bez pieczenia ciasta - 22613 przepisów (strona:265/1508)

Czekoladowe ciasto z bananami 120

słodkiej pasji, która z niezależnych ode mnie przyczyn musiała zostać odłożona na kilka lat do szafy. Gdy zabierałam się za pieczenie tego ciasta nie potrafiłam zrobić nawet kruszonki! O biszkopcie nawet nie marzyłam. Dziś krem maślany na bezie szwajcarskiej potrafię zrobić z zamkniętymi oczami ;). Jeśli zastanawiacie się, czy zdążycie się jeszcze kiedykolwiek nauczyć piec, to powiem(...)jest on bliżej niż dalej. Dziś, w drugą rocznicę założenia bloga ‘Słodki Pomysł’ życzę sobie i Wam, drodzy czytelnicy wielu słodkich sukcesów kulinarnych i […] Artykuł Czekoladowe ciasto z bananami pochodzi z serwisu SŁODKI POMYSŁ

Słodki Pomysł
Torcik truskawkowo-jogurtowy 148

przesiewamy  mąkę powoli i delikatnie mieszając tylko za pomocą łopatki. Miksera już nie używamy. Gotowe ciasto przelewamy do tortownicy (śred. 26 cm) wyłożonej (tylko na dno) papierem do pieczenia. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy 30 minut bez używania termoobiegu. Upieczony biszkopt odstawiamy do ostygnięcia po czym przecinamy na dwa krążki.  Do tego

Kolorowa kuchnia Elki
CIABATTA 145

odstawiamy na 1 godzinę do wyrośnięcia ( w ciepłe miejsce, bez przeciągów). Piekarnik rozgrzewamy do 250°C bez termoobiegu. Dużą blachę do pieczenia ( z wyposażenia piekarnika) wykładamy papierem do pieczenia i lekko obsypujemy mąką pełnoziarnistą lub otrębami. Wyrośnięte ciasto delkatnie przelewamy na blachę i podnosząc  boki papieru turlamy ciabattę nadając jej owalny kształt. Ciasto oprószamy mąką

cool and minty
Wegańska orzechowa szarlotka pod chmurką 160

ciasto wyłóż jabłka a na to piankę. Na wierzchu rozkrusz resztę ciasta. Dla bajeru możesz posypać delikatnie brązowym cukrem. Piecz w temp. 170-180 C max! około 40-50 minut, na środkowej półce piekarnika bez termoobiegu. Smacznego! ps. Ciasto wytrzymuje spokojnie nawet

greenscarf
Pieczarki o smaku Cappucino orzechowym . 112

jeszcze kleiło dodajcie troszkę mąki ziemniaczanej . Formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Szyjkę butelki (bez zakrętki) lub taki przyrząd jak ja mam    zanurzamy w kakao i wciskamy kolejno w kulki ciasta tworząc kapelusze z korzonkami pieczarek.  Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180° C na 16  minut.  Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
ŚWIĄTECZNE CIASTECZKA MIGDAŁOWE 310

może zabraknąć zdrowych ciasteczek, dzieci za ciastami raczej nie przepadają (przynajmniej u nas), za to ciasteczka uwielbiają. Czym większy ich wybór tym lepiej, każdy znajdzie coś dla siebie. Oprócz pierniczków zawsze przygotowuję jeszcze kilka wersji zdrowych łakoci. Dzisiaj proponuję Wam pyszne ciasteczka migdałowe, na mące orkiszowej i migdałowej, bez cukru. Zapach pieczonych ciasteczek jest cudny, a smak jeszcze ciepłych(...)wodę), aromat migdałowy i zagnieść kruche ciasto (przy użyciu haka). Można również zagnieść ciasto ręcznie. Z ciasta uformować 2 kule, każdą zawinąć w folię spożywczą i umieścić na ok.30 minut w lodówce.Po tym czasie jedną kulę wyjmujemy i rozwałkowujemy na blacie (ja do wilgotnego blatu przyklejam folię spożywczą i na niej rozwałkowuję ciasto, na koniec folię zwijam, wyrzucam

Smaczne Zdrowe
Świąteczny piernik 163

lubię gotować i oczywiście są cudowne zapachy, które kojarzą się tylko i wyłącznie z tymi świętami. Dzisiaj moja "babcina" propozycja Piernika z powidłami śliwkowymi. U mnie z pieczeniem jest różnie, są ciasta, które mi wychodzą bardzo dobrze a za niektóre nie zabieram się wcale. Te piernik wychodzi mi co roku i wszyscy bardzo na niego czekają w te Święta(...)łyżkami zimnej przegotowanej wody i dodaję do ciasta sodę, bakalie i ostudzony miód z przyprawą i wszystko dokładnie mieszam. Wkładam ciasto do wysmarowanej keksówki i wkładam do nagrzanego wcześniej piekarnika. Pieczemy na środkowej półce, grzanie góra- dół bez termoobiegu w temp. 170 stopni jakieś 60-80 minut. Ja sprawdzam go tak jak biszkopta wykałaczką i jeśli ciasto się

Tanio smacznie i prosto
Koszyczek Wielkanocny z Ciasta Drożdżowego 191

łyżką aż tłuszcz wchłonie się w ciasto, następnie ciasto wykładam na blat. Ciasto wykładam na blat lekko podsypany mąką i wyrabiam przez około 3 minuty, aż ciasto stanie się gładkie i nie będzie kleiło się do dłoni – jeżeli ciasto bardzo klei się do blatu to podsypujemy blat mąką i nadal wyrabiamy . Wyrobione ciasto wkładam do miski lekko oprószonej mąką , nakrywam(...)miseczkę i formuję koszyczek. Dwa centymetry od brzegu koszyczka odcinam wkoło końcówki ciasta tak żeby powstał około 2 centymetrowy paseczek dookoła miseczki bez ciasta, tam umieszczę po wypleceniu wianek wieńczący koszyczek. (trudno jest to opisać proszę zobaczyć na filmie :) . Z pozostałego ciasta odcinam 2/3 ciasta i dzielę na 3 równe części, z każdego kawałeczka formuję wałeczek o długości takiej

Uwaga Babcia Piecze Chleb
Mini szarlotki 167

I naszło mnie na ciasto z jabłkiem, ale nie chciałam powielać przepisu na typową szarlotkę z jabłkiem, więc chwilę posiedziałam i pomyślałam. I tak oto powstały

Moje pyszne gotowanie
Kruche ciasto z brzoskwiniami i budyniem 220

łyżeczka proszku do pieczenia Dodatkowo:   2 budynie waniliowe bez cukru  3 szklanki mleka  6 łyżek cukru  2 puszki brzoskwiń w zalewie Zaczynamy od kruchego ciasta. Z podanych składników zagnieść ciasto. Gdyby za bardzo się kleiło, można dodać jeszcze trochę mąki. Ciasto podzielić na pół. Jedną część owinąć folią spożywczą i schować do lodówki. Drugą(...)podsypać mąką, rozwałkować i przełożyć do blaszki 25x35 cm, wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto ponakłuwać widelcem (fot.1) . Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200°C na około 15 minut (grzanie góra-dół). Upiec spód na złoto, a następnie całkowicie go wystudzić. 2,5 szklanki mleka zagotować z cukrem. Proszek budyniowy wymieszać z 0,5 szklanki zimnego mleka i wlać

Świat Ciasta
KOSTKA KAWOWA 775

Ciasto jest bardzo podobne w smaku do znanego CAPPUCCINO  Jednak zawsze denerwowało mnie pieczenie wkładki kokosowej i biszkoptów osobno. Więc pewnego razu wpadłam na pomysł żeby kokosową bezę wyłożyć na kakaowe ciasto. Wyszło pyszne i często u nas gościło. Przyznaję się trochę ostatnio o nim zapomniałam. Dziś upiekłam i dzielę się z Wami moim przepisem. Polecam, jest bardzo(...)jednym żółtku. Energicznie mieszamy. Przykrywamy folią spożywczą tak żeby dotykała budyń. Odstawiamy do ostudzenia.  CIASTO KAKAOWE: Wszystkie składniki przekładamy do miski (mąkę, proszek, sodę i kakao przesiewamy) Miksujemy do połączenia składników. Ciasto przelewamy do dwóch takich samych blaszek (wyłożone papierem do pieczenia) i odstawiamy. CIASTO KOKOSOWE: Białka ubijamy na sztywno, dosypujemy partiami cukier. Dobrze ubijamy. Następnie wsypujemy połowę

Pani na deser
Budyniowe naleśniki. 136

mąki tortowej 400 ml zimnego mleka 50 ml wody gazowanej 1 cukier waniliowy szczypta soli szczypta proszku do pieczenia Dodatkowo: olej do smażenia Wykonanie: 1. Wszystkie składniki na ciasto przekładamy do miski i miksujemy aż ciasto będzie jednolite i bez grudek. Budynie dodajemy w proszku. Ciasto wychodzi dość rzadkie i takie ma być. Następnie ciasto odstawiamy na około

Izabelawkuchni
Ciasto makowe z kokosem i kremem, polane czekoladową polewą 191

wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez około 30 – 35 minut. 5. Po wyjęciu z piekarnika ciasto odstawić do całkowitego ostygnięcia. Ostygnięte ciasto ostrożnie wyjąć z blaszki, zdjąć papier do pieczenia i biszkopt włożyć z powrotem do blaszki. Beza z makiem: 6. Białka ubić na sztywną pianę. Ciągle ucierając mikserem, stopniowo dodawać cukier, mieszać, aż masa stanie się gęsta(...)przełożyć do blaszki o wymiarach 25x30cm wyłożonej papierem do pieczenia. Wyrównać i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez około 30 – 35 minut w temperaturze 160oC na funkcji termoobieg (na funkcji góra-dół 180oC). Po wyjęciu w piekarnika odstawić do całkowitego ostygnięcia. Beza kokosowa: 7. Przygotować tak samo jak bezę z makiem. Krem: 8. Budynie rozmieszać w 500ml mleka. Dodać

Mała Cukierenka
Ciasto makowe z kokosem i kremem, polane czekoladową polewą 202

wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez około 30 – 35 minut. 5. Po wyjęciu z piekarnika ciasto odstawić do całkowitego ostygnięcia. Ostygnięte ciasto ostrożnie wyjąć z blaszki, zdjąć papier do pieczenia i biszkopt włożyć z powrotem do blaszki. Beza z makiem: 6. Białka ubić na sztywną pianę. Ciągle ucierając mikserem, stopniowo dodawać cukier, mieszać, aż masa stanie się gęsta(...)przełożyć do blaszki o wymiarach 25x30cm wyłożonej papierem do pieczenia. Wyrównać i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez około 30 – 35 minut w temperaturze 160oC na funkcji termoobieg (na funkcji góra-dół 180oC). Po wyjęciu w piekarnika odstawić do całkowitego ostygnięcia. Beza kokosowa: 7. Przygotować tak samo jak bezę z makiem. Krem: 8. Budynie rozmieszać w 500ml mleka. Dodać

Mała Cukierenka
BISZKOPT CZEKOLADOWY RZUCANY / IDEALNY / BEZ PROSZKU DO PIECZENIA 388

Tytuł mówi sam za siebie – tak jest to biszkopt IDEALNY!Często pytacie mnie jak zrobić biszkopt , by mieć całkowitą pewność , że pięknie wyrośnie i będzie

Ostra na Słodko

Proponowane wyszukiwania