bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:1108/3453)

Chleb do żurku. Chlebowe miski. 221

mlekiem. Moje 4 chleby mieszczą się na raz w piekarniku, ale można je upiec na raty jeśli się nie mieszczą w piekarniku. Chleby pieczemy przez ok. 30 minut w 220 stopni C bez termoobiegu, a następnie odkładamy je do całkowitego wystygnięcia (najlepiej upiec je dzień wcześniej). Przed podaniem odcinamy wierzchy chlebów, wydrążamy je, smarujemy w środku roztrzepanym białkiem (środek

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
SERNIK BRZOSKWINIOWY Z GALARETKĄ 173

zmiksowane brzoskwinie i pianę ubitą z białek – wszystko razem delikatnie ale dokładnie mieszamy łyżką. CAŁOŚĆ: Na blachę ( 25×30 ) wyłożoną papierem do pieczenia rozkładamy ciasto, podpiekamy ok. 20 minut w 180C ( bez termoobiegu ). Na podpieczone wylewamy masę serową i ponownie wkładamy do nagrzanego na 180C piekarnika – tym razem na 50 minut. Wystudzony sernik zalewamy przygotowaną

Ostra na Słodko
Bułki mleczne - śniadaniowe 114

lekko rozpłaszczamy na środku, przykrywamy, odstawiamy na 30 minut do wyrośnięcia. Jajko roztrzepujemy z mlekiem, każdą bułkę dokładnie smarujemy, na środku robimy delikatne nacięcie. Pieczemy przez 12-15 minut w temperaturze 200*C, bez termoobiegu na drugiej półce od dołu

Gotowanie i blogowanie
Bułki pszenne 123

pieczenia. Wyrośnięte ciasto ugniatamy, formujemy wałek i kroimy go na kawałki. Każdą porcję ciasta wyrabiamy w dłoniach, formujemy kulkę, odkładamy na blaszkę. Bułki lekko rozpłaszczamy na środku, przykrywamy, odstawiamy na 30 minut do wyrośnięcia. Jajko roztrzepujemy z wodą, każdą bułkę dokładnie smarujemy, na środku robimy delikatne nacięcie, posypujemy mąką. Pieczemy przez 12-15 minut w temperaturze 185*C, bez

Gotowanie i blogowanie
Deser jaglany z jabłkami 168

kaszy. Kaszę odstawić do ostudzenia. Piekarnik nagrzać do 180 st. grzałka góra-dół. Do kaszy dodać jajka, wanilię i miód, zblendować na gładką masę, bez żadnych grudek. Przełożyć do formy wysmarowanej olejem, wyrównać. Piec 20 min. W międzyczasie przygotować jabłka. Jabłka ze słoika lub jabłka uprażone przez nas, zblendować na gładką masę, mają być na tyle gęste, że łyżka

moj przepis na
Ptysie z serkiem i wędzonym łososiem 220

przez około 10 minut. Ciasto wyciskamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pomiędzy ptysiami zostawiamy 2 cm odstępu. Do wyciskania ptysi najlepiej jest użyć rękawa cukierniczego z końcówką gwieździstą. Ptysie wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 35 minut w 200 stopniach. (Grzałka góra + dół, bez termoobiegu). Ptysie powinny się zarumienić.  W czasie, gdy ptysie stygną, przygotowujemy

Smak mojego domu
Pizza z salami i pieczarkami 276

równomiernie rozprowadzamy.  Następnie rozkładamy kolejno: ser, salami, cebulę, pieczarki. Całość posypujemy oregano. Tak przygotowaną pizzę wkładamy na dolną półkę nagrzanego piekarnika. Pieczemy 14 minut w 240 stopniach. Grzałka góra + dół, bez termoobiegu. Po wyjęciu z piekarnika pizzę podajemy :) Smacznego

Smak mojego domu
Ciasto czekoladowo-owsiane z orzechami 137

resztą cukru i dodać do płatków. Wsypać mąkę, sodę, proszek do pieczenia i całość dokładnie wymieszać. Dodać 2/3 posiekanych orzechów oraz czekoladę. Gotową masę przełożyć do tortownicy (o średnicy 24 cm). Wierzch ciasta posypać resztą orzechów. Piec w temperaturze 180°C przez 40-50 minut (bez termoobiegu). Przed wyjęciem ciasta z piekarnika należy sprawdzić patyczkiem lub wykałaczką

Di gotuje
Domowe Bułki Pszenne 282

jajkiem z mlekiem Blachę wstawiam do nagrzanego piekarnika do 200 stopni na środkową półkę po 5 minutach pieczenia zmniejszam temperaturę do 180 stopni i piekę jeszcze około 10 minut W sumie piekłam bułki 15 minut w piekarniku ogrzewanym góra dół bez termoobiegu Domowe bułki pszenne lekko słodkie :) są gotowe , życzę smacznego i udanych wypieków Pozdrawiam Babcia

Uwaga Babcia Piecze Chleb
Chleb Pszenny z Dynią na drożdżach 152

około 30 minut do wyrośnięcia . Po około 30 minutach – pieczenie chleba : Chleba przed wstawieniem do piekarnika maluję od góry olejem . Foremkę z chlebem wstawiam do nagrzanego piekarnika do 200 stopni na drugą od dołu półkę i piekę około 40 minut w piekarniku ogrzewanym góra dół bez używania termoobiegu . Jeżeli nie jesteśmy pewni czy chleb jest upieczony to możemy

Uwaga Babcia Piecze Chleb
Boczek pachnący lasem 481

Bez pieczystego dobrego mięsa nie ma Świąt Bożego Narodzenia, ma tę zaletę że można  go podać na zimno z różnymi dodatkami wg upodobań, ja podałam go z ćwikłą z chrzanem, która doskonale komponuje się z tak pieczonym mięsem, tym prostym przepisem będzie delektować się cała rodzina. Składniki: 2 kg boczku 1 duża cebula 1 mała główka czosnku(...)posypać wierzch zrolowanego mięsa, oprószyć solą i odstawić w naczyniu żaroodpornym do lodówki na minimum 6 godzi, po czym piec około 1,5- 2 godzin pod przykryciem w  nagrzanym do 180*c piekarniku, na kilka minut przed końcem pieczenia odkryć naczynie aby boczek się zrumienił. Zimny kroić na plastry, serwować z ćwikłą z chrzanem. Smacznego

Wanilia i Kardamon
Biszkopt z bitą śmietaną i galaretkami. 237

ubijamy na sztywna pianę (pod koniec dodając stopniowo cukier) Dodajemy żółtka i mieszamy łyżką (nie mikserem!) Dodajemy stopniowo mąki, proszek do pieczenia, kakao i cały czas mieszamy. Pieczemy w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez 35min (bez termoobiegu) Gdy już wyłączymy piekarnik, wyciągamy i rzucamy blachą o podłogę z wysokości ok. metra później wkładamy z powrotem do piekarnika

Nutka ciekawości, szczypta wyobraźni...
Pizza z sosem pomidorowym, pomidorami i mozzarellą 135

mozzarella. Na koniec kładziemy plasterki pomidorów i cebulę pokrojoną w piórka. Całość posypujemy oregano. Tak przygotowaną pizzę wkładamy na dolną półkę nagrzanego piekarnika. Pieczemy 12 minut w 240 stopniach. Grzałka góra + dół, bez termoobiegu. Po wyjęciu z piekarnika pizzę podajemy :) Smacznego

Smak mojego domu
Biszkopt z bitą śmietaną i galaretkami. 240

ubijamy na sztywna pianę (pod koniec dodając stopniowo cukier) Dodajemy żółtka i mieszamy łyżką (nie mikserem!) Dodajemy stopniowo mąki, proszek do pieczenia, kakao i cały czas mieszamy. Pieczemy w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez 35min (bez termoobiegu) Gdy już wyłączymy piekarnik, wyciągamy i rzucamy blachą o podłogę z wysokości ok. metra później wkładamy z powrotem do piekarnika

Nutka ciekawości, szczypta wyobraźni...
Biszkopt z masą śliwkową i bitą śmietaną. 328

sztywna pianę (pod koniec dodając stopniowo cukier) Dodajemy żółtka i mieszamy łyżką (nie mikserem!) Dodajemy po stopniowo mąki i proszek do pieczenia i cały czas mieszamy. Pieczemy w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez 35min (bez termoobiegu) Gdy już wyłączymy piekarnik, wyciągamy i rzucamy blachą o podłogę z wysokości ok. metra później wkładamy z powrotem do piekarnika

Nutka ciekawości, szczypta wyobraźni...

Proponowane wyszukiwania