miodu lub dżemu. Puszyste placuszki bananowo-migdałowe dziś u mnie, pyszne śniadanie na ciepło, na zimno też poszły Składniki: 250 g mąki pszennej 100 ml mleka 2 jajka 1 banan 2 łyżki miodu, syropu klonowego, syropu z agawy spora garść pokruszonych w dłoni płatków migdałowych 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta cynamonu do smaku szczypta soli olej do smażenia Przygotowanie
Zasmakuj Kuchniłyżki masy. Smaż na pełnym ogniu, a kiedy pojawią się pęcherzyki przewróć na drugą stronę i smaż jeszcze chwilkę. Podawaj z ulubionymi dodatkami. U mnie banan, maliny i pasta sezamowa
Zdrowie na języku :PPlacuszki są mięciutkie, odpowiednio słodkie - mimo, że nie zawierają cukru oraz cudownie pachną i idealnie nadają się do utrzymania w malutkiej rączce. Polecam! (około 12 sztuk) 1,5 banana 3 łyżki kaszy manny (płaskie) 1 jajko Dodatkowo: olej kokosowy do smażenia (można użyć masła) Wszystkie składniki umieścić w misce i dokładnie zblendować. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju (dosłownie
Di gotujetrochę, abyście skosztowali tego kwaskowatego cytrusa, chociażby ze względu na jego pro zdrowotne właściwości odżywcze. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na 3 porcje: -1 pomelo -1 pomarańcz -2 banany -20 g otrębów (u mnie gryczane) -60 g płatków (u mnie gryczane) -1 jogurt lub 100 g twarogu chudego -20 g wiórków kokosowych -woda (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie
Zdrowie i pysznie na talerzu270g kaszy jaglanej – 30g oleju kokosowego nierafinowanego – szczypta soli Dodatkowo: – syrop daktylowy – ulubione owoce, pokrojone w kostkę lub plasterki (u mnie: kiwi, kaki, ananas, mandarynka, banan, granat) – twaróg lub ricotta – musli lub granola ( z patelni , waniliowa , jabłkowa , z rabarbarem , z orzechami ) – chia, sezam do posypania Kaszę przelewamy wrzątkiem na sicie i dobrze odsączamy
Be Fit Be Strongbananowego murzynka. Owoce suszone można dowolnie podmieniać - ale bardzo polecam połączenie podane w przepisie.... suszona wiśnia + kandyzowana pigwa! Składniki na 2 małe keksówki lub jedną dużą: 3 duże banany 1/3 szkl. ksylitolu 1 szkl. mąki orkiszowej typ 1850 lub 2000 1/2 szkl. mąki orkiszowej typ 500/550 1 łyżeczka sody oczyszczonej 50 g roztopionego masła klarowanego 1/3 szkl. kakao Garść
Czarnawisienkawariant w połączeniu z mango posmakuje każdemu. Koktajl jest pyszny i ma cudowną aksamitną konsystencję. Polecam, to prawdziwa bomba antyoksydacyjna! Składniki: 2 szklanki liści obranego jarmużu 1/2 mango 1 banan 1 gruszka 1 szklanka wody mineralnej 2 cm kawałek imbiru 2 plasterki mrożonej cytryny - opcjonalnie 1 łyżeczka oleju kokosowego Wykonanie: obrać, pokroić owoce na mniejsze kawałki zblendować do pożądanej konsystencji
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!mleku? To świetnie, bo dziś szczególna propozycja na takie śniadanie lub deser. Niby zwykły ryż na mleku z malinami i... The post Ryż na mleku z malinami i bananem – śniadanie na słodko appeared first on Przepisy: zdrowe, bezglutenowe i eksperymentalne - Eksperymentalnie.com
Eksperymentalnie.comPorcja zdrowia dla mojej rodziny. Domowy sok wspaniale smakuje, bez zbędnych dodatków, same owoce, takie jakie lubimy. Do tego proporcje zawsze zależą od was. Na zdrowie! Składniki: 3 dojrzałe banany 2 kiwi 2 pomarańcze 1 jabłko opcjonalnie: szczypta cynamonu Przygotowanie: Owoce obieram, kroję na mniejsze kawałki i blenduję na gładko razem ze szczyptą cynamonu. Jeśli chcecie możecie dodać trochę wody
Zasmakuj Kuchnidzień na nowo staje się piękniejszy.😇 Szybki w przygotowaniu, z łatwo dostępnych produktów i przepyszny! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: (na 3 wyższe szklanki) -1 dojrzałe mango -1 dojrzały banan -100 g twarogu chudego -20 g wiórków kokosowych Przygotowanie: Wszystkie składniki blendujemy. Jeśli wolicie rzadszą konsystencje, dodajcie odrobinę wody. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wartość odżywcza 1 szklanki: 168 kcal
Zdrowie i pysznie na talerzuwiększego "kopa", po treningu - uzupełnienie energii, na kolację - jako lekki i pyszny posiłek na zakończenie dnia, na deser - zdrowe składniki zastąpią słodycze. Koktajl bananowo - kakaowy www.kuchniasmakow.blogspot.com 1 banan 1 łyżka kakao 150 ml mleka kokosowego (lub innego tudzież wody) 2 łyżki płatków owsianych 1 łyżka siemienia lnianego 1 łyżka wiórek kokosowych Wszystkie składniki zmiksować. Gotowe! Smacznego
Kuchnia smakówjest mocno owocowy i wyraźnie czuć obecność owoców leśnych. Dodatki w postaci nasion chia, masła migdałowego czy odrobiny oleju kokosowego jeszcze bardziej "usmaczniają" tego szejka. Składniki: 1 duży, dojrzały banan 1 szklanka mrożonych malin i jeżyn 1 miarka białka roślinnego o smaku dzikiej jagody (Siła Roślin) 1 łyżeczka masła migdałowego 1 łyżeczka nasiona chia 1/2 łyżeczki
Zdrowie na języku :PGrzanki z masłem czosnkowym to doskonała przekąska przed daniem głównym, lub bardzo lekki i niezwykle szybki w przygotowaniu posiłek na kolację lub na przyjęcia ze znajomymi
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Słodki, bananowy smak. I słodko i pożywnie. Wyszło po dużej szklance, było zdrowo – dodał nam energii na resztę dnia, do obiadu Składniki: 400 g kefiru 3 dojrzałe obrane banany szczypta cynamonu do smaku Przygotowanie: Wszystkie składniki umieszczam w misie blendera, miksuję na gładko. Gotowe! Na zdrowie
Zasmakuj Kuchni