babeczki z kremem - 3013 przepisów (strona:83/201)

KRUCHE CIASTO – jak zrobić idealne? 434

sekrety idealnego kruchego ciasta? Jakie są proporcje ? I czy kruche ciasto można mrozić? Poczytajcie! Ciasto kruche jest tym ciastem, które najczęściej wykorzystujemy do przygotowania tart, babeczek, ciastek i ciasteczek oraz kruchych placków z kremem, owocami czy też innymi dodatkami. Taka żelazna proporcja kruchego ciasta to 3:2:1 , co oznacza , że używamy do jego przygotowania 3 części mąki , 2 części(...)sernik czy inne ciasto z masą to podpiekamy je wcześniej ok. 10 minut, a następnie studzimy – unikniemy w ten sposób zakalca. Jeżeli pieczemy spody do tart czy też babeczek formę bardzo dokładnie wylepiamy ciastem, przykładamy folią aluminiową, dociskamy , następnie wysypujemy np. grochem – takie pieczenie zapobiegnie spływaniu boków ciasta. Po ok. 10 minutach wysypujemy groch i ściągamy folię

Ostra na Słodko
Czekoladowe cupcakes 172

szczęścia potrzebują czekolady. Bardzo dużo czekolady. Dodaje mnóstwo pozytywnej energii i niestety też kalorii, ale przecież warto czasem pogrzeszyć Cupcakes są proste w wykonaniu, a kluczem do udanego kremu jest odpowiednie ubicie masła. Ciasto samo w sobie jest proste i standardowe dla tego typy wypieków. Składniki: 150 g mąki pszennej 110 g masła 2 jajka 110 g drobnego cukru(...)schłodzić i zgęstnieć do konsystencji ugotowanego budyniu. Musimy uważać żeby nie zastygnął. Po ostudzeniu przekładamy do misy miksera i ubijamy aż powstanie nam puszysty krem czekoladowy. Masę czekoladową przekładamy do rękawa cukierniczego i ozdabiamy ostudzone babeczki. Artykuł Czekoladowe cupcakes pochodzi z serwisu Przepisy kulinarne, przepisy na obiad - FoodMagazine.pl

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
20 wypieków z jabłkami (20 dolci con mele) 193

Trudno wyobrazić sobie jesień bez wypieków z jabłkami, szarlotek z kruszonką, maślanych ciasteczek, aromatycznych babeczek, puszystych drożdżówek, placuszk ó w, wilgotnych ciast czy strudli z ciasta francuskiego. Zapraszam Was na sprawdzone przepisy z jabłkami w roli głównej. Wierzę,  że  każdy znajdzie co ś  dla siebie ;) Smacznego! Czekoladowe ciasto z jabłkami (Torta di cioccolato e mele)  Jabłkowe(...)kruszonką (Torta di mele sbriciolata) Ciasto z jabłkami, jeżynami i migdałową kruszonką (Crumb cake alle mele e more) Kruche ciasto z jabłkami i orzechowym kremem (Quadrotti di mele con crema di noci) Jabłkowe babeczki z ricottą i rodzynkami (Muffin di mele con ricotta e uvetta) Francuskie ślimaczki z jabłkiem, orzechami i rodzynkami (Girelle di sfoglia con mele, noci e uvetta

La grande e la piccola cuoca
Ciasto Popapraniec 393

przepadam za nim, a po drugie nie rozdzielałam warstw, kakao i wiórki. Wszystkie te składaniki dodałam do jednej. Wyszło pyszne ciacho z kremem, które zostało przełamane musem z jabłek. Inspiracja: blog kruche babeczki Składniki na formę 30 cm x 25 cm na ciasto: 5 jaj 1/2 szklanki cukru 1/4 szklanki oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 szklanki wiórków kokosowych

Fabryka pomysłów
Babki ponczowe 190

przepis Pawła Małeckiego –>KLIK. Wprowadziłam jednak trochę zmian. Zamiast rodzynek wykorzystałam czereśnie namoczone w winie, a zamiast margaryny dodałam masło. Zrezygnowałam z kremu cytrynowego, natomiast wykorzystałam wanilię, świeże maliny i miętę. Babeczki jeszcze przed nasączaniem wyszły przepyszne. Ciasto drożdżowe pięknie pachnące i delikatne. Poncz z wytrawnym winem dodał im charakteru, a maliny i mięta przyjemnego orzeźwienia. Babki nasączone

Mienta blog
Mini kopce kreta z truskawkami 274

chwilę. Przekładamy do foremek (ja tradycyjnie użyłam moich ulubionych silikonowych) I pieczemy ok 30 minut w 180 st. C. Po upieczeniu i wystudzeniu w każdej babeczce drążymy otwór, ja użyłam do tego celu łyżeczki. Krem: 400 ml śmietany 30% 2 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny  1/4 szkl. mleka 3-4 kostki czekolady ok 20 truskawek Żelatynę zalewamy mlekiem(...)cukrem pudrem. pod koniec dodajemy ostudzoną żelatynę (ja najpierw dodaję 2 łyżki śmietany do żelatyny, mieszam i dopiero przelewam do reszty śmietany) oraz startą na wiórki czekoladę. W wydrążonych babeczkach umieszczamy pokrojone w plastry truskawki, na nie nakładamy łyżką bitą śmietanę. Pozostałe po drążeniu ciasto kruszymy i obsypujemy nim babeczki, lekko dociskając okruszki do śmietany i mini kopce kreta gotowe

Cynamonowe szczęście
Drugie śniadanie z Fitellą #2 Otrębowy torcik z kremem owsiankowym 216

Witam Was! Dzisiaj kolejna propozycja zdrowego drugiego śniadania z Fitellą!O akcji, jak również o poprzednim przepisie możecie przeczytać tutaj.Niedawno pokazywałam Wam dietetyczne babeczki biszkoptowe.Postanowiłam upiec je w formie blatów biszkoptowych i przełożyć kremem! Nie byle jakim, bo zrobionym z owsianki :-). Ciekawi?Zapraszam!Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl

Pora coś zjeść
Cytrynowe babeczki z syropem cytrynowo-limonkowym 142

kompletnie zapomniałam o istnieniu tych babeczek! Na szczęście okazało się, że zdjęcia też zostały i mogę Wam dzięki temu przedstawić ten przepis. Babeczki są przyjemnie cytrynowe, ale świetnie nadają się również do tego, żeby ozdobić je jakimś kremem czy dekoracją. Dla kogo: dla lubiących orzeźwiające wypieki dla mających ochotę na pobawienie się w dekorację babeczek dla ciekawych syropu limonkowego Składniki

Mania Wypiekania
Zdrowie w szklance – 4 pomysły na świeżo wyciskany sok 118

wyciskamy sok i pijemy na zdrowie. Nie wyrzucajcie pulpy! Pulpę po soku można wykorzystać. Pulpę z warzyw można dodać do innych składników i przygotować zupę krem. Z pulpy marchewkowej można przygotować pyszne marchewkowe babeczki lub ciasto. Z innych pozostałości po soku można zrobić np. szybkie placuszki.       The post Zdrowie w szklance – 4 pomysły na świeżo wyciskany

Słodkie okruszki
Kawusie – mini babeczki 180

Kawusie – mini babeczki Na spotkanie z przyjaciółką, gdy nachodzi nas ochota na coś słodkiego, dla wielbicieli kawowych pyszności. Proste w przygotowaniu, pyszne, takie na jeden kęs, bo czasem nie trzeba więcej Kawusie – mini babeczki. Polecam Wam ten prosty, pyszny przepis na deser. Podstawą smaku babeczek jest oczywiście dobrej jakości kawa. Polecam Wam kawę Brazil Fazenda Lagos z palarni(...)nakładamy masę. Foremkę z babeczkami wkładamy do nagrzanego do 190 stopni piekarnika (grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Babeczki pieczemy w nagrzanym piekarniku na środkowym poziomie do tzw. suchego patyczka. Czas pieczenia może być różny w zależności od piekarnika, babeczki należy obserwować. Babeczki pieką się naprawdę szybko. Nasze babeczki można dodatkowo podać z polewą czekoladową lub kremem. Smacznego

Słodkie okruszki
Krwawe muffinki na Halloween 132

Rok temu przygotowałam muffinki z pajęczyną, specjalnie w klimacie Halloween. Teraz zdecydowałam się na krwawe babeczki. Z efektu końcowego jestem zadowolona. Jednak gdybyście zobaczyli moją kuchnię

Pink Envelope
Dyniowo-pomarańczowe cupcakes 201

Babeczki dyniowe to mój hit tej jesieni. Aromatyczne, pachnące cynamonem i wilgotne. Nie za słodkie, świetnie komponują się z kawą i każdą herbatą. Z kremem dyniowo-pomarańczowym to już prawdziwa deserowa rozkosz :) Dodałam do nich puplę owocowo-warzywną, która została mi po wyciskaniu soku na śniadanie. Nie lubię gdy się marnuje, więc zawsze staram się ją do czegoś wykorzystać

Mienta blog
Babeczki malinowo-poziomkowe 169

Dominika, Dominika, dziewczyna ratownika..     Pół życia przemieszkałyśmy razem w jednym pokoju. Najpierw w domu rodzinnym, później wynajmując pokój na studiach. Siedziałyśmy w jednej

Wiszniówka
Krem budyniowy z owocami 153

Krem budyniowy z reguły jest wykorzystywany do ciast, tortów lub do wypełniania kruchych babeczek. Tym razem postanowiłam podać go nieco inaczej, jako deser w pucharku. Do jego przygotowania użyłam mniej masła, niż do klasycznego kremu, przez co jest znacznie lżejszy i bardzo fajnie komponuje się  z owocami. Krem budyniowy z owocami Czas przygotowania:  6 0 minut Składniki

Kulinarne przygody Gatity
Czekoladowy krem z serka mascarpone i kremówki 158

takiego kremu można przygotować pyszny deser, przełożyć nim przeróżne ciasta i torty lub wypełnić kruche babeczki oraz rurki. Nadaje się również do dekoracji wszelkich słodkości, ponieważ doskonale trzyma formę - nawet od razu po przygotowaniu.  Krem jest lekki, śmietankowy i bardzo delikatny w smaku, więc nie skłamię stwierdzeniem, że wprost rozpływa się w ustach.  Jego kolor i posmak zależy

Di gotuje