babeczki z kremem - 3013 przepisów (strona:69/201)

Krem limonkowy / Lime cream 119

gotujemy na średnim ogniu cały czas mieszając. Gotujemy aż krem zgęstniej. Wyłączamy gaz i dodajemy masło i mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Krem przelewamy do miski, przykrywamy go folią (dociskamy folię do kremu, aby nie powstał kożuch) i wkładamy do lodówki do schłodzenia. Krem idealny do naleśników, babeczek lub gofrów. Smacznego! ***** First, we wash the lime, dry it and scrub

Projekty ze smakiem
Krem kakaowy z mascarpone 477

Super uniwersalny i wyjątkowo pyszny  krem kakaowy z mascarpone i bitą śmietaną. Przepis jest niezwykle prosty. To tylko kilka składników i kilka minut szykowania. Krem można jeść jako deser lub użyć do tortu. - jako samodzielny deser do pucharków - krem do przełożenia tortów i ciast - krem do wyciskania na babeczki i tarty

AniaGotuje.pl
Wielkanoc - Świateczna propozycja słodkich wypieków 156

BABKA Z COCA COLĄ BABKA KAWOWO SEROWA BABKA Z MULTI WITAMINĄ BABKA Z MARCEPANEM I POLEWĄ BABKA SEROWA Z POMARAŃCZĄ BABKA MURZYNKOWO-KOKOSOWA BABECZKI Z MAKĄ MIGDAŁOWĄ BABECZKI Z LIKIEREM I KREMEM TOFFI CZEKOLADOWE MUFFINKI Z BITĄ ŚMIETANĄ KARPATKA Z KREMEM ŚMIETANOWO-GALARETKOWYM BRZOSKWINIOWIEC SNIKERS CIASTO CEGIEŁKA   KOSTKA KAKAOWO-KAWOWA Z PIANKA CZEKOLADOWĄ     FALE DUNAJU SEROWO KOKOSOWE

Sama słodycz i szczypta chili
Drożdżowe babeczki z gorzkimi pomarańczami i lukrem. 123

czynności rękawa cukierniczego i specjalnej, długiej tylki. Lukrem i kwiatami dekorujemy po ostygnięciu. Kolejną zaletą ciasta jest fakt, że świetnie smakuje na drugi dzień. Wierzchu babeczek nie dekorowałam żadnym kremem, gdyż nie chciałam zabijać wspaniałego smaku ciasta drożdżowego. :) Smacznego!  "Robocze" zdjęcie z telefonu moich pierniczków. Jest to mój trzeci raz, po cudownym szkoleniu z Panią Jarmilą Buczyńską

DominikaDolci
Muffinki z lemon curd-obłędnie cytrynowe 131

cytryn oraz cukier puder przekładamy do rondelka. Podgrzewamy, dokładnie mieszając do momentu aż masa zacznie gęstnieć.Teraz dodajemy masło i dokładnie mieszamy. Zdejmujemy z ognia. Gotowe babeczki oblewamy jeszcze ciepłym kremem lub dekorujemy wystudzonym i gęstym kremem.   Nie znoszę mokrych poranków, szczególnie gdy w strugach deszczu, trzeba jakoś dotrzeć do pracy. Niestety, na pogodę, nie mamy wpływu ale możemy

Kasia i jej kobiecy świat
Muffinki - choinki 130

jest zbyt mało intensywny, możemy dodać więcej barwnika. Krem chłodzimy w lodówce przez minimum 30 minut. 3. Za pomocą szprycy z ozdobną końcówką lub rękawa cukierniczego wykładamy krem na każdą z babeczek formując kształt choinki: zaczynamy od dużych okręgów na spodzie. Im wyżej, zataczamy mniejsze okręgi. Posypujemy cukrowymi ozdobami, u mnie są to złote perełki

Szefowa kuchni
domowe kruche spody na babeczki 132

Wykrawamy foremką lub szklanką, wylepiamy natłuszczone foremki i pieczemy w 179 st. C na złoty kolor. Po upieczeniu możemy pozostawić w foremkach do wystudzenia. Gotowe kruche korpusy babeczek nadziewamy np. dowolnymi kremami i owocami

Domowy Smak Jedzenia
przepisy z truskawkami 156

Letni deser z owocami z mascarpone i bitą śmietaną Przepis znajduje się tu  KLIK Ciasto Afrodyta z musem truskawkowym Przepis znajduje się tu  KLIK Kruche babeczki z owocami i kremem Przepis znajduje się tu  KLIK Zapraszam, a już niebawem nowe przepisy z truskawkami i nie tylko

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Muffinki szpinakowe z kremem bananowym i jagodami 143

suchego patyczka).  W trakcie pieczenia przygotowujemy krem: Śmietankę ubijamy, dodajemy cukier puder, sok z limonki, serek mascarpone, a na końcu rozgniecionego widelcem banana. Chłodzimy w lodówce. Krem nakładamy na przestudzone babeczki i dekorujemy jagodami

Kuchnia w czekoladzie
Jajka, sałatki i przekąski na Wielkanoc 1081

kurczakiem, mozzarellą, cukinią i jajkiem Kolorowa sałatka z selerem Sałatka ze szparagami i jajkiem Sałatka z pieczarkami i fasolą Sałatka chrzanowa z ananasem Pasta jajeczna Krem chrzanowy z jajkiem Babeczki serowe z oliwkami, papryką i cukinią Paszteciki ze szpinakiem i Lazurem

Czerwień i błękit
Domowy ekstrakt miętowy 139

trudnego, ale trzeba się uzbroić w cierpliwość i poczekać miesiąc, aż ekstrakt będzie gotowy. Jakie ma zastosowanie? Jako dodatek do: ciast, ciasteczek, mas (którymi przekładane są ciasta), kremów (którymi dekorowane są babeczki), lukru, lodów, kawy, herbaty, drinków. A teraz proporcje: wódki powinno być dwa razy więcej, niż mięty. Czyli: jeśli gałązki/ listki mięty zajmują nam pół szklanki, to musimy

Domowa Cookierenka Agi
Babeczki z pomarańczą i mascarpone 181

Ciasto nasączone sokiem wyciśniętym ze świeżych pomarańczy, a do tego lekki krem z mascarpone, niebo w gębie!.  Babeczki są bardzo łatwe w wykonaniu, prezentują się bardzo elegancko, więc warto zrobić karnawałową porcję dla znajomych!.  Składniki na 25 sztuk: 3 szklanki mąki pszennej 3 jaja 3/4 kostki masła lub margaryny, ok 18 dag  1 szklanka soku z pomarańczy

Apetyczna babeczka
W co ubrać babeczkę? 116

Najlepiej w ubranko uszyte na miarę :)I to nie byle jakie! Tylko takie wyjątkowe ubranko, na specjalne okazje.Temat nurtował mnie od dawna. Zniechęcona bylejakością papilotek dostępnych

bistro mama
Tartaletki z domowym twarogiem i malinami 159

Sezon truskawkowy przeminął, ale malinowy trwa w pełni, dlatego dziś zaprezentuje Wam wypiek z malinami w tle. Babeczki przygotowane z kruszonki, krem z twarogu i słodycz z malin. Tak w skrócie określiłabym ten przepis. Stwierdzenie, że wypiek ten jest banalny jest jak najbardziej trafny. Ale czasem coś co jest bardzo proste, jest również jednocześnie bardzo smaczne, dlatego zachęcam

Słodkie Przyjemności
Babeczki z choinkami 298

Babeczki z choinkami to świąteczna propozycja z zeszłego roku (można zobaczyć ją tu). Dziś możecie prześledzić na filmie jak powstaje krok po kroku.Potrzebne będą:Babeczki waniliowe

Ciastkozercy
Cukrowe różyczki 177

miały bardzo cienkie i delikatne krawędzie. Płatki sklejamy od najmniejszych do największych.  Spód różyczki odcinamy czystymi nożyczkami. Gotowe ozdoby z masy cukrowej możemy od razu przyczepić na babeczkę (za pomocą czekolady, kremu lub lukru) lub też zostawić, żeby wyschły i wykorzystać przy innej okazji. Smacznego! ciastkożercy

Ciastkozercy
Muffinki "Leśny mech" 967

długo, żeby masa się nie zważyła. Dodajemy cukier i czekoladę, mieszamy.Z zimnych babeczek ucinamy wierzch, kruszymy. Spód babeczki delikatnie wydrążamy, mniej więcej 1/4 górnej części babeczki. Do środka nakładamy krem, z tzw. "górką" i obsypujemy pokruszonym zielonym ciastem. Wierzch dekorujemy. SMACZNEGO

Czerwona Porzeczka
Ciasteczka ‚jajka sadzone’ 136

Post Ciasteczka ‚jajka sadzone’ pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl.

Kulinarne Przeboje
Prosty krem budyniowy do tortów i nie tylko 162

Prosty, uniwersalny, pyszny krem budyniowy, niezastąpiony do domowych wypieków. Krem budyniowy jest bardzo puszysty, aksamitny, nie za słodki i bardzo łatwy do przygotowania. Ma wiele zastosowań: do tortów, tart, rolad, babeczek, eklerków, ptysi lub napoleonek. Krem przygotowuję na gotowym budyniu w proszku, lista składników jest tu krótka i nie w niej nic z "E", a znacznie skraca czas przygotowania. Ważne

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Babeczki z kremem bananowym i truskawkami 184

wyciąć kółka którymi następnie wypełniamy foremki na babeczki które wstawiamy do rozgrzanego do 180`C piekarnika i pieczemy około 12 minut do zarumieniania.Po tym czasie babeczki odstawiamy do ostygnięcia.W tym czasie przygotowujemy krem bananowy.Banany obieramy -powinny być dojrzałe - rozgniatamy na paćkę i łączymy z serkiem naturalnym.Na ostudzone kruche spody nakładamy łyżeczkę krem bananowego, a wierzch dekorujemy umytymi i pokrojonymi(...)ćwiartki truskawkami i listkami świeżej mięty.Podajemy od razu.*Smacznego!*Krem możemy przechowywać w lodówce, ale po nałożeniu go na kruche babeczki należy podać je od razu, aby ciasto nie namiękło i pozostało kruche

Słodkie Przyjemności
Tartaletki z Kremem Poziomkowym i Czekoladą 160

Klasyczne tartaletki, czyli większe babeczki w poziomkowej wersji z kremem śmietanowo-budyniowym i czekoladą. Niezwykle delikatne i aksamitne w smaku.     Tartaletki z Kremem Poziomkowym i Czekoladą - Składniki: (ok. 6 tartaletek o średnicy 10 cm)spód:300 g mąki pszennej150 g masła (powinno być schłodzone)3 żółtka80 g cukru pudrucukier waniliowyodrobina soli masa:20 g budyniu waniliowego (połowa

Słodka Strona
Krem budyniowo- śmietanowy 226

Śmietanę ubijamy na sztywno. Jeśli jest wątpliwej jakości lepiej ubić inną bo inaczej krem się zważy. Zimny budyń ucieramy aby był puszysty. Stopniowo dodajemy bitą śmietanę. 3. Krem nadaje się również do babeczek czy tart. Jeżeli chcemy uzyskać rzadszą konsystencję musimy zwiększyć ilość śmietany. Powyżej 330 g nie próbowałam ale sądzę, że nadmiar spowoduje zważenie kremu. Smacznego! Kategoria: Inne , Przepisy

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Babeczki czekoladowe z malinami i bitą śmietaną 185

trzy składniki, które razem tworzą deser idealny. Babeczki są wilgotne i mięciutkie, maliny dodają lekko kwaskowego posmaku a bita śmietana dopełnia całość, równoważąc i łącząc wszystkie smaki. Subskrybuj kanał Słodki Blog na Youtube i obejrzyj jak zrobić babeczki czekoladowe z malinami i bitą śmietaną :   Składniki: (na 12-14 babeczek) 2 jajka 100g cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 180g kwaśnej(...)pudrem na sztywno. Jak dobrze ubić śmietanę zobacz tutaj . Przełóż do worka cukierniczego z końcówką. Napełnij babeczki śmietaną wbijając w środek końcówkę worka cukierniczego i wyciskając krem. Resztę bitej śmietany użyj do dekoracji babeczek

Słodki Blog
KOKOSOWY KREM Z MLEKIEM KOKOSOWYM 105

Dziś kolejna propozycja na krem idealny do przekładania tortu czy dekoracji babeczek. Pyszny, lekki, kokosowy. W sam raz dla miłośników kokosu. Krem przygotowany jest naprawdę szybko a smakuje rewelacyjnie.  Składniki: * 200 g śmietany kremówki 36% * 3 łyżki cukru pudru * 5 łyżek mleka kokosowego z puszki (potrzebny jest sam miąższ, aby go uzyskać należy co najmniej dzień wcześniej puszkę mleka

Zrób to smacznie