Może trochę pikanterii? Pizza na ostro to opcja dla fanów pikantnych potraw, choć i osoby preferujące łagodniejsze smaki, taką pizzę mogą spróbować. Ciasto na pizzę robimy
Bardzo Gruby SmokProste danie, które można zrobić własciwie ze wszystkiego. Ja kupiłam śliczne małe cukinie. Żeby wszyscy mogli jeść mąkę pszenną zastąpiłam mieszanką mąki bezglutenowej. Mogę szczerze powiedzieć
Polska Zupautęsknieniem. Przygotowywany w międzyczasie już nie smakuje tak samo Dziś proponuję jego lżejszą wersję, gdyż jednak nie wszyscy dobrze tolerują groch w jakiejkolwiek formie. A ta lekka zupa podana z podsmażonymi z cebulką grzybami jest wyborna, nie tylko na Święta:) Jeżeli jesteś posiadaczem Tefal Cuisine Companion to wykona on za Ciebie większość pracy. Szczegóły poniżej. Scroll down for recipe(...)pokrojone w kostkę 1 marchewka, obrana i pokrojona w kostkę ½ opalonej na gazie lub palnikiem cebuli 1/2 litra bulionu 2 liście laurowe 3 ziarenka ziela angielskiego 200 ml passaty pomidorowej sól, pieprz i cukier do smaku Składniki na grzybki: 50 g suszonych grzybów 1 cebula, pokrojona w małą kostkę olej do smażenia Przygotowanie: Suszone grzyby umieść w rondelku, zalej
karmelowyulubionym sosem, np. pomidorowym lub czosnkowym. Sprawdź inne przepisy na inne bezmięsne i wegańskie dania – klik . Bądź na bieżąco – odwiedź social media bloga: Facebook Instagram Pinterest Sprawdź najnowsze przepisy Wegańskie mini corn dogi PRZEPIS – przekąska bez mięsa Dieta Sirtfood – dla kogo będzie odpowiednia? Dlaczego warto? Pomysły na rozgrzewające zupy Tarta cytrynowa! Kruche ciasto z kremem
Via Gustowiele nowości. Oprócz tradycyjnych, treściwych polskich zup coraz częściej sięgamy po świeże i zdrowe warzywa, których niestety często brakuje w naszej codziennej diecie. Ku zdziwieniu naszych ośrodkowych kolegów zdrowe może równać się smaczne! Makaron z sosem z pieczonych warzyw i kurczakiem Składniki: Papryka czerwona Pomidory malinowe Cebula Cukinia Kalafior Marchew Passata pomidorowa Olej rzepakowy/oliwa z oliwek Przyprawy: czosnek
Sprawni w smakukrem i wszystkie warzywa są w zupie zjedzone, podana z kiszoną kapustą i kiełbaskami jest smacznym daniem na zimowe dni........SMACZNEGO!!! Mam przyjemność testować produkty "zobacz TUTAJ" , paczkę dostałam do testowania od "zobacz TUTAJ" i jest organizatorem Kampania Wielki Test ALDI w paczce dostałam: 4 x ciasto na pizzę z sosem pomidorowym Mama Mancini, 4 x szynka Szwarcawaldzka
W Mojej Kuchni Lubięflaczków". Jest to jednak całkiem inna zupa. Zresztą bardzo dobra. Polecam. Składniki: 500 g boczniaków 2 marchewki 1 pietruszka 2 cebule 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka papryki słodkiej 1 łyżeczka pasty paprykowej 1 łyżeczka mielonego imbiru 1/3 łyżeczki gałki muszkatołowej 3 łyżeczki majeranku ok. 1 l bulionu warzywnego 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego sól świeżo zmielony pieprz natka pietruszki oliwa
zadanie-gotowanielepszej zupy na jesień niż dyniowa, absolutnie uwielbiam, a jak jest z takimi dodatkami to już zupełna petarda! Składniki: 1 szklanka ugotowanej białej quinoy 1 mała dynia piżmowa 500 gram 2/3 szklanki czerwonej soczewicy 8-10 suszonych pomidorów 1 cebula 3 ząbki czosnku 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 2-3 łyżki oliwy z oliwek sos z ostrych papryczek kurkuma
Quinoa Raz!słońcu. Bajka! oczywiście poniżej wersja by Wiewióra ;) Zupa toskańska, z fasolą i cukinią 2 łyżki oliwy 1 mała cebula 1 marchewka, obrana i starta na grubych oczkach 2 ząbki czosnku 1 litr wywaru warzywnego 1 puszka białej fasoli, u mnie szklanka ugotowanej fasoli i ciapki 1 puszka krojonych pomidorów 3 łyżki przecieru pomidorowego po 1/2 łyżeczki suszonego oregano i majeranku
Dzieje kuchennej WiewióryTo danie, które uwielbiam. Znane chyba każdemu. Z dużą ilością fasoli, cebuli i kiełbasy. Nie jest to potrawa lekkostrawna Lubię kiedy jest trochę więcej sosu pomidorowego
Bulliopyszna ,sycąca zupa,lekko pikantna,mniam,,,,zrobisz ja szybko i prosto-ale na pewno nie tylko jeden raz-pychotka.... Składniki: 500 g łopatki wieprzowej mielonej, puszka białej fasoli, puszka czerwonej fasoli, pomidory w puszce krojone puszka kukurydzy, 3 ząbki czosnku, 2 cebule, 3 łyżki koncentratu pomidorowego, 1 kostka rosołowa(lub litr rosołu) 2 łyżki oliwy 1 łyżeczka ziół prowansalskich, sól
Swojskie jedzonkoZadziwiająca kombinacja smaków! Składniki: 250 g wędzonego boczku 300 g wołowiny 150 g wieprzowiny 2 marchewki i korzeń pietruszki z bulionu 2,5 l bulionu 3
Karczma Honoriettybędą miękkie. W następnej kolejności dodajemy koncentrat pomidorowy i keczup. Dorzucamy dynię i doprawiamy curry. Gotujemy na małym ogniu aby dynia się nie rozpadła. Odlewamy troszkę płynu i rozprowadzamy w nim mąkę. Następnie zawiesinę wlewamy do garnka i mieszamy. Gulasz powinien znacznie zgęstnieć. Doprawić solą, pieprzem i ewentualnie curry lub przyprawą do zup. Trzymać na małym ogniu aż dynia zmięknie
My simple kitchenmiała jeszcze 'głębszy' smak- ja z reguły zup nie przygotowuję na mięsie, ale oczywiście są wyjątki, jak kapuśniak czy tradycyjna grochówka :) Szybka, łatwa, pyszna... * bulion warzywny- 1 litr * bataty- 800 g * marchewka- 1 szt. * pietruszka- 1 szt. * seler- 1/2 szt. * cebula- 1 szt. * czosnek- 1 ząbek * serek topiony śmietankowy- 4 szt. * koncentrat pomidorowy- 1 czubata łyżka * suszona papryczka chili
Kraina Miodem Płynącarozgrzewają jeżeli podane są w zupach. Są też zdrowymi składnikami naszego jadłospisu. Dzisiaj zapraszam na krem pomidorowo-paprykowy, który raz wypróbowany na stałe wkomponował się w moje menu :) Krem pomidorowo-kapuściany SKŁADNIKI: 1 cebula czerwona 150 g kapusty białej puszka pomidorów krojonych 750 ml wywaru z warzyw koncentrat pomidorowy Pudliszki - 2 łyżeczki natka pietruszki
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki