bagietka - 3616 przepisów (strona:205/242)

Parmezanowe paluchy drożdżowe z suszonymi pomidorami, czosnkiem i rozmarynem 256

Pachnące paluchy na śniadanie? to jest to. Przy produkcji tych paluchów pachnie w całym domu i już by się chciało aby były, już chcę je zjeść

Moje Małe Czarowanie
Zapiekanka z Pieczarkami 302

Przepis na Zapiekankę z Pieczarkami . Zapraszam do wypróbowania przepisu na Cheat Meala . CZYTAJ DALEJj >>>

Sylwetka Od Kuchni
Z... (pikantna) zupa dyniowo - paprykowa! 164

Zupoholizmu ciąg dalszy ;) dynia nie gości u mnie zbyt często, ale jak już wpada, staram się z niej wyczarować jak najwięcej rzeczy. A zupa dyniowa to

Kitchens Alphabet
FLAKI WEGAŃSKIE, Z BOCZNIAKÓW 206

lubczyk. Można zagęścić rozrobioną w zimnej wodzie łyżką mąki orkiszowej lub pszennej ale nie trzeba. Doprawić solą, świeżo mielonym pieprzem, słodką papryką, chili oraz majerankiem. Świetnie smakują z dodatkiem bagietki z masełkiem. Smacznego

Smaczne Zdrowe
KRÓLIK W WINIE, Z WARZYWAMI, CZYLI LAPIN AU VIN 221

drugą stronę. Mieszamy rzadko i bardzo ostrożnie, tylko po to by nic nie przywierało do dna. Ostrożnie wyjmujemy kawałki mięsa na talerze i polewamy warzywnym sosem. Podajemy z bagietką, ryżem, kaszą lub samo. Smacznego

Smaczne Zdrowe
Zupa krem z cukinii 192

minut.  Gotujemy bulion i wrzucamy warzywa. Przyprawiamy suszoną bazylią i gotujemy jeszcze przez 20 minut.  Miksujemy zupę blenderem.  Możemy podawać  z grzankami, groszkiem ptysiowym, bagietką. Ja grilluję kromki z chlebka kukurydzianego z masłem, czosnkiem i majerankiem

Moje Kuchenne Rewelacje
Macedonia, czyli sałatka z arbuza z serem feta 229

około 300 gram, serek typu feta w bloczku, świeża mięta, cytryna, oliwa, świeżo mielony czarny pieprz, pieczywo do podania - ja użyłem ciabatty, ale równie dobrze może być chlebek pita, bagietka lub zwykła kajzerka. Arbuza pokroiłem w dość dużą - około 2,5 cm kostkę, najprościej zrobić to krojąc go na równe plastry (kromki), następnie odciąć skórę i powycinać z plastrów równą

Wyprawy kulinarne
Faszerowane pomidory w greckim stylu 182

łyżki oliwy na każdego pomidora. Piekarnik rozgrzałem do temperatury 140 stopni z włączonym termoobiegiem. Faszerowane pomidory zapiekałem przez 20 minut. Podałem z wcześniej przygotowanym sosem oliwkowo - jogurtowym oraz świeżą bagietką. Udekorowałem listkami natki pietruszki

Wyprawy kulinarne
Węgierskie leczo 221

pozostawiając jedynie niewielką jej ilość do dekoracji potrawy. Pozostałą część kolendry dodałem do lecza i całość wymieszałem. Po nałożeniu dania na talerze całość udekorowałem świeżą natką kolendry. Podałem z bagietką w towarzystwie białego wina

Wyprawy kulinarne
Marokańska kefta 199

natki kolendry, po jej posiekaniu. Danie wyłożyłem na talerze, udekorowałem łodygą selera naciowego wraz z liśćmi oraz pokruszonym kozim serkiem. Podałem z chlebkiem pita, choć świetnie sprawdzi się również bagietka

Wyprawy kulinarne
Sałatka grecka 231

drobno posiekany - może być przeciśnięty przez praskę, ząbek czosnku, odstawiłem na minutę, po czym wylałem oliwę na sałatkę. Jako dodatek do sałatki świetnie nadaje się białe puszyste pieczywo - jak bagietka oraz białe lekkie wino

Wyprawy kulinarne
Krewetki na ostro 129

Dzisiaj bardzo ostro i wybornie do czerwonego wina idealne. Moje ulubione krewetki :) Danie możemy podawać jako przystawka z bagietką i masełkiem czosnkowym albo jako danie główne. Czego chcieć więcej?  Składniki: 0,5 kg całych krewetek   3 ząbki czosnku 1 cebula szalotka puszka pomidorów pokrojonych pęczek pietruszki pęczek szczypiorku  1 papryka 1 marchewka 1 por puszka

Niezły Młynek
Croissant 130

wykonanie jest bardzo pracochłonne. Oczywiście smak rekompensuje wszystko ale zdecydowanie nie polecam osobą, które chcą coś an szybko przygotować w kuchni. Nie byłam zwolennikiem pieczywa francuskiego; rogalików bagietek itp. do puki pierwszy raz nie zjadłam go w Paryżu. Nic co do tej pory jadłam w Polsce nie umywało się do tego smaku.  Drożdżówki czy rogale, które można kupić

ciastkarnia na kruchym spodzie
Zupa krem z dyni wg Julii Child 137

blenderem, a następnie powoli dodajemy resztę bazy. Doprawiamy i ponownie miksujemy. Nasza zupa krem z dyni wychodzi dość ostra i intensywna w smaku :) Podajemy z kleksem śmietany i upieczoną bagietką. Smacznego

Kolizje Smaków
Boeuf bourguignon - wołowina w czerwonym winie według przepisu Julii Child 153

się kupić małe cebulki to wówczas dodajemy je zdecydowanie w całości. Gotujemy wszystko razem około 5 minut, aby smaki się połączyły. Danie jest gotowe. Możemy podać je z gorącą bagietkę, ziemniakami, ryżem lub jak my z pyzami. Smacznego

Kolizje Smaków