zupa pomidorowa - 17836 przepisów (strona:935/1190)

Makaron z kurczakiem i sosem z pieczonych warzyw 69

wiele nowości. Oprócz tradycyjnych, treściwych polskich zup coraz częściej sięgamy po świeże i zdrowe warzywa, których niestety często brakuje w naszej codziennej diecie. Ku zdziwieniu naszych ośrodkowych kolegów zdrowe może równać się smaczne! Makaron z sosem z pieczonych warzyw i kurczakiem   Składniki: Papryka czerwona Pomidory malinowe Cebula Cukinia Kalafior Marchew Passata pomidorowa Olej rzepakowy/oliwa z oliwek Przyprawy: czosnek

Sprawni w smaku
grochówka krem z kiszoną kapustą, kiełbaskami norymberskimi... 145

krem i wszystkie warzywa są w zupie zjedzone, podana z kiszoną kapustą i kiełbaskami jest smacznym daniem na zimowe dni........SMACZNEGO!!! Mam przyjemność testować produkty "zobacz TUTAJ" , paczkę dostałam do testowania od "zobacz TUTAJ" i jest organizatorem Kampania Wielki Test ALDI w paczce dostałam: 4 x ciasto na pizzę z sosem pomidorowym Mama Mancini, 4 x szynka Szwarcawaldzka

W Mojej Kuchni Lubię
"Flaczki" z boczniaków. 221

flaczków". Jest to jednak całkiem inna zupa. Zresztą bardzo dobra. Polecam. Składniki: 500 g boczniaków 2 marchewki 1 pietruszka 2 cebule 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka papryki słodkiej 1 łyżeczka pasty paprykowej 1 łyżeczka mielonego imbiru 1/3 łyżeczki gałki muszkatołowej 3 łyżeczki majeranku ok. 1 l bulionu warzywnego 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego sól świeżo zmielony pieprz natka pietruszki oliwa

zadanie-gotowanie
Zupa z dyni piżmowej z soczewicą, suszonymi pomidorami i quinoą 173

lepszej zupy na jesień niż dyniowa, absolutnie uwielbiam, a jak jest z takimi dodatkami to już zupełna petarda!  Składniki: 1 szklanka ugotowanej białej quinoy 1 mała dynia piżmowa 500 gram 2/3 szklanki czerwonej soczewicy  8-10 suszonych pomidorów 1 cebula 3 ząbki czosnku 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 2-3 łyżki oliwy z oliwek sos z ostrych papryczek kurkuma

Quinoa Raz!
Zupa toskańska, z fasolą i cukinią czyli Zupowy Wtorek odc.103 280

słońcu. Bajka! oczywiście poniżej wersja by Wiewióra ;) Zupa toskańska, z fasolą i cukinią 2 łyżki oliwy 1 mała cebula 1 marchewka, obrana i starta na grubych oczkach 2 ząbki czosnku 1 litr wywaru warzywnego 1 puszka białej fasoli, u mnie szklanka ugotowanej fasoli i ciapki 1 puszka krojonych pomidorów 3 łyżki przecieru pomidorowego po 1/2 łyżeczki suszonego oregano i majeranku

Dzieje kuchennej Wiewióry
Fasolka po bretońsku 157

To danie, które uwielbiam. Znane chyba każdemu. Z dużą ilością fasoli, cebuli i kiełbasy. Nie jest to potrawa lekkostrawna Lubię kiedy jest trochę więcej sosu pomidorowego

Bullio
Zupa meksykańska-prosta i pyszna 203

pyszna ,sycąca zupa,lekko pikantna,mniam,,,,zrobisz ja szybko i prosto-ale na pewno nie tylko jeden raz-pychotka.... Składniki: 500 g łopatki wieprzowej mielonej, puszka białej fasoli, puszka czerwonej fasoli, pomidory w puszce krojone puszka kukurydzy, 3 ząbki czosnku, 2 cebule, 3 łyżki koncentratu pomidorowego, 1 kostka rosołowa(lub litr rosołu) 2 łyżki oliwy 1 łyżeczka ziół prowansalskich, sól

Swojskie jedzonko
Soljanka 179

Zadziwiająca kombinacja smaków! Składniki: 250 g wędzonego boczku 300 g wołowiny 150 g wieprzowiny 2 marchewki i korzeń pietruszki z bulionu 2,5 l bulionu 3

Karczma Honorietty
Gulasz z karkówki z dynią i marchewką 159

będą miękkie. W następnej kolejności dodajemy koncentrat pomidorowy i keczup. Dorzucamy dynię i doprawiamy curry. Gotujemy na małym ogniu aby dynia się nie rozpadła. Odlewamy troszkę płynu i rozprowadzamy w nim mąkę. Następnie zawiesinę wlewamy do garnka i mieszamy. Gulasz powinien znacznie zgęstnieć. Doprawić solą, pieprzem i ewentualnie curry lub przyprawą do zup. Trzymać na małym ogniu aż dynia zmięknie

My simple kitchen
Krem z batatów i serka topionego 138

miała jeszcze 'głębszy' smak- ja z reguły zup nie przygotowuję na mięsie, ale oczywiście są wyjątki, jak kapuśniak czy tradycyjna grochówka :) Szybka, łatwa, pyszna... * bulion warzywny- 1 litr * bataty- 800 g * marchewka- 1 szt. * pietruszka- 1 szt. * seler- 1/2 szt. * cebula- 1 szt. * czosnek- 1 ząbek * serek topiony śmietankowy- 4 szt. * koncentrat pomidorowy- 1 czubata łyżka * suszona papryczka chili

Kraina Miodem Płynąca
Poniedziałkowy "fit" - krem pomidorowo-kapuściany 176

rozgrzewają jeżeli podane są w zupach. Są też zdrowymi składnikami naszego jadłospisu. Dzisiaj zapraszam na krem pomidorowo-paprykowy, który raz wypróbowany na stałe wkomponował się w moje menu :)  Krem pomidorowo-kapuściany  SKŁADNIKI: 1 cebula czerwona  150 g kapusty białej  puszka pomidorów krojonych  750 ml wywaru z warzyw koncentrat pomidorowy Pudliszki - 2 łyżeczki  natka pietruszki

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Rozgrzewajaca Pomidorowa z Soczewicą, Ziemniakami i Fetą czyli Zupowy Wtorek odc.36 179

Brrrr... ależ ja dzisiaj zmarzłam latając z wózkiem po wsi. Odprowadziłam Córcie i jej kumpelkę do szkoły i jeszcze spraw kilka się napatoczyło. Z językiem wywieszonym

Dzieje kuchennej Wiewióry
Zupa minestrone z młodych warzyw z mielonym indykiem 171

zupie jest wszystko: smaki, kolory, aromaty i rożne tekstury składników. Mnóstwo świeżych warzyw i chude mięso z indyka powodują, że zupa jest nie tylko pyszna ale tez lekka i niskokaloryczna.     Składniki: 20g oliwy spod suszonych pomidorów 500g mięsa mielonego z indyka 2 ząbki czosnku 1 duża cebula 2 marchewki korzeń pietruszki 300g fasolki szparagowej 1 por 1 korzeń(...)pęczek rzodkiewki 100g groszku ½ szklanki czarnych oliwek 20g mąki 200g szpinaku pęczek dymki sól, czarny pieprz, słodka i ostra papryka, tymianek, oregano Sposób przygotowania: W dużym garnku rozgrzewamy oliwę pomidorową i przesmażamy na niej mięso mielone. Doprawiamy solą, świeżo mielonym czarnym pieprzem oraz paprykami i ziołami. Dodajemy posiekamy w plasterki czosnek i por oraz poszatkowaną cebulę. Przesmażamy aż się

Pyry na Gaz
Makaron z konserwą 203

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Makaron z konserwą to kolejny pomysł na szybki i smaczny obiad. Do przygotowania tego dania potrzebujemy makaronu, konserwy z puszki i sosu pomidorowego

Przepiski.pl
Grzybowa pieczeń z warzywami i czerwoną soczewicą 115

zrobić spore zapasy na zimę. Ja najwięcej mam grzybów mrożonych. Po rozmrożeniu są niemal identyczne jak świeże. Nie jestem wielbicielką suszonych, które mimo pięknego zapachu i smaku idealnego do zup i sosów, dla mnie są mniej atrakcyjne w kuchni niż grzyby świeże. No ale każdy ma prawo do swoich smaków i swojego gustu, prawda? Dzisiaj przygotowałam kolorową pieczeń z grzybów(...)sosu, na przykład pomidorowego. Pysznie smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno. A na koniec mam dwa Was małą anegdotkę 😊 Nie wiem dlaczego, ale niema za każdym razem ciecierzyca myli mi się z soczewicą. Na odwrót zresztą też. Wychodzą z tego czasami zabawne, a czasami żenujące dla mnie pomyłki. Kiedyś opublikowałam przepis na zupę z ciecierzycą, ale wszędzie pisałam

Codzienna kuchnia niecodzienna

Proponowane wyszukiwania