gotowania. Jeśli podoba Wam się nasze menu na ten tydzień, poniej załączamy listę składników, a na koniec szacunkowy koszt zakupów: Warzywa/owoce Kapusta kiszona Ziemniaki Szpinak Rzodkiewka Rzodkiew biała Awokado Ogórek Marchew Papryka czerwona Papryka żółta Kapusta świeża Kiełki Ka pusta rzymska Czosnek Cebula Limonka Zioła świeże Kolendra Bazylia Natka pietruszki Szczypior Nabiał Ricotta Maskarpone Mozzarella Parmezan Mięso Mięso wołowo-wieprzowe
Niedzielny kucharzłyżeczka proszku do pieczenia – szczypta soli – przyprawy wg smaku ( u mnie kurkuma, czubryca żółta, pieprz, oregano) – dodatki wg uznania ( u mnie pomidor malinowy, serek twarogowy, awokado) Kapustę bardzo drobno i cienko posiekać, posolić, wymieszać i odstawić na około 5 minut, aby zmiękła. Następnie dodać resztę składników, oprócz dodatków i wszystko dokładnie wymieszać. Nieprzywierającą patelnie mocno rozgrzać
Smaki Arminestronę, na jedną połowę wyłożyć dodatki wg uznania i po chwili przykryć drugą połową. Gotowy naleśnik zsunąć na talerz i podawać z ulubionymi warzywami. Ja podałam z guacamole z awokado. Było pysznie. Polecam Naleśnik owsiany z kozim serem Naleśnik owsiany z kozim serem Naleśnik owsiany z kozim serem Artykuł Naleśnik owsiany z kozim serem pochodzi z serwisu Kulinarne życie Armine
Smaki ArmineSkładniki: pół łyżeczki natki pietruszki łyżeczka siemienia lnianego łyżeczka pyłku pszczelego banan pół awokado 2 garści szpinaku kiwi pomarańcza 1. Owoce myjemy, obieramy, kroimy w kawałki, dodajemy resztę składników i miksujemy. W razie potrzeby dodajemy trochę wody. Mmm Pycha
NA MOIM TALERZUSkładniki: – 3 buraki średniej wielkości (uprzednio upieczone i obrane) – 1 por – 1 puszka tuńczyka w sosie własnym – 150g sera feta – 4 łyżki oleju z awokado (lub innego ulubionego oleju) – 4 łyżki octu balsamicznego – sól i pieprz wg smaku Buraczki (uprzednio upieczone, obrane i wystudzone) pokroić w drobną kostkę, fetę pokroić w kostkę
Smaki Arminepysznym serem cheddar, będzie także pysznie. Zachęcam Was do odwiedzenia podobnych przepisów gdzie królują pieczone warzywa: – w jednym miejscu wszystkie moje najlepsze przepisy na kolację – bataty z sosem awokado – kurczak z batatami – carpaccio z buraka – sałatka z żółtym burakiem – sałatka z kolorowych buraczków – frytki z batatów – chipsy z batatów – zbiór przepisów FIT i odpowiedź na pytanie co jeść
nietylkopasta.plSkładniki: pół łyżeczki natki pietruszki łyżeczka siemienia lnianego łyżeczka pyłku pszczelego banan pół awokado 2 garści szpinaku kiwi pomarańcza 1. Owoce myjemy, obieramy, kroimy w kawałki, dodajemy resztę składników i miksujemy. W razie potrzeby dodajemy trochę wody. Mmm Pycha
Na moim talerzukompozycji zdrowe tłuszcze, które zapobiegną szybkiemu uczuciu głodu po zjedzeniu sałatki. Tutaj również mamy ogromny wybór - mogą to być po prostu zdrowe oleje np. lniany czy oliwa, możemy dodać awokado będące kopalnią zdrowych tłuszczy. Sprawdzą się także orzechy, pestki i ziarna, które dodatkowo będą fajnym chrupiącym elementem sprawiając, że całość będzie jeszcze ciekawsza. 5. Warto pamiętać o dodatkach, które doładują
HealthyCreationsZobaczcie koniecznie też inne przepisy ! koktajle i soki Składniki: 2 dojrzałe banany 1 całe mango 2 garści szpinaku 1 łyżeczka soku z cytryny woda *można dodać jeszcze kawałki awokado Sposób wykonania: Szpinak umyć, banany i mango obrać i pokroić na mniejsze kawałki. Całość zmiksować z dodatkiem soku z cytryny i wodą (ilość zależna od tego jak gęsty koktajl
Marcepanowa kuchniaPyszne i pożywne danie na talerzu a brzuch się cieszy, że zdrowo jest odżywiony. Ale do rzeczy: szybko zmiksowałam awokado ze szpinakiem, ugotowałam makaron i danie gotowe. Zobaczcie jakie to proste. Makaron z pesto szpinakowo - awokadowym. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieplastry boczku ,lub szynki ,lub mięso z rosołu 5 jaj 300 ml mleka 3 łyżki mąki 150-200g sera żółtego sól i pieprz do smaku olej awokado pokrojone w kostkę i do tego sos śmietana z czosnkiem . Wykonanie foto z tel. Umyte ziemniaki w łupinach ugotować w osolonej wodzie około 18-20 minut ( al dente). Ostudzone i obrane ,pokroić
mojej kuchniSkładniki 2 ogórki pół cytryny 1 kawałek mały imbiru 1 szklanka szpinaku zielonego ¼ awokado 1 łyżeczka miodu sól do smaku opcjonalnie Wykonanie Umyć ogórki i pokroić na mniejsze kawałki. Imbir pociąć na małe kawałki. Do blendera włożyć wszystkie składniki i zblendować na gładko.:)) ps.jeśli nie masz blendera, można w maszynce do mięsa wszystko przepuści.foto
mojej kuchniKarnawał to czas imprez i spotkań towarzyskich. A jakie dania najszybciej znikają na imprezach? Oczywiście sałatki. Na blogu jest już kilka dobrych przepisów na popularne sałatki: przepyszna z awokado, ziemniaczana z grzybkami albo bardzo efektowny,, Słonecznik". Jeśli dodatkowo chcecie zaskoczyć gości, proponuję przygotować tort sałatkowy. Tort sałatkowy to trochę inna forma sałatki
dolcevitainmykitchenlekko posmarować olejem. Piec gofry na złoto. Ja smażyłam gofry bez tłuszczu. Podawać zaraz po upieczeniu wtedy są najbardziej chrupiące. Dodatki: jajko, łosoś, twarożek, salsa z pomidorów z awokado
AZgotuj!