bez pieczenia ciasta - 22613 przepisów (strona:254/1508)

Malinowa chmurka 1107

tematyce ciast poruszamy się zawsze z ostrożnością, miewaliśmy swoje wzloty i upadki, i przyznajemy bez zażenowania, że są w tej dziedzinie znacznie lepsi specjaliści niż my;) Tym niemniej jest kilka takich ciast, które możemy uznać za nasze ulubione, a wręcz za swoiste "specialite de la maison". Kiedy moja żona zdecyduje się na ich upieczenie, muszę zmobilizować całą swoją silną(...)łyżeczka proszku do pieczenia  Żółtka z cukrem i miękką margaryną zmiksować na puszystą masę, dodać mąkę z proszkiem do pieczenia. Ciasto podzielić na dwie równe części. Rozłożyć na dwie blaszki. Beza:  6 białek  1 szklanka cukru  2 paczki migdałów w płatkach Białka ubić z cukrem, c iasto posmarować tak otrzymaną bezą i posypać płatkami

Aromatyczne Podróże
ciasto podwójnie czekoladowe z mandarynkami 160

Miałam zamiar upiec proste ciasto czekoladowe bez dodatków, z samą polewą z czekolady. Ale znowu w trakcie pieczenia pokombinowałam i dodałam mus czekoladowy, galaretkę i mandarynki. Cytrusy właściwie  przez cały rok mogą dla mnie nie istnieć ale jesienią uwielbiam mandarynki, które przypominają mi o zbliżających się świętach. Bo zimowe święta pachną mi właśnie mandarynkami. Do świąt jeszcze(...)daleko, więc wrócę do tematu tego ciasta. Czekoladowe wilgotne ciasto i czekoladowy mus na pewno będą gratką dla czekoholików. A zwykłe czekoladowe ciasto pojawi się następnym razem. *foremka 24*24 cm Składniki: na ciasto  (źródło) : 125 ml mleka 70 g czekolady deserowej 1/2 szklanki kakao 1 szklanka mąki 2/3 szklanki cukru 1 jajko 70 ml oleju 125 ml kwaśnej

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
WALEWSKA Z SOKIEM POMARAŃCZOWYM 148

ciasto, lecz ten przepis jest niespotykany, dzięki czemu efekt końcowy powala👌 Przeplatanie słodkiego z gorzkim to jest to co lubię w ciężkich ciastach😎😏 Składniki: (2x forma 37x26) ciasto -3 szklanki mąki orkiszowej -3 łyżeczki proszku do pieczenia -2 jogurty -4 żółtka -200 g masła masa -2 budynie śmietankowe+3 szklanki soku z pomarańczy -ok 300 g powideł bez(...)odstawiamy do ostygnięcia. 2. Mąkę, jaja, jogurty, masło, proszek mieszamy i ugniatamy ciasto (pamiętajcie posypać lekko mąką stolnice aby nie przywarło).Dzielimy na 2 części, rozwałkujemy na placki wielkości formy do pieczenia. 3. Powstałe placki wkładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia-nawijamy ciasto na wałek i przekładamy delikatnie (dla mniej wprawionych proponuje ułożyć papier na stolnicę, posypać

Zdrowie i pysznie na talerzu
TARTA JABŁKOWA NA TOKAJU Z BEZĄ WŁOSKĄ – fantastyczna! 238

NADZIENIE: * Oremus Tokaji Szamorodni ( białe, słodkie wino ) – 500 ml * budyń waniliowy bez cukru – 2 op * cukier – 120 g * jabłka – 1 kg * skórka z cytryny BEZA WŁOSKA: * białko – 2 szt * drobny cukier – 150 g SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: CIASTO: Z podanych składników zagniatamy ciasto, wstawiamy na 30 minut do lodówki. NADZIENIE: Budynie rozprowadzamy w niewielkiej ilości(...)wrzenia i zdejmujemy z ognia. Jabłka ścieramy na grubych oczkach, odsączamy, dodajemy do masy budyniowej razem ze skórą z cytryny. CAŁOŚĆ: Ciasto wyciągamy z lodówki, chwilę zagniatamy rozwałkowujemy. Wykładamy tortownicę tworząc wysoką krawędź. Na cieście rozprowadzamy jabłkową masę, pieczemy ok. 40 minut/160C z termoobiegiem. Po upieczeniu całkowicie studzimy. 140 g cukru zalewamy wodą, mieszamy, stawiamy na ogniu i gotujemy

Ostra na Słodko
Śniadaniowy torcik czekoladowy z kremem i malinami 220

ciasto będzie puszyste i miękkie. Spróbujcie, a nie pożałujecie! Bułeczka - bo tak inaczej nazywany jest ten wypiek, może stanowić także podstawę innych deserów. Składniki: 1 jajko 2 łyżki otrębów owsianych 1 łyżka jogurtu naturalnego 2 łyżeczki kakao 1 łyżeczka erytrolu 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Składniki dokładnie wymieszać łyżką. Przełożyć do miseczki, w której będzie się piecPiec(...)minuty w mikrofali. Czas zależy od mocy urządzenia. Przełożyć twarożkiem wym ieszanym z jogurtem. Wartości odżywcze (bez kremu): 146 kcal B: 10,6 g T: 8 g W: 12 g   Smacznego

Chocolate Muffin Blog
sernik z różowym moro 187

Pochmurną pogodę przeganiam kolorowym optymistycznym sernikiem. Jego  konsystencja była tak lekka, że rodzinka myślała, że to sernik bez pieczenia. Serniki na biszkoptach to moje ulubione, bo nie trzeba zagniatać ciasta. *foremka 25*34 cm Składniki: paczka podłużnych biszkoptów 1 kg sera na sernik (z wiaderka) 500 g twarogu w kostce 1,5 szklanki cukru 6 jajek(...)opakowania budyniu waniliowego 3/4 szklanki oleju łyżka kakao 330 ml śmietanki kremówki 30% 1 opakowanie galaretki truskawkowej kolorowa posypka cukrowa szczypta różowego barwnika Blaszkę do pieczenia wyścielić papierem, na dnie ułożyć biszkopty.  Twaróg zmielić w maszynce (lub   zblenderować a żeby było łatwiej można wymieszać z serem z wiaderka). Żółtka oddzielić od białek i utrzeć z cukrem

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Drożdżowe bułeczki z jagodami 603

posmaku jak i wyjątkowej delikatności bułeczkom. Patent z serkiem mascarpone podpatrzyłam na blogu Gotuję bo lubi. Jak dla mnie ciasto drożdżowe nie istnieje bez kruszonki. Polecam! Drożdżowe bułeczki z jagodami Temperatura pieczenia: 220oC | Czas pieczenia: ~25 min | Ilość: ok. 16 szt. Skłaniki (na podstawie: MW) 500 g mąki pszennej 1,5 łyżeczki suchych drożdży(...)migdałowego Przygotowanie Nadzienie. Wszystkie składniki na nadzienie wymieszać. Kruszonka. Wszystkie składniki rozetrzeć palcami aż utworzą się grudki. W razie potrzeby dodać jeszcze suchych bądź mokrych składników. Wstawić do lodówki. Ciasto. Mąkę połączyć z drożdżami, dodać sól (ze świeżych drożdży wcześniej zrobić rozczyn). Wlać mleko, wbić jajko, wymieszać dokładnie. Dodać olej i resztę składników. Zagnieść miękkie, plastyczne ciasto. Zostawić na godzinę

coolinarnastrefa.blogspot.com
Makowiec na kruchym spodzie z bezą kokosową! Najlepszy! 236

pieczenia - 2 czubate łyżki kakao Zagniatamy szybko ciasto wykładamy blaszkę , ciasto wstawiamy do nagrzanego pieca, podpiekamy 10 minut. Masa makowa: - gotowa masa makowa w puszcze - 1 jajo - garść suszonych żurawin - 2 garście posiekanych orzechów  - garść rodzynek - zapach pomarańczowy Mieszamy wszystko razem i wykładamy na podpieczony spód. Pieczemy kolejne 30 minut (temp. 200 stopni) W tym czasie przygotowujemy bezę

SMYKWKUCHNI
Chleb pszenny na zakwasie z rodzynkami i orzechami włoskimi 223

włoskich Przygotowanie: W dużej misce połącz mąkę, wodę, sól i zakwas. Przełóż ciasto na blat podsypany mąką. Zagnieć ciasto wrabiając w nie namoczone rodzynki i posiekane orzechy włoskie. Przełóż ciasto do dużej miski i szczelnie przykryj folią spożywczą. Odstaw na 8-12 godzin w ciepłe miejsce garowania. Ciasto w tym czasie co najmniej podwoi swoją objętość i nabierze gąbczastej struktury(...)dolną półkę wstaw pojemnik w wodą, aby zaparować piekarnik. Dzięki temu chleb będzie miękki i nie popęka podczas pieczenia. Piecz (bez termoobiegu) prze 40-50 minut. Jeżeli chcesz piec chleb w formie to garowaniu ciasta przełóż na na wyrastanie do lekko wysmarowanej olejem formy i odstaw na 4-6 godzin do wyrastania. Wyrośnięty piecz przez około

greenscarf
ciasto szpinakowe z truskawkami 288

masą jajeczną. Na końcu dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i przy pomocy szpatułki delikatnie mieszamy. Ciasto przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia (samo dno). Pieczemy przez ok. 35 min. w 16-170 st. C, bez termoobiegu. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia a następnie ścinamy wierzch ciasta i kruszymy go np. do miseczki. składniki

Domowy Smak Jedzenia
Babka cytrynowa z ricottą 202

się składników. Dodajemy mąkę, cukier waniliowy oraz proszek do pieczenia i całość mieszamy łyżką. Ciasto mieszamy tylko do połączenia się składników. Może mieć małe grudki. Ciasto przekładamy na blaszkę i wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy je 50 minut w temperaturze 175 stopni: grzałka dolna + grzałka górna, bez termoobiegu. Przed wyjęciem sprawdzamy patyczkiem, czy ciasto jest upieczone. Patyczek

Smak mojego domu
Ciasto piernikowe z ricottą i orzechami włoskimi 136

mieszamy tylko do połączenia się składników. Może mieć małe grudki. Ciasto przekładamy na blaszkę i wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy je 50 minut w temperaturze 175 stopni: grzałka dolna + grzałka górna, bez termoobiegu. Przed wyjęciem sprawdzamy patyczkiem, czy ciasto jest upieczone. Patyczek powinien być suchy. Smacznego

Smak mojego domu
Pomarańczowa babka z ricottą i migdałami 121

całość mieszamy łyżką, ale tylko do połączenia się składników.  Ciasto przekładamy na blaszkę i wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy je 50 minut w temperaturze 175 stopni: grzałka dolna + grzałka górna, bez termoobiegu. Przed wyjęciem sprawdzamy patyczkiem, czy ciasto jest upieczone. Patyczek powinien być suchy, a ciasto ładnie zrumienione. Smacznego

Smak mojego domu
Bezowo-kokosowa choinka wg Aleex 125

odpoczynku, zwolnienia oddechu, nabrania dystansu do tego, co wokół, chwil roziskrzonych kolędą, śmiechem i wspomnieniami. Wesołych świąt! życzy Aleex Do życzeń dołączam przepis, który znalazłam na kwestii smaku :) Składniki: Beza: • 160 g białek (ok. 4 - 5 sztuk) • 250 g drobnego cukru • 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej • 1 łyżeczka białego octu winnego Krem kokosowy: • 500 g mascarpone (schłodzone) • 1 puszka(...)łyżki cukru pudru • 2 opakowania śmietan-fix Dodatkowo: • wiśnie w gęstym syropie lub ze spirytusu • pralinki kokosowe Raffaello Sposób przygotowania: 1. Pieczenie ciasta rozpocząć dzień wcześniej. Piekarnik nagrzać do 120 stopni C (góra-dół bez termoobiegu). 2. Do misy miksera wlać białka i ubić na pianę, nie musi być idealnie sztywna. Stopniowo dodawać drobny cukier, po 1 łyżce

W mojej kuchni
Sernik " Złota rosa " 152

wyjdzie mi rosa ? :) Za pierwszym razem jak piekłam wyszła mi tylko jedna kropelka ;) Za długo trzymałam w piekarniku i zrobiła się bardziej beza niż piana. Do przygotowania sernika potrzebne będą : Ciasto : margaryna 4 żółtka ( białka + 1 białko na wierzch ) 1/2 szkl. cukru 3 szkl. mąki 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 cukier wanilinowy Na blat wysypujemy mąkę

Różne smaki w kuchni
Sernik " Złota rosa " 615

wyjdzie mi rosa ? :) Za pierwszym razem jak piekłam wyszła mi tylko jedna kropelka ;) Za długo trzymałam w piekarniku i zrobiła się bardziej beza niż piana ;) Do przygotowania sernika potrzebne będą : Ciasto : margaryna 4 żółtka ( białka + 1 białko na wierzch ) 1/2 szkl. cukru 3 szkl. mąki 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 cukier wanilinowy Na blat wysypujemy mąkę

Słodkości i nie tylko

Proponowane wyszukiwania