SKŁADNIKI: 250g truskawek 160g bananów 1 szkl jogurtu naturalnego 1/2 szkl mleka 1 gałka lodów waniliowych WYKONANIE: 1. Truskawki obrać z szypułek, usunąć skórkę z banana. 2. Wszystkie składniki umieścić w blenderze, całość dokładnie zmiksować
Dziś Ja gotujewygląda jak dzieło kulinarnej sztuki, ale ja osobiście uważam, że ta jego estetyczna niesforność dodaje mu uroku! Ciasto jest bardzo wilgotne i przypomina smak mega czekoladowego brownie. Jogurt naturalny, banan i pierwsze truskawki to w tym przypadku połączenie obowiązkowe! Składniki: 4 łyżki płatków owsianych 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżka odżywki białkowej o smaku czekoladowym (u mnie biała(...)czekolada) 2 łyżeczki kakao naturalnego 1 jajko odrobina mleka/jogurtu naturalnego słodzidło do smaku (u mnie ksylitol) olej kokosowy + jogurt naturalny, banan, truskawki, musli Płatki owsiane zalewamy w miseczce ciepłą wodą i odstawiamy do napęcznienia. Dosypujemy odżywkę białkową, mąkę, kakao i słodzidło. Dodajemy jajko i dokładnie mieszamy do uzyskania gęstego ciasta. W razie potrzeby podlewamy odrobiną mleka. Omlet smażymy
Kuchnia Elliewapnia (więcej niż w szpinaku), wspomagają leczenie żółtaczki, regulują ciśnienie krwi. Zielony koktajl z liści rzodkiewki przepis na jedną porcję pęczek liści rzodkiewki sok wyciśnięty z połowy cytryny średni banan pół szklanki soku jabłkowego pół szklanki wody łyżka nasion chia łyżka miodu Liście rzodkiewki dokładnie umyj, przełóż do wysokiego naczynia. Dodaj sok wyciśnięty z połowy cytryny, obranego i pokrojonego(...)mniejsze kawałki banana, sok, wodę oraz nasiona chia i miód. Całość dokładnie zmiksuj. Gotowy koktajl przelej do wysokiej szklanki. Podawaj schłodzony. Smacznego Jeśli zostało Wam troszkę liści, przygotujcie sobie jeszcze pesto z liści rzodkiewki Artykuł Zielony koktajl z liści rzodkiewki pochodzi z serwisu 365 dni dookoła kuchni
365 dni dookoła kuchnipodzielić:) Wartości odżywcze na 100g: 273 kcal w tym: B: 6,2 g; W: 21 g; T: 18,1 g. Składniki (tortownica o średnicy 16 cm) - 2 banany - 60 g masła orzechowego - 10 g wiórek kokosowych - szczypta sody oczyszczonej - 1 łyżka syropu klonowego* - 10 g słonecznika Krem czekoladowy - 150 ml mleczka kokosowego z puszki - 70 g gorzkiej dobrej czekolady(...)masła orzechowego - 30 g syropu klonowego* *Zamiast syropu klonowego można użyć innego słodzidła. Wykonanie Spód Banany wraz z masłem orzechowym blendujemy na jednolitą masę. Dodajemy syrop i ponownie blendujemy. Dodajemy wiórki, słonecznik oraz sodę oczyszczoną. Wszystko dokładnie mieszamy. Tak przygotowaną masę wylewamy do formy i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 25-30 minut. Po tym czasie
Health-Fit-LifeSkładniki : - 2 jajka - 1 duży dojrzały banan lub 2 małe - 6 łyżek mąki jaglanej - konopie lub sezam do posypania - opcjonalnie Przygotowanie : Jajka ubijamy. Dodajemy banan, najlepiej w kawałkach. Miksujemy aż powstanie gladki krem. Dodajemy mąkę jaglaną. Ponownie miksujemy. Nakładamy do silikonowych foremek. Posypujemy każdą babeczkę sezamem lub konopiami. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 200 stopni i pieczemy 20 minut
Szkrab Je Samborówki i czerwoną porzeczką. Nieźle co? Musi Wam zasmakować ;') Składniki: 1 duży kubek 600 g jogurtu naturalnego 3 kubki mąki 1 kubek cukru 3 łyżeczki proszku do pieczenia 1 banan 1 kubek oleju roślinnego pozostałe: miks owoców letnich cukier puder Przygotowanie: Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni C. W misce mieszamy jogurt naturalny z bananem i olejem, dodajemy cukier, mąkę
Życie zaczyna się w kuchnicm/tortownicę 26 cm: 2 kostki naturalnego tofu sok z połowy cytryny 50 ml mleka roślinnego 300-400 g rabarbaru 100 ml oleju roślinnego 400 g mąki 2 banany 200 ml wegańskiego jogurtu naturalnego 200 g cukru czubata łyżeczka proszku do pieczenia Przygotowanie: W jednej misce zblenduj banany, olej, jogurt (50 ml odłóż do masy serowej) i połowę cukru
greenscarfZrobiony na bazie soku jabłkowo-malinowego od Victoria Cymes świetnie gasi pragnienie i zaspokaja ochotę na coś słodkiego. Polecam szczególnie w gorące dni. Składniki: 200 g truskawek 1 średni banan 1 łyżka syropu trzcinowego 250 ml soku jabłkowo-malinowego od Victoria Cymes Przygotowanie: Truskawki myjemy, odcinamy szypułki i kroimy na mniejsze części. Pokrojone truskawki przekładamy do wysokiego naczynia w którym(...)będziemy blendować. Do truskawek wkrajamy banana, wlewamy syrop trzcinowy oraz sok jabłkowo-malinowy. Blendujemy , aż koktajl zrobi się gładki. Przelewamy koktajl owocowy do dwóch szklanek i podajemy od razu. Smacznego Przepis na 2 porcje
słodkie i nie tylko historie kulinarneOdstawiamy do wystudzenia. składniki na masę budyniowo malinową: 500 ml soku z malin (ja użyłam domowego z malinami, maliny przetarłam przez sitko aby usunąć pestki) 400 ml soku marchew, banan, jabłko 3 budynie waniliowe lub malinowe wykonanie: Sok malinowy zagotowujemy z 100 ml soku marchew- banan- jabłko. W pozostałym soku dokładnie mieszamy budynie i wlewamy do gotującego się soku. Cały
Domowy Smak Jedzeniatheme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki na 1 porcję: 2 pomarańcze ½ banana 1 awokado Sok z połowy limonki ½ pęczka natki pietruszki Sposób przygotowania: Pomarańcze obieramy, usuwamy pestki oraz albedo (białą, gorzką część skórki). Wrzucamy do blendera kielichowego wraz z obranym awokado, bananem
Kuchnia w czekoladzieZapraszam na pyszny i lekki deser wykonany z owoców. Krem cieszy oko pięknym zielonym kolorem oraz delikatnością. Polecam Składniki: 1/2 dużego dojrzałego awokado 1 średni banan 1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżka płynnego miodu 1 kiwi Przygotowanie: Wyjmujemy miąższ z awokado i kroimy je na mniejsze kawałki, przekładamy do kielicha blendera. Do awokado dokładamy obranego i pokrojonego banana, miód
słodkie i nie tylko historie kulinarnemleka sojowego 200 g cukru 150 g oleju kokosowego lub 100 ml delikatnego płynnego oleju kokosowego i 50 g kokosowego ale zimnego (w formie stałej) 1 średni banan szczypta drożdży 500 g rabarbaru 50 g świeżych drożdży Przygotowanie: W ciepłym (40 C) mleku rozpuść drożdże z 2 łyżkami cukru- zrób zaczyn, odczekaj 10-20 minut aż drożdże się obudzą. Mąkę(...)szczyptą soli przesiej do duże miski. 100 g oleju zblenduj z 2/3 cukru i bananem. Zagnieć ciasto ze wszystkich składników, jest trochę klejące ale takie właśnie ma być. Przykryj ciasto i odstaw do wyrastania na 1-2 godziny, musi podwoić swoją objętość. Wyrośnięte ciasto przełóż na blachę wysmarowaną olejem i posypana mąką. Zwilż wodą dłonie i porozciągaj równomiernie ciasto. Następnie
greenscarfdeserek dla szukających pomysłu na wykorzystanie tapioki Składniki: 600ml mleka kokosowego lub krowiego 1/3 szklanki tapioki łyżka ekstraktu waniliowego 2 łyżki syropu klonowego 4 kostki gorzkiej czekolady 90% banan Wykonanie: Mleko zagotować. Na gotujące mleko wsypać tapiokę. Dodać syrop klonowy i ekstrakt waniliowy. Wymieszać. Przykryć i gotować na małym ogniu ok. 30 minut (aż kuleczki tapioki staną(...)pomieszać, by kuleczki nie przywarły do dni garnka. Gdy kuleczki będą przezroczyste ściągnąć z palinka, dodać czekoladę i mocno wymieszać. Nałożyć do szklaneczek, zaczekać aż ostygnie i udekorować plasterkami banana. Z podanych składników otrzymamy 3 większe lub 4 mniejsze porcje deseru
Mania Wypiekaniaprzede wszystkim przepyszna! Nocna owsianka mocno kakaowa ze smakowitymi dodatkami :) Nocna owsianka kakaowa z kokosem i orzechami 100 ml płatków owsianych pół łyżeczki chia garść posiekanych rodzynek dojrzały banan 250 ml mleka po czubatej łyżce kakao i masła orzechowego szczypta soli Banana blendujemy z masłem, kakao i mlekiem oraz solą. Powstałą masą zalewamy suche składniki. Mieszamy i zostawiamy
Dzieje kuchennej Wiewiórysmaku propozycja na doskonałe rozpoczęcie dnia! Składniki (na 2 porcje): 50 gram kaszy jaglanej 200 gram twarogu bez laktozy Mlekovita 100 ml syropu hibiskusowego* 1 banan sok z ćwiartki cytryny truskawki, kiwi, mandarynka i pistacje do dekoracji *Syrop hibiskusowy szklanka hibiskusa 3 szklanki wody 3 szklanki cukru Zagotuj wodę, dodaj hibiskus(...)gotuj syrop do rozpuszczenia cukru przez około 30 minut. Syrop powinien się zredukować i stać się gęsty. Kaszę gotuję w wodzie. Ugotowaną miksuję z twarogiem, syropem hibiskusowym, bananem i sokiem z cytryny na gładki krem. Gotowy krem przekładam do miseczek i dekoruję owocami, pistacjami i pozostałym syropem. Smacznego, Klaudia
Mango Papaja