babeczki muffiny - 2096 przepisów (strona:103/140)

Wytrawne wegańskie babeczki z kaszą jaglaną 198

  Pewnie nie raz już biadoliłam, jak bardzo nie lubię kaszy jaglanej, ale wiem że jest zdrowa i się do niej zmuszam. Uwierzcie mi, brak sympatii

greenscarf
Babeczki dyniowe z amarantusem 179

Zostałam w całości i bez reszty pochłonięta przez drugiego bloga z zabawami, zabawkami i inspiracjami. Zapraszam tam serdecznie wszystkich tych, którzy poszukują pomysłów na zabawę z

Przepysznik - BLW i nie tylko
Muffiny - takie jak lubisz :) 159

Składniki: 1,5 szklanki mąki 3/4 szklanki cukru pudru 1 jajko 0,5 szklanki mleka 0,5 szklanki oleju (lub rozpuszczonego masła) 1 cukier wanilinowy pół

The Sweet Damsel
Czekoladowe muffiny 137

Muffiny to coś, co tygrysy lubią najbardziej. Pyszne w każdej wersji. Przepisów na muffiny jest mnóstwo, ale to najlepszy jaki wypróbowałam. Tym razem w czekoladowej – mojej ulubionej. Przepis pochodzi z książki „Czekolada”. 125 g margaryny 125 g cukru 150 g mąki pszennej 1 i ¼ łyżeczki proszku do pieczenia 2 duże jajka 3 łyżeczki kakao w proszku pół kostki gorzkiej czekolady(...)przez 15 minut lub do momentu, gdy ciasto będzie uginać się przy dotykaniu. Gdy muffinki jeszcze nie wystygły możemy rozpuścić pozostałą część czekolady i rozsmarować ją po wierzchu babeczek. Dowolnie ozdobić

Humanistka w kuchni
ŚNIADANIOWE KRUCHE MUFFINY OWSIANE 135

Uzależniłam się od płatków owsianych. Teraz robię z nich wszystko. Jeżeli znudzi nam się zwykła owsianka dla odmiany można zrobić właśnie takie kruche babeczki. Po pierwsze są zdrowe, a po drugie można do nich użyć naszych ulubionych dodatków, może być to dżem, masło orzechowe, czekoladowe lub owoce.   SKŁADNIKI NA 8 MAŁYCH MUFFINEK: mąka z płatków owsianych 160 gram proszek(...)minut. Następnie oprószyć je mąką kukurydzianą. Dodać do ciasta i delikatnie wymieszać. Przelać do foremek wyłożonych papilotkami ( ja użyłam do nakładania gałkownicy ) Piekarnik nagrzać do 170 stopni. Wstawić muffiny i piec ok. 15-20 minut do suchego patyczka

Kuchnia Paulettes
WYTRAWNE MUFFINY Z CUKINIĄ I SUSZONYMI POMIDORAMI 155

Moje pierwsze wytrawne Muffiny. Bardzo smaczne i aromatyczne. Wręcz idealne na drugie śniadanie. Dobór dodatków jest sprawą indywidualnych upodobań smakowych. U mnie w roli głównej cukinia :) 1 średnia cukinia   10 suszonych pomidorów 12 oliwek 2 szklanki mąki 1 jogurt naturalny 1 jajko 1/3 szklanki oleju szczypta soli 1 łyżeczka sody oczyszczonej zioła prowansalskie 1 ząbek czosnku(...)suchych i całość dokładnie połączyć. Gdy ciasto będzie zbyt gęste można dolać odrobinę mleka. Blachę do muffinek wyłożyć papilotkami, które następnie wypełniać ciastem do 3/4 pojemności. Na wierzchu każdej babeczki ułożyć oliwkę, delikatnie ją wciskając. Piec w nagrzanym piekarniku 180 stopni przez 20 minut lub do tzw. suchego patyczka. foto by  Amelia Pierwsze primo

Kuchnia w opałach
Ekspresowe muffinki czekoladowe 888

Niedziela, większość dnia przed telewizorem i nic słodkiego. Więc naszło mnie na muffinki czekoladowe Szybkie przeszukanie googli i nowy fajny blog, szybki przepis Kuchni na obcasach

W kuchni bez szafek
Czekoladowe Mini Serniczki 183

czekoladzie 110 g masła Ciasteczka kruszmy (u mnie ręcznie, gdzieniegdzie zostawiamy większe kawałki). Masło rozpuszczamy. Wlewamy je do ciasteczek i mieszamy. Masą ciasteczkową napełniamy papilotki umieszczone w formie na muffiny, sam spód, lekko dociskając. Odstawiamy na bok, na czas przygotowania masy serowej. Masa serowa: 500 g kremowego serka typu Philadelphia 3 jajka 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 200 g gorzkiej(...)śmietany kremówki 3 łyżki cukru pudru Serek, śmietanę i cukier umieszczamy w misie miksera. Ubijamy do otrzymania gęstego kremu. Rękaw cukierniczy zakończony tylką np. okrągłą napełniamy kremem i ozdabiamy babeczki. Posypujemy posiekaną czekoladą i czekoladowym mini jajeczkiem. Przechowujemy w lodówce do 3 dni. Dodatkowo: 16 mini czekoladowych jajeczek posiekana czekolada The post Czekoladowe Mini Serniczki appeared first on Made

Made By Mom And Son
Muffinki z bananami 213

W końcu muffinki się doczekały, z pieczeniem u mnie raczej na bakier, ale tu oddaje ukłon autorce bloga GRUNT TO PRZEPIS !  oraz mojej koleżance przez

Piekielna Kuchnia Pati
Muffinki czekoladowe z chrupiącą posypką 191

Podwójnie czekoladowe, szybkie, bardzo smaczne muffiny z chrupiącą posypką z orzechów włoskich, płatków owsianych i jagły. Na weekend, do kawki, do książki idealne, spróbujcie jeśli macie ochotę ;) Składniki na 12 sztuk: Muffinki: 2 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki brązowego cukru 2 łyżki kakao 2 jajka 1 szklanka mleka 1/3 szklanki oleju 4 paski mlecznej czekolady Posypka(...)czekoladę i jeszcze raz zamieszać. Papilotki lub silikonowe foremki na muffinki wypełnić ciastem.   W miseczce wymieszać dokładnie wszystkie składniki na posypkę i łyżeczką rozłożyć ją na wierzchu każdej babeczki. Wstawić muffinki do piekarnika i piec przez ok. 25 minut w temperaturze 180 stopni C (do suchego patyczka). Ostudzić przed podaniem

Simply Food
MUFFINY Z MĄKI JAGLANEJ 196

Muffiny jaglane z dodatkiem białej czekolady, posypane płatkami migdałów, lekkie, proste w wykonaniu.  Aby otrzymać mąkę jaglaną wystarczy zmielić kaszę jaglaną, którą można wykorzystać nie tylko do wypieków, ale i do zagęszczenia różnych sosów, lub gulaszu.  Składniki: 200 g mąki jaglanej (zmielona kasza jaglana) 100 ml oleju rzepakowego  1 jajko  1 tabliczka białej czekolady(...)pomarańczy,jogurt, całość mieszam i wlewam do suchych składników. Ciasto mieszam, przekładam do papilotek i wkładam do piekarnika na 20-25 minut. W garnuszku roztapiam pozostałą część czekolady. Ostudzone babeczki polewam czekoladą, dekoruję płatkami migdałów

Kukuleczki
Serniczki z białą czekoladą i bakaliami 374

Serniczki z białą czekoladą i bakaliami to małe słodkie babeczki, idealne jako poczęstunek dla gości w czasie nadchodzących świąt. Łączą w sobie smak cynamonu i różnorodnych bakalii, a dodatek białej czekolady sprawia, że ich wnętrze jest kremowe, wręcz rozpływające się w ustach. Wierzch serniczków zwieńcza mój ulubiony frosting z białej czekolady i ubitej słodkiej śmietanki oraz kolorowe bakalie, które pięknie(...)mąki pszennej 60g bakalii (u mnie po równo suszone morele, daktyle, rodzynki, kandyzowane wiśnie, orzechy włoskie i migdały) FROSTING 70ml śmietanki 30% 35g białej czekolady Wykonanie: SPÓD - formę na muffiny wyłożyć 9 papilotkami - herbatniki rozdrobnić na piasek, dodać zmielone orzechy, roztopione masło i cynamon, wymieszać, wyłożyć po około łyżeczce na dno papilotek, lekko ugnieść, aby utworzyć spód - papilotki schłodzić krótko

Smakołyki Bereniki
Sernikowe tartaletki z żurawiną 217

przygotowałam specjalnie na otwarcie lokalu Fundacji Marchewkowe. Trochę zmodyfikowałam mój przepis na sernikowe tartaletki z malinami. Podobne są też do rustykalnych tartaletek z kremem kokosowym. Najważniejsze, że wszystkim te babeczki smakowały. Do ich przygotowania wykorzystałam produkt naszego sponsora OSM Czarnków- JULIKO serek o smaku waniliowym, który ma lekką, puszystą konsystencję i według mnie doskonale nadaje się do przygotowania mini serniczków(...)szklanka mąki pszennej + trochę do podsypania 1/2 szklanki kaszki manny 1/3 szklanki cukru 1/2 łyżeczka soli 125 g masła  pokrojonego na kawałki + 1 łyżka do wysmarowania formy na muffiny 1/2 szklanki kefiru 2 żółtka jajek Przygotowanie: Wszystkie suche składniki wsypujemy do misy robota. Dodajemy masło pokrojone w kostkę, 2 żółtka i kefir. Wyrabiamy szybko ciasto za pomocą haka robota. Robimy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Muffinki o smaku różanym! 344

Kochani dzisiaj zapraszam do pieczenia muffin o różanym smaku. Muffiny wyszły wilgotne w środku, miękkie i bardzo smaczne. Dzisiaj piekłam je wykorzystując przepis z książki Doroty Świątkowskiej "Moje wypieki i desery". Książkę wygrałam, a tak na prawdę całą serię książek, już bardzo dawno w konkursie organizowanym przez autorkę. Często do nich sięgam, przeglądam piękne fotografie i szukam ciekawych przepisów(...)minuty, do suchego patyczka (ja piekłam ponad 25 minut). Studzimy i posypujemy cukrem pudrem. Autorka proponuje jeszcze wykonanie kremu, ale ja z niego zrezygnowałam aby nie podwyższać kaloryczności babeczek. ;-) Smacznego i pozdrawiam!  Zapraszam do polubienia strony na Faceboooku!  Pięknego dnia

SMYKWKUCHNI
Muffiny orzechowe 172

Składniki na 16 muffinek  1,5 szklanki mąki pszennej ¾ szklanki cukru 2 jajka pół margaryny pół szklanki orzechów włoskich 10 łyżeczek gotowego kremu czekoladowo-orzechowego

Humanistka w kuchni

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję