kapustą pekińską i pomidorkami Spaghetti w pomidorach z czosnkiem i natką Surówka z kapusty z pomidorem w jogurcie Zgrzewane kanapki z serem, pomidorem i szynką Jarzynowa zupa z młodą kapustą Koktajl owocowo - warzywny Koktajl warzywny na maślance Surówka z młodej kapusty z truskawkami
Moja smaczna kuchniaświeczniku będzie burak, który zdecydowanie króluje w mojej kuchni. Pieczone buraki to świetny dodatek do sałatek, kanapek czy domowych past. Na jego bazie można zrobić pyszną zupę krem, hummus, kotlety i pasztety warzywne. Ale żeby to wszystko móc zjeść, pierwsze trzeba mieć upieczonego buraka. Jak upiec buraka? Jest to banalnie proste i dowiesz się tego poniżej. Jak smakuje pieczony burak
BlendmanWarzywne gołąbki z kapusty włoskiej z sosem. Edyta Guhl. Klasyczne, niemieckie gołąbki, czyli Kohlrouladen, robione są z białej kapusty i mięsnego nadzienia. Nie znajdziecie w nich
dolcevitainmykitchenWarzywne kotleciki z kalafiorem. Edyta Guhl. Witajcie kochani, dzisiaj zapraszam na kotleciki z kalafiora, nie są smażone na tłuszczu, tylko pieczone w piekarniku, dzięki czemu nie
dolcevitainmykitchenNajlepsze letnie zupy to chłodniki – zimne, od gęstych warzywnych po lekkie owocowe, na słono i na słodko. Są smaczne, zdrowe, orzeźwiające i dietetyczne, szybkie i proste w przygotowaniu. Prawdziwa bomba witaminowa na talerzu. Moja propozycja to aromatyczny chłodnik ogórkowy z dodatkiem awokado i zieleniny, który doskonale
To co kochamZamiast padającego śniegu jest deszcz. Jest mi zimno i rozgrzewam się zupą. Aromatyczną, lekką. Przepyszną. Do przygotowania zupy potrzebujemy: – 500 – 600 ml bulionu warzywny – 1 marchewkę – różyczki 1 brokuła – 1 opakowanie pieczarek (500g) – 1 garść kaszy jaglanej Do ugotowanego bulionu dodajemy pokrojone marchewki, pieczarki i różyczki brokułów. Dodać kaszę jaglaną (zamiast kaszy jaglanej można
Szybko Tanio SmacznieWarzywko z pietruszką -domowe przyprawy Obowiązkową pozycją w mojej kuchni jest warzywko z natką pietruszki . Niezastąpione przy bulionach, sosach i farszach .. po prostu ,prawa ręka " class
Ogrodnik w podróżyjakim jest blender, własnie od dzisiaj ( 25 czerwiec) w sieci sklepów Lidl można nabyć świetny blender z akcesoriami. Moc 600W świetnie sobie radzi z koktajlami i zupami typu krem czy chłodnikami owocowa warzywnymi. Dostępne kolory przypadną do gustu każdemu! Nie wiem jak Wy, ale ja lubię jak w kuchni jest kolorowo
Z Majeczką w kuchniW końcu nastała prawdziwa wiosna, ale niektórych z nas dopada przeziębienie. Polecam przygotować smaczny i sycący rosół. Szybko postawi na nogi. Świetnego aromatu dodaje masło klarowane
Truskawkowa Fiestarozłożyć połowę plastry mięsa, na to rozłożyć cebulkę, następna warstwa mięsa i obsmażone pieczarki. Do dużego kubka wsypać proszek gotowego sosu borowikowego i proszek zupy cebulowej. Wlać śmietanę i wywar warzywny. Dokładnie wymieszać. Wylać wszystko na mięso i wstawić na kilka godzin do lodówki, najlepiej jednak na noc Przykryć naczynie i wstawić do nagrzanego piekarnika do 200 C i piec
Kuchnia PokoleńDziś zerwałam niewielką porcję jarmużu, który zimował w ogródku. Nie bardzo wiedziałam co z niego przygotować. Najpierw myślałam o zupie, później o naleśnikach z nadzieniem warzywnym, następnie o makaronie w sosie z kurczaka i jarmużu. Wybór był trudny, ale że ostatnio wprost przepadam za makaronem, postawiłam na ostatnią propozycją. Jednak w ostatniej chwili zmieniłam zdanie i przygotowałam ten bajeczny, neutralny
Rozpustne gotowanieUwielbiam tak przygotowane chipsy dyniowe stosować jako dodatek do zup. Składniki: Kawałek dyni ewentualnie przyprawa warzywna Wykonanie: Dynię obrać, pokroić na kawałki, następnie w cienkie plasterki (wiórki). Można posypać je przyprawą warzywną. Obsuszyć w piecu lub w suszarce do warzyw
Tradycyjna Kuchniarazy robiłam podejście do zupy z soczewicy. Pierwszy oczywiście nie udany. Drugi tak zmajstrowałam, że grzech było odchodzić od talerza. Zupę można zrobić na wodzie, bulionie warzywnym lub rosole. Ostatnia wersja jak dla mnie najsmaczniejsza. Z przyprawami trzeba bardzo delikatnie,żeby nie przesadzić i zepsuć całego smaku, tak jak ja to zrobiłam za pierwszym razem. Składniki
pieprzny smaczekkaczki, - tacka warzyw, - przyprawy: * pieprz czarny, (łyżka) * pieprz ziołowy, (opakowanie całe), * vegeta (najlepiej domowa, do smaku), - cebula - 75 dag - masło, dużo masła. Gotujemy wywar mięsno-warzywny, który świetnie nadaje się na zupę (u nas skończyło się na najlepszej pomidorówce, na którą przepis również wrzucimy, jeśli chcecie). Wystudzone mięso i warzywa przepuszczamy przez maszynkę. Dodajemy przyprawy, mieszamy. Na masełku podsmażamy
Wypisz Wymalujpomidory, czarnuszka i czosnek niedźwiedzi - zioła: * oregano, * bazylia, /Przyprawy i zioła - na bogato!!! Farsz ma być na prawdę mocny w smaku, dość charakterny. Gotujemy wywar mięsno-warzywny, który świetnie nadaje się na zupę. Wystudzone mięso i warzywa przepuszczamy przez maszynkę. Dodajemy przyprawy, mieszamy. Na masełku podsmażamy na złocisty kolor pokrojoną drobno cebulkę. Mieszamy ją z mięsem i warzywami. Dodajemy przyprawy
Wypisz Wymaluj