Kotleciki mielone z dorsza to prosty i smaczny obiad. Od klasycznych mielonych rybnych różni je dodatek gotowanego ziemniaka, który sprawia, że łatwiej je formować i są stabilniejsze. Swoje kotleciki upiekłam w piekarniku, także są super fit. Nic nie stoi na przeszkodzie, by usmażyć je na patelni
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!pizzeria. I w sumie nic się nie zmieniło, nasza ulubiona Supreme smakuje dokładnie tak samo jak kilkanaście lat temu. A w barze sałatkowym dalej jest moja ulubiona sałatka z ziemniaków i czerwonej cebuli. Ale zmieniło się jedno. Nasze gusta. Lubimy cienkie i chrupiące ciasto. Przyzwyczailiśmy się do domowego sosu pomidorowego. Do ulubionych składników. A od kiedy mam kamień do pieczenia
bistro mamaPrelibatezze di Angela Gulasz kurkowy - Golden Chanterelle Goulash Recipe - Gulash di funghi galletti (gallinacci) autorka: Angela | blog: Smakołyki Angeli, Angela's Delicacies, Le Prelibatezze di Angela Ziemniaki faszerowane grzybami autorka: Badylarka | blog: Weekendy w domu i ogrodzie Piwne krokiety z grzybami autorka: Badylarka | blog: Weekendy w domu i ogrodzie Zupa
Weekendy w domu i ogrodzieblaszce wyłożonej papierem układaj pulpeciki formowane wilgotnymi rękami; (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 4. Piecz w temperaturze 180 st C z termoobiegiem przez 25 min; 5. Podawaj z sosem i ziemniakami bądź ryżem, według upodobań. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SMACZNEGO
Prosty przepis nakonkretnych restauracji w danych dniach. Czego musisz spróbować w Rzymie? – pizza – spróbujcie tej zwyczajnej, ale nie bójcie się dziwnych smaków! Dla mnie największym zaskoczeniem była pizza z ziemniakami i o dziwo, smakowała dobrze! – rzymkiej pinsy – pinsa to rzymska siostra pizzy. Inne ciasto, inaczej smakuje, podobno jest zdrowsza i można ją jeść bez wyrzutów sumienia, – suppli
Czynniki pierwszeprzegotowanej wody. Sosem zalać pulpety i wstawić do piekarnika i piec około 40 min. w temp. 180C. Przed samym końcem pulpety posypać żółtym serem. Zapiec do rozpuszczenia. Podawać z ziemniakami lub pieczywem. Smacznego
Radość kipiąca uśmiechem.marchewki, fasolki. Na koniec dodać obrane mięsko z indyka, doprawić pieprzem mielonym i pieprzem ziołowym, wsypać posiekaną natkę pietruszki, gotować jeszcze z 2 minuty. Podawać z ryżem, kaszą, makaronem ziemniakami - takie danie warzywne z wykorzystaniem mięsa z rosołu jest bardzo sycące, rozgrzewające, po prostu smaczne........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięStałam się posiadaczką książki o ziemniakach z 1984 roku. Książka jest skarbnicą pomysłów wszelakich na dania z Azji i z Europy, min. z Rosji. Kilka pomysłów już wypróbowałam np. kamdicza po koreańsku i jest to znakomite danie. Zobaczcie jaką fajną pozycję znalazłam. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniecurry z kurczakiem i orzechowym masłem. Wystarczy ugotować ryż na sypko i gotowe. Dania na rozgrzewkę nie muszą być wcale skomplikowane. Proste danie jak smażona kiełbasa, brukselka i ziemniaki przyrządzam w niecałą godzinę. Nigdy się nie spieszę, kiedy gotuję. Obiad w 30 minut według Jamie`s jest dla mnie raczej niemożliwy do wykonania, no chyba, że smażę naleśniki… Ryba
codojedzeniaroztopić. Dodać posiekany czosnek i smażyć kilka sekund. Wrzucić szpinak, smażyć mieszając aż szpinak zmięknie. Podanie – na talerzu rozłożyć kleksik szpinaku, położyć na nim rybkę. Serwować w towarzystwie ziemniaków. Rybka pyszna smacznego
Kuchnia PokoleńStad dziś odświeżam Wam przepis na klasycznego śledzia w oleju. Zobaczcie jak ja go robię w domu i powtórzcie u siebie Polecam Wam także: – śledzie w śmietanie na pieczonym ziemniaku – śledź pikantny z chilli i suszonymi pomidorami – tatar ze śledzia – śledzie w wiśniówce – śledź marynowany w occie – śledź na konfiturze z cebuli – śledź w czosnku i majeranku – śledzie w kiszonych
nietylkopasta.plzawijamy ściśle w roladkę. Zawinięte roladki panierujemy kolejno w: mące, jajku i bułce tartej a następnie smażymy na rozgrzanym oleju na złoto ze wszystkich stron. Serwujemy na ciepło z ziemniakami i ulubiona surówką. Czas przygotowania: 30’ Trudność: średnia Ilość porcji: 5 Kaloryczność: 420 kcal
Pyry na Gazłyżkę soku z cytryny) i przyprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Pozostawiamy na ogniu jeszcze około 10-15 min., już bez przykrywania, aż sos trochę zgęstnieje. Podajemy z ziemniakami, makaronem czy kaszą
Kuchnia MagdaLenyłyżkę soku z cytryny) i przyprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Pozostawiamy na ogniu jeszcze około 10-15 min., już bez przykrywania, aż sos trochę zgęstnieje. Podajemy z ziemniakami, makaronem czy kaszą
Kuchnia MagdaLeny