bagietka - 3616 przepisów (strona:197/242)

WĄTRÓBKA Z CEBULĄ TRADYCYJNIE 124

cebulą. Uważam, że to smaczny, szybki i tani obiad. Rewelacyjnie komponuje się jako danie obiadowe z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty, albo po prostu ze świeżą bagietką.Składniki:ok 1kg  cebuli600 g wątroby drobiowej łyżka sklarowanego masła do podsmażenia cebuliolej do smażenia wątróbkisólpieprz majeranekWykonanie:Wątróbkę  myjemy i oczyszczamy bardzo dokładnie, pozbawiając ją wszelkich

Walijskie Pichcenie
WĄTRÓBKA W SOSIE POMIDOROWYM 150

czasu. Pod koniec gotowania, dodać pokrojonego w paseczki ogórka kiszonego  oraz śmietanę, wymieszać. Przyprawić do smaku. Gdyby sos był za gęsty, uzupełnić wodą. Podawać na gorąco z bagietką lub ziemniakami

Walijskie Pichcenie
GULASZOWA A'LA STROGONOW 221

gulaszowa. Gotuję ją zawsze, kiedy tylko przychodzą chłodne, jesienne dni. Zawartość mięsa syci, aromatyczne warzywa podkręcają smak a przyprawy rozgrzewają. Wspaniale sprawdza się jako danie jednogarnkowe. Podana z chrupiącą bagietką zaspokoi głód nawet wymagającego głodomora :)) Składniki: 80 dkg schabu (łopatki, karkówki, szynki) 2 średnie cebule czerwone 200g pieczarek 1 czerwona papryka 1 żółta papryka 2 ząbki czosnku 2 marchewki

Walijskie Pichcenie
Ale Meksyk! Zupa meksykańska 130

pomidorów. 7.      Doprawiamy przyprawami. 8.      Ze względu na mięso, zupę gotujemy ok. 40 minut. 9.      Podajemy z bagietką, posypujemy serem lub dodajemy nachosy ;) Smacznego

Kitchens Alphabet
Sałatka caprese 463

dodałem 10 listków świeżej bazylii. Całość skropiłem obficie przygotowanym wcześniej dressingiem z parmezanu, bazylii i oliwy, bezpośrednio po czym podałem. Sałatka doskonale smakuje z białym pieczywem - polecam do niej bagietkę lub ciabattę

Wyprawy kulinarne
Hummus, (nie)zwykłe danie na każdą okazję 134

przez 3 dni. Do jego przyrządzenia możecie również użyć ciecierzycy z puszki, która jest dostępna w sklepach. Hummus to danie proste, pożywne i pyszne. Klasycznie podawany z pitą, macą, bagietką lub krakersami, ale możemy go jeść z sałatkami, pieczonymi warzywami, a nawet z typowo polskim akcentem jakim są placki ziemniaczane :) Hummus jest doskonały na co dzień (np. jako smarowidło

Taste Of My Day
Q... Quiche z pesto, szynką, porem i szparagami! 145

postaci! Tarty na słodko to jedne z nielicznych deserów, które toleruję, a słone quiche mogłabym jeść codziennie :) słyszałam opinię, jakoby tarta była "narodowym daniem francuskim" zaraz po serach i bagietce, co z całą pewnością potwierdzam! Aczkolwiek moja druga połówka ma inną teorię na ten temat... tarta, quiche i tego typu rarytasy są wg niego... HIPSTERSKIE! :D no myślałam, że padnę

Kitchens Alphabet
G... Gołka! 265

żurawinowej :) Składniki (2 porcje): 4 gołki (śmiesznie brzmi ;p) 1 pomidor 1/2 ogórka zielonego 1/3 cukinii garść sałaty  6 plastrów szynki (jesteśmy mięsożercami ;)) sos vinaigre 1 łyżka oliwy *bagietka Konfitura/sos żurawinowy: 1 szklanka suszonej żurawiny 1,5 szklanki wody 1 łyżeczka cukru brązowego 1 łyżeczka cynamonu Przygotowanie: 1. Sałatę, warzywa myjemy, kroimy i układamy na talerze. 2. Rozgrzewamy patelnie

Kitchens Alphabet
Kajzerki 155

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Od dłuższego czasu nie kupuję pieczywa w sklepie tylko sama wypiekam bułki, bagietki czy chleby. Domowe pieczywo jest najlepsze a przede wszystkim zdrowsze. Wiadomo, że czasem zdarzy się, że z braku czasu jestem zmuszona kupić na szybko jakieś bułki w sklepie ale to są wyjątki Tym razem

Marta Gotuje
102. W nieco innym wydaniu czyli: pizza z rukolowym pesto, krewetkami i gorgonzollą na ziemniaczanym spodzie. 232

krewetki trygrysie, kapary, mozarellę, ser gorgonzolla oraz pesto z rukoli (zamiast sosu pomidorowego) - które równie fantastycznie smakuje jako dodatek do wszelkiego rodzaju makaronu oraz jako pasta na świeżą, chrupką bagietkę.  Jeśli jesteście ciekawi naszej obiadowej kompozycji, koniecznie wypróbujcie:  Składniki:  ziemniaczany spód do pizzy :  350g ugotowanych ziemniaków,   250g mąki pszennej i   1łyżka mąki ziemniaczanej

Symfonia Smaków
Zupa cebulowa 187

delikatna.Składniki (na 5-6osób) :  1 kg cebuli 50g masła 3-4 ząbki czosnku 1 litr bulionu warzywnego 100-150g sera żółtego kilka kromek pieczywa (najlepiej bagietki) opcjonalnie - 100 ml brandy // białego wina sól, pieprz Podstawą tej zupy jest bulion warzywny najlepiej naturalny gotowany z warzywami i porcją rosołową. Do tej zupy dodaje się również alkohol

Mechanik w kuchni
gulasz z warzyw i pieczarek... 183

minutach zdjąć pokrywkę i na większym ogniu gotować do odparowania części wody na koniec wsypać posiekany pęczek koperku i wymieszać gulasz jest bardzo aromatyczny, lekki i mozna podać z bagietką lub z czym się lubi...............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
kawałki kurczaka z dipem czosnkowym... 159

mniejszym ogniu podsmażać do miękkości co jakiś czas obracając porcje przed podaniem kurczaka przygotować party dip czosnkowy wg polecanego przepisu na opakowaniu można zajadać z dipem z dodatkiem np. bagietki, pieczonych ziemniaków lub z czym tylko lubisz........SMACZNEGO!!! biorę udział w konkursie TUTAJ - "Twój sposób na imprezę

W Mojej Kuchni Lubię
gulasz z cukinią i chilli... 168

doprawić do smaku vegetą i maggi sól lub vegetę, maggi daję na koniec, aby warzywa tyle solu nie puściły na samym początku smaczny gulasz na kolację np. z bagietką........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Krem z dyni 232

gotujemy do momentu aż dynia będzie miękka. Zestawiamy dynię z ognia i blendujemy na gładką masę. Krem podajemy z jogurtem naturalnym i pietruszką. Polecam podawać dodatkowo z grzankami z bagietki z masłem czosnkowym

Animelka Blog

Proponowane wyszukiwania