bez pieczenia ciasta - 22613 przepisów (strona:178/1508)

Andrzejkowa wróżba na patelni 145

ponownie mieszamy. A jeśli zbyt lejące, dodajemy jeszcze trochę mąki. Gotowe ciasto wylewamy łyżeczką lub widelcem na rozgrzaną teflonową lub ceramiczną patelnię i pieczemy obustronnie bez dodatku tłuszczu. Najlepsze wzorki wychodzą, gdy ciasto lejemy z wysokości :) R E K L A M A (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); var linkwithin_site_id = 1628261; linkwithin_text='Zobacz także

Smakowy Raj
Warstwowe ciasto z owocami i bezą. 161

wersji FIT.  Ciasto jest bardzo owocowe, wilgotne, słodko- kwaśne z bezą.  Wyszło bardzo, bardzo smaczne!  Szczerze polecam! SKŁADNIKI: NA CIASTO KRUCHE: - 400 g mąki krupczatki - 110 g mąki owsianej - 180 g cukru pudru - 3 żółtka - łyżka lub dwie zimnego mleka - płaska łyżeczka proszku do pieczenia - 250 g zimnego masła - łyżeczka soku z cytryny Całość zagnieć(...) i układaj warstwy według schematu poniżej. Warstwy ciasta od góry: - ciasto kruche (1/4 całości) - dżem porzeczkowy - nadzienie nr 2 - beza - ciasto kruche (1/4 całości) - nadzienie nr 1 - ciasto kruche (1/2 całości) Wierzch dodatkowo posypałam płatkami migdałów. Całość piekłam godzinę w temp 180 stopni C, dół + termoobieg (przez ostatnie 30 minut). Smacznego! Co sądzicie, smakowałoby Wam? Buuuuziaki

SMYKWKUCHNI
Ekspresowe ciasto z fasoli bez mąki 120

smaku;) Ekspresowe, bo wrzucam składniki do miski, blenduję i piekę;) To idealne ciasto, dla tych którzy nie lubią bądź nie mają czasu na długie przygotowania deseru. A jaki efekt! Zachęcam do wypróbowania ciasta z czerwonej fasoli, które w smaku przypomina klasyczne ciasto kakaowe lub brownie, ale bez czekolady Gotowe ciasto polewam domową polewą czekoladową (z masła, mleka, cukru pudru(...)oprócz rodzynek, miksuję na gładko. Dodaję rodzynki. Tortownicę o średnicy 23 cm wykładam papierem do pieczenia. Piekę w temp. 180 C grzaniem góra plus dół bez termoobiegu na środkowej półce piekarnika przez blisko 40 minut . Przed wyjęciem sprawdzam cienkim nożem czy ciasto jest gotowe. Dekoruję polewą. SMACZNEGO! Ten kawałek jest dla Ciebie

Zasmakuj Kuchni
Tarta z daktylami i mascarpone bez pieczenia 179

Tarta z daktylami i mascarpone bez pieczenia to pyszny deser, który zrobicie bez dużego wysiłku. Daktyle w połączeniu z malinami i delikatnym mascarpone tworzą przyjemne w smaku ciasto. Spód tarty z daktylami i mascarpone bez pieczenia wykonany jest tylko z daktyli, oleju kokosowego i herbatników. Herbatniki śmiało, można zastąpić kilkoma łyżkami mąki kokosowej lub wiórkami

Kuchcik gotuje
śliwkowiec z kokosową nutą... 150

papierem do pieczenia a boki wysmarować tłuszczem i obsypać mąką ciasto rozsmarować na dnie blaszki i posypać je wiórkami kokosowymi dodać śliwki bez pestek piec w 200C około 40 minut-do suchego patyczka wystudzone ciasto posypać pudrem cukrem ciasto jest lekkie, puszyste z nutą kokosu ze śliwkami........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
torcik malinowy "wiosenny ogródek" 145

ciasta odłożyć 4 łyżki i wymieszać z zielonym barwnikiem. Dno tortownicy wyścielić papierem i przełożyć większą część ciasta (tą bez barwnika). Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170*C i piec około 30 minut. Ciasto zielone upiec na papierze do pieczenia (wielkość nie ma znaczenia, bo później będziemy je kruszyć). Upieczony biszkopt wystudzić i przekroić na trzy blaty. Nasączyć

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
ciasto zebra :D czyli następny zwierz w domu :D 114

się na końcu * 1 cukier waniliowy * 2 łyżeczki proszku do pieczenia Ubiłam jajka z odrobiną soli. Powoli dosypywałam cukier i cukier waniliowy. Na koniec dodałam żółtka. Zmniejszyłam obroty miksera i powoli wlewałam olej. Jak już porządnie się wymieszało dolałam oranżadę. Na końcu wsypałam przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Uzyskaną masę podzieliłam na dwie części. Nie podzieliłam(...)łyżki mąki :D Wtedy się już bawimy w wylewanie do formy. Wyłożyłam blaszkę papierem do pieczenia i na zmianę wylewałam jasne i ciemne ciasto. Piekłam w 180 stopniach 1 godzinkę. Pękło mi...nie mam recepty na to, by ciasto zwyczajnie się upiekło bez pęknięcia. No nic i tak nieźle jak na 26 lat nie pieczenia tego ciasta

Pieprzyć z Fantazją
Tarta na kruchym cieście z botwinką, cukinią i serem feta 160

ciastem, zawijając lekko brzegi do góry. Ciasto ponakłuwać widelcem i ponownie umieścić w lodówce na przynajmniej pół godziny. Piekarnik nagrzać do temperatury 190 stopni i piec ciasto do lekkiego zrumienienia. Upieczone przestudzić bez wyjmowania z formy. Farsz: 1 średni pęczek botwinki , 1 średnia cukinia lub 2 mniejsze, 1/3 opakowania sera feta , 1 jajko , 5 łyżek kwaśnej(...)lekkiego zrumienienia. Wystudzić. Na podpieczonym cieście rozłożyć cukinię, botwinkę i buraczki. Jajko roztrzepać ze śmietaną z dodatkiem soli i pieprzu. Wylać to na warzywa. Wierzch posypać pokruszoną fetą. Tartę piec w temperaturze 190 stopni do lekkiego zarumienienia. Podawać na gorąco lub na zimno zamiast tradycyjnej kanapki. Ciasto jest bardzo kruche i kroi się bez problemu. Tarta jest tak samo

Codzienna kuchnia niecodzienna
Ciasto Pani Walewska z bakaliami 310

hitem :). Przy przenoszeniu ciasta z bezą proszę uważać, bardzo łatwo je połamać. Jeśli nie lubimy powideł śliwkowych, możemy użyć kwaskowatego dżemu. Polecam… (zmodyfikowany przepis z gazetki „ciasta czytelników” ).     Ciasto Pani Walewska z bakaliami Składniki: Kruche ciasto: 400g mąki pszennej (użyłam tortowej) 260g masła 150g cukru 4 żółtka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2-3 łyżki śmietany(...)zagnieść rękoma ciasto. Podzielić je na dwie równe części. 4. Dwie blaszki o wymiarach 25x35cm wyłożyć papierem do pieczenia. Każdą z nich wyłożyć ciastem (jeśli mamy tylko jedną blaszkę, przygotowujemy najpierw jedno ciasto, później drugie). Wierzch ciasta posmarować powidłami. Beza: 5. Białka ubić na sztywną pianę. Powoli wsypać cukier i ubijać mikserem, aż cukier się rozpuści. Następnie dodać wiórki

Mała Cukierenka
Szybkie, ucierane, kokosowe ciasto z rabarbarem i truskawkami 237

wyczuwalny, a ulotny aromat kokosowy z rabarbarem i truskawkami uwodzi kubki smakowe. Ciasto jest na tyle stabilne, że możesz dodać dowolną ilość owoców bez obawy, że podczas pieczenia opadną na dno. Amatorów ucieranych ciast z owocami, na drugie, równie pyszne ciasto z rabarbarem oraz owsianą kruszonką zapraszam tutaj. Składniki: 260g mąki 60 g wiórkówk kokosowych 160 g cukru

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Malinowa chmurka 345

galaretką malinową i kremem śmietanowym, pokryte delikatną, kruchutką bezą. Ciasto wprost rozpływa się w ustach. Polecam wszystkim miłośnikom malin - i nie tylko! :) Na początek kilka ważnych rzeczy: Jeżeli używamy malin mrożonych, wcześniej należy rozmrozić je na durszlaku.  Wszystkie składniki na kruche ciasto powinny być schłodzone.  Pieczenie ciasta warto rozłożyć sobie na dwa dni. Pierwszym powodem jest dość(...)temperaturze 140ºC przez około 1 godzinę. Beza powinna być chrupka i wypieczona, lekko popękana. W razie konieczności lekko przedłużyć (lub skrócić) czas pieczenia. I tak jak wspominałam na początku najlepiej zostawić ją do wystygnięcia na całą noc w piekarniku. Na koniec krem. Należy przygotować go bezpośrednio przed wyłożeniem na ciasto. Wszystkie składniki umieścić w misie miksera. Ubijać do momentu

Świat Ciasta
Bezglutenowe kruche ciasto z truskawkami i rabarbarem 236

posmarowania foremki zmielony na puder ksylitol do oprószenia WYKONANIE: W misce wymieszać wszystkie mąki, proszek do pieczenia, ksylitol, wanilię i zmielone orzechy. Dodać zimne masło i posiekać je z mąką na drobne grudki. Dodać jajko i dobrze wymieszać całość łyżką.  Ciasto przykryć folią i z miską wstawić do lodówki na około 60 minut. Rabarbar umyć, osuszyć, odciąć końcówkę(...)około 2/3 schłodzonego ciasta, piec 15 minut. W międzyczasie osączyć rabarbar z soku jaki się wytworzył, dodać do niego truskawki, zasypać łyżką mąki ziemniaczanej, delikatnie wymieszać i wyłożyć na podpieczony spód. Na wierzch pokruszyć pozostałą część ciasta. Tortownicę ponownie wstawić do piekarnika, piec 15 minut, a następnie zmniejszyć temperaturę do 150 stopni z termo obiegiem (170 bez) i piec

Kuchenne zapiski Edyty
Ciasto kruche z malinami 132

pieczenia • 3 żółtka Owoce • 600 g malin • 400 g nektarynek lub brzoskwiń • 1 łyżka mąki ziemniaczanej Beza • 3 białka • 150 g cukru • 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej Przygotowanie : Ciasto Formę o wymiarach 20 x 30 cm posmarować masłem i wyłożyć papierem do pieczenia (spód i boki). Piekarnik nagrzać do 170 stopni C. Mąkę wsypać na stolnicę lub do misy(...)następnie dodać żółtka (białka zachować do bezy) i zagnieść gładkie ciasto. Uformować z niego kulę. Ciasto pokroić nożem na plasterki i wyłożyć nimi spód oraz ok. 2 cm boków, ugniatając ciasto palcami. Spód podziurkować widelcem. Owoce Nektarynki lub brzoskwinie pokroić na kawałki usuwając pestki. Połączyć z malinami i mąką ziemniaczaną delikatnie mieszając. Beza Białka ubić na sztywną pianę, następnie stopniowo

KUCHNIA POLSKA
Kremowy sernik bez pieczenia 768

dzieciństwa, ale przepis w prasie zaciekawił mnie przez fakt nie pieczenia ciasta. W przygotowaniu, ciasto jest proste i dość szybkie. Natomiast efekt smakowy – niesamowity, przepyszny i co najważniejsze bardzo kremowy. Do przygotowania ciasta wykorzystałam brytfankę o wymiarach... Read More The post Kremowy sernik bez pieczenia appeared first on Magiczny Garnek

Magiczny Garnek

Proponowane wyszukiwania