łyżeczka soli Wykonanie: Batata obieramy, kroimy na mniejsze kawałki i gotujemy do miękkości w lekko osolonej wodzie. Po ugotowaniu odstawiamy do wystudzenia. Po przestudzeniu batata przegniatamy przez praskę do ziemniaków, dodajemy jajko i mąkę ziemniaczaną, a następnie wszystko razem mieszamy. Doprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Do gotowej masy stopniowo dosypujemy mąkę, pszenną i cały czas mieszamy. Wyrabiamy aż ciasto
Pomysłowa kuchniaJeśli chcesz pokusić się o szybką wersję domowego dżemu – to wrzuć do garnka świeże lub mrożone truskawki oraz cukier. Podgrzej do wrzenia i rozdrobnij truskawki np. tłuczkiem do ziemniaków. Gotuj przez ok. 15 min na małym ogniu, aż masa zgęstnieje. Na koniec dodaj odrobinę soku z cytryny dla wyrównania smaku. Całkowicie wystudź. 4. MONTAŻ Kanapkę posmaruj obficie masłem orzechowym
Nerds Kitchendodać… suszone grzyby, 2 łyżki chrzanu, włoszczyznę, a po wierzchu posypać natką pietruszki. By zupa była bardziej sycąca i pożywna, wraz z białą kiełbasą ugotuj również warzywa – ziemniaki, marchewkę, seler korzeniowy, korzeń pietruszki. Ostudzony żurek możesz przechowywać w chłodnym miejscu (np. w lodówce) do 3 dni. Po wyłowieniu dodatków (jajek, mięsa, warzyw) nadaje się do zamrożenia w szczelnie
Kulinarny S.O.S.dodać… suszone grzyby, 2 łyżki chrzanu, włoszczyznę, a po wierzchu posypać natką pietruszki. By zupa była bardziej sycąca i pożywna, wraz z białą kiełbasą ugotuj również warzywa – ziemniaki, marchewkę, seler korzeniowy, korzeń pietruszki. Ostudzony żurek możesz przechowywać w chłodnym miejscu (np. w lodówce) do 3 dni. Po wyłowieniu dodatków (jajek, mięsa, warzyw) nadaje się do zamrożenia w szczelnie
Kulinarne S.O.S.grzybami i wlać śmietanę wymieszaną z musztardą sarepską. Całość wymieszać i dusić kilka minut pod przykryciem. Sos powinien lekko się zagęścić. Gotowe danie od razu podawać, np. z ziemniakami, ryżem. Etapy przygotowywania dania
Ugotowaćdana potrawa nam zasmakuje. Ja przygotowałam rostbef wołowy pieczony w soli. Kiedyś piekłam tak karkówkę i była smaczna, więc tym razem padło na wołowinę. Podałam ja z pieczonymi ziemniakami i surówką z czerwonej kapusty ale Wy możecie zrobić inną kombinację i zrobić też sos. Myślę, że taka propozycja zagości na Święta bo mało pracy a efekt smaczny. Rostbef podałam
Ewa w kuchniSiekane kotlety drobiowe z papryką i kukurydzą podajcie z ziemniakami, frytkami z piekarnika czy łódeczkami ziemniaczanymi . Możecie serwować je również świeżą sałatą czy warzywami z piekarnika . Pasują do wszystkiego, są delikatne w smaku oraz bardzo łatwe w przygotowaniu. Jeżeli robiliście z mojego przepisu Kotleciki z kurczaka z serem i majonezem , ten przepis na pewno Wam również posmakuje. Najważniejsze o czym
Kuchnia BazyliiChrupiące i smaczne krokiety naleśnikowe świetnie nadają się do podania z gorącym rosołem lub klarownym barszczem, ale i jako samodzielne danie z dodatkami typu ziemniaki, sos i surówka. Tanie i proste w przygotowaniu urozmaicą każdy obiad. Składniki (4 porcje) -4 naleśniki -300 g mielonego mięsa -200 g pieczarek -1/2 cebuli -1 jajko -bułka tarta do panierowania -sól, pieprz
Zielona Kuchniaboczkiem – szakszuka z dynią – szakszuka z kurkami – szakszuka z fasolą – zielona szakszuka – szakszuka z fetą – szakszuka ze szpinakiem – pikantna szakszuka z ziemniakami – w jednym miejscu wszystkie moje najlepsze przepisy na kolację Polecam Wa też inne przepisy na śniadania: – placki serowe – placki jogurtowe z owocami – omlet z białek – omlet z pomidorami – pasta jajeczna
nietylkopasta.pljest łatwo przyswajalny. Pieczona gęś to danie, dla którego warto poświęcić czas, bo pięknie odwdzięczy się za włożony w przygotowania wysiłek. Do pieczonej gęsi bardzo dobrze pasują kopytka , pieczone ziemniaki , kluski śląskie . Można podać też z kaszą z farszu – wystarczy na 4 spore porcje. Do gęsi tradycyjnie podaje się modrą kaszę. Naszym zdaniem prosta surówka jest jednak lepsza
Niedzielny kucharzdzieci 😏), ale polecam zostawić widoczne kawałki papryki w sosie, i oprócz czerwonej użyć także żółtej lub pomarańczowej papryki. Będzie jeszcze smaczniej! Takie danie serwuję zazwyczaj z ryżem, ale z ziemniakami czy kasza też będzie smacznie 😍 Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka 2 czerwone papryki 2 cebule 2-3 ząbki czosnku puszka pomidorów w sosie własnym 1 łyżka koncentratu pomidorowego sól
Walijskie PichcenieFajny pomysł na wykorzystanie ziemniaków np z dnia poprzedniego.Delikatne i mięciutkie w środku,a chrupiące z zewnątrz.Zrobicie je na prawdę szybko i łatwo.U mnie z sosem pomidorowym,ale można je zrobić również z koperkowym,jogurtowym lub śmietanowym-polecam
Swojskie jedzonkosię pięknie zezłocą. W trakcie smażenia przygotuj sos. Wymieszaj majonez Kielecki, jogurt grecki, czosnek przeciśnięty przez praskę i koperek. Kurczaka podawaj z sosem czosnkowym, pysznie smakuje z sałatką, ziemniakami lub innymi dodatkami. Możesz podawać go na ciepło lub zimno. SMACZNEGO! Artykuł Kotlety z kurczaka z majonezem pochodzi z serwisu nietylkopasta.pl
nietylkopasta.pl