bez pieczenia ciasta - 22613 przepisów (strona:1119/1508)

Torcik Bezowy z Bitą Śmietaną 213

Bezy.... to jedna z ukochanych słodyczy mojego syna. Dokładnie ukochanych, bo zawsze znikają w oczach. Ile nie ususzę, tyle znika. Tym razem tak sobie wymyśliłam, że

Blondynka Gotuje
Ciasteczka kokosowo - migdałowe a la Rafaello (bez glutenu, mleka i jajek) 291

Dawno temu uwielbiałam Rafaello... Chociaż jestem na diecie bezglutenowej od kilkunastu lat, nadal pamiętam je doskonale. Wspomnienie tego smaku łączącego kokos, migdały i białą czekoladę zmusiło

głodny alergik
Ciasto Jogurtowe Mango Lassi. Jak wybrać dobrze dojrzałe mango? 235

wyśmienitym smakiem, zamiast żałować wydanych pieniędzy? Wybór mango zacznijcie od oceny wyglądu. Dobrze dojrzałe owoce powinny być wyraźnie zarumienione w żółto-czerwonym kolorze z gładką, błyszczącą i sprężystą skórką, bez uszkodzeń i plam. Kiedy już wybierzecie odpowiednio wyglądające, weźcie owoc do ręki i delikatnie uciskając oceńcie jego stopień twardości. Miąższ i skórka dojrzałych owoców powinna się uginać pod naciskiem(...)każdemu uda się kupić najlepsze egzemplarze, bo kiedy mamy pyszne owoce to już połowa sukcesu. Samo ciasto przygotowuje się szybko, łatwo i przyjemnie. Dosłownie rach ciach i gotowe. Koniecznie spróbujcie. Składniki (forma o średnicy 26 cm): Ważne: Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Ciasto: 2 szklanki (280 g) mąki + 1 łyżka do obtoczenia mango (opcjonalnie) 1 kubeczek (200 g) gęstego

Fitsweet.me
Tort z bitą śmietaną i masą truskawkową 221

Waszego gustu. Może być również biały - bez barwników. Jako, że w tym roku miał być różowy - taki zrobiłam. Solenizantce się podobał i smakował. 'tort z bitą śmietaną i masą truskawkową' Składniki (na tortownicę 22cm): * biszkopt: - 8 jajek - 2 szklanki mąki - 1,5-2 szklanki cukru - 1-1,5 łyżeczki proszku do pieczenia - barwnik spożywczy (opcjonalnie) * masa truskawkowa: - 500ml(...)umieścić w misce miksera i ubijać na wysokich obrotach przez 10 minut, do uzyskania białej, puszystej masy (pod koniec ubijania dodać barwnik ). Przelać do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i piec w piekarniku nagrzanym do 170 º C (z termoobiegiem) przez ok.40 minut (lub dłużej, do tzw."suchego patyczka"). Gorący biszkopt wyjąc z piekarnika i z wysokości ok.60cm opuścić

CookYourself
Muffinki kokosowo-kawowe 156

Do moich ulubionych smaków zdecydowanie należy kawa i kokos. Ten pierwszy w postaci napoju staram się ograniczać, niestety mogłabym ją pić jak wodę, co nie wyszłoby

Fabryka pomysłów
Zapiekanka wg Pascala (bezglutenowa) 180

Uwielbiamy zapiekanki , a tym bardziej, gdy już się jesień rozkręca, a zima już wnet zawita. Tym razem danie inspirowane przepisem Pascala Brodnickiego z książki kucharskiej Lidl

Kawa z mlekiem
Faworkowe ciastka cytrynowe czyli kruche, smażone ciastka 456

Uwielbiam zapach i smak cytryn. Kwaśny, ale orzeźwiający. Ponieważ wiele jest już przepisów na faworki postanowiłam zrobić coś odmiennego. Tak, tak to bomba kaloryczna, ale w

Niebieski kubek z kawa
Placuszki z mąki kokosowej 195

Mąka koksowa należy to jedynych z fajniejszych i smaczniejszych z jaką miałam do czynienia, ale przy tym wymaga sporo cierpliwości i trochę praktyki.  Początkowo 

Healthy food explorer
SERNIK BRZOSKWINIOWY Z 3 SKŁADNIKÓW 170

Pyszny, orzeźwiający i łatwy w przygotowaniu sernik bez pieczenia składający się jedynie z 3 składników. Sernik jest lekki, nie za słodki i do tego niedrogi w przygotowaniu. Podawany z kawałkami czekolady na wierzchu jest jeszcze lepszy. SKŁADNIKI: ·      1 kg twarogu mielonego dobrej jakości (Piątnica, albo President) ·      3 galaretki(...)naczynia dodaj pozostałe połówki brzoskwini oraz pozostałą galaretkę. Zmiksuj całość na gładko blenderem. Mus się napowietrzy, wtedy od razu wylej go na sernik i rozprowadź po jego powierzchni. Odstaw ciasto do lodówki do całkowitego stężenia masy serowej, przynajmniej na 24 h. Zanim zaczniesz kroić sernik, oddziel go nożem powoli od pierścienia łączącego dno tortownicy, tak aby równo odszedł. Podawaj

Calzonella.com
Ciasto Jogurtowe Mango Lassi. Jak wybrać dojrzałe mango? 171

wyśmienitym smakiem, zamiast żałować wydanych pieniędzy? Wybór mango zacznijcie od oceny wyglądu. Dobrze dojrzałe owoce powinny być wyraźnie zarumienione w żółto-czerwonym kolorze z gładką, błyszczącą i sprężystą skórką, bez uszkodzeń i plam. Kiedy już wybierzecie odpowiednio wyglądające, weźcie owoc do ręki i delikatnie uciskając oceńcie jego stopień twardości. Miąższ i skórka dojrzałych owoców powinna się uginać pod naciskiem(...)każdemu uda się kupić najlepsze egzemplarze, bo kiedy mamy pyszne owoce to już połowa sukcesu. Samo ciasto przygotowuje się szybko, łatwo i przyjemnie. Dosłownie rach ciach i gotowe. Koniecznie spróbujcie. Składniki (forma o średnicy 26 cm): Ważne: Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Ciasto: 2 szklanki (280 g) mąki + 1 łyżka do obtoczenia mango (opcjonalnie) 1 kubeczek (200 g) gęstego

Fitsweet.me
FASOLOWE BROWNIE Z KOKOSEM 237

Kolejny zdrowy, tym razem bezglutenowy przepis...Fasolowe brownie to ciasto bez mąki oraz dodatku cukru i tłuszczów. I jak nazwa mówi, głównym składnikiem jest fasola. Ciasto wcale nie jest wytrawne, a słodkie. Dziwne, prawda? Też tak na początku pomyślałam... Robi się go błyskawicznie-wszystkie składniki miksujemy i gotowe 😉 Na pewno wyjdzie każdemu - nie może się nie udać! Przepis został(...)taka moja wersja 😉 Jak to brownie ciasto jest wilgotne, ale bardziej puszyste i delikatne w smaku od tradycyjnego przepisu. Według mnie dużo lepsze od oryginału. Mój mąż jak usłyszał, że robię ciasto z fasoli, to był bardzo sceptycznie nastawiony dopóki go nie spróbował. Już jest jednym z jego ulubionych ciast! Ciasto jest przepyszne, a fasoli w ogóle nie czuć, więc

Kuchnia MagdaLeny
Zdrowa "fit" szarlotka :) 422

Nie jest to zwykła szarlotka, którą jadamy od Mamy czy Babć. To uzdrowiona szarlotka na wypasie! Razowe ciasto, bezcukrowa masa jabłkowa, pianka z białek, a do

Zdrowie na języku :P
RUBASZNY MAKOWIEC 252

pysznych ciast? Niemożliwe.  Makowiec, czyli sławna strucla makowa od dawna zajmuje w kuchni polskiej wyjątkowe miejsce, bez niej do dzisiaj nie mogą się obyć święta Bożego Narodzenia. Moi Drodzy przedstawiam Wam sprawdzony przepis na świąteczny makowiec. Polecam! SKŁADNIKI: na ciasto drożdżowe: 500g mąki pszennej 40g świeżych drożdży 250ml mleka 100g cukru 100g masła 2 jajka 1 żółtko(...)farsz 10 minut, mieszając, zdejmujemy z ognia. Białka ubijamy na sztywną pianę - mieszamy z farszem. Krok 3. Wyrośnięte ciasto dzielimy na dwie części, rozwałkowujemy je na prostokątny placek o grubości 5mm i smarujemy białkiem. Przenosimy ciasto na papier do pieczenia, rozsmarowujemy nadzienie z maku, pozostawiamy nieposmarowane brzegi o szer. 1,5cm, zwijamy ciasto w rulon, owijamy papierem, zakręcamy końce

Moja Książka Kucharska
Gulyásleves – węgierska zupa gulaszowa 253

blachy do pieczenia wykładamy pergaminem i układamy paprykę skórką do góry. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180'C i pieczmy około 30-40 minut. Skórka papryki powinna być lekko spalona. Paprykę wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy do wystudzenia. Następnie usuwamy z niej skórkę i kroimy w paski. Tarhonya Do mąki dodajemy jajko i sól. Wyrabiamy ciasto o dość zwartej(...)konsystencji (musi być dużo twardsze niż na makaron). Dłonie obtaczamy w mące. Z ciasta odrywamy niewielkie kawałki i formujemy malutkie kluseczki. Gotujemy je w lekko osolonej wodzie od 1,5 do 2 minut w zależności od wielkości klusek. Cebule i ziemniaki obieramy. Cebulę kroimy w cienkie półplasterki, a ziemniaki w kostkę. W garnku rozgrzewamy smalec. Zdejmujemy garnek z ognia

Wędrówki po kuchni
TORT RAFAELLO 579

niektórym z Was trudności, upiekłam tradycyjny biszkopt rzucany. W kremie zmniejszyłam ilość śmietanki kokosowej, zwiększyłam ilość wiórków kokosowych  oraz, co najważniejsze, dodałam cukier puder, gdyż krem był praktycznie bez słodyczy. Ja sama nie gustuję w mocno słodzonych tortach i zawsze staram się, aby słodki smak był odpowiednio wyważony, ale tu najnormalniej w świecie brakowało mi słodyczy. Także polecam(...)składniki na biszkopt powinny być w temperaturze pokojowej.  Mąki, pszenną i ziemniaczaną, przesiej razem do osobnej miski. Tortownicę o średnicy  23 cm  wyłóż papierem do pieczenia (samo dno). Nie smaruj niczym jej dna ani boków.  Białka oddziel od żółtek i ubij na sztywną pianę.  Pod koniec ubijania zacznij dodawać partiami cukier, łyżka

Słodko-Słony Świat Ilony
Kukurydziane bułeczki z sezamem 198

Uwielbiam pieczywo pod każda postacią ,bez względu z jakiej jest mąki :) tym razem pomyślałam że użyję mąki kukurydzianej i ....wyszły pyszne :) puszyste ,miękkie i pachnące

Wypieki Rene
Mona de Pascua 257

spożywane przez całą rodzinę w Wielkanocny Poniedziałek, nazywanym przez to el día de mona (dzień małpy). Ciasto to ma tyle wariantów ile jest regionów. To co jest dla nich spójne, to użyte składniki: mąka, cukier, sól, drożdże i jajka oraz sposób przygotowywania - ciasto smaruje się przed upieczeniem żółtkiem, a oprócz tego same jajka tworzą dekorację w postaci pisanek (obecnie zastępowaną(...)niekoniecznie wielkanocnych kształtach. Sam smak tradycyjnej Mony nie jest niczym wyjątkowym, to po prostu drożdżowa bułka, pachnąca pomarańczą. Ciasto jest jednak bardzo puszyste i lekkie oraz stanowi piękną ozdobę wielkanocnego stołu, a oprócz tego obłędnie pachnie podczas pieczenia! :)Składniki na tradycyjną Monę z Walencji:400 g mąki7 g suchych drożdży (lub 25 g świeżych)50 ml ciepłego mleka50

Food Square