bez pieczenia ciasta - 22613 przepisów (strona:174/1508)

BABKA MAŚLANA BEZ CUKRU, NA MĄCE ORKISZOWEJ 225

bardzo uwielbiają, a tak rzadko ostatnio pojawia się w naszym domu. Znika często ze stołu jeszcze ciepła nie doczekawszy się nawet polukrowania. Składniki:- 8 jaj- mały proszek do pieczenia- ksylitol waniliowy (lub cukier waniliowy)- 300 g pszennej ( u mnie 320g mąki orkiszowej typ750)- 200g ksylitolu lub cukru- 300 g stopionego i schłodzonego masłaPrzygotowanie:1. Jaja ubić z ksylitolem(cukrem(...)wystudzone masło.4. Wszystko wylewamy do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą lub mąką długiej keksówki.5. Piec w 180 *C około 50 minut,(ja wkładam do zimnego piekarnika) najlepiej sprawdzić drewnianym patyczkiem czy ciasto nie jest surowe( ja piekę bez termoobiegu). Po około 20 minutach babkę można naciąć przez środek, by równo wyrastała.6. Jeszcze letnią babkę najlepiej

Smaczne Zdrowe
KRUCHE CIASTO ZE ŚLIWKAMI 1874

idealne połączenie słodkiej bezy i lekko kwaśnych śliwek - duet doskonały.Przepis prosty i nie drogi. Ciasto kruche:   3 szklanki mąki pszennej 4-5 łyżek cukru  25 dag masła bądź margaryny 5 żółtek 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki śmietany   Beza wiśniowa: 5 białek 1 szklanka cukru 1 kisiel wiśniowy   Dodatkowo(...)dodać suchy kisiel i delikatnie wymieszać. Na dno blaszki wyłożyć jedną część ciasta - obficie posypać bułką tartą - ułożyć połówki śliwek skórką do dołu - rozprowadzić bezę wiśniową - wierzch przykryć pozostałym ciastem startym na tarce.  Piec ok 1 godz w temp 180 st C. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem. Najczęściej używam blaszki o wymiarach 20 x 30 cm, może być jednak

Niespełnione zdolności kulinarne
Paluszki francuskie z pesto 149

przygotowania. Doskonała jako przekąska na imprezę, do piwa, wina lub herbaty. 1 opakowanie ciasta francuskiego 80 gram pesto Nagrzać piekarnik do 200C, góra-dół, bez termoobiegu. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Rozwinąć ciasto francuskie. Posmarować ciasto cienką warstwą pesto. Ostrym nożem naciąć ciasto w cienkie paski, następnie przekroić je na pół. Każdy kawałek skręcić: chwycić ostrożnie za wąskie

Czerwony Gupik
Sero-jogurtowiec z konfiturą (na markizowym spodzie) 225

małych obrotach. Ciasto wylewamy na nasz markizowy spód. Na wierzchu za pomocą łyżeczki tworzymy esy-floresy z marmolady. Część marmolady podczas pieczenia wniknie w ciasto. Ciasto wkładamy do nagrzanego do 210 stopni piekarnika (grzanie dół, bez termoobiegu, środkowy poziom). Nasz sero-jogurtowiec pieczemy około 45 minut, aż ciasto zacznie się rumienić z wierzchu a boki odchodzić od formy

Słodkie okruszki
Zapiekane pomidory i cukinia w cieście filo 197

wysmaruj olejem, Wyłóż ciasto, tak aby brzegi wystawały, poukładaj na przemian plastry cukinii i pomidorów, wymieszaj oliwię z przyprawami , skrop tą mieszanką warzywa. Wystające brzegi ciasta zawiń niedbale do środka. Uwaga! Piecz bez termoobiegu przez 30 minut w temp. 170-180 C. Smacznego! Artykuł Zapiekane pomidory i cukinia w cieście filo pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.

greenscarf
Ciasto czekoladowe z mascarpone i owocami 362

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Ciasto czekoladowe bez dodatku mąki i proszku do pieczenia. Jest bardzo czekoladowe, wilgotne i miękkie w środku. Po upieczeniu środek ciasta opada dzięki czemu powstaje miejsce na wypełnienie kremem z mascarpone i śmietanki kremówki. Całość posypana owocami, u mnie akurat z borówką (można użyć

Marta Gotuje
Tort piankowy, bez pieczenia 283

Składniki: ( na tortownicę 18-22 cm) galaretka czerwona x 2 galaretka zielona  mleko skondensowane niesłodzone- cała puszka Dekoracja: zielone wiórki kokosowe Przygotowanie: 1. Zrobić jedną

KreatywnePiny
Ciasto na niedzielę – szybkie i łatwe #5 Brownie cytrynowe 7521

ostatnio lody (przepis tutaj ). Mnie ten przepis bardzo zaintrygował i się nie zawiodłam, więc serdecznie go polecam! Składniki na blaszkę 20×20 cm – pieczone w piekarniku góra – dół bez termoobiegu: Ciasto: – 120 g masła – 3 jajka – 0,5 szklanki cukru – 140 g mąki – skórka otarta z 1 cytryny(...)przesiać ją wcześniej ale ja przesiewałam ją bezpośrednio nad miską z masą). Masę mieszamy szpatułką, do momentu połączenia składników. Piekarnik nastawiamy na 150 stopni, a foremkę wykładamy papierem do pieczenia. Przekładamy ciasto do formy, równamy dość dokładnie i pieczemy 25 minut. Po 20 minutach sprawdzałam patyczkiem (używam wykałaczki drewnianej) czy ciasto jest gotowe, gdy na patyczku nie było surowego

Relaxtime
Kakaowo-kawowe ciastka z dżemem 113

sztuk)   1 duże jajko  6 łyżek cukru 6 łyżek dżemu morelowego 2 łyżki oleju 2 łyżki soku z cytryny  1 łyżeczka proszku do pieczenia  1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1 łyżka kawy rozpuszczalnej w proszku  1 łyżka kakao 200 g mąki pszennej (ok. 10 łyżek)   Przygotowanie:   Jajko utrzeć z cukrem(...)cytryny. Wszystko dobrze zmiksować.   Suche składniki wymieszać ze sobą, a następnie wsypać do mokrych i dokładnie wymieszać do uzyskania jednolitej masy.   Ciasto przełożyć do rękawa cukierniczego bez końcówki. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wycisnąć okrągłe porcje ciasta wielkości orzecha włoskiego. Odległości między ciastkami nie muszą być duże- ciasteczka się nie rozlewają, a jedynie lekko rosną

Nastoletnie Wypiekanie
Makowiec bezglutenowy (paleo, bez zbóż) 259

musicie już rezygnować z jedzenia ciasta, albo przypłacać to wyrzutami sumienia. U Kasi z Cookitlean.pl też ostatnio pojawił się przepis na makowiec bezglutenowy i bez pieczenia, więc jest w czym wybierać. Samo ciasto jest pyszne, miękkie oraz soczyste. Robi się go szybko i prosto, czyli tak jak powinno być. Składniki: 200 g maku mielonego 4 jajka(...)pieczemy w 180° C przez 30 minut, aż zrobi się lekko złote od góry. Zostawiamy do ostudzenia w piekarniku na 15 minut. Po tym czasie wyciągamy i czekamy, aż całkowicie wystygnie. Nasz makowiec bezglutenowy możemy polać roztopioną gorzką czekoladą lub jakąkolwiek lubianą przez nas polewą i posypać wiórkami kokosowymi lub płatkami migdałowymi. Smacznego! Artykuł Makowiec bezglutenowy (paleo, bez zbóż

PaleoLife
Orzechowa szarlotka 150

jest pyszna. Ciasto: 1 szkl. orzechów włoskich 1,5 szkl. mąki 100 g masła 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 3/4 szkl. cukru pudru (ilość cukru można jeszcze ciut zmniejszyć) 3 żółtka Nadzienie: 6 dużych jabłek garść rodzynek 3 łyżki masła 1 łyżeczka cynamonu 2 łyżki miodu (lub 1 łyżka, jeśli jabłka są słodkie) Beza: 3 białka 4 łyżki(...)przygotowany spód. Białka ubijamy na sztywną pianę. Pod koniec dodajemy cukier i ubijamy jeszcze chwilę. Bezę wykładamy na jabłka. Schłodzone ciasto wyjmujemy z lodówki. Przykrywamy bezę startym na dużych oczkach tarki ciastem. Pieczemy około 45 minut w piekarniku nagrzanym do 175 stopni. Źródło

Smaki Na Talerzu
Malinowa chmurka 261

śmietanowej oraz chrupiącej bezy z płatkami migdałowymi. Kwaśność malin doskonale przełamuje słodycz bezy i dzięki temu ciasto jest przepyszne i rozpływa się w ustach. Warto je przygotować. Polecam!!! SKŁADNIKI: Biszkopt: 2 jajka, 100g cukru, 3 łyżki oleju, 100g mąki, ½ łyżki octu, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, Masa malinowa: 400g malin świeżych lub mrożonych, 2 opakowania galaretki malinowej(...)pianę. Dodaję cukier puder oraz mąkę ziemniaczaną. Pianę wykładam na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia (z wyciągniętym dnem lub blaszkę odwróconą do góry dnem). Pianę posypuję po wierzchu płatkami migdałowymi. Bezę piekę około godziny w temperaturze 130 stopni. Przestudzoną bezę wykładam na wierzch ciasta. Gotowe ciasto wstawiam na godzinę do lodówki

Tradycyjna kuchnia Kasi
orzechowo-jabłkowe------nut-apple 351

Składniki: beza 1 łyżka maki ziemniaczanej 1 szklanka cukru pudru 4 białka ciasto orzechowe 1 łyżeczka proszku do pieczenia 350 g mąki pszennej tortowej cukier wanilinowy 230 g zimnego masła 1/2 szklanki cukru pudru 4 żółtka 1 łyżeczka cynamonu 130 g orzechów włoskich krem 2 szklanki mleka 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki likieru jaki lubimy 3 łyżki maki(...)folię spożywczą i wstawić do lodówki na 30 minut. Po tym czasie w yłożyć papierem do pieczenia blaszkę o wymiarach 26x 34 cm . Ciasto podzielić na dwie części. Jedna część cienko rozwałkować i wyłożyć nim dno formy. Na wierzchu ciasta rozsmarować jabłka. Piec ciasto w 160 C z termoobiegiem ok 30 minut

w mojej kuchni
Ciasto kruche z borówkami i bezą kokosową 190

żółtka 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia Beza kokosowa: 2 białka 100 g cukru 100 g wiórków kokosowych Dodatkowo: 400 g borówki amerykańskiej lub jagód Przygotowanie: Ciasto kruche:  Wszystkie składniki umieścić w misie miksera i zmiksować na jednolite ciasto. Formę o wymiarach 24*24 wyłożyć na dnie papierem do pieczenia i równomiernie wylepić dno ciastem. Nakłuć widelcem

Ala piecze i gotuje
Kruche ciasto z budyniem i śliwkami 112

Kruche ciasto, budyń, śliwki i beza posypana migdałami. Najlepsze będą śliwki węgierki. Nie można używać zbyt soczystych odmian, bo ciasto może podejść wodą. Nieco zmodyfikowany przepis ze strony kwestiasmaku.com Kruche ciasto: 250 g mąki + ok. 1 łyżka do podsypywania 50 g cukru 4 żółtka 200 g masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia Beza: 4 białka 150 g cukru(...)wymiarach ok. 25 x 35 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto rozwałkować (podsypując mąką) i wyłożyć nim dno formy. Dopasować do kształtu formy ugniatając palcami. Ciasto nakłuć widelcem w kilku miejscach. Piec 20 minut. W czasie kiedy ciasto się piecze, przygotować budyń (zgodnie z przepisem na opakowaniu), śliwki oraz bezę. Beza: Białka ubić dodając po łyżce cukru. Na koniec

Bullio

Proponowane wyszukiwania