bez pieczenia ciasta - 22613 przepisów (strona:187/1508)

Poznaję nowe czyli lukier plastyczny i tort z bratową 205

Za mną kolejne wspólne pieczenie, tym razem z bratową. W sumie to nie napiekłyśmy się zbyt wiele, więc nie mam dla was zwykłego przepisu. Przygotowywałyśmy

Relaxtime
Korzenne ciasto pomarańczowe 202

natłuszczonej i obsypanej kaszą manną). Ciasto wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika (środkowy poziom, grzanie dół, bez termoobiegu). Pieczmy do tzw. suchego patyczka, około 40 minut (czas pieczenia może być różny w zależności od piekarnika). Gdy ciasto ostygnie delikatnie je lukrujemy. Mandarynkowy lukier: zmielony ksylitol (ma mieć postać a la pudru) lub trzcinowy cukier puder mieszamy

Słodkie okruszki
OWOCOWIEC BISZKOPTOWY NA MĄCE ORKISZOWEJ 167

, wyrównujemy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170*C i pieczemy ok.30 minut bez termoobiegu, tylko program góra-dół (najlepiej na programie do pieczenia biszkoptów gdy taki mamy). Ja wstawiam biszkopt do zimnego piekarnika i piekę 35 minut na programie do pieczenia biszkoptów, ale takie mam zalecenia producenta. Mój piekarnik błyskawicznie się nagrzewa. Po tym czasie(...)wystudzenia. Te czynności można pominąć ale gwarantują nam one równą płaszczyznę ciasta. Ci co pieką biszkopty wiedzą iż stygnąc lubią się one kurczyć, "szok" po zrzuceniu powoduje, że ciasto jest równiutkie. Sprawdzone wielokrotnie. Składniki masy owocowej: - 1,5kg dowolnych owoców - 0,5l wody - 2 proszki budyniowe (bez cukru) - 3 galaretki owocowe (najlepiej bez cukru, dajemy wówczas więcej ksylitolu

Smaczne Zdrowe
Ciasto pomarańczowe 198

upiec bardzo szybko a do tego jest jeszcze smaczne Takie też jest to ucierane ciasto pomarańczowe, które dzisiaj proponujemy. Smaczne, puszyste i wilgotne z mocnym pomarańczowym aromatem Składniki: - 100g cukru - 100g mąki pszennej - 2 jajka - 40g oleju - 2 pomarańcze - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią Dodatkowo cukier puder do posypania. Składniki na tortownicę wielkości(...)masę przesiewamy do niej mąkę, dodajemy proszek do pieczenia, cukier z wanilią, startą skórkę i zblendowane pomarańcze. Wszystko razem miksujemy do połączenia składników i przelewamy do tortownicy (najlepiej dno wyłożyć papierem do pieczenia aby po upieczeniu łatwiej wyciągnąć ciasto). Ciasto pieczemy przez 30 minut w temperaturze 180 stopni (bez termoobiegu grzałki góra/dół). Po upieczeniu wyciągamy

Kuchenne Wariacje
Sezamowa beza na kruchym z niespodzianką 104

sezamu dżem z czarnej porzeczki łyżeczka mąki ziemniaczanej 150 g cukru Przygotowanie: Mąkę pszenną, proszek do pieczenia, cukier puder i sól przesiać razem. Dodać masło, śmietanę i  żółtka. Białka zostawić do bezy. Wyrobić szybko na jednolitą masę, czyli klasyczne kruche ciasto. Jeśli zbyt się klei przy formowaniu kuli, to można oprószyć lekko mąką. Owinąć szczelnie folią spożywczą(...)odłożyć do lodówki na minimum pół godziny. Dużą blachę wyłożyć papierem do pieczenia, a schłodzone ciasto rozwałkować. Dopasować kształt ciasta do blachy, a z nadmiaru, który nam zostanie, spokojnie możemy upiec ciasteczka.  Piec przez 15-20 minut w temperaturze 180 stopni. Składniki na bezę powinny być w temperaturze pokojowej. Zaczynamy ubijanie od białek. Gdy się lekko spienią dodajemy

Karczma Honorietty
Tarta z porzeczką i bezą 163

należy wysmarować masłem i obsypać bułką tartą. Formą wykładamy ciastem i odstawimy ponownie do lodówki na godzinę. 2. Ciasto wkładamy do piekarnika na 200 stopni C z obciążeniem i pieczemy 13min. Następnie zmniejszamy temperaturę do 175 stopni C i pieczemy bez obciążenia 15min. Składniki: - czerwona porzeczka - czarna porzeczka lub maliny - 2 łyżki mąki ziemniaczanej - 1 łyżka cukru pudru(...)cukier puder, wymieszać i przełożyć do formy. 3. Ubijamy białka na sztywno, dodajemy cukier i ocet winny. Przekładamy do formy. 4. Tak przygotowane ciasto pieczemy w 165 stopniach C przez około 20min aż beza się zrumieni

Coś z niczego
Jabłecznik 86

soli, dodaję powoli pół szklanki cukru. Formę wykładam papierem do pieczenia, układam połowę ciasta, ugniatam i wyrównuję. Wykładam równo jabłka z gruszkami i z żurawiną z patelni. Dodaję sztywną pianę. Resztę ciasta rwę na małe kawałki i wyrzucam równomiernie na bezę. Piekę 40 minut grzaniem góra plus dół bez termoobiegu przez 40 minut, na środkowej półce piekarnika

Zasmakuj Kuchni
gruszkowa rolada bezowa z kremem budyniowym 180

kremem budyniowym. W przeciwieństwie do tradycyjnych, czasochłonnych bez, to ciasto przygotowuje się niemal błyskawicznie! Pianę z białek piecze się bardzo krótko, przekłada gotowym dżemem i gorącym kremem, potem tylko ciasto wymaga nieco czasu na schłodzenia i stężenie. Jeśli mamy ochotę na coś smacznego, efektywnego i niewymagającego ten przepis będzie idealny! składniki: beza: 1 szkl białek 300 g cukru(...)dodać mąkę i ocet, delikatnie wymieszać. Bezę przełożyć na wyłożoną papierem do pieczenia dużą blaszkę (taką, ze standardowego wyposażenia piekarnika). Piec ok 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 160 stopni. Gotową bezę wyjąć z piekarnika, lekko przestudzić, odwrócić do góry "nogami", delikatnie odkleić papier. Spód ciasta posmarować dżemem. W 1/2 szkl mleka rozpuścić budyń. Pozostałe mleko z cukrem zagotować

6niebo
Wiśniowy kaszak (ciasto z kaszą manną) 1199

ciacho :) Przy wiśniach było trochę pracy (drylowanie i sprawdzenie każdej sztuki czy nie ma białego lokatora, pod tym względem jestem mocno przeczulona :)), więc ciasto nie mogło być skomplikowane i najlepiej bez pieczenia. Dawno nie jadłam kaszaka ( tutaj przepis podstawowy ), więc postanowiłam go przerobić na wersję sezonową i to był strzał w dziesiątkę! Ciacho wyszło bardzo smaczne, nie jest(...)Dodatkowo: 4 wafle tortowe Przygotowanie: Keksówkę wyłożyć folią spożywczą.  Z wafli wyciąć nożyczkami 4 prostokąty, jeden na dno blachy, dwa na boczne ścianki i jeden na wierzch ciasta. Wyłożyć waflami dno i boki formy. Warstwa jasna: W garnku zagotować mleko, dodać masło, ciągle mieszając dodać cukier i kaszę manną (wsypujemy stopniowo). Po dodaniu kaszy energicznie mieszać, aby nie porobiły

Domowa Cookierenka Agi
Kruche ciasto z rabarbarem i bezą 285

średnicy około 28cm. Tortownicę o średnicy 25cm wyłożyć papierem do pieczenia i rozwałkowane ciasto przełożyć do blaszki robiąc brzeg ( patrz FILM ). Ciasto ponakłuwać widelcem i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 200C na funkcji góra – dół przez około 20-25 minut, aż ładnie się przyrumieni. Piekłam na środkowej półce piekarnika. Nadzienie: 5. Rabarbar osączyć i przełożyć do garnka(...)wierzch wyłożyć masę rabarbarową, wyrównać. 8. Ciasto z zamrażalnika zetrzeć na tarce z grubymi oczkami i posypać nim wierzch ciasta w blaszce. Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 200C na funkcji góra – dół przez około 20 minut, aż ładnie się przyrumieni. Piekłam na środkowej półce piekarnika. Beza: 9. Białka ubić na sztywną pianę i po łyżce dodawać cukier

Mała Cukierenka
Sernik z rosą 136

opakowanie) 60 g mąki ziemniaczanej 20 g mąki pszennej 4 żółtka beza 4 białka 100 g cukru ciasto: mąkę wraz cukrem i proszkiem wymieszać. Dodać żółtka i zimne masło. Zagnieść gładkie ciasto. Odstawić do lodówki na 45 minut. Następnie ciasto rozwałkuj na wielkość formy. Ułożyć ciasto do formy. Forma wysmarowana masłem i obsypana bułką tarta. masa serowa: Ser, cukier, proszek(...)białka ubić na sztywną pianę. Stopniowo dodawać cukier. Ubijać do momentu otrzymania sztywnej piany. Około 10 minut przed upływem 60 minut pieczenia wyjąc ciasto na chwilę. Nałożyć pianę na sernik. Piec jeszcze około 15-20 minut. Na bezie powinna pojawić się tzw. rosa. Sernik wyjmujemy i studzimy. Najlepiej potrzymać sernik przez całą noc w lodówce. Gotowe ! Smacznego

Ciasta z tradycjami
Tarta cytrynowa z bezą 201

zostawić do ostudzenia.   Ciasto wyjąć z zamrażalnika i rozwałkować na wielkość formy (około 26 cm). Wyłożyć nim formę i docisnąć ciasto do jej boków. Ciasto nakłuć na całej powierzchni i wstawić do lodówki na czas podgrzania piekarnika. Ustawić piekarnik na 200 st. na termoobieg i do gorącego wstawić ciasto na 20 minut. Podpieczone ciasto ostudzić, po czym wyłożyć(...)błyszcząca i gęsta, nałożyć ją do rękawa cukierniczego z ozdobną końcówką i wyłożyć na ciasto. Następnie wstawić tartę do nagrzanego do 180 st. piekarnika i piec około 20 minut, aż beza się zrumieni. Gotowe ciasto ostudzić, po czym wstawić do lodówki na co najmniej 2 godziny

W poszukiwaniu inspiracji
Ciasto z wiśniami i bezą / Cherry meringue cake 318

Składniki na ciasto: 2 szklanki mąki pszennej 60 g (6 łyżek) cukru pudru 1 łyżka cukru waniliowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 250 g zimnego masła 4 żółtka Składniki na bezę: 4 białka szczypta soli 1 szklanka cukru 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej Składniki na wiśnie: 350 g wiśni bez pestek 2 łyżki cukru Przygotowanie: W misce miksera umieść(...)pianę i cały czas ubijając dosypuj powoli cukier i miksuj aż cukier się rozpuści. Na koniec wmieszaj mąkę ziemniaczaną. Wyłóż bezę na wiśnie i zetrzyj na wierzch resztę ciasta na tarce o dużych oczkach. Włóż do piekarnika i piecz przez około 40 minut lub do ładnego zarumienienia. Przed podaniem posyp cukrem pudrem. Smacznego! English version Cherry meringue cake

karmelowy
Serniko-brownie (sernik+brownie) 182

najlepsze, najbardziej lubiane desery - brownie i sernik! Te połączenie to coś cudownego. Polubiłem to ciasto od pierwszego kawałeczku, po jego spróbowaniu odrazu chce się sięgać po następny.  To ciasto napewno nie jest dla ludzi na diecie. Cukier, masło, mąka, czekolada... no ale czasami na cheat day można sobie pozwolić. 😆 Zrobienie takiego serniko-brownie, to dosłownie kilka minut pracy(...)rozpuścić. Po tym dodajemy jajka, śmietanę i ponownie krótko mieszamy. Przesiewamy mąkę, kakao, proszek do pieczenia i mieszamy aż powstanie gładka masa bez grudek mąki. Tak przygotowane ciasto przelewamy do wcześniej przygotowanej tortownicy i pieczemy w rozgrzanym piekarniku przez ok. 30-35 min. W samym środku brownie może (a nawet musi) być lekko, lekko niedopieczone. Studzimy. Za pomocą

Kuchnia Łukasza
Sernik z kroplami bursztynu 345

szklanki mleka 1 cukier wanilinowy łyżkę soku z cytryny 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Beza 4  białka 3/4 szklanki cukru szczypta soli Wykonanie: Na stolnicę wsypujemy przesianą przez sito mąkę dodajemy resztę składników, następnie wyrabiamy dokładnie łącząc ze sobą wszystkie składniki, ciasto zawijamy w folię spożywczą wkładamy do lodówki na co najmniej 1 godzinę. W tym czasie wyrabiamy(...)około 15 min w temperaturze 180 stopni C.  Na podpieczone ciasto wylewny masę serową, pieczemy około 50 minut w 180 stopni C. Pod koniec pieczenia wykładamy na ser białka ubite na sztywno z cukrem oraz solą i pieczemy 15 minut, tak aby beza zarumieniła się. Wyłączamy piekarnik, zostawiam ciasto w gorącym piekarniku jeszcze

kgwjanczewo

Proponowane wyszukiwania