Pyszne, aromatyczne placuszki z dyniowym puree . Puszyste, bardzo delikatne, o lekko korzennym zapachu przywodzącym na myśl pierniki. Dyniowe placuszki jedliśmy na śniadanie z cukrem pudrem. Polecam
babka w formieKandyzowana skórka pomarańczy, bardzo aromatyczna i słodka, to idealny dodatek do ciast i ciasteczek. Nie tylko świątecznych, choć mi osobiście zapach pomarańczy zawsze przywołuje na myśl
babka w formieOd czasu do czasu jadamy wątróbkę w wersji tradycyjnej czyli smażoną i podawaną z podsmażaną cebulką. Dziś proponuję Wam to samo, a jednak inaczej - pyszne kotleciki
babka w formieBłyskawiczna przekąska z ciasta francuskiego. U nas dzisiaj o smaku pizzy, ale z pewnością wypróbuję jeszcze wersję z czosnkiem i drugą - z kminkiem. Do przegryzania polecam
babka w formieKiedy znalazłam przepis na pyszne drożdżowe zawijaski nadziewane cynamonem postanowiłam wypróbować je natychmiast i absolutnie nie żałuję. Bułeczki naprawdę doskonale smakują, a cudowny aromat tylko zachęca
babka w formieCiecierzycę odkryłam całkiem niedawno ale tak bardzo mi posmakowała, że teraz często gości na moim stole. Najbardziej upodobałam sobie tradycyjny hummus choć zdarza mi się też
babka w formieProsty przepis, kilka zwyczajnych składników, a smak ryżowych kotlecików zaskakująco dobry. Polecam jako atrakcyjną alternatywę dla tradycyjnych mielonych. składniki: 100 g suchego ryżu 100 g żółtego
babka w formieOto kolejna propozycja na błyskawiczny obiad lub kolację. Makaron z dodatkiem soczystych kawałków kurczaka, aromatycznych suszonych pomidorów, pachnącej bazylii, słodkiej żurawiny i aksamitnego serka mascarpone. Nie
babka w formieZnakomite muffinki pachnące jabłkami i cynamonem. Doskonałe na jesienne spotkania. Polecam :-) składniki: 1 1/2 szklanki mąki 3/4 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżeczki
babka w formieOstatnio sporo naczytałam się o szynkowarach i o tym, jak w prosty sposób można, w domowych warunkach, przygotować smaczną i zdrową wędlinę. Uległam tej smakowitej pokusie
babka w formieBardzo dobre bułeczki, łatwe do wykonania. Ciasto dobrze się wyrabia i ładnie wyrasta. Bułeczki są puszyste, delikatne i naprawdę pysznie smakują, a na dodatek pięknie się
babka w formieKiedy nadchodzą jesienne chłody nie ma dla mnie nic lepszego na poprawę nastroju niż filiżanka pysznej, gorącej czekolady. Najlepiej jeśli jest gęsta, o aksamitnej konsystencji i
babka w formieTo moje popisowe jesienno - zimowe danie. Taki makaron bardzo często robię na obiad. Czasem w wersji "zapiekanka" - wtedy przygotowuję całość dzień wcześniej i przed podaniem odgrzewam
babka w formieNiby zwykły, a jednak wyjątkowy, być może dlatego, że jadany tylko czasami. Smakuje wyśmienicie, zwłaszcza jesienią i zimą. Smalec z domowego przetopu. Z cebulką, jabłkiem i
babka w formieWyśmienite ciasto bez pieczenia dla wszystkich wielbicieli karmelu i bardzo słodkich deserów. Dla mnie banofee pie to prawdziwe "niebo w gębie" i zawsze znajdę pretekst, żeby
babka w formie