składniki: 500 g mąki orkiszowej lub pszennej 110 g cukru 6 żółtek 1 jajko 40 g drożdży 125 g masła 250 ml mleka 150 g rodzynek
Domowy Smak JedzeniaCzekoladowa babka wielkanocna na dwóch tabliczkach czekolady gorzkiej, oblana polewą z czekolady mlecznej. W smaku lekko malinowa, dzięki użyciu czekolad gorzkich z kawałkami malin (polecam! do
Moja DelicjaDalszy ciąg przepisów na babki :) . Tym razem czas na babkę drożdżową. Ciasto drożdżowe przeważnie pięknie wyrasta i według mnie jest łatwiejsze do pracy i w pieczeniu
Różne smaki w kuchniSKŁADNIKI NA CIASTO: 4 jajka, temp. pokojowa 1 szklanka cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 1 szklanka mąki tortowej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 1 1/2 łyżeczki proszku
Z notatnikaProsta, piaskowa babka którą robiłam już kilkanaście razy, zawsze wychodzi i smakuje bardzo dobrze. Wiem, że takie przepisy są przez wiele osób szukane, świadczą o tym
Wanilia i KardamonKolejny przepis z cyklu Wielkanocnych wypieków….Będziecie mieć w czym wybierać :) Piaskowa babka, zdaje się tradycyjna, pełna mieszanki keksowej, jest delikatna o cytrynowej nucie , sypka
Wanilia i KardamonTradycyjna babka na białkach o cytrusowym aromacie w makowe kleksy. Babka która zaskakuje swą kompozycją a przy tym jest łatwa do przygotowania i nie stwarza żadnych
Wanilia i KardamonOmlet pieczony przepis na udane śniadanie Omlet pieczony przepis na udane śniadanie. Omlet pieczony przepis na udane śniadanie, tak na śniadanie niedzielne. Niedzielne śniadanie
Kuchnia na wzgórzuJeśli zabrakło Wam pomysłu na śniadanie skorzystajcie z naszej propozycji na zdrowe, szybkie i bardzo smaczne śniadanie. Podamy na śniadanie- tosty z łososiem i jajka w
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Mini szarlotki na mini głoda. Smakują jak zwykła szarlotka, są lekko chrupiące i słodkie. To taka wersja przenośna ukochanego przez większość ciasta w zdrowszej wersji
CzarnawisienkaSkładniki: 1 tabliczka czekolady deserowej 1 kostka masła 1 kubek cukru 4 jajka 1,5 kubka mąki pszennej 0,5 opakowania proszku do pieczenia 0
Luźna KuchniaSzybka i łatwa a także bardzo smakowita babka. Do ciasta użyłam gruszek i nektarynki ale tutaj pełna dowolność, mogą być inne owoce twarde, np. jabłka. Polecam
Moje Małe CzarowanieBabka , którą nauczyłam się piec w czasach młodości.Pachnąca wspaniale cytryną.Niebo w gębie :)...Bardzo łatwa w przygotowaniu , w smaku niebiańska.Polecam dla osób
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiPrzepyszna babka.Przepis znalazłam w starych szpargałach,kiedy szukałam listu od mojej zmarłej mamy,który od roku 1986 nie został przeze mnie otwarty i nie przeczytany
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiBabka na schwał , tak bym ją opisała.Warta grzechu upieczenia.Prosta , lecz pelna aromatu i smaku masy budyniowej.Zapraszam!. 6 jajek 3/4 szkl.cukru 1 i 1/4 szkl.maki
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki