barbecue - 212 przepisów (strona:2/15)

Wołowina a'la barbecue czyli Niedzielne Mielenie i wielgachne opoznienie 125

Ten przepis już był na blogu ale wróciłam do niego i zachwyciłam się bogactwem smaków w nim ukrytych. Okazało się również, że idealnie nadaje się jako

Dzieje kuchennej Wiewióry
Kotlety schabowe w sosie barbecue 145

Takie kotlety w innym wydaniu znalazłam u Danusi. Są bardzo pyszne i do tego szybkie w przygotowaniu!Składniki:4 kotlety schabowepo 1/2 łyżeczki przypraw: soli, mielonego

Kuchnia domowa Ani
Sos barbecue (BBQ) 135

Inspiracją do zrobienia tego sosu był dla mnie pewien przepis zaczerpnięty z odmętów serwisu Youtube, który z pewnością wkrótce się tu pojawi. Tamten przepis przewidywał użycie

Kulinarne zapędy Kokosa
Wafle ryżowe Brazilian Barbecue na śniadanie 198

Przygotuj wafle ryżowe,to główny składnik Twojego śniadnaia zamiast chleba.Aromatyczny wafelek ryżowy z pewnością lekko zastąpi chleb. Pasta serowa łatwa w przygotowaniu. Ser,pomidory,prażone ziarna

Z Kuchni Do Kuchni
5 łatwych i szybkich domowych sosów barbecue 151

Domowy sos barbecue jest bardzo łatwy do wykonania. Podstawowe składniki prawdopodobnie znajdziemy w swojej kuchni, lodówce czy spiżarni. Przygotowanie takiego sosu możemy rozpocząć od ketchupu lub musztardy. Dodatkiem może być brązowy cukier, melasa, sos Worcestershire, ocet i sól. Składnikiem nadającym sosowi wyjątkowego smaku może być dym w płynie czy wędzona papryka. Niektórych sosów nie trzeba będzie gotować, ale może się(...)okazać, że będą tego wymagały aby je zagęścić. Domowy sos barbecue – przepis nr 1 składniki: ½ szklanki brązowego cukru 1 szklanka ketchupu 1/3 szklanki winnego octu 1 łyżka sosu Worcestershire ½ łyżeczki czosnku w proszku ½ łyżeczki cebuli w proszku ¼ łyżeczki chili w proszku ½ łyżeczki soli koszernej ½ szklanki soku z ananasa przygotowanie: W misce dokładnie wymieszać wszystkie składniki aż się ładnie połączą. Możemy

naRuszcie
Długo pieczona wieprzowina 184

łyżeczka  ciemny cukier brązowy 1 łyżka suszonego oregano 1 łyżka słodkiej papryka 1 łyżeczka soli1 kg łopatki wieprzowej (z kością) 2x 1/4 szklanki sosu barbecue (+ dodatkowo do podania, w razie potrzeby)przygotowanieW misce wymieszać przyprawy, dodać sos barbecue, i tę pastę wmasować w umyte i osuszone mięso. Zawinąć mięso w folię i wstawić(...)Używając dwóch widelców porozdzielać mięso na drobne strzępy, odrzucić kości.  Umieścić rozdrobnione mięso z powrotem w misie wolnowaru i dodać 1/4 szklanki sosu barbecue, wymieszać. Podgrzewać  na programie low (80 - 90 st. C) 30-60 minut, aż będzie gorące. Podawać wieprzowinę z dodatkowym sosem barbecue, w razie potrzeby, ze świeżą

Stare Gary
Szaszłyki 211

twarde goszczą na naszym stole dość często. Jako szczęśliwa posiadaczka piekarnika z możliwością pieczenia z parą mogę sobie poszaleć.  Idealnym dodatkiem  do szaszłyków jest Party Dip Barbecue Prymat.  Jednak i bez funkcji pary w piekarniku można uzyskać  taki sam efekt. Zaraz opiszę dokładnie jak. Składniki: 1/2 kg karkówki/ łopatki 2 większe cebule 4 papryki pieczarki(...)plastrów boczku wędzonego oliwa ulubione przyprawy Party Dip Barbecue Prymat Mięso kroimy w kostkę ok 3 cm. starając się, aby kawałki były równe. Polewamy je oliwą posypujemy ulubionymi przyprawami. Mieszamy wszystko dokładnie tak aby przyprawy i olej pokryły każdy kawałek naszego mięsa. Wkładamy do lodówki na kilka godzin. Najlepszą opcją jest cała noc.Patyczki do szaszłyków wkładamy do naczynia z wodą

Malinowe Pocałunki
Sos barbecue Hestona Blumenthala / Heston’s Barbecue sauce 252

znam osoby, która nie lubiłaby sosu barbecue – ja uwielbiam! Lekko przydymiony w smaku, słodko-kwaśny i mocno pomidorowy. Doskonały do wszystkich mięs i kanapek. W trakcie mojego poszukiwania przepisu idealnego, natknęłam się na książkę Hestona Blumenthala „Heston Blumenthal at home”, która jest kopalnią doskonałych receptur na pyszne dania. Tym razem także się nie zawiodła, sos wyszedł przepyszny(...)najważniejsze, jest bardzo łatwy w przygotowaniu, polecam! Scroll down for recipe in English Sos barbecue Hestona Blumenthala (4 porcje) Składniki: 1/2 łyżki oleju 3 ząbki czosnku, obrane i drobno posiekane 1 szalotka, drobno posiekana (lub mała cebula) 1/4 łyżeczki mielonego imbiru 1/4 łyżeczki musztardy Dijon 1/4 łyżeczki chili cayenne 1/4 łyżeczki wędzonej papryki 210 g passaty pomidorowej 100 ml octu

karmelowy
Pikantny sos barbecue na bazie piwa korzennego 125

Jeśli można użyć Coli do przygotowania rewelacyjnego sosu barbecue to dlaczego nie korzennego piwa? Sos ten idealnie pasuje do drobiu i wieprzowiny z grilla. Dodaje potrawom lekko słodki a zarazem pikantny smak. Składniki: 1 szklanka piwa korzennego 1 szklanka ketchupu ½ szklanki soku pomarańczowego 3 łyżki sosu Worcestershire 2 łyżki świeżego soku z cytryny 2 łyżki brązowego cukru 1 łyżka miodu(...)składniki umieścić w rondelku i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować przez około 20 minut czasami mieszając. Doprawić solą do smaku. Zdjąć z ognia i ostudzić. Pikantny sos barbecue na bazie piwa korzennego is a post from: naRuszcie.pl The post Pikantny sos barbecue na bazie piwa korzennego appeared first on naRuszcie.pl

naRuszcie
Żeberka w sosie barbecue (instruktarz krok po kroku) 260

jest jednak takie proste. Wymaga trochę czasu i cierpliwości, ale cierpliwość będzie wynagrodzona.   Żeberka możecie przygotowywać na wiele sposobów, jednak najpopularniejsze i moim zdaniem najsmaczniejsze, czyli BBQ. Sos Barbecue pochodzi oczywiście z USA, jego skład i wygląd zależy od rejonu, w którym jest on przygotowywany. Ja chciałam się podzielić swoją ulubioną wersją, która powstała metodą prób i błędów(...)Zapraszam was na szczegółowy opis przygotowania tego specjału. Mam nadzieję, że podejmiecie wyzwanie i przygotujecie ten przysmak w swoim domu, bo naprawdę warto!!!! Żeberka w sosie barbecue (instruktarz krok po kroku) Składniki: około 1 kg żeberek wieprzowych (2 płaty) olej 2 łyżki octu winnego kieliszek whiskey lub wódki ½ szklanki woda Marynata: 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę 1 łyżka ciemnego

Mania Gotowania
Pizza hawajska 122

domowa tradycja :) Przepis na nałożenie do pizzy znalazłam w książce "What Katie Ate. Weekend". Musze przyznać, że mimo, iż ani Małżon ani Córcia nie lubią zazwyczaj ananasa i sosu barbecue te pizze zjedli w oka mgnieniu, od bardzo dawna nic nie zostało na dzień następny! recepturę ciasta stosuję tę samą od dawna, każdy może wykorzystać swoje ulubione ciasto. Proporcja sosu(...)nałożenia jest na dwie duże pizze. sos barbecue: 2 łyżki oliwy 1 mała, posiekana, czerwona cebulka 4 posiekane ząbki czosnku 3 łyżeczki wędzonej papryki 1 łyżka brązowego cukru 1 łyżka sosu worcestershire 500 ml przecieru pomidorowego Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy cebulę i czosnek. Smażymy mieszając ok 3 minut. Dorzucamy paprykę, cukier i smażymy dalszą minutę. Dodajemy sos worcestershire

Dzieje kuchennej Wiewióry
Ketchupy i sosy Fanex - moja opinia 194

bardziej przystępnej wersji sosu. W składzie pokrojone w drobną kostkę ogórki, cebulka, papryka. Wszystko tworzy ciekawą całość. Pyszne zwłaszcza na domowych hamburgerach. :-) Więcej informacji: http://fanex.pl/pl/sosy/107-salsa-ogorkowa-butelka-plast-1050g.html Sos barbecue Jak czytam na stronie producenta: "Smaku sosu Barbecue nie da się pomylić z żadnym innym." i absolutnie się z tym zgadzam. :-) Sos barbecue zazwyczaj robiłam sama, ale bardzo dużo

Szefowa kuchni
Pulled pork – wolnopieczona, szarpana wieprzowina 226

się (najczęściej długo, w niskiej temperaturze) do momentu, aż mięso będzie rozdzielać się na pojedyncze włókna. Całe upieczone mięso należy „poszarpać” widelcem, a następnie zanurzyć w sosie barbecue (BBQ) i wymieszać. Można użyć gotowego sosu BBQ, ja wolę robić go samodzielnie. Przygotowaną w ten sposób wieprzowinę podaje się najczęściej w towarzystwie surówki z czerwonej kapusty i korniszonów. Można(...)soli ½ łyżki cukru trzcinowego ½ łyżki słodkiej, wędzonej papryki w proszku ½ łyżki czosnku granulowanego ½ łyżki suszonego tymianku ½ łyżki nasion kolendry ½ łyżki nasion kminu rzymskiego (kuminu) ½ łyżeczki nasion kopru włoskiego* Sos barbecue – BBQ - do wieprzowiny: ½ średniej cebuli 2 duże ząbki czosnku 1 łyżka oliwy z oliwek ⅓ szklanki brązowego cukru 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 i ½ szklanki przecieru pomidorowego (375 ml) ½ szklanki

Poezja smaku
Żeberka po brazylijsku 120

przy piwie :-)1 łyżka kuminu1 łyżeczka musztardy ostrej1 łyżka papryki1 łyżka przeciśniętego przez praskę czosnku1 łyżeczka chilisól i pieprz1 kg żeberek wieprzowych200g sosu barbecueMieszamy wszystkie składniki marynaty oprócz sosu barbecue. Wcieramy w żeberka i zostawiamy do zamarynowania na minimum 30 minut.Piekarnik rozgrzewamy do 200°C i pieczemy żeberka przez 2 godziny przewracając raz w połowie. Na 15 minut przed końcem(...)pieczenia smarujemy sosem barbecue.żeberka powinny być miękkie i klejące.Smacznego

Kulinarna rozmowa
Żeberka wieprzowe z coca colą z wolnowaru 160

Danie z tych, na które zawsze miałam ochotę, czyli żeberka z coca -colą. Mięso do zrobienia w wolnowarze, żeberka wychodzą bardzo miękkie. Użyłam sosu barbecue domowej roboty. Podane z pieczonymi ziemniakami - super danie.  Niestety, jest to również jedno z tych dań, które na zdjęciu nie wyszły zbyt zachęcająco, trudno, mam nadzieję, ze żebra(...)coli zrobię jeszcze nie raz i się poprawię. A tymczasem i tak polecam coca colowe mięcho!składniki1 kg żeberek wieprzowych1 puszka coca-colisos Barbecue - użyłam domowego z tego przepisuprzygotowanieWolnowar nagrzać zgodnie z instrukcją. Żeberka umyć, osuszyć, obsypać ze wszystkich stron pieprzem i solą. Żeberka zwinąć w luźny rulon i ustawić w misie

Stare Gary
Nachosy ! 144

filmu, a w domu nie ma nic godnego uwagi. W takich przypadkach świetnie sprawdzają się pyszne i zdrowe nachosy. Są bardzo szybkie i proste w przygotowaniu.~ Nachosy z dipem: barbecue i czosnkowym ~Składniki:150g mąki pełnoziarnistej150g mąki kukurydzianej250 ml wody6 łyżek oleju rzepakowegoprzyprawy: 2 łyżeczki solipłaska łyżeczka cayennepo 2 łyżeczki ostrej i słodkiejDip barbecue:miseczka ketchupułyżeczka ostrej papryki1,5 łyżeczki(...)części, cienko rozwałkowujemy i wykrawamy trójkąciki. Układamy je na blasze do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180* na około 10 minut. Uwaga łatwo się przypalają!Dip barbecue: Wszystkie składniki dokładnie mieszamy ze sobą.Dip czosnkowy: czosnek wkładamy na chwilę do nagrzanego piekarnika, aby się lekko podpiekł i zmiękł (wtedy nie będzie tak ostry). Mieszamy ze sobą jogurt

Kuchenny Skrawek Nieba
Faworki z piersi kurczaka 196

kotleta z piersi kurczaka na niedzielny obiad.Zrobimy sobie faworki. Zawsze to jakieś urozmaicenie na talerzu.Składniki, to:-oczywiście pierś z kurczaka-2 jajka-płatki kukurydziane-przyprawa do kurczaka-przyprawa barbecue-olej   Pierś dzielimy na plastry, układamy na folii, przykrywamy folią i lekko rozbijamy.   Obsypujemy z obu stron przyprawą do kurczaka i przyprawą barbecue.Nacinamy plastry(...)faworków, przekręcamy i gotowe.Płatki kukurydziane rozgniatamy, np. wałkiem.Rozbijamy 2 jajka, dodajemy po troszku przyprawy do kurczaka i barbecue.   Rozgrzewamy olej.Faworki najpierw otaczamy w płatkach, następnie moczymy w jajku, ponowniew płatkach i na patelnię.Smażymy na niewielkim ogniu kilka razy obracając, aż uzyskają złocisty kolor.   Zdejmujemy z patelni, odsączamy z oleju na papierze a potem

Maminek kulinarny
Kotlety z karkówki w panierce 168

panierce jest mięsem wilgotnym, kruchym i chrupiącym.Składniki:-kilka plastrów karkówki ( my mamy 3 plastry )-2 jajka-3 ząbki czosnku-4 łyżki mleka-3 łyżeczki mąki pszennej-przyprawa barbecue i sól-olej-bułka tarta lub płatki kukurydziane do panierki   Karkówkę układamy na desce do krojenia i owijamy folią spożywczą.   Ponieważ karkówka jest delikatna rozbijamy ją dłonią(...)Kotlety posypujemy z obu stron przyprawą barbecue i solą, na wierzch układamy plasterki czosnku, skrapiamy olejem i odstawiamy na co najmniej godzinę.   Jeśli na panierkę wybierzemy płatki kukurydziane musimy je rozdrobnić. Najlepiej wsypać je do woreczka foliowego i użyć wałka.    Roztrzepujemy 2 jajka, dodajemy odrobinę przyprawy barbecue i soli, dosypujemy mąkęi mieszamy. Dolewamy mleko

Maminek kulinarny
Karkówka z grilla 151

zatem udamy się w nasze ulubione plenery na inaugurację grillowania.Jak co roku, zaczynamy od karkówki.   Dzień wcześniej przygotowujemy mięsko a do tego potrzebna nam jest tylko:-przyprawa barbecue-sól-czosnek-olej   Karkówkę kroimy w cienkie plastry, czosnek w plasterki.   Na dno naczynia wlewamy niewielką ilość oleju, posypujemy przyprawą barbecue i soląi układamy warstwę kotletów(...)Polewamy olejem, posypujemy przyprawą barbecue i solą a na to układamy plasterki czosnku.Tak układamy warstwy do wyczerpania mięsa.Pozostawiamy w lodówce na kilka godzin a najlepiej na noc.   Na następny dzień zabieramy ze sobą wszystkie niezbędne do grillowania akcesoriai udajemy się na smaczny obiadek na łonie natury.Rozgrzewamy węgiel i na tacce układamy nasze kotlety z karkówki.Czosnek

Maminek kulinarny
Cebulowa przekąska. 115

Imprezowych przekąsek c.d.    Chrupka, przyprawiona cebula,  którą odrywa się płatkami zanurza w pysznym  Party Dip  Barbecue Prymatu. Do szklanki zimnego piwa jak znalazł.  Alternatywa cebulowych krążków.    Składniki: duża cebula  jajko mąka bułka tarta przyprawy Party Dip Barbecue Prymat Wykonanie:Duża cebulę obieramy i odkrajmy końcówki. Nacinamy w ósemki lub więcej(...)dokładnie. Posypując nią każdą przestrzeń.Panierowaną cebulę smażymy w głębokim tłuszczu na lekko brązowy kolor. Odsączamy na ręczniku z nadmiaru tłuszczu. Delikatnie wykrawamy środek wstawiamy kieliszek wypełniony Dipem.Party Dip Barbecue Prymat przygotowujemy zgodnie z opisem zamieszczonym na opakowaniu.Można wykonać wersję light i zamiast smażyć ją w głębokim tłuszczu upiec w piekarniku w 180 stopniach do zbrązowienia.Obie wersję

Malinowe Pocałunki
mielone barbecue i na obiad i na kolację... 176

Składniki: 1/2 kg mielone mięso, 1 sztuka bułka namoczona w wodzie, 1 sztuka jajka, 2 łyżki przyprawa grill barbecue Royal Brand, 1 mniejsza cebula,1 łyżka soli morskiej, 2 łyżki włoszczyzna, 1/2 szklanki tarta bułka, 4 łyżki olej rzepakowy, 2 sztuki pomidor, 1 łyżka bazylia suszona mielone wieprzowo-wołowe dobrze wyrobić z jajkiem, bułką odciśniętą z wody, cebulą pokrojoną(...)kostkę, przyprawą barbecue z solą, zmiksowaną w blenderze włoszczyzną, tartą bułką na oleju smażyć owalne mielone kotlety na rumiano z obu stron dołożyć pomidory pokrojone i bazylię pod przykryciem dusić z 10 minut na małym ogniu smaczne mielone i na ciepło do ziemniaków i na zimno do pieczywa.......SMACZNEGO!!! mieszanka przypraw grill barbecue Royal Brand: produkt naturalny, nie zawiera glutaminianu

W Mojej Kuchni Lubię

Proponowane wyszukiwania