bez pieczenia ciasta - 22613 przepisów (strona:254/1508)

Ciasto bez cukru, z owocami 242

jest całkowicie bez cukru. Wyszło przez przypadek bo po prostu zapomniałam go dodać, ale o dziwo było smaczne! Polecam wykorzystać przepis z bardzo słodkimi owocami, dojrzałe brzoskwinie idealnie się tu sprawdzą. Ciasto wykonałam przy użyciu widelca :). Składniki na formę 18 x 23 cm: 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szklanka ryżu(...)dołu, piec 30-40 min, do suchego patyczka. Wyjąć z piekarnika, pozostawić w formie do wystudzenia. Można posypać cukrem pudrem, jeżeli okaże się mało słodkie. Smacznego! Ciasto bez cukru, z owocami Ciasto bez cukru, z owocami listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content='1 szklanka mąki pszennej 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia

moj przepis na
Letnia szarlotka i "Barcelona na zawsze" 205

oddzielić od żółtek. Do ciasta dodać żółtka. Masło (nie musi być prosto z lodówki, ale nie może też być za miękkie) pokroić i dorzucić do mąki z żółtkami. Włączyć piekarnik na 220 stopni C. Wyrobić ciasto na niezbyt gładką masę (powinno być w większości grudkowate).  3/4 ciasta przełożyć na formę wyłożoną papierem do pieczenia. Posklejać i wyrównać powierzchnię(...)ciasto piec potem dłużej, włączając opcję pieczenia od spodu. Jeśli nie chcecie podpiekać blatu/spodu, włóżcie go do lodówki. Zimne białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Dodać do białek cukier i ponownie miksować na sztywno. Odsączone z soku jabłka wyłożyć na kruchy spód ciasta. Na jabłka wyłożyć pianę z białek, a na górę - resztę ciasta w postaci kruszonki. Ciasto

Weekendy w domu i ogrodzie
Tarta rabarbarowa z bezą 448

łyżeczki proszku do pieczenia 3 żółtka Masa: 1 op. budyniu waniliowego bez cukru 300 ml mleka około 500 g rabarbaru 80 g cukru Beza: 3 białka szczypta soli 100 g cukru pudru   Do miski lub na stolnicę przesiewamy mąkę razem z proszkiem do pieczenia. Dodajemy cukier, mieszamy. Dodajemy startą na tarce (lub posiekaną na mniejsze kawałki(...)minuty. Do przygotowanego budyniu wsypujemy pokrojony rabarbar, uprzednio wylewając zbierającą się na dnie naczynia wodę. Całość przekładamy na ciasto kruche. Tartę wstępnie podpiekamy – około 20 minut w temp. 180 stopni. W połowie czasu pieczenia rozpoczynamy przygotowanie bezy. Białka razem ze szczyptą soli ubijamy na sztywną pianę. Stopniowo dosypujemy cukier puder. Powstałą lśniącą bezę wykładamy na podpieczoną tartę. Temperaturę

Smaki Na Talerzu
Szarlotka tatrzańska 214

Jabłecznik dziś ponoć króluje na każdym stole..u mnie oczywiście  też....u mnie w sumie to jest szarlotka tatrzańska upieczona w ramach wspólnego pieczenia

Moje domowe kucharzenie
Prawdziwie czekoladowa babka 295

proszkiem do pieczenia, miksujemy do dokładnego połączenia składników. Czekoladową masę przekładamy do keksówki wysmarowanej tłuszczem i obsypanej kaszą manną. Ciasto wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika (grzanie góra-dół, środkowy poziom, bez termoobiegu). Pieczemy do tzw. suchego patyczka, około 45 minut. Po wystudzeniu i wyjęciu z formy babkę oprószamy cukrem pudrem. Smacznego

Słodkie okruszki
Sernik z jogurtu greckiego 2703

coś, co zwiąże masę (w tym przypadku budyń w proszku).Taki sernik bez sera jest ciekawą alternatywą dla prawdziwych serników; ciasto smakuje podobnie, choć konsystencja jest bardziej piankowa. Piecze się go tak jak sernik, najlepiej w niezbyt wysokiej temperaturze i w tzw. kąpieli wodnej, dzięki temu ciasto wyrasta równo, nie pęka i niewiele opada. Mój sernik z jogurtu(...)pomarańczy0,5 łyżeczki żelatyny1 łyżka jogurtu greckiego Wykonanie:CIASTO - mąkę przesiać razem z kakao, dodać zimną margarynę, cukier i żółtko, posiekać i szybko zagnieść- ciasto schłodzić przez 1 godzinę w lodówce- schłodzone ciasto rozwałkować cienko, wylepić nim spód i boki tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia, ciasto nakłuć widelcem i podpiec w 190-200 stopniach przez 15 minut- podpieczone ciasto

Smakołyki Bereniki
Mazurek z bezą pełną bakalii 163

naiwność jak widać nie zna granic. I dziś trzeba było powtórzyć wypiek.  Składniki na ciasto: 200 g mielonych migdałów włoskich 200 g mąki pszennej 150 g masła łyżeczka proszku do pieczenia Delecta 3 żółtka 2 łyżki śmietany 18% Składniki na bakaliową bezę: 150 g suszonych moreli 150 g suszonych śliwek kalifornijskich 150 g orzechów włoskich 75 g orzechów(...)razem. Od białek oddzielić żółtka. Białka schować do lodówki, przydadzą się do bezy. Miękkie masło wyrobić z żółtkami i mąką na w miarę jednolitą masę. Zagnieść całość w kulkę, owinąć folią spożywczą i schłodzić w lodówce minimum godzinę. Prostokątną dużą formę wyłożyć papierem do pieczenia. Schłodzone ciasto rozprowadzić równomiernie na blaszce, tak by również na boku był rant

Karczma Honorietty
Mazurek z bezą pełną bakalii 186

naiwność jak widać nie zna granic. I dziś trzeba było powtórzyć wypiek.  Składniki na ciasto: 200 g mielonych migdałów włoskich 200 g mąki pszennej 150 g masła łyżeczka proszku do pieczenia Delecta 3 żółtka 2 łyżki śmietany 18% Składniki na bakaliową bezę: 150 g suszonych moreli 150 g suszonych śliwek kalifornijskich 150 g orzechów włoskich 75 g orzechów(...)razem. Od białek oddzielić żółtka. Białka schować do lodówki, przydadzą się do bezy. Miękkie masło wyrobić z żółtkami i mąką na w miarę jednolitą masę. Zagnieść całość w kulkę, owinąć folią spożywczą i schłodzić w lodówce minimum godzinę. Prostokątną dużą formę wyłożyć papierem do pieczenia. Schłodzone ciasto rozprowadzić równomiernie na blaszce, tak by również na boku był rant

Karczma Honorietty
Sernik Oszukaniec z jogurtu greckiego 138

sernikowa 800 g jogurtu greckiego 2 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru 3 jajka 50 g cukru pudru szczypta soli Przygotowanie Składniki na ciasto wkładamy do jednej miski i szybko zagniatamy ciasto. Zawijamy je w folię aluminiową i schładzamy w lodówce przez godzinę. Następnie ciastem wylepiamy spód wyłożonej papierem do pieczenia blaszki (24cm x 26cm). Pieczemy

e-PrzepisyKulinarne
Ciasto czekoladowo-kokosowe bez oleju 231

dzisiaj dla zbalansowania poziomu cholesterolu proponuję proste, ale pyszniutkie czekoladowo-kokosowe ciasto bez oleju! Nie wierzycie, że to połączenie jest możliwe? Sami wypróbujcie Składniki (21 cm x 21 cm): Suche składniki: 2 szklanki mąki 3/4 szklanki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka wiórek kokosowych 3/4 szklanki cukru kokosowego Mokre składniki: 1 1/2 szklanki ulubionego mleka roślinnego(...)całość delikatnie mieszamy, żeby wszystkie składniki się połączyły. Przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do nagrzanego do temperatury 180 stopni C piekarnika i pieczemy przez około 20 minut. Kroimy po wystudzeniu. Podajemy z ulubionym napojem Smacznego! Artykuł Ciasto czekoladowo-kokosowe bez oleju pochodzi z serwisu Lamarida.pl

Lamarida.pl
Ciasto drożdżowe bez zagniatania 320

mieszamy wszystkie składniki i przekładamy do blaszki do pieczenia (24×24 cm). Na wierzchu układamy owoce, delikatnie je wciskając w ciasto. W misce mieszamy składniki na kruszonkę, zagniatamy i następnie posypujemy nią ciasto. Ciasto pieczemy przez 35 minut w temperaturze 180 st. C. Smacznego! Artykuł Ciasto drożdżowe bez zagniatania pochodzi z serwisu Kulinarny Blog - wiesz jak gotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Biszkoptowe kokosowe ciasto z wiśniami 172

proszek do pieczenia przesiewamy i delikatnie łączymy z jajkami - sugeruję używanie szpatułki lub łyżki. Dodajemy wiórki kokosowe. Do gotowej masy powoli wlewamy olej i mieszamy aż do połączenia składników. Ciasto przelewamy do foremki, zostawiając w misce około 1/4, które następnie mieszamy z kakao. Wlewamy resztę ciasta do foremki. Wiśnie układamy na cieście (bez wbijania, same opadną). Swoje powciskałam(...)zrobiło mi się ciasto "odwracane". Babkę pieczemy w 175*C przez 40 minut

Gotowanie i blogowanie
SERNIK Z BRZOSKWINIAMI I BEZĄ 281

Polecam Wam pyszny sernik z brzoskwiniami,bezą i kruszonką.Palce lizać :). SKŁADNIKI kruche ciasto 3 szklanki mąki 250g masła 5 żółtek 2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia masa serowa 1kg sera mielonego lub tego z wiaderka 1 budyń waniliowy 125g miękkiego masła 3 jajka 1/2 szklanki cukru beza 5 białek 3/4 szklanki cukru szczypta soli puszka(...)WYKONANIE Na początek przygotowujemy kruche ciasto.Na stolnicę wysypujemy mąkę ,cukier puder i proszek do pieczenia.Mieszamy aż wszystko się połączy.Następnie dodajemy masło,kroimy nożem,dodajemy żółtka i wyrabiamy ciasto. Cisto owijamy folią spożywczą i wkładamy na 1 godz.do lodówki. Teraz czas na masę serową.Masło ucieramy z cukrem,dodajemy jajka,następnie partiami dodajemy ser.Na koniec dodajemy budyń w proszku.Blaszk

Mała w garnku miesza
deser Kardynala 196

części. Papier lekko założyć na siebie. Napełnić rękaw cukierniczy ubitą bezą i na każdym kawałku papieru wyciskamy 3 rzędy białka ,razem 6 rzędów białka. Teraz rękaw cukierniczy ,napełniamy ciastem i wciskamy w powstałe szczeliny. Będzie 5 pasków ciasta ,środkowy na łączeniu papieru,potem tylko lekko przeciąć nożykiem po upieczeniu . Piec 20-25 minut z termoobiegiem w nagrzanym piekarniku(...)sola i cukrem pudrem. Pozostawi ć do zagęszczania w chłodnym miejscu. Na płat ciasta wyłożyć dżem ananasowy ,na to maliny z likieru,oraz ubita na sztywno śmietankę . Na to wszystko ułożyć druga część ciasta ,posypać migdałami i cukrem pudrem . Ale można i bez tej drugiej części ciasta .Deser i tak jest rozpusta w biały dzień....a potem porządki

w mojej kuchni
Kruche ciasteczka Wielkanocne 224

wielkanocnym motywem zajączków, pisanek, kurczaczków, kaczuszek i baranków. Upiekłam aż 4 porcje, każda w innym kolorze. Resztki ciasta zmieszałam i powstała mozaika kolorów. Ciasteczka są bez sody i proszku do pieczenia przez co równomiernie rosną, bez wybrzuszeń. Takie płaskie ciasteczka łatwo jest dekorować. Ciastka są bardzo kruche, trzeba uważać przy zdejmowaniu(...)czyli kakao, kurkuma, Red Velvet lub Matcha. – Zagnieść całość na gładkie ciasto. – Uformować kulę ciasta, owinąć w folię spożywczą i schłodzić ok. 30 minut w lodówce. – Schłodzone ciasto rozwałkować na ok. 0,5 cmi wycinać ciasteczka. – Piec każdą partię w 190 st. C przez 8 minut. Lukier – Ubijać białka

To co kocham