który znam już na pamięć , a który towarzyszył mi co sezon na slonecznej Sycylii T U T AJ go znajdziecie klik ! Będą nam potrzebne -makaron AS BABUNI świderki -cukinia baby -cebula -ulubione przyprawy -sos pomidorowy -sól, pieprz, -seler naciowy -oliwa z oliwek, u mnie MINI MONINI gdyż makaron ten jest przygotowany m.in. dla dzieci. -ziarenka od ziarenkowo Euforia Makaron
Z Kuchni Do KuchniLeczo.. każdy robi inaczej, każdy ma swój sekret..a ja zrobiłam tak- Składniki -papyka igołomska -papryka czerwona -cukinia baby -kabaczek zielony -kabaczek żółty -dynia -zielona pietruszka+seler naciowy+szczypior -kiełbasa wiejska -cebula -oliwa z oliwek -świeże pomidory +salsa pomidorowa -świdry As Babuni Na rozgrzaną oliwę wrzuć papryki, kiełbasę i szczypior. Lekko podsmaż, dodaj pokrojone według uznania kolejne składniki
Z Kuchni Do Kuchninadskakująca, ale jednocześnie miła i pomocna. Druga wizyta została spowodowana atrakcyjną ofertą na Grouponie. Do wyboru w obniżonej cenie był zestaw dla dwóch osób składający się z żeberek Southern Baby Back Ribs z frytkami lub steków z karkówki w marynacie teriyaki z frytkami. My zdecydowaliśmy się na to i to. Za zestaw zapłaciliśmy 33,99 zł. W normalnej cenie
Pasja Smakuwart wypróbowania. Idealne zarówno do kanapek (taka kanapeczka z pesto i plastrem pomidora- mniam, pyszności! ) jak również do makaronu.Składniki:- listki oberwane z 2 doniczek bazylii- olbrzymia garść szpinaku baby- 150g płatków migdałów- 1 dojrzałe, miękkie awokado- 3/4 szklanki dobrej oliwy z oliwek- 1-2 ząbki czosnku- sól i pieprz do smakuW misce umieszczamy liście oberwane z bazylii i szpinak
Smaczne Zdroweteraz bał się patelni! Lista zakupów Wbrew pozorom lista jest bardzo ważna. Skraca czas zakupów do minimum i nie zostawia miejsca dla wyobraźni. Wchodzisz, kupujesz i wychodzisz. Nie jesteś baba! Potrzebujesz: 1. Mięso mielone wołowe 1kg – wybierz ładny, chudy kawałek wołowiny i niech zmielą to przy tobie. Mięso ma mieć ładny czerwony kolor. Ma pachnieć mięskiem a nie zdechłym lisem
ladykitchendomu. Przytargaliśmy torby pełne pyszności :) Oto one: burak liściowy Mangold jarmuż zielony jarmuż fioletowy sałata rzymska brokuł łodygowy karczochy cukinia baby radicchio koper włoski cykoria sałatkowa rukola i nieobecny na zdjęciu młodziutki szpinak ! Teraz pozostało nam tylko czekać na kwiecień, kiedy to w gospodarstwie zaczyna się zbiór
Kulinarne przygody Gatityponownie malujemy jajkiem i pieczemy około 15-20 minut.W takcie pieczenia nie wolno otwierać piekarnika. W akcji udział wzięli:Anna z Every day flavoursKaśka z Baby do garówMonika z Pin up cooking lookingPaweł z Marder & Marder manufactureJustyna z Gotowanie i pieczenieDobrawka z Bona apetitaMałgosia ze Smaków AlzacjiKinga
Kulinarne przygody GatityMarzena z Zacisza kuchennego Monika z Niezapomnianych smaków Paulina z Buszującej w kuchni Małgosia ze Smaków Alzacji Dobrawka z Bona apetita Kasia z Baby do garów
Kulinarne przygody Gatityjest łatwa...Wymaga wiele cierpliwości i ...pokory. Ja ciągle się tego uczę i będę uczyć nadal. Czasem wydaje mi się, że jest już okey, a tu masz "babo placek" -i fotograficzna "wpadka". .. taki to urok kulinarnego blogowania :) Urszula -prostepotrawy z Giancarlo Russo. Dziękuję Organizatorom za zaproszenie
Proste Potrawyjest złe, to bardzo lubię ostatnio takie eksperymenty. Ten był bardzo udany, po pesto pozostało już tylko wspomnienie... :-)Składniki:- listki oberwane z dwóch doniczek bazylii- duża garść szpinaku baby- 150g płatków migdałów- 3/4 szklanki dobrej oliwy z oliwek (gdy będzie zbyt gęste dodać więcej)- 1 ząbek czosnku- sól i pieprz do smakuLiście bazylii i szpinaku (bez łodyżek) umieszczamy w misce
Smaczne Zdrowewiele osób zachwala takie słodko-kwaśne połączenie. Sernik z sokiem z limonek 8. Cytrynowe ciasto ucierane. Myślę, że spokojnie można je upiec również w formie do babki, aby otrzymać babę cytrynową :) Ucierane ciasto cytrynowe 9. Lucynka, łatwy tort z kremem, ulubione ciasto całej mojej rodziny :) Na blogu są dwa przepisy na Lucynkę, ten tutaj to wersja "tuningowa" z serkiem
Kraina Tysiąca Smakówstratowanie jak będę biegła do pieca, potrąceniem brytfanką czy dostaniem z żeliwnego barana. Jednym słowem u mnie czas wielkanocnych wypieków. W tym roku mam kilka zamówień więc ilość baba i mazurków będzie duża, z czym się wiąże duża ilość przepisów na blogu, mam nadzieje, że zdarzę zaprezentować je wam przed świętami, może ktoś się skusi skorzystać
ciastkarnia na kruchym spodzieponad 2 tygodnie. Dlatego zgłaszam protest! Jest sobotnie popołudnie, na niebie ani jednej chmurki, słońce świeci tak, że termometr na moim balkonie wskazuje 50 stopni C. Mamy piękne Babie Lato, najpiękniejszy moment w roku. Ja jeszcze nie myślę o jesiennej szarudze i na moim blogu nie zobaczycie na razie potraw z dyni i grzybów! Będzie za to więcej przepisów
Chilli Czosnek i Oliwapietruszką i sosy - była bardzo aromatyczna, świeża, po prostu pyszna. Planuję wybrać się do tej restauracji poza festiwalowo:) Druga restauracja śródziemnomorska to marokański Mahreb serwujący kebaba w bułce, baba ganoush, oliwki a nawet marokańskie trufle. Ciekawą ofertę zaprezentowała Pani ze Smaku obfitości przygotowująca "na żywo" pierogi z jednym z dwóch farszów - ziemniaczanym a'la ruskim oraz z soczewicy
Chilli Czosnek i OliwaDzień dobry,Mamy piękną pogodę, dni są długie, sezon grillowy w pełni. Dla mnie również. Mówiąc szczerze znudziły mi się ketchup i musztarda jako tradycyjne dodatki
Chilli Czosnek i Oliwa