zupa warzywna - 4955 przepisów (strona:49/331)

Zupa cukiniowa 93

Pyszna i zdrowa zupa z cukinii. Składniki: 50 dag cukinii 4 łyżki masła ½ szklanki białego wina (wytrawnego) 4 szklanki wywaru warzywnego(...)serka topionego Sól, pieprz ½ łyżeczki mielonej papryki Wykonanie: Cukinię umyć, pokroić w cienki talarki i zeszklić na gorącym maśle. Doprawić do smaku, wlać wino i wywar warzywny. Następnie podgotować na wolnym ogniu, zupę podawać z grzankami

Tradycyjna Kuchnia
Zupa klopsikowa 190

łyżeczki mielonej, słodkiej papryki 1 garść świeżych liści bazylii 2 łyżki koperku 1 łyżka dymki 1 łyżka śmietany do zabielenia 2 litry wody 1 kostka rosołowa warzywna - opcjonalnie sól pieprz Najpierw zupa :) Marchewkę i ziemniaki obieramy, myjemy Ziemniaki kroimy w kostkę, marchewkę w półplasterki Pietruszkę i seler obieramy, myjemy i jak kto woli: albo ucieramy na tarce o dużych oczkach

Szczęśliwa kuchnia
Zupa klopsikowa 281

łyżeczki mielonej, słodkiej papryki 1 garść świeżych liści bazylii 2 łyżki koperku 1 łyżka dymki 1 łyżka śmietany do zabielenia 2 litry wody 1 kostka rosołowa warzywna - opcjonalnie sól pieprz Najpierw zupa :) Marchewkę i ziemniaki obieramy, myjemy Ziemniaki kroimy w kostkę, marchewkę w półplasterki Pietruszkę i seler obieramy, myjemy i jak kto woli: albo ucieramy na tarce o dużych oczkach

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Botwinka z wiśniami i smażonymi na maśle ziemniakami 94

Botwinka w innej wersji, wzbogacona wiśniami. Składniki pęczek botwinki 1 łyżka masła 2 młode marchewki 2 szklanki wiśni 1 l bulionu warzywnego 100 ml śmietany do zupy sól sok z cytryny pieprz cukier kilkanaście bardzo małych młodych ziemniaków garść posiekanego koperku Przygotowanie Botwinkę opłukałem, osuszyłem. Odciąłem buraczki, starłem na średnich oczkach. Botwinkę pokroiłem w wąskie paski. W garnku z grubym

R'n'G Kitchen
Krem z marchewki i soczewicy 114

nadzieję, że Was nie znudzę dzisiejszą propozycją bo jest to znów krem i znów z soczewicą i marchewką. Ale tym razem ugotowany na wywarze mięsno - warzywnym, nie na samych warzywach. Zupa w jesiennych kolorach więc w sam raz na tę porę roku. Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Wegańska zupa cebulowa 127

się mocną zupą cebulową po francusku. Wegańska zupa cebulowa Przepis na 4-5 porcji Potrzebujemy: 7 średniej wielkości cebuli 250 ml białego wytrawnego wina 2 łyżki płatków drożdżowych 2 łyżki bazylii 2 łyżki oregano 3 łyżki tymianku 1 łyżeczka mąki pszennej 1 łyżeczka cukru pieprz i sól olej lub oliwa Bulion warzywny: 2 marchewki 1 pietruszka 1 cebula 3 ząbki(...)selera 2 liście laurowe 4-5 ziaren ziela angielskiego Natka pietruszki, liście selera, por 1 litr wody Przygotowanie: 1. W pierwszej kolejności przygotowujemy bulion warzywny, które będzie podstawą naszej zupy. Warzywa obieramy i kroimy w kostkę i wrzucamy do gotującej się wody. Dodajemy również ziele angielskie, posiekany czosnek, liść laurowy i zieleninę. Jedną cebulę przysmażamy na ogniu i całą wkładamy

Bananowe Pole
Zupa grzybowa 83

Zupa grzybowa przygotowywana jest na bazie wywaru mięsno-warzywnego lub warzywnego, z dodatkiem świeżych lub suszonych grzybów. Ja swoją zupę grzybową przygotowałam na bazie rosołu, z suszonymi grzybami i ziemniakami. Zupa grzybowa, zaraz obok barszczu, gości na wigilijnym stole. Tradycyjna zupa grzybowa wigilijna nieco różni się od tej, którą przedstawię poniżej, jednak i tą bez przeszkód... Tryb czytania Artykuł Zupa

PysiaGotuje.pl
Zupa z zielonego groszku, brokułu z mleczkiem kokosowym 86

Składniki: wywar warzywny puszka zielonego groszku 0,5 brokuła  mleczko kokosowe sól, pieprz natka pietruszki Przygotowanie: Do wywaru warzywnego dodajemy brokuł i groszek, gotujemy aż brokuł zmięknie. Następnie dodajemy mleczko kokosowe i przyprawiamy pieprzem i solą. Zupę możemy również zmiksować na krem

Łycha smaków
Barsz czerwony z mleczkiem kokosowym 117

Składniki: wywar warzywny 3 buraki 1 łyżka octu winnego 1 puszka czerwonej fasoli mleczko kokosowe sól, pieprz natka pietruszki do posypania Przygotowanie: Do wywaru warzywnego dodajemy

Łycha smaków
Krem z brokułu i batata o nucie indyjskiej 110

  Idealny krem warzywny z nutą indyjskiej pikanterii. Rozgrzewająca, sycąca, w smaku zaskakująca. Składniki:   1 świeży brokuł ok. 450 g, 1 batat ok. 250 g

Moniki Smakołyki
Szaszłyki drobiowo-warzywne 158

Lato w pełni, a więc czas na grilla. Tym razem w wersji elektrycznej. Niestety. Proponowane szaszłyki można jednak przygotować także na tradycyjnym grillu ogródkowym, na patelni

Humanistka w kuchni
Sałatka białkowo-warzywna 307

Porcja dla dwóch osób 125 gram rukoli 4 łyżki słonecznika 2 gałązki szczypiorku 6 pomidorków koktajlowych  4 jajka ¾ świeżego ogórka sól, pieprz  Jajka gotujemy

Humanistka w kuchni
Zupa krem czosnkowo-cebulowa z białych warzyw PROSTE HISTORIE 159

SKŁADNIKI: 2 opakowania mrożonej mieszanki - zupa krem z białych warzyw Iglotex PROSTE HISTORIE 6 ząbków czosnku 1000- 1200 ml bulionu warzywnego lub drobiowego 1 duża cebula czosnkowa 2 łyżki masła do smaku ulubione przyprawy PRZYGOTOWANIE: W thermomix TM5 Do misy thermomixa wlej 1200 ml wody, dodaj mieszankę warzyw. Gotuj 20 min/100*C/obr.1. W tym czasie na patelni roztop masełko(...)synka. W garnku Bez rozmrażania. Zupę krem z białych warzyw (po uprzednim wyjęciu saszetki dołączonej do opakowania) wsypać do około 600 ml bulionu warzywnego lub drobiowego. Gotować około 15 minut, od czasu do czasu mieszając. Zupę lekko przestudzić, zmiksować i doprawić do smaku solą i pieprzem. Gotową zupę można podawać z grzankami czosnkowymi dołączonymi do opakowania. Zupę można udekorować listkami

ClauditteMissCooking
ŁOSOŚ TERIYAKI , KREM SEROWO-CEBULOWY + TEST SPRZĘTU MONSIEUR CUISINE PLUS 179

Monsieur Couisine Plus. Ja postanowiłam przygotować Zupę/ krem serowo-cebulą z koperkiem oraz Łososia taryaki z tabbouleh i warzywami. Jak to zrobiłam i jak spisało się urządzenie? Zobaczcie! ZUPA/KREM SEROWO-CEBULOWY Z KOPERKIEM SKŁADNIKI: ( dla 1 osoby ) * duża cebula – 1 szt * czosnek – 1 ząbek * serek topiony naturalny – 200 g * bulion warzywny – 250 ml * koperek * świeża chili(...)zamykamy pokrywę, naciskamy TURBO – otrzymuje drobno posiekane warzywa. Wlewamy odrobinę oliwy, naciskamy ANBRATEN ( funkcję podsmażania ) i całość smażymy ok. 3-4 minuty. Zalewamy bulionem warzywnym, dodajemy serek topiony i ustawiamy czas gotowania naszej zupy: ok. 10 minut/90C/prędkość 1/LINKSLAUF (mieszanie ). Po tym czasie blendujemy ( funkcja TURBO, prędkość 4 ) i gotowe! Podajemy z posiekanym koperkiem i podprażonymi orzechami. Pycha! Smacznego

Ostra na Słodko
Zupa kokosowa z tofu i ciecierzycą 103

mnie zestaw tofu i ciecierzycy był wystarczająco sycący. ZUPA KOKOSOWA Z TOFU I CIECIERZYCĄ Czas przygotowania 30 minut Czerwona cebula Ząbek czosnku Pół czerwonej papryki Dwie garści jarmużu Pół kostki tofu wędzonego Szklanka ugotowanej ciecierzycy (lub ze słoika) 3/4 puszki mleczka kokosowego dobrej jakości Żółta pasta curry Bulion warzywny Przyprawy: imbir, kumin, kurkuma, płatki chili W rondlu na oleju zeszklić

HealthyCreations