Składniki: 350 g mięsa gulaszowego ( np. łopatka wieprzowa ) 2 cebule 1/2 bakłażana 1/2 łyżeczki cynamonu 1/2 papryczki chilli 1/3 szkl. czerwonego wina olej rzepakowy sól, pieprz woda Wykonanie: Mięso kroimy w większą kostkę. Patelnię rozgrzewamy, wlewamy 3 łyżki oleju. Kiedy olej się rozgrzeje - wrzucamy mięso i smażymy na brązowo. Cebulę kroimy w pióra - dodajemy do gulaszu. Smażymy chwilę(...)czym zalewamy wodą. Ilość - tak żeby płyn przykrył mięso. Dusimy gulasz na wolnym ogniu, ąż mięso będzie miękkie. Bakłażana kroimy w kostkę, dodajemy do gulaszu - dusimy do miękkości. Gulasz doprawiamy solą pieprzem, cynamonem oraz posiekaną papryczką chilli
kolorowotorcikowobardzo prosty i bardzo smaczny sos do makaronu, jego zawartość zależy od nas. Na blogu jest juz przepis na pesto z pietruszki i rukoli- Makaron z zielonym pesto , Bakłażan grillowany z czerwonym pesto The post Penne z pesto z rukoli appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięDzies na warsztat idzie baklazan, a nawet 2 baklazany. Juz wkrotce przepis na qiuche z baklazanem
Przysmaki KarolkiCaponata to danie, które kojarzy mi się z wakacjami. Na szczęście jego smakiem można się cieszyć przez cały rok, bo składniki do jego przygotowania można kupić
Polska ZupaOstatnio dostałam multicookera Crockpot do przetestowania – i na pewno zostaje ze mną w domu! Na pierwszy ogień przygotowałam w nim lasagne wegetariańską. Jeżeli jesteście ciekawi co
FlymetothespoonCaponata to danie, które kojarzy mi się z wakacjami. Na szczęście jego smakiem można się cieszyć przez cały rok, bo składniki do jego przygotowania można kupić
Polska ZupaLekkie, pyszne, bez grama mięsa. Poznajcie przepis na SZASZŁYKI Z WARZYWAMI, czyli idealną propozycję na wegański, lekkostrawny lunch. Artykuł SZASZŁYKI Z WARZYWAMI pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINEPrzepis na te przepyszne pierogi pochodzi z książki "Stambuł do zjedzenia" Bartka Kieżuna. Te pierogi są mega delikatne i przepyszne, kremowe wnętrze, delikatne ciasto
Moje Małe CzarowanieUpiekłam warzywa, potem je zmiksowałam a teraz mam pyszną paste do naleśników, pieczywa, surowych warzyw w słupkach. Można ja zajadać samodzielnie, wybór zostawiam zjadającym. Polecam gorąco
Moje Małe CzarowanieBagnoregio - umierające miasto we Włoszech, w regionie Lacjum, w prowincji Viterbo. Przepis pochodzi z książki Diany G. Armstrong "Gdzieś na południu Toskanii". Warzywa są
Moje Małe CzarowaniePrzepis znalazłam na blogu: ChiliCzosnekOliwa i tak mnie urzekł że szybciutko zgromadziłam składniki i jest na moim talerzu. Przepyszne danie, aromatyczne, warte wypróbowania. Jedyny warunek żeby
Moje Małe CzarowaniePlacków ziemniaczanych na blogu sporo, proponuję zajrzeć i wybrać dla siebie. Niejedna osoba powie że tylko tradycyjne placki ziemniaczane zajada ale zapewniam że te które dzisiaj
Moje Małe Czarowanie