Jajecznica „Pipérade” to kolejne nasze jajeczne śniadanie w niedzielny poranek – przepis wyciągnęłam z dodatku do „Kobieta i życie” pt. Tajemnice Kuchni Jarskiej – potrawy z jaj – dodatek zapewne wydany w latach 90′. Według przepisu poniższy przepis, można wykorzystać do obiadu i podać z frytkami lub ziemniakami purée a nawet przybrać gotowe danie ciepłymi... Więcej The post Jajecznica „Pipérade” appeared first on Magiczny Garnek . ... czytaj dalej...
Jestem mamą dwóch słodkich chłopaków, a od niedawna także mamy jeszcze małego kotka - Miki :)
Gdy byłam młoda zawsze uważałam, że nie będę typową mamą dwójki dzieci i nie poświęcę swojego czasu na ich wychowanie - lecz nie sądziłam że mając dzieci zmienię zdanię i poświęcenie się dla ich dobra sprawi mi radość i przyjemność. Jednym słowem jestem mamą i kurą domową. Lecz to nie wszystko - chodzę kilka razy w tygodniu na siłownię, prowadzę blog kulinarny a takżę przeglądam sporą biblioteczkę książęk kucharskich mojej mamy. Wolne i ładne weekendy spędzamy na wycieczkach po kraju, muzeach - nigdy nie jest za późno by nauczyć się czegoś nowego!
Zapraszam do przejżenia mojego blogu, gdzie znajdziecie dużo pomysłów zaczerniętych z książek kucharskich z lat '70 i '80.