Kawusie – mini babeczki Na spotkanie z przyjaciółką, gdy nachodzi nas ochota na coś słodkiego, dla wielbicieli kawowych pyszności. Proste w przygotowaniu, pyszne, takie na jeden kęs, bo czasem nie trzeba więcej Kawusie – mini babeczki. Polecam Wam ten prosty, pyszny przepis na deser. Podstawą smaku babeczek jest oczywiście dobrej jakości kawa. Polecam Wam kawę Brazil Fazenda Lagos z palarni(...)nakładamy masę. Foremkę z babeczkami wkładamy do nagrzanego do 190 stopni piekarnika (grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Babeczki pieczemy w nagrzanym piekarniku na środkowym poziomie do tzw. suchego patyczka. Czas pieczenia może być różny w zależności od piekarnika, babeczki należy obserwować. Babeczki pieką się naprawdę szybko. Nasze babeczki można dodatkowo podać z polewą czekoladową lub kremem. Smacznego
Słodkie okruszkiRok temu przygotowałam muffinki z pajęczyną, specjalnie w klimacie Halloween. Teraz zdecydowałam się na krwawe babeczki. Z efektu końcowego jestem zadowolona. Jednak gdybyście zobaczyli moją kuchnię
Pink EnvelopeBabeczki dyniowe to mój hit tej jesieni. Aromatyczne, pachnące cynamonem i wilgotne. Nie za słodkie, świetnie komponują się z kawą i każdą herbatą. Z kremem dyniowo-pomarańczowym to już prawdziwa deserowa rozkosz :) Dodałam do nich puplę owocowo-warzywną, która została mi po wyciskaniu soku na śniadanie. Nie lubię gdy się marnuje, więc zawsze staram się ją do czegoś wykorzystać
Mienta blogDominika, Dominika, dziewczyna ratownika.. Pół życia przemieszkałyśmy razem w jednym pokoju. Najpierw w domu rodzinnym, później wynajmując pokój na studiach. Siedziałyśmy w jednej
WiszniówkaSmak tych babeczek zachwycił mnie. Połączenie bananów, marchwi i wanilii jest fantastyczne. Babeczki są wilgotne, wręcz rozpływają się w ustach. Krem jest jedynie ich dopełnieniem i stanowi atrakcyjną dekorację w wiosennym i wielkanocnym nastroju. Na 10-12 sztuk: 1 dojrzały banan 1 duża marchew 80 g masła 2 jajka 50 g maślanki 100 g mąki 80 g otrębów owsianych
Czerwień i błękitKrem budyniowy z reguły jest wykorzystywany do ciast, tortów lub do wypełniania kruchych babeczek. Tym razem postanowiłam podać go nieco inaczej, jako deser w pucharku. Do jego przygotowania użyłam mniej masła, niż do klasycznego kremu, przez co jest znacznie lżejszy i bardzo fajnie komponuje się z owocami. Krem budyniowy z owocami Czas przygotowania: 6 0 minut Składniki
Kulinarne przygody Gatitytakiego kremu można przygotować pyszny deser, przełożyć nim przeróżne ciasta i torty lub wypełnić kruche babeczki oraz rurki. Nadaje się również do dekoracji wszelkich słodkości, ponieważ doskonale trzyma formę - nawet od razu po przygotowaniu. Krem jest lekki, śmietankowy i bardzo delikatny w smaku, więc nie skłamię stwierdzeniem, że wprost rozpływa się w ustach. Jego kolor i posmak zależy
Di gotujeMuffiny z jagodami można dodatkowo wzbogacić kremem. Składniki Jagody 4-5 garści Masło 120g Cukier pół szklanki Jajko 1 jajko Jogurt grecki 4 czubate łyżki Mąka tortowa 250g Proszek do pieczenia pół łyżeczki Soda oczyszczona pół łyżeczki Olejek w The post Babeczki z jagodami appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przebojepiaskowe babeczki w nieco innej formie :) Po pierwsze, w wersji mini, po drugie, udekorowane masą śmietankową. Świetnie będą nadawały się do wielkanocnego koszyka, krem można nałożyć później :) Bardzo delikatne, aromatyczne i fajnie się kruszą, jak to babeczki piaskowe ;) Polecam! Składniki na ciasto: 75 g masła 100 g mąki ziemniaczanej 50 g mąki pszennej 1 duże jajko 75 g cukru
Domowa cukiernia Ewykracie. Z przestudzonych babeczek ścinamy wierzch i delikatnie wydrążamy środek. Do środka nakładamy pokrojone w plastry lub kostkę banany. Przykrywamy kremem z ubitej śmietany z dodatkiem roztopionej i przestudzonej białej czekolady. Całość posypujemy rozdrobnionymi pozostałościami z babeczek. Chłodzimy min. 1 godzinę przed podaniem
Kuchnia w czekoladzieHej :-). Dzisiaj kolejna zupa, tym razem krem z dyni, dodałam tez jedną kalarepę, ziemniaki, cebulę, czosnek, pietruszkę, przyprawiłam i wyszła bardzo delikatna, smaczna zupa. Mój syn
kruche babeczkiciasto się piecze przygotuj krem. Galaretki rozpuść w 150 ml gorącej wody i pozostaw do wystudzenia. Śmietanę ubij, a pod koniec ubijania stopniowo dodawaj tężejącą galaretkę. Tak przygotowany krem wstaw do lodówki. Gotowe i przestudzone ciasto przekrój na pół. Dolną część posmaruj grubą warstwą kremu i przykryj drugim płatem(...)MALINAMI . To nie znaczy, że Bogusia piecze tylko ciasta. Na stronie znajduje się mnóstwo: deserów, ciastek, tart i babeczek jej autorstwa. Kolejnym cukierniczym arcydziełem jest Murzynek z kremem śmietanowym. Jak zwykle „krok po kroku” Przepis przygotowany jest oczywiście w formie „krok po kroku”, więc nie będziecie
kuron.com.plprzepisu, proszę o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres konsek_ewa@o2.pl lub zostaw w komentarzu na facebooku. Fotografię opublikuję na facebookowym profilu Domowej cukierni Ewy :) Składniki: (na około 8 babeczek) 200 g mąki pszennej 30 ml kwaśnej śmietany 5 łyżeczek mleczka kokosowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 85 g masła 50 ml śmietany kremówki 35 ml mleka 125 g cukru(...)zagęstnik do śmietany + wiórki kokosowe kokosowe pralinki lub wafelki Kremówkę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać mleczko kokosowe, zagęstnik do śmietany i cukier. Gotowy krem przełożyć do rękawa cukierniczego, wyciskać go na wystudzone babeczki. Udekorować wiórkami kokosowymi i pralinkami. Smacznego
Domowa cukiernia EwyDziś kruche ciasto wg przepisu na babeczki które niedawno robiłam, wychodzę z założenia, że jeżeli jakiś przepis jest dobry to nie ma sensu kombinować, tylko go wykorzystywać do kolejnych. Krem podobny już też robiłam, tylko owoce są inne, tj. porzeczko-agrest (tak, tak istnieje coś takiego), agrest i czarne porzeczki. Tak naprawdę do tego rodzaju ciasta możemy wykorzystać każde owoce(...)około 20 minut (sprawdzać stopień przyrumienienia) Jak widać zostało mi trochę ciasta, nie wyrzuciłam go, tylko upiekłam 20 foremek na babeczki (można je przechowywać upieczone około 2 tygodnie w pudełku). Gdy ciasto się piekło przygotowała krem. Obrałam rabarbar, pokroiłam na małe kawałki, wrzuciłam na patelnię, zasypałam cukrem i podsmażyłam aż zmiękł, delikatnie podlewając wodą. Miękki rabarbar zbendowałam na gładką masę
greenscarf