Przepis na keks makowo-migdałowy znalazłam w notatkach mamy. I chociaż ta nazwa kompletnie nie zgadza się z moim wyobrażeniem ciasta zwanego keksem – bo ten powinien
Słodki sentymentZnalezione w starych notatkach ciasto meksykańskie to wspaniale wilgotne, miękkie i wypełnione samymi pysznymi dodatkami ciasto, które można pokochać od pierwszego kawałka. Po prostu trzeba spróbować
Słodki sentymentBardzo łatwe do zrobienia, a jakie pyszne ciasto :) Wystarczy kilka bardzo dojrzałych bananów, których nikt już nie chce jeść, chwila mieszania i gotowe. Aby wzbogacić
Smakołyki AsiWedług przepisu nadzienie należy zrobić na 4 tygodnie przed świętami aby dojrzało. Według mnie można je zrobić na tydzień, dwa przed świętami i wystarczy. Babeczki są
Moje Małe CzarowaniePrzepis na proste ciasto, które przygotujemy w kilka chwil. Przy okazji pomysł na wykorzystanie bardzo dojrzałych bananów. Doskonałe w smaku i idealne na długie zimowe
Pani na deserTaki wiosenny optymizm wykazywałam w kwietniu. Pogoda nie rozpieszczała, a my wybraliśmy się na Pomorze. Właściwie można powiedzieć, że z wiosny to niewiele można było dostrzec
Słodki sentymentSzybkie i proste ciasto daktylowe bez mąki i z niewielką ilością cukru. Ciasto jest delikatne i daje dużo możliwości serwowania Uwaga: szklanka 200 ml Składniki: 6
Słodki sentymentCiasto czekoladowe wykombinowałam kilka dni temu i do jego przygotowania użyłam białek zamrożonych. Na urodziny robiłam ciasto bez pieczenia inspirowane tiramisu i użyłam do niego aż
Kolorowy PrzepisownikSkładniki: 6 jajek 3/4 szklanki cukru kryształ 1 łyżka cukru waniliowego 250 g margaryny 190 g jogurtu morelowego 1,5 szklanki mąki pszennej 1 szklanka
Ciastka - domowe słodkościHalloween już niedługo i mam dla Was kilka inspirujących przepisów na pyszne urocze babeczki. Dziś babeczki duszki. Czytaj więcej »
Ana Mari's worldHalloween już niedługo i mam dla Was kilka inspirujących przepisów na pyszne urocze babeczki. Dziś babeczki duszki. Czytaj więcej »
Ana Mari's worldCzekoladowe muffiny z gruszką i cynamonem smakują rewelacyjnie i przyznam, że można je zaliczyć do tych najpyszniejszych! Przypominają dobre ciasto czekoladowe z dodatkami i
Di gotuje