bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:1508/3453)

Deser jaglany z czekoladą i wiśniami 88

udało mi się zamrozić tych owoców sporo. Po świątecznym obżarstwie słodkościami, nie miałam ochoty piec jakiegokolwiek ciasta, ale nabrałam ochoty na deser. A co pasuje do wiśnie? Czekolada! By deser był bardziej treściwy, wykorzystałam kaszę jaglaną, której dawno tu nie było 😊 I powstał wegański deser bez glutenu 😋😀 Składniki (na 3-4 porcje): 250 ml kaszy jaglanej 50 g gorzkiej

Weekendy w domu i ogrodzie
Sernik raffaello – prosty, pyszny, bez cukru i słodzików 63

wiem jak Wy, ale ja uwielbiam wszystko, co kokosowe! Ciacho, które mam dla Was dziś, spełniło moje wymagania co do deseru w 100%. Sernik raffaello – prosty, pyszny, bez cukru i słodzików, jednym słowem – idealny! Delikatny smak kokosa osłodzony dojrzałym bananem. Do tego niesamowicie słodka, kakaowa polewa na bazie suszonych daktyli. Wyobraźcie sobie to połączenie… albo lepiej(...)proste i szybkie. Najdłużej trwa samo pieczenie i schłodzenie go w lodówce, dlatego warto przygotować ciasto dzień wcześniej Najpierw zblenduj ze sobą twaróg, jajka, dojrzałego banana oraz gęstą część mleczka kokosowego. Następnie dodaj wiórki kokosowe oraz mąkę i całość dokładnie wymieszaj. Gotowe ciasto przelej do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto piecz w rozgrzanym na 180 stopni piekarniku

Natka Pietruszki
Bezglutenowa babka pomarańczowo-piernikowa 81

przemian łyżkę mąki, łyżkę dżemu, aż skończy się dżem, następnie łyżkę mąki, łyżkę mleka, aż skończy się mleko i mąka. Ciasto przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 30-35 min, do suchego patyczka. Ciasto wyjąć, potrzymać w formie 30 min, wyjąć z formy całkowicie ostudzić na kratce. Ciasto przekroić na plastry grubości wysokości foremki, z plastrów wykrawać(...)Formę wyłożyć papierem do pieczenia. Przelać 1/3 ciasta, rozsmarować po dnie. Włożyć wycięte ciasto ciemne, zalać resztą jasnego ciasta. Na górę ciasta jasnego pokruszyć pozostałości ciasta ciemnego. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec 30 min. Ciasto wyjąć, potrzymać w formie 30 min, wyjąć z formy całkowicie ostudzić na kratce. Polać polewą czekoladową (u mnie bez polewy). Smacznego! Bezglutenowa babka

moj przepis na
Bezglutenowa babka pomarańczowo-piernikowa 80

przemian łyżkę mąki, łyżkę dżemu, aż skończy się dżem, następnie łyżkę mąki, łyżkę mleka, aż skończy się mleko i mąka. Ciasto przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 30-35 min, do suchego patyczka. Ciasto wyjąć, potrzymać w formie 30 min, wyjąć z formy całkowicie ostudzić na kratce. Ciasto przekroić na plastry grubości wysokości foremki, z plastrów wykrawać(...)Formę wyłożyć papierem do pieczenia. Przelać 1/3 ciasta, rozsmarować po dnie. Włożyć wycięte ciasto ciemne, zalać resztą jasnego ciasta. Na górę ciasta jasnego pokruszyć pozostałości ciasta ciemnego. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec 30 min. Ciasto wyjąć, potrzymać w formie 30 min, wyjąć z formy całkowicie ostudzić na kratce. Polać polewą czekoladową (u mnie bez polewy). Smacznego! Bezglutenowa babka

moj przepis na
Bezglutenowa babka pomarańczowo-piernikowa 102

przemian łyżkę mąki, łyżkę dżemu, aż skończy się dżem, następnie łyżkę mąki, łyżkę mleka, aż skończy się mleko i mąka. Ciasto przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 30-35 min, do suchego patyczka. Ciasto wyjąć, potrzymać w formie 30 min, wyjąć z formy całkowicie ostudzić na kratce. Ciasto przekroić na plastry grubości wysokości foremki, z plastrów wykrawać(...)Formę wyłożyć papierem do pieczenia. Przelać 1/3 ciasta, rozsmarować po dnie. Włożyć wycięte ciasto ciemne, zalać resztą jasnego ciasta. Na górę ciasta jasnego pokruszyć pozostałości ciasta ciemnego. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec 30 min. Ciasto wyjąć, potrzymać w formie 30 min, wyjąć z formy całkowicie ostudzić na kratce. Polać polewą czekoladową (u mnie bez polewy). Smacznego! Bezglutenowa babka

moj przepis na
Bezglutenowa babka pomarańczowo-piernikowa 175

przemian łyżkę mąki, łyżkę dżemu, aż skończy się dżem, następnie łyżkę mąki, łyżkę mleka, aż skończy się mleko i mąka. Ciasto przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 30-35 min, do suchego patyczka. Ciasto wyjąć, potrzymać w formie 30 min, wyjąć z formy całkowicie ostudzić na kratce. Ciasto przekroić na plastry grubości wysokości foremki, z plastrów wykrawać(...)Formę wyłożyć papierem do pieczenia. Przelać 1/3 ciasta, rozsmarować po dnie. Włożyć wycięte ciasto ciemne, zalać resztą jasnego ciasta. Na górę ciasta jasnego pokruszyć pozostałości ciasta ciemnego. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec 30 min. Ciasto wyjąć, potrzymać w formie 30 min, wyjąć z formy całkowicie ostudzić na kratce. Polać polewą czekoladową (u mnie bez polewy). Smacznego! Bezglutenowa babka

moj przepis na
Pasztet z selera z pieczarkami 128

Przepis na pasztet z selera dostałam od bratowej. Przyznam szczerze, że podeszłam do niego jakoś bez przekonania. Ale jakie było moje zdziwienie gdy spróbowałam tego pasztetu. Ten pasztet to moja modyfikacja bo dodałam pieczarki i to był dobry wybór. Jako, że chciałam iść na łatwiznę seler starłam po prostu na tarce ( w przepisie trzeba było użyć maszynki do mięsa(...)Jeśli nie robiliście jeszcze tego pasztetu to polecam i zapewniam Was, że zjedzą go nawet mięsożercy. Zapraszam do lektury i do pieczenia a jak już upieczecie to podzielcie się opinią i wyślijcie fotki. Pasztet z selera z pieczarkami

Ewa w kuchni
Ciasteczka owsiane 125

najdzie nas ochota na coś słodkiego. W moim przepisie używam płatki owsiane, masło, proszek do pieczenia, mąkę, miodu i cukru. Jeżeli chcecie jeszcze bardziej odchudzić ciasteczka, możecie użyć zamiast cukru np. ksylitol. Dla osób z cukrzycą omijamy również miód. Zazwyczaj przygotowuję je bez jakichkolwiek dodatków. Jeżeli jednak chcecie to polecam dodać np. rodzynki czy suszoną żurawinę. Ich przygotowanie(...)inne przepisy na desery i ciasta . Składniki: 2 szklanki płatków owsianych 4 płaskie łyżki cukru białego bądź ksylitolu 2 jajka 4 płaskie łyżki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 120 g masła 1 łyżka miodu Sposób przygotowania: W małym rondelku rozpuszczamy masło na małym ogniu. Następnie odstawiamy je do przestudzenia. Do miski dodajemy mąkę, płatki owsiane, proszek

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Menu na tydzień: Samorosnąca mąka i cegła 143

czyli włoskiej – bez orientalnego kuskusu. Wiemy, że Wam smakowało. Spróbujcie je zrobić z kuskusem. Smakuje równie dobrze, ale jest bardziej pożywne. Czwartek: Polędwiczka w marynacie z musztardy Polędwiczka z pieca, w glazurze z musztardy i cukru trzcinowego, octu winnego i rozmarynu – z tych składników powstaje niezwykle aromatyczna mieszanka, która pięknie karmelizuje się podczas pieczenia lub smażenia

Niedzielny kucharz
Drożdżowy wieniec serowy z ziołami 150

upieczenie chleba to nie jest wiedza tajemna, lecz coś prostego :) Teraz nie tylko sama wymyślam jak urozmaicić receptury, ale też zaglądam jak inni pieką. Inspiracją do dzisiejszego wieńca była dla mnie Liska, która zamieściła swój  Wieniec serowo - cebulowy z tymiankiem . Składniki ciasta: 200-230 g. mąki , 100 ml. mleka , 30 g. drożdży , 1 łyżeczka(...)Zwinąć ciasto w rulon wzdłuż dłuższego boku, a następnie naciąć wzdłuż pozostawiając kilkucentymetrowy górny brzeg bez nacinania. Oba końce poprzekładać jeden pod drugim, pamiętając, aby nacięcie było u góry. Oba końce zlepić zawijając wieniec.  zawinięte ciasto w oczekiwaniu na wyrośnięcie przed pieczeniem Przełożyć ostrożnie do formy. Posmarować rozbitym jajkiem i posypać grubo zmielonym pieprzem. Odstawić na około

Codzienna kuchnia niecodzienna
Koperty z ciasta francuskiego z borówkami i limonką 78

Chrupiące i szybkie w przygotowaniu koperty z ciasta francuskiego z borówkami i limonką , posypane cukrem pudrem. Podawane na ciepło lub na zimno. Idealny przepis w przypadku

Moja Delicja
Ciasto orzechowo - jabłkowe 1341

Delikatnie mieszamy , aby biszkopt nie stracił puszystości. Biszkopt wylać na blaszkę pokrytą papierem do pieczenia i wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180 C na ok. 30 minut. Ciasto jabłkowe: Drożdże kruszymy i mieszamy z cukrem pudrem do czasu , aż ładnie się połączą ( bez grudek ) Margarynę siekamy z mąką , żółtkami , szczyptą soli , 3 łyżkami śmietany i na końcu wlać(...)wykładamy na drugiej blaszce .  Jabłka zetrzeć na grubych oczkach , wymieszać z cynamonem i bułka tartą. Tak przygotowane wykładamy na 1 część ciasta drożdżowego i przykrywamy drugą częścią ciasta. Pieczemy w temp. 180 C ok. 40 C ( kiedy ciasto nabierze pięknego złotego koloru ) Masa: 2,5 szklanki mleka wlać do rondelka i zagotować . W 1/2 szkl. mleka rozrobić obie mąki

Różne smaki w kuchni
Szarlotka z chrupiącą bezą 619

które plasuje się w pierwszej trójce moich “naj, naj” wszystkich wypieków. Piekę ją bardzo często i w różnych konfiguracjach. W najbliższym czasie postaram się Wam przedstawić moje ulubione wersje “ciasta jabłczanego” – jak je nazywa moja córka. Zaczynam od szarlotki z grubą, białą, […] Artykuł Szarlotka z chrupiącą bezą pochodzi z serwisu Wiszniówka

Wiszniówka
Ciasto orzechowo - jabłkowe 7075

Delikatnie mieszamy , aby biszkopt nie stracił puszystości. Biszkopt wylać na blaszkę pokrytą papierem do pieczenia i wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180 C na ok. 30 minut. Ciasto jabłkowe: Drożdże kruszymy i mieszamy z cukrem pudrem do czasu , aż ładnie się połączą ( bez grudek ) Margarynę siekamy z mąką , żółtkami , szczyptą soli , 3 łyżkami śmietany i na końcu wlać(...)wykładamy na drugiej blaszce .  Jabłka zetrzeć na grubych oczkach , wymieszać z cynamonem i bułka tartą. Tak przygotowane wykładamy na 1 część ciasta drożdżowego i przykrywamy drugą częścią ciasta. Pieczemy w temp. 180 C ok. 40 C ( kiedy ciasto nabierze pięknego złotego koloru ) Masa: 2,5 szklanki mleka wlać do rondelka i zagotować . W 1/2 szkl. mleka rozrobić obie mąki

Słodkości i nie tylko
Piernikowe ciasto na białkach bez cukru 218

jesień uwielbiam używać przyprawy korzenne do ciast i ciastek, bo zawsze pięknie pachnie podczas pieczenia :) Po ostatnim pieczeniu na prezent ciasteczek budyniowych zostało mi kilka żółtek, więc postanowiłam upiec ciasto na białkach. A skoro ciasto na białkach i jesień, to wymyśliłam sobie korzenną wersję, dodałam suszoną morwę białą i posiekane orzechy pekan. Tym sposobem wyszło mi naprawdę smaczne(...)świetnie komponuje się z filiżanką kawy lub kubkiem herbaty. Spróbujcie koniecznie :) Piernikowe ciasto na białkach bez cukru 5 białek 150 g ksylitolu 1 łyżeczka ekstraktu ze stewii 200 g mąki orkiszowej razowej 50 g mąki kokosowej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia łyżka przyprawy do piernika 70 g oleju rzepakowego/oliwy garść posiekanych orzechów pekan 2 łyżki suszonej morwy

FitKot

Proponowane wyszukiwania