bez pieczenia ciasta - 22613 przepisów (strona:270/1508)

Ciasto muffinowe z borówkami (Blueberry Muffin Cake)... 137

składniki kruszonki. Zagnieć, aż powstanie mieszanka podobna do bułki tartej. Odstaw. W osobnej, dużej misce zmiksuj szybko wszystkie składniki ciasta (bez borówek), a następnie wmieszaj delikatnie borówki. Przełóż ciasto do blaszki, rozprowadź równomierna warstwa, a następnie posyp kruszkona. Piecz około 40-50 minut. Patyczek wetknięty w środek ciasta powinien być po wyjęciu czysty. Zostaw do ostudzenia na 10 minut

Lejdi of the house
Przepis na Ciasto Dziad 254

mieszam tak żeby wszystkie składniki dokładnie się wymieszały . Pieczenie ciasta Dziad : Ciasto przekładam do foremki wysmarowanej tłuszczem i wyrównuję górę łyżką . Blaszkę z ciastem wstawiam do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na drugą od dołu półkę i piekę około 60 minut . Piekarnik mam ustawiony na grzanie góra dół bez używania termoobiegu . Jeżeli nie jesteśmy pewni czy ciasto jest

Uwaga Babcia Gotuje
Proste i Puszyste Ciasto z Malinami 205

papierem do pieczenia, górę ciasta wyrównuję. Na ciasto układam dość gęsto maliny. Pieczenie ciasta z malinami: Blaszkę z ciastem wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na drugą od dołu półkę i piekę około 55 minut. Piekarnik mam ustawiony na grzanie góra dół bez używania termoobiegu. Jeżeli nie jesteśmy pewni czy ciasto jest już upieczone, to możemy

Uwaga Babcia Gotuje
Sernik z rosą 1846

szkl oleju 1,5 szkl mleka 2 budynie waniliowe b/c 1 szkl cukru 1 całe jajko 5 żółtek Beza 5 białek 0,5 szkl cukru  Przygotowanie: Kruche ciasto: zimną margarynę, mąkę, cukry, jajko i proszek do pieczenia zagnieść. Przełożyć i równomiernie rozprowadzić na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Blacha o wymiarach 35*27 cm. Spód podpiec

Ala piecze i gotuje
CIASTO COCA-COLAdowe 209

POLEWA 1 szklanka śmietanki 30% 1/4 szklanki brązowego cukru 1/4 szklanki płynnego miodu 1/4 szklanki masła WYKONANIE CIASTO :  Piekarnik rozgrzewamy do 180℃, z funkcją góra/dół bez termoobiegu. Spód formy o średnicy 23-24 cm wykładamy papierem do pieczenia i zapinamy obręcz. W misce roztrzepujemy jajka, stopniowo dolewając mleko. Dodajemy rozpuszczone masło lub olej, mieszamy(...)miski przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia, sodą i kakao. Dodajemy cukier, mieszamy. Do suchych składników powoli dolewamy mokre i delikatnie mieszamy widelcem lub łyżką, do uzyskania gładkiego ciasta. Przelewamy do formy i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy 38 minut, do suchego patyczka. POLEWA TOFFI : Do rondelka dodajemy wszystkie składniki i mieszając zagotowujemy. Zmniejszamy płomień do minimalnego i gotujemy około

cool and minty
Ciasto z truskawkami, budyniem i kruszonką 228

Ciasto z truskawkami, budyniem i kruszonką... Spód: 4 szklanki mąki 1 margaryna 1 szklanka cukru  2 jajka  2 żółtka  2 łyżki kwaśnej śmietany aromat waniliowy 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Kruszonka: 20 dkg cukru 20 dkg masła 40 dkg mąki Dodatkowo: 1 kg truskawek(...)innych owoców Wszystkie składniki na spód zagnieść i wyłożyć na blaszkę (u mnie 25x35) wyłożoną papierem do pieczenia. Ugotować budyń śmietankowy bądź waniliowy ( z dwóch budyni bez cukru, 3 szklanek mleka i 3 łyżek cukru) i gorący wyłożyć na ciasto. Truskawki umyć odszypułkować, poprzekrajać na połowę, wyłożyć na budyń. Przykryć kruszonką (wszystkie składniki zagnieść palcami). Piec

Pelusiowa Kuchnia
ambrozja- składany sernik z bezą 260

połowę. Każdą rozwałkować  i upiec na papierze do pieczenia. Ostudzić. Przykryć ściereczką i odstawić (można upiec nawet dwa dni przed składaniem ciasta). Sernik: żółtka utrzeć z cukrem, dodać ser, budynie i stopione masło. Krótko zmiksować, na końcu dodać rodzynki. Przełożyć do blaszki wyłożonej papierem i piec około 45 minut w 170*C, wystudzić (najlepiej przez noc). Krem budyniowy(...)dodawać cukier. Pianę przełożyć do blaszki wyścielonej papierem (lub dociąć papier na wymiar ciasta i upiec na tacy z wyposażenia piekarnika) i wstawić do piekarnika nagrzanego do 170*C. Piec około 5 minut, następnie zmniejszyć temperaturę do 120*C i piec około 2 godzin.  Jeśli beza będzie się zbytnio rumienić z wierzchu to należy jeszcze trochę obniżyć temperaturę. Wystudzić

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Tort piętrowy krok po kroku – jak poskładać tort profesjonalnie 221

zrobić, żeby nic się nie wywróciło, nie odkleiło, nie popsuło i nie zniszczyło tego ważnego dnia. Upiekłam dwa ciasta biszkoptowe. Dolne ma 18 centymetrów średnicy, górne to 10 centymetrowy biszkopt pieczony w ringu (formie bez dna). Przepisu na biszkopt póki co nie podaję – każdy ma własny i sprawdzony.   Zawczasu warto przygotować i mieć pod ręką wszystkie potrzebne narzędzia(...)obrotowa podstawka pod ciasto. Wszystkie operacje powtarzamy z mniejszym ciastem. Schładzamy. Ustawianie pięter jest ważne nawet w tak małych ciastach jak moje dzisiejsze. Naszykujcie sobie trzy drewniane patyczki o średnicy około centymetra jeśli robicie większy tort. Jeśli tak mały jak mój- wystarczą szerokie słomki do napojów, np. te które można dostać w Ikei. Formę w której piekliście górne ciasto ustawcie

Karo in the Kitchen
Proste ciasto z rabarbarem 278

ciasto, które również nie przysporzy Wam problemów podczas pieczenia. Spróbujcie. Składniki: (na standardową keksówkę) 1 łodyga rabarbaru około 80 g + 2 łyżeczki cukru 150 g margaryny lub masła 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej – u mnie koszalińska Młyny Stoisław 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią Skworcu 1 szklanka cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia(...)składników). Masę przekładamy do wysmarowanej tłuszczem i obsypanej kaszą manną keksówki. Na wierzch wykładamy nasz rabarbar (bez wody, którą mógł puścić). Ciasto wkładamy na środkowy poziom do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy do tzw. suchego patyczka (wbitego w środek). Czas pieczenia może być różny w zależności od piekarnika (około 45 minut), dlatego stosujemy zasadę suchego patyczka

Słodkie okruszki
Perfekcyjne ciasto drożdżowe- PORADY 321

odstawiamy do napuszenia na około 30-60 minut. Zasady takie jak podczas I wyrastania: miejsce ciepłe, bez przeciągów. 7. Pieczenie Przed pieczeniem warto wysmarować wierzch naszych drożdżowych wypieków jajkiem roztrzepanym z łyżką mleka, posypać słodką kruszonką lub poukładać na cieście owoce. Ciasto drożdżowe pieczemy w dobrze nagrzanym piekarniku. Temperatura pieczenia waha się od 180 st.C

Nastoletnie Wypiekanie
CIASTO KOSTKA ALPEJSKA 149

posmaku adwokatu i orzechów. Bardzo smaczne, idealne na niedzielę, przyjęcia lub święta. Bardzo ładnie się kroi i  efektownie wygląda. Jeżeli nie chcemy aby ciasto było bardzo słodkie dodajemy do masy mniej bezy, ja użyłam tylko 70 g i wyszło idealne(...)proszkiem do pieczenia, delikatnie łączymy składniki. Ciasto wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia ( 25/30 ) i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 *C, pieczemy 30 minut. Biszkopt studzimy i nasączamy słodką herbatą. Margarynę ucieramy mikserem, dodajemy partiami masę orzechową aż całą wyrobimy. Na koniec wlewamy ajerkoniak i wsypujemy pokruszone bezy. Masę wykładamy na biszkopt. Na masę rozkładamy herbatniki

Kulinarne Fantazje Marioli
Błyskawiczna szarlotka dla leniwych 130

pieczenia. Wsypujemy cukier, wbijamy jajko. Na końcu dodajemy pokrojoną margarynę. Całość siekamy nożem tak długo aż powstanie kruszonka. Następnie całość wysypujemy na wyłożoną papierem do pieczenia foremkę (tylko spód). Ciasto dogniatamy ręką tak aby nie było żadnych luk. Foremkę wstawiamy do lodówki na 15 minut. W tym czasie przygotowujemy jabłka. Obieramy je i ścieramy na tarce o średnich(...)Jabłka przekładamy na przygotowany spód. W osobnej misce robimy kruszonkę. Palcami rozcieramy ze sobą mąkę, cukier, cynamon i margarynę. Wysypujemy na jabłka. Ciasto pieczemy w  nagrzanym do 180*C piekarniku przez 60 minut. Pieczemy bez termoobiegu. Po upieczeniu studzimy i obsypujemy cukrem pudrem

VioletoweKucharzenie
JOGURTOWE PLACUSZKI DYNIOWO-POMARAŃCZOWE 148

wbijamy jajka i rozbełtujemy je, a następnie mieszamy z jogurtem naturalnym. Dodajemy cukier ze skórką pomarańczową, sól oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i dokładnie mieszamy za pomocą trzepaczki, aby powstało gładkie ciasto bez grudek. Na końcu dodajemy startą dynię i całość mieszamy łyżką. Smażymy na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju, z obu stron na złocisty kolor

Kuchnia MagdaLeny
Rolada z kremem kokosowym bez pioeczenia 91

27.08.2018 Szybko,prosto a co najważniejsze bez pieczenia. Wygląda wspaniale a smakuje wybornie. Dodałam trochę malin jako opcję dodatkową. Jeżeli lubicie maliny to polecam

gotuj ze mną
Brownie o zapachu rumu 130

płynna. W oddzielnej misce utrzep jajka z cukrem, dodaj przesianą mąkę, cukier waniliowy i kakao. Zmieszaj delikatnie obie masy, dodaj aromat, wyłóż ciasto do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz 30 min. w temp. 180C bez termoobieg grzaniem góra plus dół na środkowej półce piekarnika. Gotowe brownie możesz posypać kakao lub polewą – koniecznie – czekoladową! SMACZNEGO

Zasmakuj Kuchni

Proponowane wyszukiwania