bez pieczenia ciasta - 22613 przepisów (strona:174/1508)

Ciasto kruche z jabłkami 130

dalej ubijamy, aż cukier się rozpuści, a masa będzie gęsta i lśniąca. Ciasto dzielimy na pół, a jedną część jeszcze na pół, połową ciasta wykładamy blachę 24x24cm (lub trochę większą), smarujemy powidłami, układamy jabłka, obrane i pokrojone w plastry, kruszymy (a raczej skubiemy rękoma) 1/4 ciasta, wykładamy bezę, a na nią resztę ciasta. Pieczemy 45 minut w 180 stopniach

KUCHNIA POLSKA
brzoskwinie z galaretką w łatwym cieście... 162

mikserem połączyć na gładkie ciasto ze 2 minuty tortownica 24 cm na dno wyłożyć papier do pieczenia a boki posmarować tłuszczem ciasto rozsmarować w tortownicy i rozłożyć gęsto umyte i bez pestek połówki brzoskwiń piec w 200C około 40-45 minut galaretkę rozpuścić w gorącej wodzie w 400 ml i ostudzić na dobrze wystudzone ciasto na wierzchu rozłożyć

W Mojej Kuchni Lubię
FITKERS- zdrowa wersja snikersa! 208

Wszystkie składniki wrzuć do miski i wymieszaj do połączenia wszystkich składników. 2) Wysyp odrobinę mąki na blat i rozwałkuj ciasto (dość cienko, ale bez przesady) 3) Na blachę wyłóż papier do pieczenia i przenieś ciasto.* *Ciasto będzie się łamało. Przenoś je na blachę kawałkami i na   papierze łącz kawałki palcami. 4) Włóż do piekarnika na 15 minut

fitolarun.blogspot.com
Ciasta, ciastka, ciasteczka 3084

Przypominam przepisy na ciasta z mojego bloga. Pora na odgrzebywanie zapomnianychBananowe.Przepyszny tortBez pieczeniaPlacek amerykańskiMakowiec owocowo-cytrynowyTyramisu z wiśniamiCiasto z masą jabłkowąSMACZNEGO Czekam na Państwa opinie

W kuchennym oknie Ewy
Rustykalna tarta morelowa 225

dzieło. Tarta bez formy, pieczona bezpośrednio na papierze, wystarczy bowiem rozwałkować kruche ciasto, położyć nadzienie, a potem zawinąć brzegi. Tak samo można upiec tartę z malinami czy brzoskwiniami. Tartę pieczemy w wysokiej temperaturze, ja w 200°C, dzięki temu ciasto będzie wybornie kruche i chrupkie nawet na drugi dzień, a morele ładnie się skarmelizują. Podczas pieczenia morele puszczą

Mia Cucina Sofieta
Sernik z musem truskawkowym i bezami 159

wyłożyć papierem do pieczenia.  Za pomocą melaksera rozdrobnić ciasteczka na "piasek" i dodać do nich roztopione masło. Wszystko dokładnie wymieszać. Otrzymaną masą wyłożyć dno i boki formy. Wszystko mocno docisnąć i uklepać. Formę wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 190°C (bez termoobiegu) i piec przez 6-8 minut. Kiedy spód się zarumieni wyjąć formę z piekarnika(...)średnich obrotach, do otrzymania gładkiej i lśniącej konsystencji. Masę przełożyć do rękawa cukierniczego lub szprycy z tylką w kształcie gwiazdki. Na warstwie truskawkowej wyciskać małe bezy  (fot.4) . Ciasto włożyć do piekarnika i piekłam przez około 40 minut. Upieczone ciasto pozostawić do wystygnięcia w piekarniku. Na koniec ciasto można udekorować płatkami migdałowymi.   drukuj przepis

Świat Ciasta
Proste ciasto z borówkami amerykańskimi – pełnoziarniste, jogurtowe, bez cukru 166

owocom aż tyle czasu, co jagodom – mam na myśli przygotowanie). Dajcie koniecznie znać, czy piekliście już ciasto z borówkami Może macie swoje ulubione desery z tymi owocami? Chętnie poczytam i może coś mnie zainspiruje Proste ciasto z borówkami amerykańskimi – pełnoziarniste, jogurtowe, bez cukru foremka 25 x 35 cm 3 jajka 2/3 szklanki ksylitolu lub erytrytolu(...)połączyć ze sobą przy pomocy łyżki lub szpatułki. Foremkę wyłożyć papierem do pieczenia i wylać ciasto, wyrównać. Na wierzchu ułożyć umyte i osuszone owoce, lekko docisnąć do ciasta. Piec w 180 stopniach około 35-40 minut. Artykuł Proste ciasto z borówkami amerykańskimi – pełnoziarniste, jogurtowe, bez cukru pochodzi z serwisu Fitkot

Fitkot
Pleśniak. 195

Pleśniak to jedno z moich ulubionych ciast dzieciństwa. Kruche, słodkie i tak smakowite, że znika w kilka chwil. Łączy w sobie maślane, kruche ciasto, powidła śliwkowe i słodką bezę. Piekłam go pod wieloma postaciami, z owocami, rabarbarem, makiem, różnymi dżemami, ale w tej tradycyjnej, niemalże rustykalnej formie, smakuje zawsze znakomicie. Bardzo polecam! Składniki na pleśniaka:  forma o wymiarach(...)kakao 5 białek szczypta soli 1 szklanka cukru 1 szklanka powideł śliwkowych (najlepiej domowych)      Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, dodajemy masło i siekamy do uzyskania kruszonki. Następnie dodajemy żółtka i zagniatamy gładkie ciasto (jeśli nie chce się skleić dodajemy łyżkę zimnej wody, mleka lub śmietany). Ciasto dzielimy na trzy części (jedną większą i dwie nieco

Rozpustne gotowanie
Quiche pełnoziarnisty z tuńczykiem i cebulą 215

ciasto. Zawinąć w folie spożywcza i schłodzić w lodówce przez przynajmniej 30 minut. Formę do tarty wysmarować tłuszczem. Ciasto rozwałkować na wysypanej mąką stolnicy, nawinąć na wałek i przenieść na formę. Wystające poza formę ciasto odciąć. Ciasto gęsto nakłuwać widelcem. Farsz: cebule pokroić w piórka, seler naciowy i paprykę w kostkę. Warzywa umieścić w rękawie do pieczenia i piec(...)minut w 180 stopniach C. Na ciasto wykładamy odsączonego tuńczyka oraz warzywa (bez wody powstałej podczas pieczenia). Jajka bełtamy, mieszamy ze śmietanką, startym serem oraz sola i białym pieprzem. Wlewamy mieszankę jajeczna na warzywa. Pieczemy 30 minut w 190 stopniach

Pyry na Gaz
Wiosenna babka majonezowa z glazurą z limonki 168

bardzo krótko zmiksować - tylko na tyle aby połączyć składniki . Silikonową formę do babki wysmarować oliwą. Przełożyć do niej  ciasto. Piec w nagrzanym do 170C piekarniku ok. 45 min - środkowy poziom, grzałka góra-dół, bez termoobiegu . Bliżej końca pieczenia sprawdzać patyczkiem stan upieczenia ciasta - suchy patyczek, można wyjmować!   Ciasta nie wyjmować zbyt szybko z piekarnika - wyłączyć grzałkę

Grunt to przepis!
Karpatka na biszkopcie 174

ubijać aż powstanie gładka i lśniąca beza. Następnie dodawać po jednym żółtku. Na koniec delikatnie wmieszać mąkę z proszkiem do pieczenia. Ciasto przełożyć do formy wysmarowanej tłuszczem i wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 20-25 minut. Lekko przestudzić i z jeszcze ciepłego ciasta zdjąć papier. Ciasto parzone: Wodę z masłem i szczyptą(...)przerywając mieszania dodać po jednym jajku. Ciasto powinno kremowej konsystencji i przybrać jaśniejszą barwę (powinno dać się bez problemu rozsmarować na blaszce - jeśli jest zbyt gęste należy dodać odrobinę wody i dokładnie wymieszać. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i rozsmarowujemy ciasto. Pieczemy około 20- 30 minut w temperaturze 200 stopni. Krem: Z proszku budyniowego, mleka i cukru gotujemy

My simple kitchen
Drożdżowa baba z ziemniakami 222

mojprzepisna.pl | Drożdżowa baba z ziemniakami Myślę, że powoli trzeba zastanawiać się co znajdzie się na Wielkanocnym stole. Odkąd zaczęłam piec, nie wyobrażam sobie Świąt bez tradycyjnej Baby Wielkanocnej. Jest to proste ciasto drożdżowe, bardzo puszyste, delikatne, lekko słodkie, dzięki dodatkowi ziemniaków bardzo smaczne nawet 2 dnia (o ile przechowywane w szczelnej puszce), z dodatkiem rodzynek lub innych bakalii, polane(...)urosnąć do brzegów formy). Może zająć to nawet 1,5 lub 2 godziny. Piekarnik rozgrzać do 160 st. bez termoobiegu. Wstawić formy do piekarnika i piec 30-35 min lub do „suchego patyczka”, wsadzić patyczek w środek ciasta – jeśli jest suchy to ciasto jest gotowe. Lukier: 1 szklanka cukru pudru Sok wyciśnięty z 1 cytryny

moj przepis na
Jabłka pod cynamonową kruszonką z orzechami włoskimi 219

przyrządzonym jabłkom nie sposób się oprzeć.  Rewelacyjnie smakują na ciepło, szczególnie z kulką lodów waniliowych, bitą śmietaną czy po prostu bez dodatków.  Crumble to idealne rozwiązanie dla osób, które mają problemy z pieczeniem ciast, ponieważ zawsze się udaje! (3-4 porcje) 3 jabłka (o wadze około 500g bez obierania) Kruszonka: 70g mąki pszennej 50g masła(...)dnie naczynia żaroodpornego. (Można użyć kilku mniejszych naczynek.) Wierzch jabłek równomiernie pokryć kruszonką. (Najlepiej za pomocą tarki.) Całość wstawić do uprzednio rozgrzanego piekarnika i piec około 20 minut w 200 stopniach.  (Ciasto powinno być lekko zarumienione.) Przed podaniem posypać orzechami włoskimi

Di gotuje
SERNIK NA ZIMNO Z TRUSKAWKAMI 208

owoców do koktajli oraz pysznych ciast. Jak tylko zobaczyłam ten przepis , długo się nie zastanawiałam, od razu postanowiłam przygotować taki sernik. Delikatny, rozpływający się w ustach biszkopt, pyszna owocowa pianka serowa...hmmm, czegóż chcieć więcej. Oczywiście zamiast pieczenia spodu można wykorzystać gotowe biszkopty, wybór pozostawiam Wam. U mnie wersja na delikatnym biszkopcie orkiszowym, piecze się go tylko 13 minut(...)można tak jak ja, na niskich obrotach miksera. Masę biszkoptową wylewamy na blaszkę, spód (boki nie) wyłożony papierem do pieczenia, boków nie smaruję. Wyrównać. Blaszkę wstawić do piekarnika nagrzanego do 170*C i piec na programie góra-dół, bez termoobiegu lub na programie do pieczenia biszkoptów (gdy mamy), ok.13 minut, aż leciutko się przyrumieni. Blaszkę wyjąć

Smaczne Zdrowe
Ananasowiec 2411

temperaturze 180st, aż lekko się zarumieni. Do drugiego placka przygotowujemy bezę. Białka ubijamy na sztywno z solą, pod koniec ubijania dosypujemy po trochu cukier. Ubite na lśniąco białko wykładamy na ciasto, obsypujemy migdałami. Pieczemy 40 minut w temperaturze 180st. Żeby migdały się nie spaliły w trakcie pieczenia trzeba ciasto przykryć folią aluminiową. Oba placki pozostawiamy do wystudzenia. Ananasa(...)były 3 szklanki płynu. Stawiamy na gazie, podgrzewamy, ale nie zagotowujemy. Wsypujemy galaretki, mieszamy do rozpuszczenia, studzimy. Gdy galaretka zacznie tężeć dodajemy ananasa i wykładamy na kruchy placek (ten bez bezy). Wkładamy do lodówki, aby galaretka dobrze stężała. Galaretkę ananasową można zastąpić galaretką z mango, smak będzie bardziej tropikalny. Żelatynę rozpuszczamy w odrobinie wody. Śmietankę ubijamy na sztywno

Gotowanie moimi oczami