Niby co pod ręką, to do gara, jednak długo myśleliśmy jakie smaki dodać do pomidorów. Wyszło bardzo smaczne połączenie. Składniki: 250 g mielonego mięsa wieprzowo-wołowego 3 ziemniaki 1 duża marchew 1 kawałek selera korzeniowego 1 por 3 łyżki oleju słonecznikowego 1 litr bulionu cielęcego 1 puszka krojonych pomidorów 1 czerwona papryka 1 mała puszka fasoli pieczonej w pomidorach
R'n'G KitchenCześć! Strogonow w moim domowym wydaniu. Taka wersja bardzo smakuje mojej rodzinie. Podawałam go z pieczonymi ziemniakami co okazało się smacznym pomysłem :) Składniki: * 60 dkg mięsa wołowego * 1 papryka * 6 pieczarek *1 cebula *6 średniej wielkości ogórków kiszonych * 2 łyżki koncentratu pomidorowego * 1/3 szklanki śmietany 30 % * sól, papryka ostra i słodka * 2 łyżki oleju * 3 liście laurowe * 5 ziarenek
Pieprzyć z Fantazjązrob ić pasztet … paszteciki do b arszczu… lub kotlety drobiowe Poniżej podaję Wam przepis na takie kotleciki z dodatkiem pieczarek i cebuli Doskonale pasują do… gotowanych ziemniaków… frytek… ryżu… ulubionej surówki lub sałatki obiadowej. Smaczne… tanie… łatwe do zrobienia – z przygotowaniem poradzą sobie nawet osoby nie mające kulinarnego doświadczenia. Zapraszam
Kulinarne S.O.S.zrob ić pasztet … paszteciki do b arszczu… lub kotlety drobiowe Poniżej podaję Wam przepis na takie kotleciki z dodatkiem pieczarek i cebuli Doskonale pasują do… gotowanych ziemniaków… frytek… ryżu… ulubionej surówki lub sałatki obiadowej. Smaczne… tanie… łatwe do zrobienia – z przygotowaniem poradzą sobie nawet osoby nie mające kulinarnego doświadczenia. Zapraszam
Kulinarny S.O.S.doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Gotujemy pod przykryciem na średnim ogniu, przez 15minut. Na koniec dorzucamy posiekaną zieleninę jeśli lubimy, mieszamy i podjemy klopsiki z ulubionymi dodatkami, tj. ziemniakami, ryżem, kaszą, makaronem Artykuł Klopsiki w sosie pomidorowym pochodzi z serwisu Niepieprz
NiePieprz.plkoperek i wymieszać, włożyć do sosu pręgę - pręga wołowa gotowana z kurą rosołową na rosół, rosół jest bardzo aromatyczny, esencjonalny, pręgę na drugi dzień podajemy w sosie chrzanowym do ziemniaków...........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięSoczysta i miękka wieprzowina z delikatnie pikantnym posmakiem. Smaczna zarówno z dodatkami, takimi jak ziemniaki czy kasza, jak i z plackami ziemniaczanymi. Składniki (4 porcje) -800 g szynki wieprzowej -100 g wędzonego boczku -1 mała cebula -2 świeże chili -1 czerwona papryka -1 ząbek czosnku -150 ml białego wina -100 ml passaty pomidorowej -1 szkl. bulionu -2 łyżki oleju
Zielona KuchniaSałatka z sosem miodowo- musztardowym jest bardzo szybka w wykonaniu i smakuje obłędnie. Idealne połączenie musztardy i miodu nada jej odpowiedniego charakteru. Taka sałatka świetnie sprawdzi
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!bardzo dużo kalorii. 6 . Majonez – jest to tak zwana bomba kaloryczna, (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); najlepiej zastąpić go jogurtem greckim, bądź mieszać z jogurtem naturalnym. 7. Frytki – ziemniaki smażone wciągają w siebie cały możliwy tłuszcz, co powoduje, że są bardzo ciężkie i mają bardzo dużo kalorii. 8. Lody – zawierają bardzo dużo cukrów, należy je odstawić, bądź jeść
To Musisz WiedziećŚwietne do kanapek z serem, miodem czy konfiturami. Lekko słodkie z delikatnie maślaną nutką, dzięki dodatkowi śmietany. Na blogu były już przepisy na wszelkiego rodzaju pieczywo z dodatkiem owsianki, ziemniaków. Nie było jednak przepisu na pieczywo z dynią. Dzisiaj zatem nadrabiam te zaległości. Dzięki dodatkowi puree z dyni, bułeczki mają niepowtarzalny, pomarańczowawy kolor. Jeśli macie problem ze zrobieniem puree, poszukajcie
Mieszam w Garnkukażdy lubi inaczej. Smak maślaków jest wspaniały, dlatego też postanowiłam jak inaczej można je podać. Do garnka wlać wodę, dodać pokrojoną drobno marchew i por, listki laurowe, ziele angielskie, ziemniaki oskrobane i pokrojone w małe kawałki, grzyby pokrojone drobno. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Gotować 15 minut. Rozgrzać patelnię i wrzucić pokrojony drobną kostkę boczek. Smażyć aż boczek się
Kuchnia Pokoleńżołądków drobiowych 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżeczka ostrej papryki, 1 łyżka słodkiej papryki duża cebula, sól i pieprz do smaku olej do smażenia opcjonalnie: makaron, kasza, ziemniaki Jak przygotować gulasz z żołądków drobiowych? Cebulę kroimy w piórka. Umyte i oczyszczone żołądki kroimy w kostkę, doprawiamy papryką, solą i pieprzem. wrzucamy na rozgrzany olej. Podsmażamy i dodajemy pokrojoną w piórka
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięmiasta Olecko. Tematem były trzy potrawy regionalne: - Farszynki – potrawa przywieziona na Warmię i Mazury po II wojnie światowej przez przesiedleńców z Kresów Wschodnich. Szybko się zaaklimatyzowała na terenach, gdzie ziemniaki królowały, a mięsa było mniej. Farszynki to smażone, faszerowane kluski kartoflane, w kształcie kotletów, z nadzieniem mięsno - jajecznym. Jajka gotowane na twardo były dodawane w celu „rozmnożenia” farszu mięsnego. - Plince
królestwo garówchłodnika, do mięsa i sosu, zamiast obiadu i na przekąskę. Na Kurpiach babkę nazywa się rejbakiem albo kartoflakiem. Ten przepis jest z marchewką. Marchewkowy będzie też deser! Składniki: kilo ziemniaków umytych i obranych kilo marchewek umytych i obranych 3 cebule pokrojone w drobną kostkę 2 jajka pół szklanki kaszy manny (nie ugotowanej) pół szklanki oleju po pół łyżeczki pieprzu, majeranku
Ugotowane pozamiatane