okazja ku temu sprzyjająca się nadarzyć miała. Teście jadą, teście! No, to też. Ale ważniejsze po co jechali. "Piątnica" Gizmola. Wystrzeliłam z zapoznaniem rodzin. No, i masz babo placek. Do zrobienia.Dobry. Ale zawsze może być lepszy.I jest. Dzisiaj! 200g mąki pszennej 1 łyżeczka sody oczyszczonej szczypta soli 1/2 szklanki kefiru+1/2 szklanki przegotowanej wody 3 łyżki kakao
bastalenahipsterzy i hipisi. Fora internetowe pełne są klątw rzucanych na mięsożerców i wizji śmierci w męczarniach po zjedzeniu kawałka kurczaka. Moda spowodowała, że największym wzięciem cieszy się drób od baby, nie przebadany, kiszący się cały dzień w reklamowce ale podobno przed śmiercią szczęśliwy. Skorzonera i topinambur kiedyś służyły jako pokarm dla świnek, dziś wzbudzają pełne namiętności westchnięcia. W dobrym tonie
ladykitchenmące (oprócz orzechów). Orzechy kroimy w mniejsze kawałeczki i wszystko dodajemy do ciasta, mieszamy za pomocą łyżki. Otrzymane ciasto przekładamy do obtoczonej w maśle i mącę formie do baby, i pieczemy w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez ok. 40-45 min. Po upieczeniu studzimy i dekorujemy wedle własnego uznania. Smacznego
Kuchnia ŁukaszaNo i kolejna sałatka na zimę! Idealna również teraz dla tych co podróżuja, grilują, przebywają w towarzystwie. Idelana zakąska,przekąska..do kanapek, do bułek...do ziemniakow
Z Kuchni Do KuchniNo i kolejna sałatka sycylijska na zimę lub na co dzień do kanapek. Oto orientacyjnie podaję skladniki, wiadomo, że każdy ma swój smak w doprawianiu i
Z Kuchni Do Kuchniilość jest podana tak by zalewy wystarczyło właśnie z podanych składników. 1 kg papryki 1,5 kg marchwi 1 kg cebuli 2 kg ogórków gruntowych 2 kg cukini baby jak najmniejszej i nie za bardzo pękatej, te ostatnie, po prostu są już przerośnięte i mają pestki w środku i są czasem wręcz puste. Spory pęczek pietruszki zielonej, bądz nawet
Z Kuchni Do Kuchniktóry znam już na pamięć , a który towarzyszył mi co sezon na slonecznej Sycylii T U T AJ go znajdziecie klik ! Będą nam potrzebne -makaron AS BABUNI świderki -cukinia baby -cebula -ulubione przyprawy -sos pomidorowy -sól, pieprz, -seler naciowy -oliwa z oliwek, u mnie MINI MONINI gdyż makaron ten jest przygotowany m.in. dla dzieci. -ziarenka od ziarenkowo Euforia Makaron
Z Kuchni Do KuchniLeczo.. każdy robi inaczej, każdy ma swój sekret..a ja zrobiłam tak- Składniki -papyka igołomska -papryka czerwona -cukinia baby -kabaczek zielony -kabaczek żółty -dynia -zielona pietruszka+seler naciowy+szczypior -kiełbasa wiejska -cebula -oliwa z oliwek -świeże pomidory +salsa pomidorowa -świdry As Babuni Na rozgrzaną oliwę wrzuć papryki, kiełbasę i szczypior. Lekko podsmaż, dodaj pokrojone według uznania kolejne składniki
Z Kuchni Do Kuchninadskakująca, ale jednocześnie miła i pomocna. Druga wizyta została spowodowana atrakcyjną ofertą na Grouponie. Do wyboru w obniżonej cenie był zestaw dla dwóch osób składający się z żeberek Southern Baby Back Ribs z frytkami lub steków z karkówki w marynacie teriyaki z frytkami. My zdecydowaliśmy się na to i to. Za zestaw zapłaciliśmy 33,99 zł. W normalnej cenie
Pasja Smakuwart wypróbowania. Idealne zarówno do kanapek (taka kanapeczka z pesto i plastrem pomidora- mniam, pyszności! ) jak również do makaronu.Składniki:- listki oberwane z 2 doniczek bazylii- olbrzymia garść szpinaku baby- 150g płatków migdałów- 1 dojrzałe, miękkie awokado- 3/4 szklanki dobrej oliwy z oliwek- 1-2 ząbki czosnku- sól i pieprz do smakuW misce umieszczamy liście oberwane z bazylii i szpinak
Smaczne Zdroweteraz bał się patelni! Lista zakupów Wbrew pozorom lista jest bardzo ważna. Skraca czas zakupów do minimum i nie zostawia miejsca dla wyobraźni. Wchodzisz, kupujesz i wychodzisz. Nie jesteś baba! Potrzebujesz: 1. Mięso mielone wołowe 1kg – wybierz ładny, chudy kawałek wołowiny i niech zmielą to przy tobie. Mięso ma mieć ładny czerwony kolor. Ma pachnieć mięskiem a nie zdechłym lisem
ladykitchendomu. Przytargaliśmy torby pełne pyszności :) Oto one: burak liściowy Mangold jarmuż zielony jarmuż fioletowy sałata rzymska brokuł łodygowy karczochy cukinia baby radicchio koper włoski cykoria sałatkowa rukola i nieobecny na zdjęciu młodziutki szpinak ! Teraz pozostało nam tylko czekać na kwiecień, kiedy to w gospodarstwie zaczyna się zbiór
Kulinarne przygody Gatityponownie malujemy jajkiem i pieczemy około 15-20 minut.W takcie pieczenia nie wolno otwierać piekarnika. W akcji udział wzięli:Anna z Every day flavoursKaśka z Baby do garówMonika z Pin up cooking lookingPaweł z Marder & Marder manufactureJustyna z Gotowanie i pieczenieDobrawka z Bona apetitaMałgosia ze Smaków AlzacjiKinga
Kulinarne przygody GatityMarzena z Zacisza kuchennego Monika z Niezapomnianych smaków Paulina z Buszującej w kuchni Małgosia ze Smaków Alzacji Dobrawka z Bona apetita Kasia z Baby do garów
Kulinarne przygody Gatityjest łatwa...Wymaga wiele cierpliwości i ...pokory. Ja ciągle się tego uczę i będę uczyć nadal. Czasem wydaje mi się, że jest już okey, a tu masz "babo placek" -i fotograficzna "wpadka". .. taki to urok kulinarnego blogowania :) Urszula -prostepotrawy z Giancarlo Russo. Dziękuję Organizatorom za zaproszenie
Proste Potrawy