bez pieczenia ciasta - 22613 przepisów (strona:257/1508)

Piankowe ciasto na białkach z jabłkami i budyniem (bez cukru, bez glutenu) 173

częstujcie się Piankowe ciasto na białkach z jabłkami i budyniem (bez cukru) foremka 21 x 27 cm 6 białek 1 budyń malinowy bez cukru 5 łyżek erytrytolu 4 łyżki ksylitolu 200 g jogurtu naturalnego 2 łyżki mąki ryżowej 2 łyżki mąki kukurydzianej 2 łyżki mąki kokosowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia ok. 1 łyżeczka cynamonu 1 duże(...)piany i delikatnie wymieszać całość. Ciasto wylać na foremkę wyłożoną papierem do pieczenia. Jabłko obrać i pokroić w drobną kostkę, wymieszać z cynamonem i wysypać równomiernie na cieście. Piec około 45 minut w 180 stopniach. Artykuł Piankowe ciasto na białkach z jabłkami i budyniem (bez cukru, bez glutenu) pochodzi z serwisu Fitkot

Fitkot
sernik w wersji tortowej 222

ilość białek do bezy; chciałabym, żeby była niższa i bardziej chrupiąca. składniki: beza: 1 szkl białek 1 szkl cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka octu ciasto "kruche": 1,5 szkl mąki pszennej 125 g margaryny 3 żółtka 2 łyżki cukru pudru łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli masa serowa: 1 kg trzykrotnie zmielonego twarogu 5 jajek 3/4 szkl(...)potem delikatnie odciągnąć papier. Składniki na ciasto posiekać na kruszonkę. Kruszonkę wsypać do woreczka, wstawić na godzinę do lodówki. Wszystkie składniki masy serowej (koniecznie w temperaturze pokojowej) włożyć do misy miksera, zmiksować krótko, tylko do połączenia składników. Kruszonkę wysypać równomiernie na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę (taką samą, w jakiej piekliśmy bezę), lekko docisnąć. Na wierzch wylać masę serową

6niebo
Fefernuski kociewskie, czyli lukrowane pierniczki z Kociewia 252

powiedzmy..., technicznych.Ilości składników podałem z przepisu oryginalnego, niemniej można spróbować zwiększyć ilości przypraw; niektórzy je podwajają i bardzo to sobie chwalą. Ciasto przed pieczeniem warto trzymać w lodówce. Wtedy jest wystarczająco twarde i bez problemu można uformować wałek, z którego odcinane będą pojedyncze ciasteczka. Tuż po upieczeniu ciastka są lekko twarde. Zwłaszcza skórka, która jest delikatnie chrupiąca(...)całość dobrze wymieszaj.Przełóż ciasto do pojemnika z przykrywką i odstaw w chłodne miejsce na 1 - 2 tygodni.Porcjami wyjmuj ciasto. Uformuj z ciasta wałeczek o średnicy 1,5 - 2 cm. Skrobką (jeśli jej nie masz, to zwykłym nożem) pokrój wałek na 2-centymetrowe kawałki (jak małe kopytka). Przełóż kawałki ciasta na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, lub posmarowaną tłuszczem

Grahamka, weka i kajzerka
Krakersowo 136

wody i rozdrabniamy blenderem. Znowu dolewamy wody tak, by powstało zwarte ciasto. Ciasto wykładamy na blasze warstwą grubą na kilka milimetrów. Kroimy na trójkąty lub inne kształty. Pieczemy, aż krakersy przybiorą rumiany odcień, przez ok. 20-30 minut w 180 st C.   Krakersy wieloziarniste Danie Przekąski Kuchnia Bez glutenu , Wege Porcje 10 porcji Porcje 10 porcji Składniki(...)Sposób przygotowania Połowę wody mieszamy z wszystkimi składnikami. Masę rozdrabniamy blenderem. Dodajmy stopniowo wody cały czas mieszając masę. Ciasto jest gotowe, gdy będzie zwarte i będzie można je rozwałkować. Rozwałkowane ciasto wykładamy na blasze i kroimy w trójkąty lub inne kształty. Pieczemy ok. 20-25 minut, aż krakersy będą rumiane

Kucharzyca
PIECZONA ROLADA Z CUKINII Z BOCZKIEM (keto, LCHF, paleo, bez glutenu i laktozy) 155

ciasto. Przygotowaną masę rozsmarować na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Ciasto nie może być zbyt grube aby dobrze się upiekło. U mnie ma grubość ok 1 cm. Piec przez 30 minut w temperaturze 200 ° C (termoobieg). Po upieczeniu wyjąć z piekarnika i lekko wystudzić a następnie ostrożnie odkleić papier do pieczenia. W zależności od tego czy ciasto zawiera(...)delikatne. To bez sera jest delikatniejsze. Na gotowe ciasto wyłożyć przygotowany farsz. U mnie są to plastry boczku wędzonego i pokrojona w kostkę papryka. w wersji z nabiałem można posypać je dodatkowo serem dzięki czemu farsz ładnie sklei pozostałe składniki by nie wypadały z gotowej rolady. Ciasto zwijać w roladę za pomocą papieru, na którym była pieczona. Roladę ponownie

Ola la LCHF
Ciasto czekoladowe - bez cukru i mąki 6117

też musiałam je piec prawie dwa razy dłużej.   Zapraszam na urodzinowe ciasto i dziękuję, że już tyle lat tutaj zaglądacie.   Składniki: 250 g suszonych daktyli (bez pestek) 100 g wrzątku 1 dojrzały banan 3 jajka 4 łyżki oleju 50 ml espresso 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 50 g ciemnego kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia(...)zmiksować.  Dodać kakao, proszek i migdały.  Wymieszać.  Formę o średnicy 18 cm wyłożyć papierem do pieczenia (dno).  Przelać masę.  Wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 stopni na około 50 - 55minut (do suchego patyczka).  Ciasto ostudzić przed podaniem

Sto kolorów kuchni
Sernik z rosą 169

Pianka: 6 białek 1 szklanka cukru Na 10 min przed końcem pieczenia ubijamy pianke z białek i stopniowo dodajemy cukier. Piankę wylewamy na sernik i robimy paski:) Pieczemy ok 10-12 min do zarumienienia bezy. UWAGA! Bezy nie należy spiekać gdyż nie pojawi się rosa. Dodatkowo ciasto studzimy przy lekko uchylonym piekarniku. SMACZNEGO

Moje Słodkie Piekiełko
Miętowo-truskawkowy sernik na zielonej łące-Dla gości 140

pieczenia i mąką ziemniaczaną wlać zimną margarynę dodać do ubitej piany oraz dobrze posiekaną drobniutko miętą -same listki bez łodyżek, dodać kilka kropel zielonego barwnika i wymieszać. Ciasto wylać do wyłożonej pergaminem tortownicy o śr 26 cm piec 20 minut w temp 160*c.  Po upieczeniu wystudzić. MASA: Truskawki umyć osuszyć część zostawić do dekoracji a część

Wanilia i Kardamon
Truskawkowe babeczki na kruchym cieście z zakręconą bezą 171

folię i chłodzimy w lodówce przez 40 minut. Po tym czasie ciasto wyjmujemy i dzielimy na 5 równych części. Formujemy w dłoniach placki, którymi wykładamy wysmarowane masłem i obsypane kaszą manną tartelki. Palcami dopasowujemy każdą z nich do formy i wrzucamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, pieczemy do zarumienienia, czyli jakieś 25 minut.       Ogarniamy krem truskawkowy(...)gotującej się!) paćki, cały czas mieszając. Kiedy masa będzie już bliska zagotowaniu dodajemy łyżeczkę oliwy, mieszamy chwilę i wyłączamy, zostawiamy precz do całkowitego ostygnięcia.      Białka (bez kawałków żółtek!) z odrobiną soli ubijamy na sztywną pianę, partiami dodajemy cukier puder, nie przerywając miksowania. Gdy całość się połączy, dodajemy mąkę i ocet, mieszamy do momentu, gdy masa będzie

sama złodycz
SERNIK ZEBRA 510

ciasta mało słodkie, dlatego wyczulam. Piekłam w ciemnej tortownicy, o śr.26cm Składniki: - 1kg dobrego, b.gęstego sera (ja używam "Mój ulubiony" lub "Juliko") - 200g mascarpone - 150g miękkiego masła - 7 jaj wielkość "L" - 230g ksylitolu lub cukru (polecam trzcinowy, nadaje fajnego smaczku) można dać więcej, gdy lubimy ciasta dość słodkie - 2 budynie waniliowe bez cukru  lub 80g mąki(...)ziemniaczanej - kilka kropli dobrego olejku waniliowego - 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego - szczypta soli - 2 łyżki kakao (używam bardzo ciemnego) Dodatkowo: - mielony ksylitol lub puder do oprószenia ciasta przed podaniem Żółtka oddzielić od białek (najlepiej do dwóch misek: białka do większej, żółtka do małej). W misie miksera ucieramy na puch miękkie masło z dodatkiem ksylitolu (lub cukru). Dodajemy po jednym żółtku

Smaczne Zdrowe
Jogurtowe ciasto z miksem letnich owoców, bez użycia jajek 105

ciasta wykładamy owocami, możemy użyć świeżych owoców w okresie letnim lub mrożonych w okresie zimowym. Mrożonych owoców nie rozmrażamy przed pieczeniem. Pieczemy przez około 60 minut do tzw. suchego patyczka ustawiając piekarnik góra - dół bez termoobiegu. Ciasto wzięło udział w akcji "Ciasto na niedzielę" razem ze mną wypiekały pyszne ciacha: Lidia W ., Bożena P. , Gosia S. , Katarzyna

Życie zaczyna się w kuchni
Tort węgierski 186

niż 1l mleka 2szklanki wiśni w alkoholu (najlepiej z nalewki) migdały w całości lub płatki migdałów do dekoracji   Wykonanie Ciasto Rozgrzewamy piekarnik do 190 stopni C [bez termoobiegu]. Masło i smalec siekamy z przesianą mąką, proszkiem do pieczenia, soda i kakao. Ubijamy białko jajka, dodajemy do niego cukier i cukier waniliowy, a następnie żółtko . Ubita puszysta masę

Pyry na Gaz
Malinowa chmurka 1098

tematyce ciast poruszamy się zawsze z ostrożnością, miewaliśmy swoje wzloty i upadki, i przyznajemy bez zażenowania, że są w tej dziedzinie znacznie lepsi specjaliści niż my;) Tym niemniej jest kilka takich ciast, które możemy uznać za nasze ulubione, a wręcz za swoiste "specialite de la maison". Kiedy moja żona zdecyduje się na ich upieczenie, muszę zmobilizować całą swoją silną(...)łyżeczka proszku do pieczenia  Żółtka z cukrem i miękką margaryną zmiksować na puszystą masę, dodać mąkę z proszkiem do pieczenia. Ciasto podzielić na dwie równe części. Rozłożyć na dwie blaszki. Beza:  6 białek  1 szklanka cukru  2 paczki migdałów w płatkach Białka ubić z cukrem, c iasto posmarować tak otrzymaną bezą i posypać płatkami

Aromatyczne Podróże
ciasto podwójnie czekoladowe z mandarynkami 143

Miałam zamiar upiec proste ciasto czekoladowe bez dodatków, z samą polewą z czekolady. Ale znowu w trakcie pieczenia pokombinowałam i dodałam mus czekoladowy, galaretkę i mandarynki. Cytrusy właściwie  przez cały rok mogą dla mnie nie istnieć ale jesienią uwielbiam mandarynki, które przypominają mi o zbliżających się świętach. Bo zimowe święta pachną mi właśnie mandarynkami. Do świąt jeszcze(...)daleko, więc wrócę do tematu tego ciasta. Czekoladowe wilgotne ciasto i czekoladowy mus na pewno będą gratką dla czekoholików. A zwykłe czekoladowe ciasto pojawi się następnym razem. *foremka 24*24 cm Składniki: na ciasto  (źródło) : 125 ml mleka 70 g czekolady deserowej 1/2 szklanki kakao 1 szklanka mąki 2/3 szklanki cukru 1 jajko 70 ml oleju 125 ml kwaśnej

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia

Proponowane wyszukiwania