bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:1159/3453)

Liebster Blog Award 127

Trudne pytanie. Zawsze chyba jest to, co jest potrzebne. Sam nie wiem... Jeśli musiałbym coś wybrać to chyba mąka. Jest ważnym elementem (niemal codziennie pieczemy chleb) i nigdy chyba jeszcze jej nie zabrakło. 4. Bez czego nie wyobrażasz sobie uroczystej kolacji? Na to pytanie odpowiem dość pokrętnie. Dla mnie uroczysta kolacja nie musi mieć jakiejś konkretnej formy. Świece, biały

Marder&Marder Manufacture
Kruszon z truskawkami 128

Klasyczny kruszon w wersji sezonowej-truskawkowej. Kruche ciasto, truskawki i beza tworzą tu wyśmienite połączenie. Pomimo tego, że owoce podczas pieczenia robią się wodniste i ciasto nie wyrasta jak w oryginalnym kruszonie, idealnie sprawdzi się w letnie popołudnie tworząc domową słodką przekąskę

Milion Smaków
Szynka myszka pieczona 139

obwiązałem sznurkiem spożywczym. Powbijałem goździki ( ilość zależy od indywidualnych upodobań, można pominąć ). Podlałem kilkoma łyżkami piwa. Wstawiłem do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C , piekłem pod przykryciem ok. godzinę plus 35 minut na zrumienienie ( bez przykrycia

R'n'G Kitchen
Ziołowa pizza z pomidorami i mozzarella 157

pizzy potrzebujesz połowę porcji. Posmaruj placki sosem, ułóż pomidory przekrojone na pół. Posyp posiekanymi ziołami i włóż do nagrzanego piekarnika na 225ºC na termoobiegu (bez termoobiegu 10 stopni wiécej w kależności od mocy piekarnika). Piecz pizza przez 12 – 15 minut. Wyjmij z piekarnika i ułóż pokrojoną mozzarella. Całość posyp solą i pieprzem i pokrojoną bazylią

codojedzenia
Tarta z boczkiem, warzywami i serem ricotta 258

wstawiamy do lodówki na ok. 10 min.  Spód ciasta nakłuwamy widelcem. Przykrywamy folią aluminiową i zasypujemy fasolą, aby ciasto nie wyrosło przy pieczeniu. Pieczemy 10-15 min w 180'C z funkcję termoobiegu, bez termoobiegu w 200'C. Następnie zdejmujemy folię aluminiową z fasolą. Dopiekamy ciasto jeszcze przez 10 min. Na spodzie ciasta rozkładamy usmażone warzywa

kulinarnyJa
Creme brulee jaśminowy 186

chwilę ubijamy. Do ubitych żółtek wlewamy śmietankę, chwilę mieszamy i przelewamy do kokilek. Krem wstawiamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 100 stopni i pieczemy ok. 45-60 minut aż krem się zetnie (opcja bez kąpieli wodnej). Po schłodzeniu kremu posypujemy go cukrem i opalamy. Smacznego

Kuchenne Wariacje
Chaczapuri z adżapsandałem 198

również delikatnie, ale dość cienko rozwałkowujemy tak, by powstał płaski placek. W każdym w środku robimy palcem dziurkę, by nie puchły. Tak przygotowane chlebki pieczemy do zrumienienia w 200 stopniach z termoobiegiem lub 220 bez. Adżapsandał, który prezentuję tutaj, nie jest typowym dodatkiem do chaczapuri. Jest to sos gruziński, jednak zwykle serowe chlebki jada się z sosem czosnkowym

Kuchenna Kontrrewolucya
Kuchnia Lidla: Włoskie ciastka z migdałami i konfiturą brzoskwiniową 259

okrągłe ciasteczka. Za pomocą mniejszej foremki (np. kieliszka) wycinamy dziurki w połowie wyciętych wcześniej ciastek. Układamy ciastka na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy około 10 minut w temperaturze 180°C. Studzimy. Spody (bez dziurek) smarujemy konfiturą, ciastka z dziurką posypujemy cukrem pudrem i całość składamy. Źródło: http://kuchnialidla.pl/product/wloskie-ciastka-z-migdalami-i-konfitura-brzoskwiniowa

WojnaNaSmaki.pl
Pierniczki na choinkę - Grudniowe Wyzwanie Blogerek 159

blogu także zrobi się nieco świątecznie. A na dobry początek startuję z pierniczkami, które można zawiesić na choinkę :) Piernik to dla mnie ciasto, bez którego nie wyobrażam sobie świąt Bożego Narodzenia. A jeśli piecze się pierniczki w tak doborowym towarzystwie, to tym bardziej sprawia ono radość:) W grudniu Blogerki Kulinarne poraz kolejny ruszyły do boju. Za cel obrały sobie(...)przyozdobiłam wedle uznania :) Przepis na nie zaczerpnęłam z książki "Ciastka, ciasteczka i babeczki" autorstwa Hilaire Walden. Porcja na 2 blachy pierniczków Składniki: 18 dag mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody 1 łyżeczka przyprawy do piernika 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka kakao 2 łyżeczki cukru pudru 5 dag masła 3 łyżki sztucznego miodu Masło i miód rozpuścić

My simple kitchen
Ciasteczka cynamonowe na Walentynki 124

surowe jajo, mąkę z proszkiem do pieczenia i cynamon. Wyrabiać ciasto około 15 minut,  rozwałkować ciasto na grubości ½ cm i wycinać foremką serca. Z połowy sercowych ciastek powycinać w środku małe serduszka. Układać na blaszce wyłożonej pergaminem, piec 10 minut w temperaturze 170 stopni.  Następnie wystudzone ciastka ( bez wycięć ) smarować czerwoną konfiturą ( jeżeli jest za rzadka

Tradycyjna Kuchnia
Tarta z truskawkami i waniliowym kremem mascarpone 27141

wstawiamy do lodówki na ok. 10 min.  Spód ciasta nakłuwamy widelcem. Przykrywamy folią aluminiową i zasypujemy fasolą, aby ciasto nie wyrosło przy pieczeniu. Pieczemy 10-15 min w 180'C z funkcję termoobiegu, bez termoobiegu w 200'C. Następnie zdejmujemy folię spożywczą i fasolę. Dopiekamy ciasto jeszcze przez 10-12 min. tak aby się ładnie zarumieniło

kulinarnyJa
Focaccia z pomidorkami, brokułami i pietruszkowo-cytrynowym pesto 198

minut (ugniatałam znacznie krócej, tylko kilka minut). Przełożyć je do miski, przykryć ściereczką i odstawić na 1-1,5 godziny w ciepłe miejsce bez przeciągów. Płaską blaszkę (około 25/36 centymetrów) wyłożyć papierem do pieczenia i delikatnie posypać mąką. Na blaszkę położyć wyrośnięte ciasto. Dłonie obficie zwilżyć oliwą z oliwek, a następnie palcami rozpychać ciasto w kierunku brzegów blachy

Czerwień i błękit
PYSZNE, WILGOTNE CIASTO Z OWOCAMI I KOKOSOWĄ KRUSZONKĄ 440

Przygotowane na mące orkiszowej, bez dodatku białego (rafinowanego cukru). Pyszności :-) Przepis ze starego kajeciku. Piekłam w ciemnej blaszce o wym.33x23cm. Składniki ciasta: - 3 duże jajka - 1/2 szklanki ksylitolu lub cukru - 380g mąki orkiszowej typ750 lub 2 czubate szklanki mąki tortowej - 250ml gęstej kwaśnej śmietany (u mnie 18%) - 3 płaskie łyżeczki naturalnego proszku do pieczenia - 1 łyżka ksylitolu

Smaczne Zdrowe
Rogaliki francuskie z białą czekoladą i kokosem 140

rozwijam i kroję na trójkąty. Na każdy kawałek ciasta nakładam porcję masy czekoladowej. Zwijam rogaliki. 3. Ciastka układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piekę około 14 minut w temperaturze 190 stopni (7 minut bez termoobiegu i 7 minut z termoobiegiem

Tradycyjna kuchnia Kasi
Figowiec 199

delikatnie przesiewam do masy białkowej. Na końcu dodaję pokrojone bakalie. Delikatnie mieszam i przekładam ciasto na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piekę ok 1,30 min w temp. 110'C, aż beza nabierze złotego koloru. Masa- Żółtka z cukrem ubijam  na parze do białości. Miękkie masło ucieram na puch i dodaję po łyżce masę

Ciasteczkowy Potwór

Proponowane wyszukiwania