Wegański deser bananowo - czekoladowy Składniki: zamrożone banany kakao daktyle wiórki kokosowe mleko kokosowe Wszystkie składniki zblendowałam, dodałam wiórki kakaowca
nietadietaosiągnęłyśmy niesamowity lawendowy posmak. Gwarantujemy, że zakochacie się w nowej wersji tego francuskiego przysmaku. Składniki na 10 porcji: 400 ml słodkiej śmietanki 200 ml mleka 6 żółtek jaja 1 banan 1/4 szklanki cukru (Dodatkowo odrobina do posypania na wierzch) opakowanie (15 g) cukru waniliowego łyżeczka suszonej lawendy Sposób przygotowania: W rondelku na małym ogniu gotujemy śmietankę z dodatkiem cukru zwykłego
Pyszny DuetOkres świąteczny już za nami, ale chcielibyśmy Wam polecić pyszną bezglutenową babkę kakaową z bananami i orzechami laskowymi :) Przy okazji nadmienimy – a nawet się pochwalimy – że nasza babka wzięła udział w konkursie wielkanocnym na stronie Uwielbiam.pl, gdzie została doceniona przez jury i wygrała główną nagrodę Tak więc nie pozostaje Wam nic innego
Kuchenne Wariacjeprzygotowałam sobie swój ulubiony koktajl – może nie jest on FIT, tak jak to teraz modne, ale z całą pewnością jest nieziemsko pyszny! Spróbujcie i Wy! SKŁADNIKI: * miękkie, dojrzałe banany * masło orzechowe bez soli i bez cukru ( ja uwielbiam z nerkowców _ * mleko 2 % * lody waniliowe * sok z limonki Nie podaję ilości, bo każdy może je dopasować ” pod siebie
Ostra na Słodkowarto to wykorzystać. O wartościach wody brzozowej i w jaki sposób ją pozyskać przeczytasz tutaj . Składniki: 2 garście szpinaku 1/2 awokado 2 owoce kiwi 2 łyżki rzeżuchy 1 banan 1 gruszka 2 cm imbiru 1 szklanka wody mineralnej/wody brzozowej 2 plasterki mrożonej cytryny (sok z cytryny) Wykonanie: szpinak dobrze wypłukać, odciąć grube ogonki. Owoce obrać, pokroić na mniejsze cząstki
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!które się mieści nawet w tak restrykcyjnej diecie ! Brownie AIP – ciasto czekoladowe bez alergenów – bezglutenowe, bez zbóż, bez nabiału, bez jajek, bez orzechów, bez czekolady i kakao: banany – dojrzałe, 3 duże albo 4 małe krem kokosowy – ½ szklanki (160 g) mąka kokosowa – ½ szklanki olej kokosowy – ¼ szklanki karob – ¼ szklanki mąka/skrobia ziemniaczana albo
PaleoSMAKKolejny rodzaj to oryginalna miska kokosowa , która odznacza się gładką powierzchnią zarówno w środku, jak i na zewnątrz. SMOOTHIE BOWL O SMAKU MASŁA ORZECHOWEGO Składniki: 2 mrożone banany 1 łyżka masła orzechowego odrobina mleka roślinnego Przygotowanie: Wszystkie składniki zmiksuj w malakserze na kremową masę. W razie potrzeby dodaj mniej lub więcej mleka. Gotowe smoothie
Zdrowie na języku :Pwiększego "kopa", po treningu - uzupełnienie energii, na kolację - jako lekki i pyszny posiłek na zakończenie dnia, na deser - zdrowe składniki zastąpią słodycze. Koktajl bananowo - kakaowy www.kuchniasmakow.blogspot.com 1 banan 1 łyżka kakao 150 ml mleka kokosowego (lub innego tudzież wody) 2 łyżki płatków owsianych 1 łyżka siemienia lnianego 1 łyżka wiórek kokosowych Wszystkie składniki zmiksować. Gotowe! Smacznego
Kuchnia smakówprzekąskę, podwieczorek i do pracy. Pyszny słodko - kwaśny smoothie. Składniki: 2 duże dojrzałe babany, duże grapefruit, granat Przygotowanie: Z grapefruitu i granatu wyciskamy sok. Dodajemy pokrojonego banana i blendujemy. Podajemy schłodzone
Lena Gotujełyżka siemienia lnianego (ok. 10 g) 2/3 szklanki mleka 2% (ok. 160 g) 1 łyżka ksylitolu (ok. 10 g) 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej Dodatki: 1/2 banana (ok. 60 g) garść winogron (ok. 70 g) 3 łyżeczki dżemu truskawkowego niskosłodzonego (ok. 45 g) 1/2 łyżeczki ciemnego kakao (ok. 3 g) 1 łyżeczka mleka 2% (ok. 5 g) 1 łyżeczka
Vroblewska-fitlifeSkładniki na 1 porcję: 2 jaja M 1 dojrzały banan ok. 140 g 2 łyżki mąki kokosowej ok. 20 g 2 łyżki płatków jaglanych ok. 10 g 1 łyżeczka siemienia lnianego ok. 5 g 4 łyżki mleka 2% ok. 40 g 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia olej kokosowy lub masło klarowane do smażenia 1. Wszystkie składniki wrzuciłam
Vroblewska-fitlifeSkładniki na 1 porcję: 2 jajka M 1 dojrzały banan (ok. 120 g) 4 łyżki płatków jaglanych (ok. 20 g) cynamon 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia/sody oczyszczonej olej kokosowy / masło klarowane do smażenia 1. Wszystkie składniki dokładnie zblendowałam. 2. Smażyłam na najmniejszym ogniu na lekko natłuszczonej patelni. Omlet jest bardzo delikatny, najlepiej byłoby go smażyć pod przykryciem. Jeśli wystąpi problem
Vroblewska-fitlifemiodu lub dżemu. Puszyste placuszki bananowo-migdałowe dziś u mnie, pyszne śniadanie na ciepło, na zimno też poszły Składniki: 250 g mąki pszennej 100 ml mleka 2 jajka 1 banan 2 łyżki miodu, syropu klonowego, syropu z agawy spora garść pokruszonych w dłoni płatków migdałowych 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta cynamonu do smaku szczypta soli olej do smażenia Przygotowanie
Zasmakuj Kuchniłyżki masy. Smaż na pełnym ogniu, a kiedy pojawią się pęcherzyki przewróć na drugą stronę i smaż jeszcze chwilkę. Podawaj z ulubionymi dodatkami. U mnie banan, maliny i pasta sezamowa
Zdrowie na języku :PPlacuszki są mięciutkie, odpowiednio słodkie - mimo, że nie zawierają cukru oraz cudownie pachną i idealnie nadają się do utrzymania w malutkiej rączce. Polecam! (około 12 sztuk) 1,5 banana 3 łyżki kaszy manny (płaskie) 1 jajko Dodatkowo: olej kokosowy do smażenia (można użyć masła) Wszystkie składniki umieścić w misce i dokładnie zblendować. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju (dosłownie
Di gotuje