bez pieczenia ciasta - 22613 przepisów (strona:263/1508)

PYSZNE, WILGOTNE CIASTO Z OWOCAMI I KOKOSOWĄ KRUSZONKĄ 422

Przygotowane na mące orkiszowej, bez dodatku białego (rafinowanego cukru). Pyszności :-) Przepis ze starego kajeciku. Piekłam w ciemnej blaszce o wym.33x23cm. Składniki ciasta: - 3 duże jajka - 1/2 szklanki ksylitolu lub cukru - 380g mąki orkiszowej typ750 lub 2 czubate szklanki mąki tortowej - 250ml gęstej kwaśnej śmietany (u mnie 18%) - 3 płaskie łyżeczki naturalnego proszku do pieczenia - 1 łyżka ksylitolu

Smaczne Zdrowe
Pieczona Alaska wg Jamesa Martina 303

zapieczonych lodów ułożonych na spodzie z ciasta biszkoptowego lub puddingu i dodatkowo przykrytych pianą, bezą. Ułożona masa na lodach tworzy warstwę izolacyjną, chroniącą lody przed roztopieniem, więc zapiekanie powinno trwać bardzo krótko, tylko tyle, ile czasu potrzeba na ścięcie się piany w bezę. Obecnie często używa się palnika by nadać bezie brązowego, opalonego koloru.  Nazwa deseru została wymyślona w nowojorskiej(...)deserów. I tak trafił do restauracji Delmonico, w której deser Alaska przygotowuje się niezmiennie wg tej samej oryginalnej receptury od wielu. W programie James Martin przygotował swoją własną wersję Pieczonej Alaski i tę właśnie wersję zrobiłam. Jedyne co zmieniłam to spód deseru powstał z ciasteczek a nie z biszkoptu i dodałam truskawkową warstwę. Jak zrobić jego deser możecie zobaczyć tutaj

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Sernik z brzoskwiniami 160

jeść i jeść i jeść. Ja uwielbiam pieczenie ciasta w domu, gdy w całym mieszkaniu unosi się niesamowity aromat ciasta. Trudno nam często się powstrzymać i nie kroić jeszcze ciepłego ciasta, szczególnie jak to jest szarlotka lub sernik. Mi, zapach sernika kojarzy się z kawiarnią czy cukiernią. Sernik to specyficzne ciasto. Z jednej strony proste do zrobienia, z drugiej(...)używacie do ciasta, miały temperaturę pokojową. Jeśli lubicie serniki z bezą czy też owocami, to ten na pewno przypadnie Wam do gustu, szczególnie, że nie wymaga zbytnich umiejętności kulinarnych. Dzieciaki ale i dorośli go kochają Drukuj Sernik z brzoskwiniami window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki Ciasto 5 żółtek 1 kostka masła 3 szkl mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia

Mieszam w Garnku
Tarta z botwinką i cukinią 188

wyłożyć ciastem,  obciążyć (  Surowe ciasto przykryć wyciętym z papieru do pieczenia kołem, sporo większym niż tarta, obciążyć fasolą lub grochem lub mniejszą formą do tarty)  piec ok 15 - 18 minut. Jeżeli ciasto  nie podpiekło  się wystarczająco,    podpiec bez obciążenia jeszcze ok 10 minut.  Botwinkę zalać wrzątkiem, gotować 3-4 minuty(...)minut, odcedzić, osuszyć. Wymieszać składniki masy, doprawić solą. Na podpieczony spód wyłożyć cukinię, cebulę, botwinkę, zalać masą, na wierzchu można ułożyć kratkę z resztek ciasta. Wstawić do piekarnika. Piec 30 - 40 minut, aż masa się zetnie.. Podawać ciepłe lub przestudzone. Smacznego

Stare Gary
Tartaletki z pieczarkami 100

Przygotowanie: Ciasto francuskie rozkładam na blacie, kroję wzdłuż dłuższej części na pół, następnie w poprzek tworząc 12 równych części. Ciastem wykładam foremki, nakładam łyżką farsz, a następnie posypuję serem. Piekę w temp. 200 C grzaniem góra plus dół bez termoobiegu na środkowej półce piekarnika przez ok. 18- 20 minut. Do zrumienienia ciasta, uważając by nie przypalić ciasta. SMACZNEGO

Zasmakuj Kuchni
Jak zrobić ciasto w 15 minut 1169

możemy mieć już w 15 minut – łącznie z pieczeniem. I to wcale nie takie z kubka! To niesamowite ciasto w 15 minut robiłam już w tym tygodniu trzy razy. Dopiero za ostatnim razem udało mi się je sfotografować. Było tak smaczne, że od razu znikało. Smakuje jak pieczone tradycyjnie odpowiedniki, a dżem sprawia, że jest wyjątkowo wilgotne. Warto(...)ciasto jest surowe, pieczemy jeszcze dodatkową minutę. Odczekujemy ok. dwie minuty i wyjmujemy z naczynia (najpierw należy odkroić nożem brzegi). Dekorujemy (np. kajmakiem z tubki i bananami, czy tak jak ja – białą czekoladą i jeżynami – można też podać ciasto bez żadnych dodatków). Ciasto w 15 minut gotowe. Znika zazwyczaj w identycznym czasie. Przed pieczeniem i bezpośrednio

Poezja smaku
Wielkanocny mazurek bez pieczenia 155

Jeżeli tak jak ja przygotowujesz ciasta świąteczne na ostatnią chwilę to ten mazurek powinien Cię zainteresować. Robi się go szybko, nie trzeba go piec a w smaku jest super słodki. Spód jest chrupiący dzięki orzechom, wnętrze kremowe i aksamitne a mango(...)mango pasuje do wszystkiego Jeżeli nie masz akurat pod ręką mango to mus można przygotować z dowolnego owocu, można mazurka także podać bez owoców tylko posypanego startą czekoladą. Wielkanocny mazurek bez pieczenia Drukuj Porcje: forma 30x20cm Czas przygotowania: 45 minut + 2 godziny w lodówce Składniki: 80g migdałów 150 g pestek słonecznika 15g nasiona chia 10g sezamu

Book of spells
Placek włoskiej babci , kruche ciasto z budyniem 168

Formę do tarty wysmarować masłem, lub wyłożyć papierem do pieczenia. Jedną kulkę ciasta rozwałkować na delikatnie posypanym mąką blacie. Wyłożyć formę tarty i dokładnie przycisnąć do brzegów. Wylać budyń i przykryć ciasto drugą rozwałkowaną kulką. Dokładnie przycisnąć na bokach. Odciąć nadmiar ciasta*. Wierz ciasta obsypać posiekanymi migdałami/orzeszkami ziemnymi. Piec w piekarniku nagrzanym do 180C przez 35-40 minut(...)ciastka umieścić na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, a tartę w formie do tarty i piec 5 min dłużej niż mówi przepis :) Możecie również mrozić upieczone już np. spody do tart. Wystarczy je przed podaniem i podgrzaniem rozmrozić w lodówce przez noc i rano podgrzać w piekarniku i mamy świeże ciasto bez jakiejkolwiek roboty

CookYourself
Ciacho malinowo-kakaowe 154

Przepis jest bajecznie prosty, jestem zwolenniczką gotowania i pieczenia bez komplikowania sobie życia długimi listami artykułów spożywczych. Ma być prosto i smacznie i nie drogo.Jest to przepis na dużą blachę 35*40cm.Zmniejszone ilości podam na końcu posta.Malin nie zasypuje cukrem, gdyż nie o sok mi chodzi, a całe owoce, nawet jeżeli są kwaśne.Do naszego ciacha potrzebujemy(...)drobnego przemiału - 4.5 łyżeczki(nie kopiastej)proszku do pieczenia (również przesiewamy)-szczypta soli-1.5 łyżki przesianego ciemnego kakao - Bułka tarta i łyżeczka masła do wysmarowania blachy.- maliny do 1 kgDo miski wkładamy wszystkie składniki oprócz kakao. Czyli jaja, masło, cukier, przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, sól.Wszystko razem mieszamy na jednolitą masę. Następnie więcej niż

Pasje Jolki
Bułki do hamburgerów 188

minuty. Ciasto wyrabiać rękami na podsypanym mąką blacie lub stolnicy przez 5 minut lub miksować hakiem miksera na średnio małych obrotach przez 5 minut (ciasto powinno być miękkie, gładkie i plastyczne). Niezależnie od tego jaką metodę wyrabiania ciasta wybraliśmy (ręczną czy mikserem), ciasto należy wyłożyć na blat i wyrabiać je jeszcze rękami przez 1 minutę. Z ciasta uformować kulę, umieścić(...)misce, z wierzchu ciasto również posmarować oliwą, przykryć dokładnie folią spożywczą i wstawić do lodówki na całą noc (około 10 - 12 godzin). W dniu pieczenia wyjąć ciasto z lodówki i podzielić je na części o wadze około 100 gram każda. Odmierzony kawałek ciasta wygniatać w dłoniach aż się ociepli, będzie gładki i nabierze miękkości. Z ciasta formować kulki

Wypieki i Rumieńce
Orkiszowe ciasto razowe z truskawkami (bez cukru) 226

ciasta wychodzi zakalec, ale tutaj tego problemu nie zauważyłam (dlatego, że jogurt nie stanowi głównego składnika). Przed pieczeniem podzieliłam ciasto na dwie części i do jednej dodałam łyżkę karobu, co sprawiło, że jest łaciate ;) Orkiszowe ciasto razowe z truskawkami (bez cukru) 2/3 szklanki ksylitolu 3 jajka 250 g mąki orkiszowej razowej 1 łyżka budyniu z wanilią (proszku(...)pieczenia 1 łyżka karobu 80 ml oliwy/oleju rzepakowego 100 ml jogurtu wiórki kokosowe do posypania truskawki Truskawki umyć i odszypułkować. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Jajka ubić z cukrem na puszystą, jasną masę (kilka minut do zwiększenia objętości), powoli dodawać oliwę lub olej. Na wolnych obrotach miksera dodawać na przemian mąkę i jogurt, ciągle miksując. Ciasto podzielić

FitKot
Torcik Pavlova z malinami i bitą śmietaną 186

Różnica polega na tym, że teraz masę bezową podzieliłam na dwie części i piekłam troszkę krócej, w niższej temperaturze, no i dałam świeże maliny. Deser ma wielką przewagę nad innymi ciastami, jeżeli nauczymy się go robić to dojdziemy do wniosku, że w stosunku do innych ciast robi się go bardzo szybko i bezproblemowo, poza tym Pavlova robi olbrzymie wrażenie(...)jest lekka jak piórko. Mój mąż mówi że to deser dietetyczny, bo prawie nie zawiera kalorii, trochę się myli, bo przecież cukier w bezie i bita śmietana są kaloryczne… ale na pewno mniej niż tradycyjne ciasto, więc nic tylko jeść Składniki na dwa blaty o średnicy 15 cm i 20 cm: 6 białek koniecznie w temp. pokojowej

moj przepis na
CIASTO KOKOSOWE Z JABŁKAMI 163

tortownicy (spód wyłożony papierem do pieczenia, boki przesmarowane) i wyrównujemy. Na wierzchu układamy połówki jabłek, stroną wypukłą (ponacinaną) ku górze i posypujemy cynamonem, gdy dajemy (u mnie część z nim, część bez). Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 160*C ok.45 minut, ja piekłam 35 minut na termoobiegu. Po wystudzeniu smarujemy ciasto lukrem i posypujemy wiórkami kokosowymi. Lukier: - kilka

Smaczne Zdrowe
Ciasto bez cukru, z owocami 175

jest całkowicie bez cukru. Wyszło przez przypadek bo po prostu zapomniałam go dodać, ale o dziwo było smaczne! Polecam wykorzystać przepis z bardzo słodkimi owocami, dojrzałe brzoskwinie idealnie się tu sprawdzą. Ciasto wykonałam przy użyciu widelca :). Składniki na formę 18 x 23 cm: 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szklanka ryżu(...)dołu, piec 30-40 min, do suchego patyczka. Wyjąć z piekarnika, pozostawić w formie do wystudzenia. Można posypać cukrem pudrem, jeżeli okaże się mało słodkie. Smacznego! Ciasto bez cukru, z owocami Ciasto bez cukru, z owocami listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content='1 szklanka mąki pszennej 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia

moj przepis na
Letnia szarlotka i "Barcelona na zawsze" 162

oddzielić od żółtek. Do ciasta dodać żółtka. Masło (nie musi być prosto z lodówki, ale nie może też być za miękkie) pokroić i dorzucić do mąki z żółtkami. Włączyć piekarnik na 220 stopni C. Wyrobić ciasto na niezbyt gładką masę (powinno być w większości grudkowate).  3/4 ciasta przełożyć na formę wyłożoną papierem do pieczenia. Posklejać i wyrównać powierzchnię(...)ciasto piec potem dłużej, włączając opcję pieczenia od spodu. Jeśli nie chcecie podpiekać blatu/spodu, włóżcie go do lodówki. Zimne białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Dodać do białek cukier i ponownie miksować na sztywno. Odsączone z soku jabłka wyłożyć na kruchy spód ciasta. Na jabłka wyłożyć pianę z białek, a na górę - resztę ciasta w postaci kruszonki. Ciasto

Weekendy w domu i ogrodzie

Proponowane wyszukiwania