Krem z marchwi 179Krem, za którym szaleje moje dziecko musiał ujrzeć światło dzienne Były kremy białe, dyniowe, cebulowe, z ziemniaków, buraczane to i czas na marchew w roli głównej. Najlepsza, według rankingu i gustu mojej małej smakoszki to zupa krem z marchwi i buraków, czemu się nie dziwię? Słodkie, delikatne smaki, które możecie przełamać porządnie doprawiając imbirem i chili. Znam wersję z dodatkiem
Zasmakuj Kuchni
Barszczyk z botwinki. Zupa buraczkowa z botwinką. 227kminkiem mielonym. Na końcu dodaję łyżkę octu jabłkowego lub 2 łyżki soku z cytryny, dzięki temu zupa nie straci buraczkowego koloru. Taka zupę podaję z osobno ugotowanymi młodymi ziemniakami, jajkiem na twardo i zieleniną : np. posiekany koperek, zielona pietruszka, czy szczypior. Smacznego
Kuchnia z widokiem na ogród
Polędwica z mintaja 196Delikatne mięso z mintaja idealnie komponuje się z surówką z młodej kapusty, do tego młode ziemniaki i świeży koperek. Mega ;) Składniki: 800 g polędwicy z mintaja sok z cytryny mąka kukurydziana 2 jajka bułka tarta smalec wieprzowy do smażenia olej sól, pieprz Przygotowanie: Polędwicę dzielimy na kawałki, skrapiamy sokiem z cytryny, oprószamy solą i pieprzem. Obtaczamy w mące, następnie rozbełtanym
R'n'G Kitchen
Filety kurczaka z boczkiem 151Niesamowicie szybkie i proste danie. A przy tym jakie smaczne! Pysznie smakuje z kluskami, makaronem lub ziemniakami. Takie danie kaszą i ryżem też nie pogardzi. Bierzcie, smakujcie. Delektujcie się soczystym mięsem w wyśmienitym sosie. Składniki: 500 g filetów z udka kurczaka 150 g wędzonego boczku 1 cebula 1 marchew 1 kawałek selera korzeniowego 4 łyżki oleju rzepakowego (suszony pomidor
R'n'G Kitchen
Zjadłem mięsnego burgera bez mięsa! 164sprawiło, że udało się stworzyć produkt zawierający żelazoporfirynę roślinną. To właśnie ten związek odpowiada zdaniem wielu za mięsny smak potraw. Firma, o której było głośno dodało ją do białka ziemniaków, pszenicy i soi, a także tłuszczu kokosowego. Całość stworzyła tak zwane Impossible Burgers, a więc „niemożliwe burgery”. Już wtedy roślinne mięso typu Beyond Meat zaczęło podbijać świat. Choć twórcy tego
Fleksitarianizm.pl
Szparagi pieczone w mięsie mielonym 220kotleciki wyłożyć na blachę wyścieloną papierem do pieczenia lub matą silikonową i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 25- 30 minut. Kotleciki podałam z talarkami pieczonych ziemniaków i sałatką ze szparagów z papryką, pomidorem malinowym i kukurydzą na ciepło. Smacznego Szparagi pieczone w mięsie mielonym Szparagi pieczone w mięsie mielonym Szparagi pieczone w mięsie mielonym Szparagi pieczone
Smaki Armine
Wtorek: Pieczone skrzydełka buffalo 174skrzydełka ponownie do piekarnika. Zwiększ temperaturę do 220 stopni. Zapiekaj jeszcze przez kilka minut, aż skrzydełka zaczną się delikatnie przypalać. Wyjmij z piekarnika i podawaj z pieczonymi frytkami, pieczonymi ziemniakami i świeżą sałatą. Smacznego! Artykuł Wtorek: Pieczone skrzydełka buffalo pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz
Niedzielny kucharz
Wiosenna zupka 176skrzydełka z kurczaka 1/4 główki młodej kapusty 4 młode marchewki 1mały młody por 1 mały młody seler z natką 2 gałązki natki pietruszki 1 mkoda c ebulka 1 ziemniak (stary) 1/2 pęczka koperku mały kubek słodkiej śmietany 1 łyżeczka cukru 1 łyżka soku z cytryny sól, pieprz mielony do smaku Kapustę oczyściłam, obrałam ze starych liści, umyłam i drobno
Co w garnkach piszczy
Siekane kotleciki z kurczaka 135minuty. Dzięki temu mięso będzie mięciutkie i delikatne. Usmażone kotleciki przekładamy na ręcznik papierowy, aby zdjąć nadmiar tłuszczu i od razu podajemy. Będą świetnie smakowały w towarzystwie ziemniaków gotowanych, puree (przepis tutaj ) lub pieczonych (np. z tego przepisu ). Smacznego! Artykuł Siekane kotleciki z kurczaka pochodzi z serwisu Analiza Smaku
Analiza Smaku
Polędwiczki w sosie śmietanowo-musztardowym 315sosie. Całość oprószamy jeszcze solą i pieprzem i ponownie dusimy przez kilka minut pod przykryciem. Po około 5 minutach danie jest gotowe i można podawać. Smakuje świetnie z ziemniakami, ziemniaczkami pieczonymi lub kopytkami. Palce lizać! Smacznego! Artykuł Polędwiczki w sosie śmietanowo-musztardowym pochodzi z serwisu Analiza Smaku
Analiza Smaku
Zakładanie zielnika w kuchni – porady i inspiracje 177mocnym, zdecydowanym aromacie, dlatego najczęściej używa się go do różnego rodzaju mięs – wołowiny, jagnięciny, wieprzowiny, dziczyzny, ale także drobiu czy ryb. Świetnie komponuje się z pieczonymi warzywami, szczególnie ziemniakami. Zawiera w sobie sporo antyoksydantów, które są podstawą zdrowego układu krążenia. Bazylia Podstawowa przyprawa do sporządzenia większości dań kuchni włoskiej oraz śródziemnomorskiej. Doskonale łączy się z dojrzałymi pomidorami, świeżą mozzarellą
Rozdomowiona
KLOPSIKI W SOSIE KOPERKOWYM 202hartujemy gorącym bulionem, dodajemy mąkę wymieszaną z 3 łyżkami zimnej wody, mieszamy i wlewamy do garnka z pulpecikami, mieszamy i jeszcze przez moment gotujemy do zawrzenia. Podajemy z ziemniakami lub makaronem, polewamy sosem
Z Majeczką w kuchni
Gołąbki z młodej kapusty w sosie pomidorowym 175młodej kapusty są gotowe przekładam je do innego naczynia, a pozostały z gotowania gołąbków wywar wykorzystuję do przygotowania sosu pomidorowego. Gołąbki z młodej kapusty w sosie pomidorowym podaję z ziemniakami lub z chlebem Sos pomidorowy do gołąbków z młodej kapusty składniki i przygotowanie 1 kg polnych pomidorów lub 2-3 puszki pomidorów bez skórek 3 szklanki wywaru z gotowania gołąbków
Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Surówka z młodej kapusty z koperkiem 186przepis na prostą i naprawdę szybką w przygotowaniu surówkę z młodej kapusty z koperkiem. Idealna do drugiego dania. Ja dziś podałam ją do prostego sosu z piersi kurczaka i ziemniaków. Idealne połączenie. A co u Was dziś było pysznego na obiad? Szukając innych pomysłów z młodą kapustą polecam Wam spróbować: Gołąbki z młodą kapustą (bez zawijania) Bigos z młodej kapusty
Słodkie okruszki