Słodkie i delikatnie kremowe wegańskie babeczki o smaku bananowo-orzechowym na kaszy jaglanej. #wegańskie #bezdodatkucukru #bezglutenowe Przepis na ok. 15 babeczek Składniki na spód: – 100 g płatków owsianych – 50 g słonecznika – 50 g wiórków kokosowych – łyżka kakao – łyżka masła orzechowego – 150 g daktyli Składniki na budyń jaglany: – 200 g kaszy jaglanej(...)przykryciem przez ok. 17-20 min. Do lekko ostudzonej kaszy dodaj banany, masło orzechowe i sok z cytryny, cynamon, ksylitol do smaku. Wszystko dokładnie zblenduj na krem. Budyń przełóż do foremek na babeczki z ciastem, a na koniec posyp startą czekoladą i posiekanymi orzechami. Jeśli masz pytania, a może chcesz się pochwalić wypiekami to pisz śmiało! Powodzenia i… SMACZNEGO! Artykuł
Mrs. EndorfinaPuszyste, waniliowe babeczki z dodatkiem truskawek w cieście, udekorowane moim ulubionym śmietankowym kremem i truskawkami. Ciasto jest delikatne i pachnące za sprawą dodatku proszku budyniowego i śmietanki. Całość jest słodka, lecz nie przesłodzona. Ponadto babeczki wyglądają niezwykle uroczo i są bardzo wdzięcznym materiałem do fotografowania :) W sezonie truskawkowym must-have! Składniki (6 większych lub 10-12 mniejszych babeczek) Babeczki wszystkie(...)Piec w piekarniku nagrzanym do 180 st. C przez 20 min. Wystudzić. Krem 250 g mascarpone 250 g śmietanki 36% 2 łyżki cukru pudru truskawki Mascarpone, śmietankę i cukier umieścić w misie miksera i ubić na sztywno. Przełożyć do woreczka z tylką (u mnie gwiazdka) i dekorować babeczki. Na czubku każdej układać truskawkę. Przechowywać w lodówce. Smacznego
Słodkie inspiracjeimprezie, czy to na imieninach, komunii, weselu czy na świątecznym stole. W smaku klasyka – kruche, śmietankowe ciasto z kremem budyniowym. Ilość otrzymanych grzybów zależy od wielkości foremek na babeczki. Składniki: • 500 g mąki pszennej • 250 g masła • 1 szklanka kwaśnej śmietany • 1 łyżka maku • białko Krem • 250 g masła • 500 ml mleka(...)każdą rozwałkować dość cienko. • Przygotować foremki na babeczki, u mnie małe i duże. • Wycinać kółka, u mnie metalową obręczą większą niż średnica foremki na babeczkę. • Wyciętym ciastem obłożyć foremkę na zewnątrz tworząc kapelusz grzyba, w ten sposób obłożyć małe i duże foremki. • Samą foremką wycinać kółka, tyle sztuk ile będzie kapeluszy, tworząc spody
To co kochamkrakowskich Karotek.Co przygotowałam poprzednio? piernikowe cupcakes z marchewką muffinki choinki z likierem jajecznym pączki z konfiturą marchewkowo-pomarańczową Tym razem również postawiłam na marchewkę i przygotowałam babeczki z marchewką i orzechami włoskimi oraz krem na bazie śmietany i mascarpone z ananasem, a całość udekorowałam kwiatami zrobionymi również z ananasa. Musiało być pysznie prawda? I tak właśnie było! Zapraszam! Czytaj więcej
Pora coś zjeśćprzełożenia ciasta lub tortu, udekorowania babeczek czy nadziania ptysiów. Pachnący prażonymi orzechami laskowymi, lekko słodki i bardzo aromatyczny. W cieście możecie zobaczyć go we francuskim deserze Paris Brest . Podane proporcje wystarczą do udekorowania 12 sztuk babeczek lub przełożenia niedużego tortu (max 18 cm średnicy, 4 blaty, bez tynku). Jeśli lubicie gładkie wykończenie kremów na tortach nie polecam tego kremu
CiastkozercyPyszny, lekki krem cytrynowy, który doskonale nadaje się do przełożenia ciast, tortów czy babeczek. Nie za kwaśny, orzeźwiający smak, który na pewno zachwyci każdego. Krem przygotowałam dosłownie w kilka chwil z kilku składników. Jego wykonanie nie jest ani trochę skomplikowane. Robiłam już maślany krem cytrynowy czy krem na bazie lemon curd, ale o tym kiedy indziej w osobnych postach
Zrób to smaczniebabeczek (małe, 5cm). Pieczemy w temperaturze 200 oC przez około 15 minut (aż będą rumiane). Studzimy. Składniki na krem: 250g serka mascarpone 8 łyżek kremu Nutella (w temperaturze pokojowej) Składniki miksujemy. Ozdabiamy babeczki za pomocą rękawa cukierniczego z tylką ze wzorem kwiatka. Źródło przepisu na ciasto: Moje Wypieki
Słodkości na talerzusię z formą poruszajcie je delikatnie palcami. Babeczki możecie udekorować owocami i bitą śmietaną lub według własnego pomysłu. Jeżeli szukacie inspiracji- Zapraszamy do naszej zakładki : kremy ! Życzę Wam miłego pieczenia i Smacznego!!! Artykuł Babeczki- przepis podstawowy pochodzi z serwisu Domowe Torty
Domowe TortyRazem z przyjaciółmi cyklicznie robimy wspólne kolacje gdzie każdy przygotowuje coś do jedzenia w danym temacie. Tym razem myślą przewodnią kolacji był Halloween więc ja postanowiłam zrobić babeczki dyniowe halloweenowe oraz zupę-krem z dyni
Kuchenne Wariacjemogliśmy poznać walory smakowe i aromaty różnych gatunków i dobrać najbardziej odpowiednie do przyrządzenia potraw. Niżej znajdziecie wszystkie przepisy. Zachęcamy do gotowania i testowania tych niezwykłych smaków :) Babeczkę z Panettone i gorzką czekoladą Cielęcina w sosie tuńczykowym Składniki: 300 g rumsztyku cielęcego 100 g tuńczyka sok z jednej cytryny(...)minu t. Redukujemy zmieszany z cukrem sok z pomarańczy. Dodajemy do soku serek mascarpone i drobno pokrojone skórki pomarańczy. Podajemy babeczkę na gorąco z naszym pomarańczowym kremem
SzczyptaSmaQszkl cukru brązowego Diamant 2 kopiate łyżki kakao 1 łyżka proszku do pieczenia 1 szkl mleka 6 łyżek oleju 2 jajka Krem: 250 ml śmietanki kremówki 1,5 szkl malin 2 łyżki cukru łyżka cukru pudru śmietan fix Babeczki: W jednej misce wymieszać wszystkie suche składniki. W drugiej misce mokre. Wszystkie składniki dobrze wymieszać łyżką i nakładać do papilotek(...)ziarenek. Otrzymałam 3 łyżki gęstego musu malinowego. Krem: Schłodzoną śmietankę ubić z cukrem pudrem i śmietan fixem. Połowę musu dokładnie wymieszać z kremem, resztę wymieszać niedbale aby zostały różowe smugi. Przełożyć do rękawa cukierniczego i dekorować babeczki. Jeśli babeczki będą podane od razu po przygotowaniu nie będzie potrzebny śmietan fix. Część musu z malin można rozsmarować wewnątrz worka cukierniczego
Smakołyki Asicały ich potencjał i przygotować z nich coś pysznego, co zaskoczyło rodzinkę! Dziś mam dla Was przepis aż na 2 pyszne i słodkie desery – babeczki z kruszonką i słoiczek wypełniony po brzegi pysznym kremem orzechowym i chrupiącą kruszonką! Dla każdego coś dobrego! Idealne np. na weekend! Koniecznie zobaczcie! KREM ORZECHOWY Z CHRUPIĄCYMI PŁATKAMI I CZEKOLADĄ SKŁADNIKI(...)mieszamy. Ser biały miksujemy z cukrem pudrem i masłem orzechowym, chłodzimy. Do słoiczka dajemy porcję płatków z czekoladą, na to warstwa kremu orzechowego, kolejno płatki bez dodatku czekolady – czynność powtarzamy do wykończenia składników. Podajemy mocno schłodzone! BABECZKI SEROWO-CZEKOLADOWE NA CHRUPIĄCYM SPODZIE SKŁADNIKI: ( 8 szt ) SPÓD: * czekolada mleczna – 100 g * płatki pszenne z otrębami Lubella
Ostra na SłodkoUniwersalny krem do słodkich wypieków np. jako nadzienie do babeczek lub do biszkoptów Szybki w przygotowaniu oraz praktyczny, składniki do jego przygotowanie zawsze są w domu. Zrobienie tego kremu nie zajmie więc niż 20 minut. Krem ten jest uniwersalny, można go dowolnie barwic tak jak ja to zrobiła, dodawać ulubione smaki, i w ten sposób otrzymamy za każdym
RAROSSAmnie pachną jaśminem, ale można upiec różane, lawendowe czy fiołkowe, a jeśli nie lubicie kwiatowych słodkości, to cytrynowe sprawdzą się znakomicie. Babeczki z tego przepisu nie są delikatne i puszyste, ale bardziej konkretne, jak muffinki. Z pysznym, lekkim kremem z kremówki i mascarpone smakują jednak wyśmienicie. Do dekoracji użyłam cukrowych jajeczek, które moim zdaniem są prześliczne. Widziałam taką dekorację(...)przez 20-25 minut, do suchego patyczka.Ostudzić.Kremówkę ubić z mascarpone i cukrem pudrem na sztywno. Dodać barwnik i likier, zmiksować. Krem przełożyć do rękawa cukierniczego z końcówką w kształcie dużej gwiazdki. Wyciskać na babeczki, w środku układać jajeczka.Smacznego!Bardzo chciałam wszystkim podziękować za nominacje do Libster Blog. Jest mi ogromnie miło za tak liczne nominacje - to znak
Pożeraczka, czyli raz adobrzenapisać o czymś wyjatkowo udanym. Ostatnio wymyśliłam sobie krem serowy, który dodaję do deserów różnego rodzaju. Tym razem użyłam go do babeczek. Moim gościom bardzo smakowały. Ciasteczka francuskie z śliwką i kremem serowym. Ciasteczka: 1 płat ciasta francuskiego duże śliwki ok 6 szt. cukier brązowy Krem serowy: 50g czekolady deserowej cynamon 30 dag Twarożku zmielonego (tzw sernikowy
Gotuj Sam!