bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:1155/3453)

Kruche babeczki z kremem do karpatki 183

ciastem, nakładamy krem do karpatki. Wierzch przykrywamy krążkami ciasta i sklejamy boki, mocno dociskając ciasto do boków foremek. Babeczki wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 35 minut w 175 stopniach, na grzałkach: góra + dół, bez termoobiegu. Babeczki powinny się lekko przyrumienić. Po upieczeniu, babeczki studzimy w foremkach. Chłodne łatwo oddzielą się od foremek. Na koniec babeczki można oprószyć cukrem

Smak mojego domu
Gjuwecz - halibut pieczony z dzikim ryżem i fasolką 140

górskiej gliny naczyniu są wyborne. Smaki przechodzą przez całą potrawę, mieszają się, tworząc niesamowitą kompozycję! Czas przygotowywania:  20 minut Pieczenie:  1,5 h Ilość porcji:  8 Składniki: • 0,5 kg filetu z halibuta bez skóry • szklanka, suchego dzikiego ryżu • szklanka wody • 0,5 kg zielonej fasolki szparagowej • pełna łyżka masła np. klarowanego(...)łyżeczka soli • przyprawy do ryby: po łyżeczce bazylii, kminku, zielonego pieprzu oraz szczypta soli Naczynie do pieczenia:   Gjuwecz o pojemności 6 litrów

AniaGotuje.pl
Sernik czekoladowy jak z bajki 8422

Bardzo intensywnie czekoladowy i aksamitny w smaku. To niezwykły sernik, za to bardzo prosty w przygotowaniu. - bez spodu - bez jajek - bez glutenu - szybki i prosty Czas przygotowywania:  20 minut Czas pieczenia:  70 minut Ilość porcji:  tortownica o średnicy

AniaGotuje.pl
Sernik pod dżemem jagodowym 117

Bardzo prosty sernik z dżemem jagodowym. Moja szybka propozycja na jedno ze Świątecznych ciast :-) - tylko kilka składników - proste i szybkie - bez spodu i dodatkowych dekoracji Czas przygotowywania:  10 minut Czas pieczenia:  60 minut Ilość porcji:  tortownica średnicy 20 cm Składniki na masę serową: • 500 g dobrego mielonego twarogu np. Piątnica • 1 jajko

AniaGotuje.pl
Sernik kawowy dalmatyńczyk 74

rozpływający się w ustach.. Dla dzieci polecam kawę rozpuszczalną zastąpić kawą zbożową np. Inką. - bez spodu - bez jajek - bez glutenu - tylko 5 składników Czas przygotowywania:  10 minut Czas pieczenia: 90 minut Ilość porcji:  tortownica o średnicy

AniaGotuje.pl
Placki z dyni w towarzystwie twarożku z nerkowców czyli O tym jak rośliny zmieniały bieg historii 170

dyni w towarzystwie twarożku z nerkowców placuszki: 1 szkl. mąki pszennej 1 szkl. mleka (u mnie zwykłe bez laktozy ale może być roślinne) 1/2 szkl. pure z pieczonej dyni 1 łyżka oleju szczypta soli pół łyżeczki proszku do pieczenia twarożek: 1/2 szkl. orzechów nerkowców 2 łyżki syropu klonowego po 1 łyżce oleju kokosowego i soku z cytryny

Dzieje kuchennej Wiewióry
Ciasteczka mocno kakaowe z malinami i orzechami nerkowca 121

orzeszki? Koniecznie spróbujcie! (około 12 sztuk) 100g masła/margaryny 150g cukru 1 jajko 2-3 łyżki mleka 180g mąki pszennej 30g kakao (ciemnego, bez cukru; u mnie z eSłoneczko )   1 łyżeczka proszku do pieczenia (płaska) 1 szczypta soli Dodatkowo: 25g orzechów nerkowca 10g suszonych malin (mogą być świeże) Masło z cukrem utrzeć do puszystości. Nadal miksując - połączyć

Di gotuje
Chutney mirabelkowy (sos słodko-kwaśny do mięsa, sera) 217

dodatkiem rodzynek oraz octu. Dzisiaj zapraszam Was do przygotowania słodko-kwaśnego sosu mirabelkowego, który idealnie sprawdzi się jako dodatek do gotowanego lub pieczonego mięsa jak i sera.   Składniki: 1 kg mirabelek (waga bez pestek) 1 kg cebuli (waga po obraniu) 1,5 szklanki zwykłego cukru (330 g) 1/3 szklanki octu jabłkowego 1/2 szklanki rodzynek

Ugotować
CIASTECZKA ANIELSKIE OCZKA 152

gładkie i jednolite ciasto. Formujemy kulę, owijamy folią spożywczą i wkładamy na 1 godzinę do lodówki. Piekarnik rozgrzewamy do 190℃ (góra/dół bez termoobiegu). Dużą blachę z wyposażenia piekarnika wykładamy papierem do pieczenia. Z ciasta formujemy w dłoniach około 45 małych kulek i układamy na blaszce. Kciukiem lub końcówką drewnianej łyżki w każdej kulce nakłuwamy dołek. Uważamy

cool and minty
ĆWIARTKI KURCZAKA PIECZONE Z SOSEM TERIYAKI I CZOSNKIEM NIEDŹWIEDZIM 152

czosnku niedźwiedziego, curry i rozgniecionej papryczki. Dokładnie nacieram kurczaka. Mięso układam na blaszce do pieczenia, posypuję słodką papryką, a pomiędzy układam rozgniecione ząbki czosnku. Odkładam przykryte do lodówki na minimum 12 godzin. Kurczaka piekę pod przykryciem w 180 stopniach około 90 minut, następnie bez pokrywki kolejne 20 minut (aż mięso się zarumieni

JejKuchnia
Babeczki marchewkowe na wzór szwajcarskiego Rueblitorte 154

delikatnie. Mąkę łączymy z proszkiem do pieczenia, przesiewamy. Dodajemy po odrobinie do ciasta cały czas mieszając. Białka ubijamy ze szczyptą soli. Pianę delikatnie przekładamy do reszty, mieszamy łyżką tylko do połączenia składników i przekładamy do papierowych papilotek (mniej więcej do ⅔ wysokości). Pieczemy ok 40 minut w piekarniku nagrzanym do 180⁰C, bez termoobiegu. Jeszcze ciepłe babeczki dekorujemy przygotowanym

Kuchnia w czekoladzie
Cukinia faszerowana mięsem z papryką 236

nadziać przygotowanym farszem mięsno-paprykowym. Z wierzchu posypac całość startym na tarce o grubych oczkach żółtym serem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180C i piec podpiekać 20 minut - środkowy poziom; grzałka góra-dół; bez termoobiegu . Cukinia będzie wtedy jeszcze leciutko twardawa - jeśli chcemy bardziej miękką, wystarczy potrzymać 5 minut dłużej w piekarniku . Podawać od razu po upieczeniu jeszcze ciepłą

Grunt to przepis!
Kruche babeczki z orzechami włoskimi i powidłami śliwkowymi 297

wyłożonych ciastem, nakładamy masę orzechową. Wierzch przykrywamy krążkami ciasta i sklejamy boki, mocno dociskając ciasto do boków foremek. Babeczki wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 35 minut w 175 stopniach, na grzałkach: góra + dół, bez termoobiegu. Babeczki powinny się lekko przyrumienić. Po upieczeniu, babeczki studzimy w foremkach. Chłodne łatwo oddzielą się od foremek. Na koniec babeczki można oprószyć cukrem

Smak mojego domu
Ciasto dyniowo- pomarańczowe z kardamonem i polewą karmelową 86

Ostatnio namiętnie wertuję karty słodkiej pozycji Hannah Miles na desery bez użycia piekarnika. Kopalnia uroczych zdjęć i inspiracji. Składniki 200g pieczonej lub gotowanej dyni 1 pomarańcza + skórka starta 50ml mleka 50ml śmietanki kremowej 100g oleju kokosowego 2 jajka 250g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka cukru 1 budyń waniliowy 1 czekolada karmelowa firmy Wedel

Raj dla Podniebienia
Murzynek na maślance 265

połączenia składników. Przelewamy do formy wyłożonej papierem lub wysmarowanej masłem i wysypanej bułką (może to być tortownica 26 cm – z kominem lub bez, albo np.: prostokątna forma 33 cm x 23 cm). Pieczemy ok. 40-50 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C (czas zależy od grubości formy – najlepiej sprawdzać patyczkiem już po 35 minutach). Składniki polewy

Poezja smaku

Proponowane wyszukiwania