Już nie raz na blogu pokazywałam Wam przepis na frytki z warzyw i frytki z batatów , oraz bataty z sosem z awokado . Wciąż poszukuję jak najlepszego przepisu i mam wrażenie że użycie mąki kukurydzianej mocno poprawia smak i chrupkość frytek. Używałam wcześniej mąki ziemniaczanej, ale mam wrażenie że zostawał jej smak i niektóre białe części, a chrupkość jednak
nietylkopasta.plSmaczny i pożywny napój na początek dnia Składniki: Banan, Awokado, Garść jarmużu, Szklanka mleka migdałowego, Wykonanie: Składniki blendujemy w blenderze
Smaki Przyprawy i KoloryPyszny i zdrowy pomysł na kurczaka. W sosie pomidorowym, z mozzarellą i aromatycznymi przyprawami. Podałam go z natką pietruszki, awokado oraz ryżem jednak z czym go zjecie to już Wasz wybór :) Składniki na 3 porcje: 1 duży filet z kurczaka 1/2 kulki mozarelli 1 mały sok pomidorowy 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka oleju rzepakowego
Czarnawisienkamorelami, prażonymi orzechami i sosem curry Sałatka z serem korycińskim i gruszkami Sałatka z kurczakiem i pomarańczą Sałatka z mozzarellą, kurczakiem i prażonymi nerkowcami Sałatka z serem pleśniowym i awokado Sałatka ze szpinakiem, jajkami, fetą i sosem ziołowo-czosnkowym Sałatka z wędzonym kurczakiem, melonem i sosem serowo-szalotkowym Sałatka z tuńczykiem i ryżem Sałatka z kurczakiem, serem pleśniowym, jajkami
My Chcemy Jeśćziemniaczana Meksykańska sałatka z kurczakiem Klasyczna sałatka jarzynowa Sałatka z kurczakiem, selerem naciowym i winogronami Przekąski Pasta z bobu z białym serem Pasta łososiowa z kaparami Guacamole, pasta z awokado Pasta z łososia Wrapy z szynką Pasta z tuńczykiem i oliwkami Zimne nóżki Smalec do chleba Pate z wątróbki z dzika Jajka faszerowane pastą łososiową Pasztet z dzika Masło czosnkowo
Kulinarne przygody Gatitykcal, B 11 g, T 11 g, W 1 g. Jeśli lubicie jajka faszerowane to polecam także przepisy na inne wersje: faszerowane awokado jajka faszerowane łososiem z szynką, papryką i ogórkiem Artykuł JAJKA FASZEROWANE TUŃCZYKIEM (keto, LCHF, paleo, bez glutenu i laktozy) pochodzi z serwisu OLA LA LCHF
Ola la LCHFstresu i staram go się zawsze unikać właśnie przez przygotowanie zimno ciepłego bufetu. Na pierwszy rzut proponuję tortowe kanapki . Są to kanapki na zimno przełożone pastą z łososia i awokado. Dla smakoszy szynki prosciutto polecam roladki z prosciutto nadziewane sałatką z raków. Zapożyczyłam to danie z jednej restauracji, do której byłam zaproszona jako VIP gość. Tak mi zasmakowały, że postanowiłam
codojedzeniasylwestra lub na domówce możecie zaskoczyć gości podając np. krewetki koktajlowe. Pięknie się prezentują i świetnie smakują. Do krewetek w kieliszkach są dwa różne sosy: koktajlowy i z awokado. W celu podkręcenia smaku można dodać jeszcze kawałek papryczki chili Continue reading... Artykuł Krewetki koktajlowe pochodzi z serwisu Pasja Smaku
Pasja SmakuSylwestrze itp. Składniki – śledzie w czerwonej kapuście: 400 g (4 średnie płaty śledziowe matiasy) 100 ml delikatnej oliwy z oliwek extra virgin i/lub oleju lnianego lub/i oleju z awokado 50 g cebuli czerwonej 50 g kwaśnego jabłka 400 g czerwonej kapusty sól himalajska lub kłodawska świeżo mielony pieprz 20 ml (2 łyżki) octu jabłkowego 4 ziarnka ziela angielskiego
Ola la LCHFvapore con crema di zenzero) Łosoś z marynowaną cukinią (Salmone con zucchine marinate) Pasztet z łososia (Terrina di salmone) Gravlax - marynowany łosoś (Gravlax - salmone marinato) Tuńczyk z salsą z awokado, limonki i pomarańczy (Tonno con salsa al lime, avocado e arancia) Roladki z dorsza w sosie cytrynowym (Involtini di merluzzo con crema di limone) Pieczona dorada z pomarańczą, limonką
La grande e la piccola cuocaSałatka ryżowa z tuńczykiem Jakoś w tym roku naszło mnie na sałatki różnego rodzaju - ostatnio zaproponowałam Wam nowoczesną, oryginalną i lekką sałatkę z grejpfruta i awokado , a dziś wracam do wspomnień z dzieciństwa i przedstawiam sałatkę ryżową z tuńczykiem i papryką . Moja mama przygotowywała ją swego czasu na różne okazje, w tamtych czasach było to coś zupełnie nowego
Codzienne Gotowaniewyszły nie tak elastyczne, ale jakie smaczne! Zobacz również: Śledzie w zalewie cytrusowej z czarnuszką Szybki obiad: fasolka farmera z boczkiem, chili i cytryną Zdrowy obiad – kotleciki z awokado i serem feta Trudność Początkujący Czas przygotowania 15 min. Czas gotowania 20 min. Całkowity czas 35 min. USTAW TIMER SKŁADNIKI BURRITO (ILOŚĆ NA 2-3 PORCJE) 250 g mięsa
A to pestkapapryką Śledzie curry Śledzie pod tłustą pierzynką Śledzie faszerowane kapustą kiszoną Śledzie w porach Śledzie z kapustą czerwoną Śledzie korzenne Terrina śledziowa Rolada szpinakowa z łososiem Jajka faszerowane awokado Jajka faszerowane łososiem Jajka faszerowane tuńczykiem Tatar z wędzonego łososia Rollsy z łososiem i szpinakiem Warstwowa sałatka z tuńczyka Sałatka z krewetkami Sałatka z jarmużem i tuńczykiem sałatka brokułowa Sałatka grecka
Ola la LCHF