potrząsnąć. To nie jest oznaka zepsucia. Może za mocno zgęstnieć – wtedy wsadzamy go do garnka z ciepłą wodą i rozpuszczamy jak miód. Taki mały protip – zmiksujcie kilka zamrożonych bananów z tym likierem. Szejk wchodzi jak złoto i jest pyszny Post Likier Słony Karmel pojawił się poraz pierwszy w LADY KITCHEN
ladykitchenUwielbiam kaszę jaglaną w każdej postaci – na wytrawnie, jak i na słono. Pokochałam ją jeszcze bardziej, od kiedy odkryłam, jak cudownie komponuje się zmiksowana z bananem i jogurtem. Kasze możemy ugotować wcześniej albo wykorzystać tą, która została nam z obiadu. To też świetny sposób Read More Artykuł Karobowy pudding jaglany pochodzi z serwisu flymetothespoon - blog kulinarny
Flymetothespoonłyżki cukru 16 g cukru wanilinowego 1/2 kostki masła 1/2 kostki margaryny 25 ml wódki 2 plastry ananasa z puszki (opcjonalnie) Dekoracja: Wiórki kokosowe Dowolne owoce (np. mandarynki, winogrona, banany, kiwi, truskawki, maliny) Przygotowanie Wszystkie składniki na biszkopt oraz krem powinny mieć temperaturę pokojową. Miski, które będziemy używać do miksowania powinny być suche. Przygotowanie zaczynamy od pieczenia biszkoptu. Całe jajka
Programista w kuchniDelikatne placki na bazie ryżu, osłodzone bananem. Alternatywa dla naleśników :) Czytaj więcej
Kasia SarnaCiasteczka mają chrupiącą skórkę i miękki środek, który lekko rozpływa się w ustach. W smaku wyraźnie czuć banana, który świetnie komponuje się z delikatnym smakiem wiórków kokosowych, a amarantus nadaje całości lekko orzechowy posmak
Vegan Tastejest także dobrym uzupełnieniem diety diabetyków. By skorzystać z dobroczynnego działania inuliny dzienna porcja topinamuru powinna wynosić 60 g. Składniki na 2 porcje: 2 bulwy topimamburu 1 marchew 1 banan 1 jabłko 1 cm kawałek imbiru 1 łyżka siemienia lnianego/oleju kokosowego 1 łyżka soku z cytryny 1 szklanka wody mineralnej Przygotowanie: warzywa i owoce obrać, pokroić na mniejsze kawałki
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!kabanosy w cieście francuskim – pumpkin spice chia pudding – mumie z parówek – ciasto marchewkowe z nietoperzem . Składniki: – 2 garście szpinaku – 2 jabłka – 2 banany – woda lub jogurt *opcjonalnie: kakao lub posiekana czekolada Pierwsze 3 składniki dokładnie ze sobą miksujemy. Następnie dodajemy wodę i jogurt do momentu uzyskania preferowanej przez siebie konsystencji. Na szklankach rysujemy
Be Fit Be StrongProste, pyszne śniadanie? To racuchy, ale nie z jabłkami tylko bananami. Są równie pyszne, a robi się je jeszcze szybciej, bo ciasto nie musi czekać na wyrastanie. Dzięki dodatkowi budyniu są pulchne, jakby rosły na drożdżach. Polecam. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikDelikatny, gęsty koktajl bananowy, na jogurcie. Składniki: 4 łyżeczki nasion chia 0,5 szklanki przegotowanej wody 400 g jogurtu naturalnego 4 dojrzałe banany pół łyżeczki wanilii mielonej cukier do smaku Wykonanie: Nasiona chia zalewamy wodą i odstawiamy na 3 godziny. Po tym czasie do nasion dodajemy pozostałe składniki koktajlu i całość miksujemy blenderem. Smacznego
Smak mojego domunaturalnych tłuszczów i witaminy E. Przepis pochodzi z książki "Jelita wiedzę lepiej" Michaela Mosleya. Składniki na 2 porcje: 2 garści szpinaku bio 220 ml wody 1/2 awokado 1 średni banan 1 łyżka tahini 1 łyżka posiekanego imbiru sok z 1 cytryny Wykonanie: zblenduj wszystkie składniki na gęsty, gładki napój
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Smoothie z mango i fig to bardzo prosty i pyszny koktajl, który może zastąpić Ci codzienna owsiankę czy kanapkę z serem. Różnorodne śniadania spowodują, że chętniej
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!dnia. Wielkoraka gama dodatków tworzy nam możliwosci odkrywania naszej owsianki codziennie na nowo. Dziś mamy pierwszy dzień jesieni. Postanowiłam więc, że rozpocznę ten poranek od pysznej oswianki z karmelizowanym bananem i duuużą ilością cynamonu. To przepyszne połączenie, które doda enegrii, dzięki czemu będę mieć siły na cały dzień.. Artykuł Jesienna owsianka pochodzi z serwisu Fit Food Brunetki
Fit Food BrunetkiCukinię zetrzeć na tarce o dużych oczkach. 2. Obie mąki połączyć ze słodkim kakao , proszkiem do pieczenia i sodą. 3. Jajka roztrzepać, dolać ole, jogurt i pogniecione banany. Następnie dodać startą cukinię oraz rodzynki. Wsypać składniki suche. Masę dobrze wymieszać - do połączenia składników. 4. Blachę do muffinek wyłożyć papilotkami. Do każdej papilotki nakładać ciasto, do wysokości 3/4. Piec w temperaturze
kolorowotorcikowo