ziemniaki - 38421 przepisów (strona:1671/2562)

Śledzie 144

ozdabiamy zieleniną. Zostało nam trochę kwaśnej śmietany, którą dodajemy do każdej rybki i ozdabiamy np. papryką. Po posypaniu całości koperkiem, możemy już serwować: same, z pieczywem lub do ziemniaków. Smacznego

chleba naszego
Cielęce pulpeciki w szpinaku 135

przez praskę czosnkiem. Chwilę razem dusimy aż zmiękną liście szpinaku. Na koniec dodajemy łyżkę alemette i dokładnie rozprowadzamy serek w bulionie. Ewentualnie dodatkowo doprawiamy solą lub pieprzem. Podajemy w ziemniakami lub makaronem. SMACZNEGO (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments

Smaki Ewy
Sałatka z brokułem 100

Składniki : połowa małego brokuła 3 jajka pęczek rzodkiewek 1 gotowany ziemniak mała puszka kukurydzy majonez, musztarda sól, pieprz Przygotowanie : Brokuł sparzyć krótko w posolonym wrzątku, jajka ugotować, rzodkiewki pokroić, kukurydzę osączyć Jajka pokroić, tak samo brokuła Składniki połączyć, wymieszać, posolić do smaku Dodać majonez, ewentualnie musztardę, pieprz i ponownie wymieszać

Proste Potrawy
Pierogi z pieca 147

mąki pszennej 20 dag masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia ½ łyżeczki soli 4 łyżki zimnej wody Składniki na farsz: 40 dag mielonej wołowiny lub wieprzowiny 1 duży ziemniak 1 kalarepa 1 jajko 2 łyżki masła 2 łyżki osiekanej natki pietruszki Wykonanie: Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, solą i posiekać z masłem, wlać wodę zagęścić ciasto i schłodzić w lodówce

Tradycyjna Kuchnia
Pełnoziarniste ciasto z kalarepą i cynamonem 162

wierzę, że to napisałam. A wy pewnie nie wierzycie, że to prawdziwy tytuł Ale jest prawdziwy. Po marchewce , batatach , szpinaku , dyni , pasternaku i fioletowych ziemniakach (mam mini ubaw, pisząc to :D) podjęłam małe wyzwanie “odczarowania” kalarepy i tym sposobem powstało takie pełnoziarniste ciasto z kalarepą i cynamonem. Aromatyczne, puszyste, jedynie z delikatną nutką kalarepy. Pewnie nie wyczuje

Fitkot
Pieczeń rzymska z portobello, bazylią i cheddar 149

piecz przez godzinę. W ostatnich 10 minutach podkręć piekarnik do 180ºC aby wierzch pieczeni lekko się zrumienił. Odczekaj aż pieczeń lekko przestygnie i dopiero pokrój na kawałki. Ugotowane ziemniaki zmiksuj z łyżką masła i mlekiem na puszysto. Wymieszaj puree z kaparami i natką pietruszki. Polej danie przygotowanym sosem grzybowym, kliknij w link.     Spara Spara Spara Spara Spara Spara

codojedzenia
Kartoflanka 136

dobra, rozgrzewająca zupa, myślę,że w sam raz na chłodne dni. Drugie danie nie będzie potrzebne. SKŁADNIKI: 2 kawałki żeberek 20 dag. wędzonego boczku parka dobrej wędzonej kiełbasy 4 ziemniaki 2 marchewki 1 pietruszka kawałek selera 1 cebula 2 liścia laurowe 4 ziela angielskie 10 ziarenek pieprzu kilka suszonych grzybow majeranek,sól,pieprz 125ml śmietanki 18% słodkiej 1 łyżka musztardy

Kuchnia Beaty
Szybkie, łatwe i bezglutenowe kotlety soczewicowe, 3x serialowa klasyka na Netfliksie 166

Niedzielne szaleństwa kulinarne. Na zdjęciu: kotlety soczewicowe, pieczone ziemniaki z papryką, surówka z selera naciowego z żurawiną i oliwą oraz sałatka z ugotowanej fasolki, marchewki i czosnku z olejem lnianym, marchewka z groszkiem na maśle. Jak przygotować kotlety z soczewicy? Ugotować brązową soczewicę, dodać 1-2 jaja, przyprawy, np. kebab-gyros, zblendować, formować małe kotlety, obtaczać je w mące kuku

Qlinarnie i Qlinarnie
Surówka colesław 527

Surówka colesław - świetnie smakuje zarówno z ryżem jak i ziemniakami. Pasuje zarówno na rodzinną imprezę jak i do podania na co dzień. Jej sekret tkwi w prostocie - jest pyszna, tania a jej przygotowanie zajmie wam zaledwie 5 minut. SURÓWKA COLESŁAW. Składniki: pół główki kapusty, 1 cebula, 1 marchewka, 3 łyżki jogurtu naturalnego, 3 łyżki majonezu, 2 łyżeczki cukru pudru

Pani domowa
ZUPA JARZYNOWA Z KAWAŁKAMI KURCZAKA 151

garnuszka w wodą wrzucamy porcje rosołową i udko. Gotujemy na wolnym ogniu. Kiedy pojawią się szumowiny, zbieramy łyżką cedzakową. Czynność powtarzamy. * Po ok 15 minutach dokładamy pokrojone w kostkę ziemniaki, marchew, dodajemy sól i pieprz oraz listek laurowy i dwa ziela ang.  *Po kolejnych 15 minutach dodajemy różyczki kalafiora i fasolkę szparagową. Jeśli jest potrzeba jeszcze doprawiamy solą

Z Majeczką w kuchni
Pierogi z komosą ryżową w rosole 152

czasu nauczyć się tego fantazyjnego zdobienia jednak bezskutecznie. Farsz na pierogi może być wytrawny jak i słodki. Słodki to głównie owoce i ser biały, natomiast wytrawny robimy z mięsa, ziemniaków i sera, szpinaku czy kapusty. To tylko kilka propozycji farszu. Oczywiście jest cała masa innych nadzień jakimi możemy nadziewać pierogi. W poniższym przepisie użyłam komosy ryżowej z dodatkiem białego sera

mecooks
Pieczeń mięsna 157

godzinie, wyjmujemy pieczeń z piekarnika, bardzo ostrożnie wykładamy z formy do pieczenia na blachę i kontynuujemy pieczenie przez kolejne pół godziny. Podajemy ciepłą z sosem pomidorowym jako dodatek do ziemniaków, ryżu czy pieczywa. Przygotowanie sosu pomidorowego zaczynamy od pokrojenia cebuli w małą kostkę. Cebulę wkładamy do garnka, dodajemy oliwę. Smażymy na małym ogniu przez dwie minuty. Następnie dodajemy sól, pomidory

mecooks
Dietetyczny gulasz z piersi kurczaka 205

piersi kurczaka nie smakuje jak gulasz z wieprzowiny, lecz może być jego miłą namiastką na diecie:). Jest smaczny i lekki, przeważają w nim warzywa. Można podać go z ziemniakami, ryżem, kaszą lub pieczywem. 2 filety z kurczaka 2 papryki 2 marchewki 1 pietruszka 1/4 dużego selera 2 cebule  200g pieczarek 2 ząbki czosnku 1 puszka pomidorów sól, pieprz, papryka

Szefowa kuchni
Ryba w cieście curry 177

Aromatyczna ryba w cieście naleśnikowym z dodatkiem przyprawy curry to wyśmienity pomysł na obiad. Ryba w cieście curry to szybka, wręcz 15 minutowa potrawa, którą podajemy z ziemniakami lub ryżem i ulubioną surówką. Składniki: ok 700 g filetów z ryby (polecam dorsza lub mirunę) 1 jajko pół szklanki mleka 1/3 szklanki mąki kukurydzianej 1/3 szklanki mąki pszennej łyżeczka curry sól

e-PrzepisyKulinarne
Hamburgery z mięsa drobiowego 230

hamburgery  ( ja pomagam sobie widelcem ) Posmarować patelnię olejem dodać  czosnek opiec hamburgery z obydwu stron po około 3 minuty z każdej strony. Hamburgery są gotowe :) podawać z ziemniakami, ryżem , warzywami, surówkami... (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SMACZNEGO

zielonacukinka

Proponowane wyszukiwania