Dosypałam 1 łyżkę natki pietruszki i posoliłam odrobinę. Sos kurkowy przelałam do pulpetów, wymieszałam i odstawiłam na kilka minut ( można jeszcze odrobinę całość podgrzać). Tak przygotowany sos podawałam z ziemniakami (na życzenie domowników) oraz surówką z marchwi. Pyszne było! Smacznego! Lidka Artykuł Pulpety w sosie z kurek pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją
Pieprzyć z FantazjąCześć! Strogonow w moim domowym wydaniu. Taka wersja bardzo smakuje mojej rodzinie. Podawałam go z pieczonymi ziemniakami co okazało się smacznym pomysłem Składniki: * 60 dkg mięsa wołowego * 1 papryka * 6 pieczarek *1 cebula *6 średniej wielkości ogórków kiszonych * 2 łyżki koncentratu pomidorowego * 1/3 szklanki śmietany 30 % * sól, papryka ostra i słodka * 2 łyżki oleju * 3 liście laurowe * 5 ziarenek
Pieprzyć z Fantazjąmarynaty, odsączyłam nadmiar marynaty i usmażyłam. Smażyłam moje kotleciki Szu Szu na średnim ogniu na patelni z rozgrzanym olejem na złoty i delikatnie brązowy kolor. Podawałam z ziemniakami i sałatką. Notatki: * miałam śmietanę 18% * przyprawy dodawać wedle własnego smaku, można mniej lub więcej, tak samo z czosnkiem * świetna przekąska na imprezy * podawać z ulubionymi dodatkami Smacznego! Lidka Artykuł Drobiowe
Pieprzyć z Fantazjąoraz oprószyłam pieprzem. Podawałam z dodatkiem makaronu, natki pietruszki i kawałków marchewki. Notatki: * miałam szponder, łatę i mostek * fajnie, jak mamy mięso z kością * podawałam z makaronem, ale z ziemniakiem również jest bardzo smaczny rosół * do misek dodawałam po kawałku mięsa Smacznego! Lidka Artykuł Rosół wołowy pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją
Pieprzyć z FantazjąCześć! Takie kotleciki posmakują wielu. Bardzo smaczny pomysł na obiad. Podałam je z tradycyjnymi dodatkami: ziemniakami i surówką z kapusty pekińskiej. Składniki: * 3 filety z kurczaka (ok. 60 dkg) * 2 łyżki mąki pszennej * 1 łyżka mąki ziemniaczanej * 3 jajka * 1 łyżka majonezu * 10 dkg żółtego sera * sól, papryka ostra, papryka słodka * 1 ząbek czosnku lub granulowany * olej do smażenia Filety
Pieprzyć z FantazjąSpaghetti ze szparagami to pyszne, pożywne i łatwe danie. Można też szparagi podawać z ziemniakami i z dodatkiem dowolnego mięska. Szparagi charakteryzują się delikatnym smakiem i doskonale komponują się z potrawami mięsnymi, rybami, drobiem oraz z innymi warzywami. Walory smakowe, lekkostrawność, duża zawartość witamin i składników mineralnych oraz niska wartość energetyczna (100 g świeżych szparagów dostarcza zaledwie 18 kalorii!) sprawiają
Smaczne Potrawysposób zawiesinę dodajemy do gorącego sosu. Sos gotujemy jeszcze przez kilka minut, ponieważ mąka musi się w nim całkowicie „podziać” czyli rozejść. Podajemy na gorąco z kluskami lub ziemniakami. Smacznego. Podoba Ci się Ten przepis? Pokaż go innym i kliknij ,,Udostępnij” i ,,Lubię
Smaczne Potrawytalerzu, lekko solę i pieprzę (opcja). Sznycle obtaczam w jajku, następnie w bułce tartej. Smażę na złoto z obu stron przez kilka minut. Odsączam na papierowym ręczniku. Podaję z ziemniakami i marchewką z groszkiem. Idealnymi dodatkami będą także buraczki na ciepło lub zimno, wszelakie surówki, kopytka lub kluski śląskie. Smacznego
Zasmakuj Kuchnimigdałowej) Chleb paleo z warzyw (niskowęglowodanowy) Chleb paleo bananowy (z mlekiem kokosowym) Chleb paleo bananowy (z ziarnami kakao) Chleb paleo śródziemnomorski Chleb paleo bananowy (z migdałami) Chleb paleo (z ziemniaków i lnu) Chleb bananowy AIP (bez jajek) Chleb dyniowy AIP (bez jajek) Chleb paleo bananowy (z mąką ziemniaczaną) Chleb bananowo-fasolowy Chleb z masła orzechowego (bez mąki) Chleb paleo
PaleoSMAKFajne tez mają ściereczki na rolce. Można je używać wielokrotnie po opłukaniu. Rozpędziłam się troszkę, ale gulasz był smaczny jestem zadowolona bo najedzona. Podałam mój gulasz z ziemniakami tłuczonymi z masłem oraz surówkami. Smacznego! Lidka Artykuł Gulasz z szynki (bardzo prosty) pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją
Pieprzyć z Fantazjąpotem wkładamy do piekarnika i pieczemy w temperaturze 200 st.C przez 60-75 min Po upieczeniu chwilę studzimy i serwujemy z czym kto lubi... ziemniaki, pieczywo, makaron... Jeżeli nie serwujemy od razu, to mięso można wyjąć, a warzywa zmiksować dodając szklankę przegotowanej wody i tak powstanie pyszny sos... Schabik w sosie nie wyschnie, chowamy
chleba naszegoZupa z karpia to alternatywa dla wigilijnego barszczu czy zupy grzybowej. Można podać ją z kawałkiem ryby albo z pierożkami z rybą. Można też do zupy dodać ziemniaki, ja jednak wolę wersję typu rosół. Zupa z karpia z pierożkami Składniki: zupa: 2 głowy i kręgosłupy z karpia (albo innej ryby, np. dorsza, pstrąga, łososia) 2 marchewki 1 pietruszka kawałek selera
Obiad gotowypiernika. Potem wpadłam na pomysł dodania moreli, których mam w nadmiarze. Pamiętajcie tylko, żeby nie szaleć z morelami, bo są słodkie. Tytułowy gulasz został wchłonięty z ogórkami kiszonymi i ziemniakami. Może ktoś się skusi na wołowinę w tej wersji na najbliższe święta? Składniki: 700 g wołowiny (ja użyłam udźca) 700 ml bulionu warzywnego 2 cebule 2 ząbki czosnku
Kardamonovyroboty , bardzo słodkie jabłka i cebulę, aby smaki się doskonale równoważyły. Szykuję śledzia dzień wcześniej przed Wigilią, aby na smaki się przegryzły. Podane z kromką chleba czy też z ziemniakami w mundurkach smakują doskonale podczas wigilijnej kolacji. W tym przepisie można wykorzystać śledzie solone, wymoczone przed obróbką w mleku lub marynowane śledzie. Polecam! Składniki na Śledzie w śmietanie, z cebulą
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięchrzanowym towarzyszy nam najczęściej w każde Święta – zarówno te Bożonarodzeniowe jak i Wielkanocne. Może dlatego, że wszyscy go lubią, jest delikatny, wilgotny i aromatyczny? Najlepiej smakuje podany z ziemniakami i buraczkami. Świetnie pasuje też do postnej kapusty. Schab w sosie chrzanowym: 1 – 1,2 kg świeżego schabu wieprzowego 2-3 cebule szalotki lub 1 duża cebula
Poezja smaku