Na blogu jest już przepis na ciabattę, ale tą stosunkowo szybką w przygotowaniu ( klik ). Dzisiaj również ten rodzaj pieczywa, choć w nieco
Nastoletnie WypiekanieCzęsto po obiedzie lub kolacji zostaje spora ilość ziemniaków, ryżu, kaszy itp. Co zrobić z tymi resztkami? Jedni z ziemniaków robią kopytka, inni dojadają
Nastoletnie WypiekanieChleb bez zagniatania z czterech składników…w końcu go upiekłam. Przymierzałam się do jego upieczenia od dłuższego czasu. Chleb bez zagniatania wydawał mi się raczej
codojedzeniaCytując wikipedię: "Scones to brytyjskie ciastko wywodzące się ze Szkocji, z mąki, masła, mleka i proszku do pieczenia, niekiedy z dodatkiem suszonych owoców (często rodzynek
Nastoletnie WypiekanieChyba najbardziej aromatyczne bułki na blogu! Koperek, pietruszka, szczypiorek, a nawet i chrzan. Najlepszy poranek to poranek z bułką w ręku, oczywiście własnej roboty wyciągniętą
Nastoletnie WypiekanieBruschetta – mini grzanki z serem pleśniowym. Coraz chętniej sięgam po ser pleśniowy, ale jak na razie jestem wstanie zjeść go jedynie
KuchniaWeDwoje.plSkładniki 500g maki białej orkiszowej 370ml wody 10g drożdży 6g soli 3-4 łyżki oliwy z oliwek Wykonanie Mąkę ,sól ,wymieszać ,dodać rozkruszone drożdże. Wyrobić hakiem
w mojej kuchniPESTO Z ORZECHAMI WŁOSKIMI to kolejna z nieskończenie wielu wariacji... Artykuł PESTO Z ORZECHAMI WŁOSKIMI pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEDomowe bułeczki na zakwasie i mące żytniej obsypane mielonym makiem. Bardzo charakterystyczne w smaku, ciężkie i lekko zbite. Nie rosną tak jak te na drożdżach
Nastoletnie WypiekanieSkładniki 500g maki 370ml wody 10g drożdży 6g soli 3-4 łyżki oliwy z oliwek Wykonanie Mąkę ,sól ,wymieszać ,dodać rozkruszone drożdże. Wyrobić hakiem dodając wodę
w mojej kuchniPachnące paluchy na śniadanie? to jest to. Przy produkcji tych paluchów pachnie w całym domu i już by się chciało aby były, już chcę je zjeść
Moje Małe CzarowaniePrzepis na Zapiekankę z Pieczarkami . Zapraszam do wypróbowania przepisu na Cheat Meala . CZYTAJ DALEJj >>>
Sylwetka Od KuchniZupoholizmu ciąg dalszy ;) dynia nie gości u mnie zbyt często, ale jak już wpada, staram się z niej wyczarować jak najwięcej rzeczy. A zupa dyniowa to
Kitchens Alphabetlubczyk. Można zagęścić rozrobioną w zimnej wodzie łyżką mąki orkiszowej lub pszennej ale nie trzeba. Doprawić solą, świeżo mielonym pieprzem, słodką papryką, chili oraz majerankiem. Świetnie smakują z dodatkiem bagietki z masełkiem. Smacznego
Smaczne Zdrowedrugą stronę. Mieszamy rzadko i bardzo ostrożnie, tylko po to by nic nie przywierało do dna. Ostrożnie wyjmujemy kawałki mięsa na talerze i polewamy warzywnym sosem. Podajemy z bagietką, ryżem, kaszą lub samo. Smacznego
Smaczne Zdrowe