bagietka - 3616 przepisów (strona:211/242)

Roladki z bagietki - z cyklu: IMPREZOWE PRZEKĄSKI 1603

Jestem pewna, że zainteresuje Was propozycja nieskomplikowanych a niebanalnie wyglądających roladek, przygotowanych z bagietki, tuńczyka, serka i różnokolorowych papryk. Niby nic a cieszy. I oko i podniebienie:) Roladki z bagietki z tuńczykiem, serkiem i papryką Składniki: 1 długa bagietka 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1 serek śmietankowy (typu ziołowe Almette czy Piątnica) - ewentualnie twaróg 1/3 papryki czerwonej 1/3 papryki(...)zielonej 1/3 papryki żółtej pieprz Bagietce odciąć końcówki a następnie podzielić ją na  trzy części. Wydrążyć środki. Papryki pokroić w drobną kostkę. Z tuńczyka odlać zalewę i wymieszać go z serkiem i paprykami, doprawić świeżo zmielonym pieprzem. Przygotowanym nadzieniem napełnić bagietki. Zawinąć je w folię aluminiową i odłożyć do schłodzenia do lodówki na około 1,5 godziny

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Zapiekanka caprese 186

Dziś prosty przepis na zapiekankę. Proste składniki, proste wykonanie a jakie smaczne jedzonko:) składniki: 1 mała bagietka 1 pomidor 1 kulka mozzarelli przyprawa do pomidorów Kamis Bagietkę przekroić wzdłuż na pół. Można posmarować cienko masłem. Pomidora i mozzarellę pokroić w plastry i ułożyć na przemian na bagietce. Posypać przyprawą do pomidorów. Wstawić do piekarnika nagrzanego

Monia miesza i gotuje
Bruschetta 144

przygotowania bruschetty potrzebne będzie nami :  Pieczywo np. Bagietka, ciabatta Oliwa z oliwek Czosnek Możemy ewentualnie użyć masła czosnkowego Przygotować możemy np w piekarniku rozgrzanym do 180C bądź w tosterze czy na grillu. Pieczywo kroimy na grubość około 1cm i wkładamy do nagrzanego piekarnika. Po okresie gdy nabierze koloru smarujemy oliwa z oliwek i Ząbkiem czosnku. Na wierzch możemy

cookpl
Zupa cebulowa 233

smakowała  zupełnie inaczej niż zakładałem. Sprawdźcie sami, a nie pożałujecie. Składniki 8 dużych cebul, Włoszczyzna,  Olej z oliwek, 30 g masła, można użyć masła klarowanego, Ser żółty, Bagietka, Sól, pieprz Przygotowanie: Cebule obieramy i kroimy w piórka. W garnku rozgrzewamy masło z odrobiną oleju. Obsmażamy cebulę na średnim ogniu przez około 30 minut, aż nabierze lekko brązowego koloru(...)Ugotowane warzywa wyjmujemy, a wywar wlewamy do naszej skartelizowanej cebuli. Gotujemy przez 10 minut doprawiamy solą i pieprzem według uznania. Przelewamy do żaroodpornych miseczek, układamy na wierzchu dwa kawałki bagietki, a całość posypujemy startym serem. Tak przygotowane danie zapiekamy w piekarniku używając funkcji grill przez czas od 5 do 10 minut. Smacznego

cookpl
Wielkanoc. Przepisy na Wielkanoc 1118

cieście francuskim – pomysłowe śniadanie Jajka z łososiem Jajko smażone w papryce Sałatka z kabanosami, ziemniakami, jajkiem, rzodkiewką, cebulą, szczypiorkiem i koperkiem Żurek na zakwasie Pasta jajeczna z serem Bagietka nadziewana pastą z tuńczyka i papryką Marchewki z ciasta francuskiego / kruchego Sałatki i surówki Sałatka z wędzonym kurczakiem, pestkami granatu, mandarynkami, sałatą i jogurtem naturalnym Sałatka z wędzonym łososiem, granatem, oliwkami

Kulinarne Przeboje