Przedstawiam tort dla wybrednych... Czekoladowy biszkopt przełożony kremem na bazie masła orzechowego ( uwielbiam) i masą śmietanowo-kokosową obsypany posiekaną gorzką czekoladą. Pycha... W mojej kuchni królują
Upiecz sobie babeczkęI ja również poddałam się fenomenowi kaszy jaglanej, pomijając jej wszystkie zdrowotne zalety i to jaki wpływ ma na nasz organizm, ja ją po prostu uwielbiam
Upiecz sobie babeczkęcukru pudru 1 łyżka lemon curd Serek mascarpone rozmieszać, śmietanę upić z cukrem pudrem, dodać mascarpone i lemon curd,wymieszać. Krem nałożyć do rękawa cukierniczego i za pomocą dużej tylki ( ok 1 cm) nałożyć na babeczki. Muffinki ozdobić kolorową posypką i kwiatuszkami cukrowymi, lub też skórką pomarańczową kandyzowaną w cukrze
Z MarcepanemDeser dosłownie rozpływa się w ustach. Do tego proste przybranie, które cieszy oczy. Polecam I… życzę smacznego. Do przygotowania deseru wykorzystałam ciasteczkowy krem Latus, który doskonale nadaje się również do śniadań, przekładania wafli, gofrów, babeczek itd. Jest po prostu pyszny. Polecam! Składniki: (na 2-3 porcje) 250 g mascarpone (z lodówki) 3 czubate łyżki kremu ciasteczkowego Latus – można
Słodkie okruszkiBabeczki to pyszne ciasteczka które można zapiec z dowolną masą lub nadziać kremem. Bardzo smaczne i efektownie wyglądają na stole. Przygotowałam je z gotową masą makową ponieważ to szybki sposób na upieczenie babeczek. Wyszły bardzo smaczne, przepis jest na około 18 ciasteczek. SKŁADNIKI : 4 szklanki mąki tortowej 250 g margaryny lub masła 3/4 szklanki cukru pudru 1 jajko
Kulinarne Fantazje MarioliHej :)) Przy okazji robienia kremu lemon curd zrobiłam też ciasteczka. Proste zwykłe, maślane z dziurką ;))) Przepis na ciasteczka wzięłam stąd - klik . Robiłam już kiedyś, ciasteczka i
kruche babeczkiWitamy! Tydzień temu Moni obchodziła urodziny, więc zrobiła dla znajomych BABECZKI! Po prostu mistrzostwo. <3 Jak ktoś wielbi czekoladę jak my, to koniecznie musi spróbować odtworzyć Moni przepis. Dodatkowo na kremie są M&M'sy i wiórki z czekolady gorzkiej. Dla dzieci i dorosłych najlepsze. Krem z nutelli, moc czekolady... Czego chcieć więcej? Także... Do dzieła! Składniki
Gotowanie, czyli hobby dla każdegokońcówki do szpryc i dekoratorów . Za pomocą takich narzędzi można narysować dowolne wzory, stworzyć rysunki lub zrobić napisy. Tylki, końcówki do wyciskania kremu oraz foremki do wykrawania będą przydatne również przy dekorowaniu tortów i babeczek. W tym przypadku najlepiej jest sięgnąć po lukier plastyczny. Jest to masa cukrowa, która swoją konsystencją przypomina plastelinę. Można ją barwić barwnikami spożywczymi(...)lepić figurki czy przykryć cały tort, tworząc gładką powierzchnię, na której następnie można nawet malować. W dekoracjach tortów i babeczek w tematyce bożonarodzeniowej najczęściej pojawiają się motywy choinki, gwiazdek, śnieżynek. Świąteczne drzewo na torcie? To proste! Dodając zielonego barwnika do kremu i wyciskając taki krem z rękawa z końcówką w kształcie gwiazdki, można zrobić choinki, które następnie przystroimy kolorową posypką
Obiad gotowybiszkoptu lub dodać go do mascarpone, aby otrzymać pomarańczowy krem do ciast i tortów. Pomarańczowy curd to owocowy budyń, który można jeść jako deser :). Polecam go szczególnie do tortu piernikowego lub kremu cynamonowego. Proszę uważnie przeczytać cały przepis z uwagami. Są one istotne i pomogą Wam w przygotowaniu tego kremu. Składniki na 190-200 g curdu: 1 jajko (rozm(...)soku z cytryny skórka starta z 1,5 pomarańczy lub z dwóch* 1/4 łyżeczki mielonych goździków (opcjonalnie) 75 g miękkiego masła lub więcej* Jeśli robicie orange curd jako nadzienie babeczek lub deser polecam mniejszą ilość cukru – 40 g. Jeśli chcecie dodać go do mascarpone to polecam większą ilość cukru. Ilość cukru zależy od tego jak słodkie są pomarańcze
Słodki Pomysłutytułowanych szefów kuchni . Krem jest przygotowany na bazie żółtek, jest troszkę podobny do naszego budyniu. Możemy wykorzystać jako nadzienie do babeczek, tart czy tortów. Możemy go też zjeść jako deser z dodatkiem świeżych owoców Krem waniliowy według Michela Roux Czas przygotowania: 20 minut Składniki: 6 żółtek 125 g cukru pudru 40 g mąki pszennej 500 ml mleka
Kulinarne przygody Gatitysprawdzonych dostawców. Jest coraz pyszniej i soczyściej. Owocowo, zdrowo, kolorowo. Dlatego podrzucam propozycję na mini przekąskę, bez cukru, z kremem waniliowym, na owsianym spodzie i z masą owoców. Idealną na ciepłe dni. Składniki na ok. 15 babeczek: 1,5 szkl. mąki owsianej 100g masła (u mnie osełkowe) 6 łyżek wody 3 łyżki ksylitolu/cukru trzcinowego lub kokosowego Szczypta soli Krem(...)obsypać mąką. Ciasto podpiekamy 20 min. w 180 stopniach. Ubijamy opakowanie serka mascarpone z 4 łyżkami ksylitolu/cukru, olejkiem waniliowym i 10 łyżkami jogurtu lub mleczka kokosowego, przekładamy do babeczek i dekorujemy owocami
CzarnawisienkaProsty, podstawowy przepis na kruchutkie, delikatne i wręcz rozpływające się w ustach spody do babeczek. Mając tak przygotowane bazy możemy puścić wodze fantazji i przygotować do nich dowolne nadzienia, kremy, polewy czy posypki - tak, aby w domowym zaciszu powstały słodkie mini arcydzieła w postaci uroczych babeczek.Spody do Babeczek - Składniki: (ok. 20 babeczek
Słodka Stronasekrety idealnego kruchego ciasta? Jakie są proporcje ? I czy kruche ciasto można mrozić? Poczytajcie! Ciasto kruche jest tym ciastem, które najczęściej wykorzystujemy do przygotowania tart, babeczek, ciastek i ciasteczek oraz kruchych placków z kremem, owocami czy też innymi dodatkami. Taka żelazna proporcja kruchego ciasta to 3:2:1 , co oznacza , że używamy do jego przygotowania 3 części mąki , 2 części(...)sernik czy inne ciasto z masą to podpiekamy je wcześniej ok. 10 minut, a następnie studzimy – unikniemy w ten sposób zakalca. Jeżeli pieczemy spody do tart czy też babeczek formę bardzo dokładnie wylepiamy ciastem, przykładamy folią aluminiową, dociskamy , następnie wysypujemy np. grochem – takie pieczenie zapobiegnie spływaniu boków ciasta. Po ok. 10 minutach wysypujemy groch i ściągamy folię
Ostra na Słodkoszczęścia potrzebują czekolady. Bardzo dużo czekolady. Dodaje mnóstwo pozytywnej energii i niestety też kalorii, ale przecież warto czasem pogrzeszyć Cupcakes są proste w wykonaniu, a kluczem do udanego kremu jest odpowiednie ubicie masła. Ciasto samo w sobie jest proste i standardowe dla tego typy wypieków. Składniki: 150 g mąki pszennej 110 g masła 2 jajka 110 g drobnego cukru(...)schłodzić i zgęstnieć do konsystencji ugotowanego budyniu. Musimy uważać żeby nie zastygnął. Po ostudzeniu przekładamy do misy miksera i ubijamy aż powstanie nam puszysty krem czekoladowy. Masę czekoladową przekładamy do rękawa cukierniczego i ozdabiamy ostudzone babeczki. Artykuł Czekoladowe cupcakes pochodzi z serwisu Przepisy kulinarne, przepisy na obiad - FoodMagazine.pl
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarneTrudno wyobrazić sobie jesień bez wypieków z jabłkami, szarlotek z kruszonką, maślanych ciasteczek, aromatycznych babeczek, puszystych drożdżówek, placuszk ó w, wilgotnych ciast czy strudli z ciasta francuskiego. Zapraszam Was na sprawdzone przepisy z jabłkami w roli głównej. Wierzę, że każdy znajdzie co ś dla siebie ;) Smacznego! Czekoladowe ciasto z jabłkami (Torta di cioccolato e mele) Jabłkowe(...)kruszonką (Torta di mele sbriciolata) Ciasto z jabłkami, jeżynami i migdałową kruszonką (Crumb cake alle mele e more) Kruche ciasto z jabłkami i orzechowym kremem (Quadrotti di mele con crema di noci) Jabłkowe babeczki z ricottą i rodzynkami (Muffin di mele con ricotta e uvetta) Francuskie ślimaczki z jabłkiem, orzechami i rodzynkami (Girelle di sfoglia con mele, noci e uvetta
La grande e la piccola cuoca