie i pieczemy w 220 stopniach przez około 15 minut. Prawdziwą tarte flambee jest pieczone na kamieniu w bardzo wysokiej temperaturze, a ciasto

Delusional Trine
Chałka z kruszonką 168

palcami do uzyskania kruszonki.Przechowujemy w lodówce. Kiedy ciasto ponownie wyrośnie smarujemy je mlekiem lub roztrzepanym jajkiem i posypujemy kruszonką.Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 º C przez 30-40 min.lub do suchego patyczka. Przepis na domowy dżem bez zagęstników znajdziecie  TUTAJ

Anielskie wypieki
Tort czekoladowy z bitą śmietaną, dżemem wiśniowym i malinami 180

przelałam ciasto. Biszkopt piekłam w temp. 160 st.C przez 35 minut, do tzw. suchego patyczka. Biszkopt po wyjęciu z pieca studzę. Gdy już był wystudzony, delikatnie pokroiłam na 3 plastry. Nadzienie: - słoiczek dżemu wiśniowego - wódka - nalewka z czarnego bzu - mrożone maliny (wcześniej rozmrozić) - tarta gorzka czekolada Bita śmietana: - 500 ml śmietany 30% - 4 łyżki cukru pudru - śmietanka fix Aby dobrze

Receptura smaku
Pieczona Dorada w ŚWIEŻYM rozmarynie i cytrynie 156

miski z ziemniakami posypujemy delikatnie solą i mieszamy tak by połączyć zioła z ziemniakami. Zawijamy w folie aluminiowa i bez dodatków tłuszczów starajmy się zrobić  bombkę z foli w taki sposób nie przyklei się nam ziemniak do foli . Pieczemy około 30 min do 40 w zależności od wielkości naszych ziemniaków. Doradę w między czasie oczyszczamy z łusek,myjemy(...)wkładamy do środka tj.na zdjęciu cienkie plastry cytryny . Na każdą Doradę kładziemy po gałązce rozmarynu. Zamykamy folią w taki sam sposób jak ziemniaki pieczemy również w 180C około 25-30 minut pod koniec pieczenia (ostatnie 5-7 minut) otwieramy od góry folie po to by nasza ryba miała przypieczoną skórkę. Jak widzimy całkowity czas przyrządzenia naszego wspaniałego dania

Viola cooks with passion
Wielkanocny chlebek z rodzynkami i marcepanem 152

ciasta układamy na górze przykrywając marcepan. Całą przykrytą blaszkę znowu dajemy w ciepłe miejsce na 20 minut. Całość pieczemy w 190’C (termoobieg 170’C) przez około 40-50 minut. Ciasto studzimy, w między czasie na patelni bez tłuszczu prażymy migdały, muszą się lekko zarumienić. Gdy ciasto wystygnie przygotowujemy lukier, czyli po prostu do cukru pudru dodajemy

KasiaiKrzysiu.pl
Pieczona szynka w rozmarynie 133

naczynia żaroodpornego natłuścić oliwą, ułożyć mięso ( bez cebuli i czosnku ) 7. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 ºC w funkcji góra-dół i piec ok 1h i 20 min. 8. Po upieczeniu odstawić szynkę na 5 min aby odpoczęła i pokroić w plastry. Uwaga: Ciepła grubo krojona pieczeń idealnie nada się na obiad, zimna cienko krojona

Atlas Smaków
Pancakes na mleku 170

pieczenia Masło rozpuścić. W misce wymieszać mikserem jajka, mąkę, rozpuszczone masło, mleko, sól, cukier i proszek do pieczenia. Masa powinna być dość gęsta. Ciasto odstawić na około 20 minut. Naleśniki smażyć na dobrze rozgrzanej, małej patelni, bez tłuszczu. Przekręcać kiedy na powierzchni pojawi się duża ilość małych bąbelków. Jeśli nie chcą odejść od patelni lub rozlewają się

Bullio
Spaghetti z marchewki z tahini i pieczonym kalafiorem 155

różyczki, umyj go i odstaw. Następnie wyłóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Dopraw solą, świeżo zmielonym pieprzem, kuminem, polej oliwką z oliwek. Całość dokładnie wymieszaj. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 200 C przez 30 minut. Tahini: Dowolną ilość ziaren białego sezamu podpraż na patelni bez tłuszczu, często mieszając. Uważaj, by nie przypalić ziaren! Gdy będą miały piękny

Moja pasja smaku

Proponowane wyszukiwania