bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:1154/3453)

PIZZERINKI RAZOWE Z DUSZONĄ CEBULĄ I PIECZARKAMI 153

łyżki porcję cebuli i porcję pieczarek.  Na wierzch kładę kilka słupków papryki.  Pizzerki przekładam na blachę polaną olejem i posypaną kaszą manną. Piekę ok 15 min w 180 stopniach góra-dół bez termoobiegu. Podaję np .z rukolą i ulubionym sosem

Gotowanie Patki
Ciasto orzechowiec 3048

dół) do 170 stopni C przez 12 - 15 minut.  Z drugą częścią ciasta postąpić podobnie, ale dodatkowo przed pieczeniem położyć na nim lekko wystudzoną masę orzechową. Piec tyle samo czasu co poprzedni placek, oba wystudzić. Placek bez orzechów posmarować cienką warstwą konfitury, a na niej wyłożyć krem i przykryć plackiem z orzechami. Wstawić na co najmniej

Kuchcik gotuje
Kopiec kreta Thermomix 409

Kopiec kreta Thermomix Przepis na kopiec kreta. Przepis na Thermomix TM31 i TM5 Składniki: 300 g mąki pszennej 30 g kakao bez cukru 1 łyżeczka sody 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 3 jajka 150g cukru 1 łyżka esencji waniliowej lub 1 łyżka cukru z prawdziwą wanilią 180 g oleju 200 g maślanki lub kefiru Składnik na krem

Themo przepisy
Szarlotka sypana bez jajek 171

Cudowna, obłędnie pachnąca tak, że nie sposób opanować pokusy szarlotka. Ale nie taka zwykła bo bez jajek. Zaskoczeni ? Musicie koniecznie wypróbować ten przepis bo jej pieczenie to taka sama przyjemność jak jedzenie :) Przepis wypróbowany kilkadziesiąt razy i za każdym razem ciasto wychodzi wspaniale :) Składniki: 1 szklanka mąki 1 szklanka cukru 1 szklanka kaszy manny 2 płaksie łyżeczki proszku

Słodka Strefa
Szarlotka spania bez jajek 500

Cudowna, obłędnie pachnąca tak, że nie sposób opanować pokusy szarlotka. Ale nie taka zwykła bo bez jajek. Zaskoczeni ? Musicie koniecznie wypróbować ten przepis bo jej pieczenie to taka sama przyjemność jak jedzenie :) Przepis wypróbowany kilkadziesiąt razy i za każdym razem ciasto wychodzi wspaniale :) Składniki: 1 szklanka mąki 1 szklanka cukru 1 szklanka kaszy manny 2 płaksie łyżeczki proszku

Słodka Strefa
Ciasto Kopiec Kreta 309

/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto Kopiec Kreta Składniki: Biszkopt – składniki powinny być w temperaturze pokojowej: 300g mąki pszennej (użyłam tortowej) 5 łyżek kakao bez cukru 1 łyżeczka sody 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 4 jajka 200g cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 16g 180ml oleju 200ml maślanki Krem: 4 banany 1/2 cytryny 15g żelatyny + 140ml zimnej wody 650ml

Mała Cukierenka
Bułki cebulowe z makiem 175

lodówki do wyrośnięcia. Gotowe ciasto podziel na 5 sztuk. Układaj na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i odstaw na 30 minut do wyrośnięcia. Każdą bułeczkę posmaruj rozkłóconym jajkiem i posyp makiem. Bułki piecz 15-20 min w piekarniku nagrzanym do 200 C (bez termoobiegu). Upieczone bułki wystudź na kratce. Smacznego

CookYourself
Naleśnik z pieca - dutch baby! 153

dobrze wiecie, że uwielbiam celebrować poranki i śniadania. Przepis na dutch baby w różnych wersjach podawałam już Wam na blogu kilka razy: wersję bez laktozy, na wytrawnie , czy w wersji podstawowej prosto z pieca.  Dzisiaj trochę takie małe przypomnienie przepisu na naleśnik prosto z pieca, o który po zamieszczeniu zdjęcia na moim profilu na Instagramie , dostałam wiele pytań

SMYKWKUCHNI
Leczo z pieczonych bakłażanów, cukinii i papryk w ziołowych pomidorach 114

plasterki. To danie przygotowuje się w trzech etapach, w piekarniku, na patelni i w garnku: 1. PIEKARNIK . Najpierw rozgrzejcie piekarnik do 190C bez termoobiegu. Na środkowej półce ułóżcie na blaszce papier do pieczenia i na nim: bakłażany, papryki, cukinie, które polejecie oliwą z oliwek, pieczcie około 15-20 minut co i raz przekręcając je. 2. PATELNIA. Na patelni

Zasmakuj Kuchni
Ciasteczka maślano-cynamonowe 144

cynamonu Przygotowanie: Wszystkie składniki wymieszać, przygotować gładkie ciasto, a następnie pozostawić je na co najmniej 2 godziny w lodówce. Ciasto wałkować, formować, wycinać ciasteczka. Pieczemy ciasteczka w temp. 160 C grzaniem góra-dół bez termoobiegu przez 10-12 minut. Smacznego

Zasmakuj Kuchni
ŚWIĄTECZNY FIT PIERNIK 206

miodu 2 łyżki oleju kokosowego 10 łyżek mąki ja dałam pszenną pełnoziarnistą autorka przepisu 4 łyżki jaglanej i 6 owsianej 1 opakowanie budyniu bez cukru (proszek) 1 łyżka   ciemnego kakao 1łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżeczki przyprawy do piernika autorka przepisu pisze żeby dodać  niepełną   1 szklankę mleka ja dałam ¾ szklanki parę łyżek dżemu

Słodkie zapomnienie
Podudzia z kurczaka w sezamie 139

której wlewamy syrop klonowy, sos sojowy, wsypujemy sezamy, lekko oprószamy pieprzem. Mięso mieszamy z dodanymi składnikami, wykładamy na wyłożoną papierem do pieczenia, blaszkę. Przykrywamy folią aluminiową, pieczemy 35 min w temperaturze 190°C, następnie 10 min bez folii, w temperaturze 200°C z termoobiegiem. st1\:*{behavior:url(#ieooui) } /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband

R'n'G Kitchen
kostka kawosza 1379

Składniki: na ciasto kawowe: 3 jajka 250 g cukru 1/2 szklanki oleju 1 szklanka mleka 30 g kakao 300 g mąki 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1.5 łyżeczki sody oczyszczonej szklanka świeżo zaparzonej wrzącej kawy na krem: 300 ml śmietanki kremówki 300 g serka ricotta 2 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny dodatkowo: 14 podłużnych biszkoptów 1/2 szklanki(...)wiśniowego Do miski przesiać mąkę z sodą, proszkiem i kakao. Wbić jajka, wlać olej i mleko, wsypać cukier. Zmiksować. Miksując wlewać wrzącą kawę (bez fusów). Ciasto (będzie dość rzadkie) przelać do foremki wyścielonej papierem i piec w 180*C około 40 minut (nie przesuszyć). Wystudzić. Ciasto urośnie z "górką" więc należy ją ściąć i pokruszyć a resztę ciasta przekroić

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Bomba galaretkowa 164

galaretki cytrynowe 300 ml wody 2 łyżki cukru pudru Dodatkowo: Słoiczek dżemu (bez kawałków owoców) 4 różnokolorowe galaretki (np. wiśniowa, brzoskwiniowa, agrestowa, truskawkowa) Przygotowanie: Ciasta: (Obydwa ciasta wykonujemy identycznie): Z podanych składników pieczemy biszkopt.  Formę o wymiarach 33 x 42 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Jajka ubić z cukrem na bardzo gęstą i puszystą masę. Dodać przesianą

My sweet a life
Bułeczki bao z szarpaną wieprzowiną 192

pieczemy przez 9 godzin w zmniejszonej do 100⁰C temperaturze. Co jakiś czas podlewamy wytworzonym sosem. Po upieczeniu zbieramy tłuszcz wytworzony w trakcie pieczenia, a pozostały sos mieszamy z wieprzowiną, którą widelcem możemy bez problemu „poszarpać”. Przygotowane bułeczki bao podajemy z odrobiną mięsa pulled pork, surówką np. coleslawem z czerwonej kapusty oraz ogórkiem i pomidorem. Polecam, bo choć

Kuchnia w czekoladzie

Proponowane wyszukiwania