babka ziemniaczana - 1697 przepisów (strona:84/114)

Frittata z batatem i szpinakiem 60

siebie! e-book Kolacje, przepisy do 40 minut 40,00  zł Dodaj do koszyka Książka Zapach Świąt 45,00  zł Czytaj dalej Forma do babki kwiat 30,00  zł Dodaj do koszyka e-book HASHTAGI KULINARNE 59,00  zł Dodaj do koszyka Polecam Wam także przepisy na śniadania: – klasyczna szakszuka – szakszuka(...)miejscu wszystkie moje najlepsze przepisy na kolację Polecam Wam też inne przepisy z jajkami: O mlet z boczkiem i awokado Gofry z awokado i jajkiem Szybka pizza z jajkiem Ziemniaczana tortilla ze szpinakiem i łososiem Naleśniki z jajkiem Omlet z serem ricotta FRITTATA Z BATATEM I SZPINAKIEM PRZYGOTOWANIE: 25 minut + 1h pieczenia batata ILOŚĆ PORCJI: 2 SKŁADNIKI: – 6 jajek

nietylkopasta.pl
chrupiące placuszki z warzywami 165

Pyszne placki z warzywami, z dodatkiem płatków owsianych. Chrupiące i delikatne. Najlepiej smakują prosto z patelni.  składniki:     1/2 szklanki płatków owsianych 1 łyżeczka

babka w formie
Babka majonezowa 148

rozlewa się gdzie popadnie. Menda się nie upiekła, choć jak sprawdzałam patyczkiem, to nic na to nie wskazywało! Od tamtej pory staram się nie ryzykować i zbytnio z babkami nie zadzierać. Robię tylko te sprawdzone i głównie na oleju. Zresztą one mi nawet bardziej smakują, bo są miększe, wilgotniejsze :) Rok temu skusiłam się jeszcze na majonezową. Nie wiem(...)minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki: 4 jajka 2 pełne łyżki majonezu ½ szklanki mąki ziemniaczanej ½ szklanki mąki pszennej ¾ szklanki drobnego cukru kryształu 1 łyżeczka proszku do pieczenia Kilka kropel aromatu pomarańczowego Sposób przygotowania: Żółtka oddzielamy od białek i ucieramy z majonezem oraz aromatem. Białka

Kuchnia w czekoladzie
Wiosenne przeboje kulinarne 97

zupa cebulowa Zupa z pokrzywy Zupa krem z kalafiora i pokrzywy Jak zbierać pokrzywę Zupa brokułowa – dieta dr Dąbrowskiej Zupa krem chrzanowa Krupnik kryzysowy Zupa krem z groszku Sałatka ziemniaczana z jajkiem i mniszkiem lekarskim Koktajl z rzeżuchą Jak wyhodować kiełki w domu – metoda w słoiku Surówka z kapusty pekińskiej z awokado, kiełkami rzodkiewki i prażonym słonecznikiem Omlet(...)warzywne – dieta dr Dąbrowskiej Biała kiełbasa pieczona Dietetyczna pierś kurczaka marynowana w maślance Śledzie z pesto Ryba w sosie koperkowym Coleslaw z rzodkiewką Wrapy z kurczakiem i jarmużem Oszczędna babka na oleju Puree z brokuła – super zdrowe! Jak odświeżyć sałatę – sposób na zwiędłą sałatę Koktajl z kiełkami groszku zielonego Pasta kanapkowa awokado z jajkiem Jajka faszerowane awokado Pomysł na szpinak

Dorota Smakuje
Babka piaskowa 190

Składniki: 150 g masła w temperaturze pokojowej 3/4 szklanki cukru 3 żółtka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 200 g mąki ziemniaczanej 100 g mąki pszennej kilka kropel aromatu cytrynowego 3 białka Sposób przygotowania: 1. Masło utrzeć z cukrem na białą masę. 2. Do masła pojedynczo dodać żółtka, a następnie aromat i proszek do pieczenia. 3. Do masy dodać przesiane(...)mieszając łyżką. 5. Ciasto przełożyć do wysmarowanej masłem i posypanej kaszą manną keksówki . 6. Piec w temp 170 st. C do "suchego patyczka" (ok. 45-50 min.) 7. Upieczoną babkę pozostawić do całkowitego wystygnięcia. Posypać cukrem pudrem lub lukrem, ulubioną polewą

A Ty Smakuj Mnie
słowacki pudding z gorącymi malinami 163

Będąc ostatnio na Słowacji kupiłam kilka opakowań tamtejszego puddingu. To coś a'la nasz budyń, tyle że robiony z mąki kukurydzianej a nie ziemniaczanej. W smaku jest do budyniu podobny, ale konsystencję ma bardziej kremową i błyszczącą. Idealnie nadaje się do babeczek budyniowych. Z naszego budyniu też można je zrobić, należy jednak pamiętać o zmniejszeniu ilości mleka.  Składniki(...)Połowę mleka zagotować, w reszcie rozmieszać proszek budyniowy i dwie łyżki cukru. Wlać na gotujące się mleko i na małym ogniu, ciągle mieszając ugotować gęsty budyń. Foremki do małych babek nasmarować olejem za pomocą pędzelka. Napełnić budyniem i odstawić do wystudzenia. Maliny zasypać cukrem i tuż przed podaniem podgotować chwilę, aż sok trochę odparuje. Deser przełożyć na talerzyki odwracając foremki

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Ciasto półkruche z białkową pianką i brzoskwiniami 113

jada się raczej suchych ciast. Nawet na Wielkanoc na stole nie ma babki. Królują za to owoce, kremy, galaretki, musy i pianki. To ciasto można robić w zasadzie cały rok i dowolnie zmieniać owoce. Ja użyłam świeżych brzoskwiń, ale mogą być również z puszki ( tutaj mój przepis na takie przetwory ). Ciasto, jak zawsze, zniknęło zanim zdążyło ostygnąć, a to chyba(...)BIAŁKOWĄ PIANKĄ I BRZOSKWINIAMI Składniki: - 3 szklanki mąki - 1 kostka tłuszczu - 5 jajek - 1/2 szklanki cukru - 1 opakowanie proszku do pieczenia - 1/2 szklanki cukru pudru - 2 łyżki mąki ziemniaczanej - dowolne owoce lub marmolada - u mnie świeże brzoskwinie Przygotowanie: Zagniatamy razem: mąkę, tłuszcz, 1/2 szklanki cukru oraz żółtka. Powstałe ciasto dzielimy na dwie części - jedną wykładamy blachę, drugą umieszczamy

Życie zamknięte w smaku
sernik z brzoskwiniami 101

Sernik z brzoskwiniami to jeden z moich ulubionych serników. Idealne ciasto na kruchym spodzie i z kruszonką, a w środku kremowa masa serowa, brzoskwinie i delikatna

babka w formie
Sernik Biały puch – na samych białkach 381

minut *** *** Białka ubijamy z połową cukru na sztywną pianę i przekładamy do dużej miski *** *** Do sera dodajemy resztę cukru, rozpuszczone i wystudzone masło, cukier waniliowy, śmietanę i mąkę ziemniaczaną. Wszystko razem miksujemy na jednolitą masę. Masę serową dodajemy do piany z białek i mieszamy delikatnie łyżką *** *** Masę serową wykładamy na podpieczony spód *** *** Na wierzch masy ścieramy na tarce(...)Lukier przygotowałam następująco: pół szklanki cukru pudru wymieszałam z kilkoma łyżkami słodkiej śmietanki – tak aby powstała gęsta lejąca konsystencja *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: CIASTO ZEBRA Z BIAŁEK PRZEPIS TUTAJ BABKA Z BIAŁEK Z JABŁKIEM PRZEPIS TUTAJ PIEGUSEK – BABKA NA BIAŁKACH PRZEPIS TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Sernik Biały puch – na samych białkach

Blog z Apetytem
Muffinki kokosowe z cukinią 130

Pyszne babeczki mocno kokosowe na podwieczorek do kawy. Dodatek cukinii powoduje, że ciasto jest wilgotne, ale się nie rozpada. Pomijając fakt starcia

To co kocham
Dyniowe muffinki 122

korzenne muffinki dyniowe  Dyniowe muffinki  Przepis pochodzi z bloga "Kwestia smaku" z lekkimi moimi zmianami :-) wyszły pycha.  Składniki na ok  12 sztuk

Aromatyczne Podróże
Puszysty deser (na białkach) z lemon curd 153

zrobieniu lodów czy też  po wypiekaniu niektórych ciast (babki, pączki...) pozostają białka. Co z nimi zrobić? Można je zamrozić albo od razu zrobić z nich deser. Zrobiłam taki właśnie pyszny deser. Przygotowałam go na bazie kremu lemon curd, w którym się prawie zakochałam. Oczywiście nie sam lemon curd jest sprawcą tego puszystego deseru. Potrzebna jest niezastąpiona śmietana(...)wspaniałym składnikom powstał puszysty deser         Składniki na lemon curd: 340 g drobnego cukru do wypieków 5 cytryn 5 jajek 100 g masła 1 łyżka mąki ziemniaczanej                   Pozostałe składniki: 3 szklanki gotowego lemon curd 5 białek 170 g drobnego cukru 400 g śmietany kremówki (30%) 4 łyżeczki

Kuchnia u Krysi
Tort Monte 151

Dzień dobry Kochani! :) Wielkanoc przed nami, ja już ostatnie smakołyki kończę przyrządzać. Mój Przemek jechał do święconki, a ja właśnie włożyłam do lodówki tort Monte... Będą

Trufelkowo
Babka cytrynowa. 121

Składniki: -szklanka mąki -pół szklanki mąki ziemniaczanej -szklanka cukru -1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia -1 opakowanie cukru wanilinowego 16 g. -4 jajka -200 g. margaryny -sok z 1/2 cytryny -starta skórka z całej cytryny -cukier puder do posypania Sposób przygotowania: Do miski przesiewamy mąki i proszek do pieczenia. W międzyczasie roztapiamy margarynę i odstawiamy do wystudzenia. Przyszykowujemy(...)cytryny.  Jajka ubijamy na puszystą masę z cukrami. Do gotowej masy dodajemy stopniowo przygotowane mąki. Następnie dodajemy powolutku roztopioną margarynę, sok z cytryny i startą skórkę. Formę do babki smarujemy margaryną i obsypujemy bułką tartą. Pieczemy w temperaturze 180 stopni ok. 40-45 minut. Jak babka ostygnie posypujemy cukrem pudrem. Smacznego! :) A. Przepis zapożyczony z  http://gospodynimiejska.blogspot.nl/2014/01/ubijana-babka-cytrynowa.html

Magia jedzenia.

Proponowane wyszukiwania