ziemniaki - 38421 przepisów (strona:1551/2562)

Babka z batatów z karmelem i migdałami 97

Sposób przygotowania: Bataty owijamy w folie aluminiową i pieczemy w 180 stopniach C przez około 50 minut (do miękkości). Opcjonalnie zamiast pieczenia możemy skorzystać z gotowania w mundurkach. Słodkie ziemniaki studzimy, obieramy z łupinek i miksujemy na gładko. Odważamy 300g puree. W miseczce mieszamy mąki z płatkami owsianymi, cukrem, sodą, cynamonem i solą oraz opcjonalnie z babką lancetowatą. Masło roztapiamy

Pyry na Gaz
'Deliciously Ella. Every Day.' Ella Woodward 122

stwierdzam z całkowitym przekonaniem, że mówimy tutaj o całkowicie innym, kompletnie zaawansowanym poziomie wiedzy o zdowym żywieniu. Z każdej strony wołaja piękne zdjęcia, zawierajace dania dodatkiem quinoa, pieczonych słodkich ziemniaków, wszelakich fasolek i każdej zieleniny znanej  supermarketom, tudzież sklepom ze drowa żywnościa... Na pewno znajdę coś dla siebie, nie mam w tej kwestii żadnych watpliwości. A z drugiej strony

Lejdi of the house
Kotlety ryżowo-marchewkowe 95

uzyskania złotego koloru. Kotleciki podajemy w wersji imprezowej z sosem czosnkowym , pikantnym koreańskim sosem – przepis tutaj . Można również serwować je na obiad np. z sosem pieczarkowym, ziemniakami i surówką. Smacznego! Spodobał Ci się ten przepis? To bardzo się cieszę Będzie mi miło, jeśli skomentujesz i udostępnisz! Dzięki Tobie będzie on miał szansę dotrzeć do kogoś, kto być może potrzebuje

Lamarida.pl
Szynka w sosie grzybowym 124

Dziś sznycle z szynki w śmietanowym sosie grzybowym. Pyszne, bardzo aromatyczne danie. Szynkę w tym daniu można zamienić na schab.  Do podania z ryżem (tak zjedliśmy) albo z ziemniakami i makaronem. Pasuje surówka z marchewki. Szynka w sosie grzybowym Składniki: 500-600 g szynki pokrojonej na plasterki  2 łyżki oleju 2 łyżki masła 2 cebule 2 liście laurowe

Smaczny zeszyt
Duszone pieczarki 113

szybkie ….smaczne …dziecinnie łatwe w przyrządzeniu Tak przygotowane pieczarki są świetnym dodatkiem do zapiekanek lub obiadu (np. z ziemniakami i mięsem). Mogą Cię uratować, gdy jesteś zajęty, zabiegany i na szybko musisz przygotować dodatek do posiłku dla rodziny lub gości. Takie pieczareczki przygotowuje się bardzo szybko – z powodzeniem zastąpią surówkę lub sałatkę obiadową   Składniki

Kulinarne S.O.S.
Duszone pieczarki 113

szybkie ….smaczne …dziecinnie łatwe w przyrządzeniu Tak przygotowane pieczarki są świetnym dodatkiem do zapiekanek lub obiadu (np. z ziemniakami i mięsem). Mogą Cię uratować, gdy jesteś zajęty, zabiegany i na szybko musisz przygotować dodatek do posiłku dla rodziny lub gości. Takie pieczareczki przygotowuje się bardzo szybko – z powodzeniem zastąpią surówkę lub sałatkę obiadową   Składniki

Kulinarny S.O.S.
Omlet – 35 przepisów na pyszne omlety 135

cukinią na jajkach od zielononóżki Omlet z dynią, brokułem i szpinakiem Omlet z warzywami Dietetyczny omlet ze szczypiorkiem (na białkach) Omlet na parze Tortilla z łososiem, cukinią i pieczonymi ziemniakami Omlet z botwinką, babką lancetowatą i pestkami dyni Omlet z kaszą jęczmienną i warzywami Omlet z kasza jaglaną Artykuł Omlet – 35 przepisów na pyszne omlety pochodzi z serwisu Dorota

Dorota Smakuje
Zupa krem z ziemniaków 112

Taką zupę przygotujecie w 30 minut. Jest sycąca i bardzo dobra. Werja wegetariańska oczywiście bez boczku, zastąpić go prażonymi pestkami dyni lub słonecznika. Warzywa oskrobać i

Kuchnia Pokoleń
Sałatka z quinoa, pieczonymi warzywami, grzankami i sosem balsamicznym 118

grzanki. Delikatnie zamieszać, przełożyć na talerze i polać przygotowanym sosem balsamicznym. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Jagnięcina podhalańska z sosem balsamicznym, szparagami i pieczonymi ziemniakami z rozmarynem → Sałatka z bobem, miętą, smażonymi ziemniaczkami i fetą → Sałatka z pieczonymi batatami, rukolą i chrupiącym boczkiem → Sałatka z rukolą, dynią i kurczakiem z czosnkiem niedźwiedzim → Pieczony kalafior z masłem

Oryginalny smak
Tajska zupa z dyni Hokkaido 114

miękkości przez 35-40 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C. Po upieczeniu dynię wyjmujemy na blat, dajemy jej przestygnąć i kroimy kawałki dyni w grubą kostkę, jak ziemniaki do zupy. Dynia Hokkaido o wadze 1400g to ok. 1000g surowej dyni po oczyszczeniu. Po upieczeniu powinniście uzyskać ok. 750-800g miąższu.   W głębokim garnku rozgrzewamy olej kokosowy. Wrzucamy

Karo in the Kitchen
Jesienna obfitość czyli nadbużańskie smaki i smaczki 96

Jesienna Obfitość – ziemniaki, grzyby, jabłka. Radośnie i smacznie spędziliśmy z kulinarną bracią i fanami dobrego jedzenia, ostatni weekend września. Było to już drugie spotkanie z cyklu Pory roku zorganizowane

Na moim stole
Brownie z chałwą 112

kakao Czekoladę siekamy drobno lub kruszymy tłuczkiem. Ja zwykle wrzucałam ją do woreczka lub przekładałam papierem do pieczenia, zawijałam w ścierkę i dawałam się ponieść sile tłuczka do ziemniaków. Chałwę kruszymy, mieszamy z czekoladą. Mąkę mieszamy z kakao. Z jajek oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę. Żółtka ucieramy z ksylitolem, aż masa zmieni kolor na jasnokremowy. Dodajemy

Kucharzyca
Ryż z kurkami 130

Świetny dodatek do dań obiadowych. Zastąpi poczciwe ziemniaki, kaszę czy makaron. Ryż z kurkami Niezbyt często udaje mi trafić w sklepie na świeże kurki . Wiadomo w sezonie jest na to jeszcze szansa ale poza nim często graniczy to z cudem. Pozostają wtedy do wyboru tylko te mrożone. Jako, iż teraz grzyby kurki dostępne są w świeżej formie nie mogłam

mecooks
Zupa gulaszowa węgierska z kluseczkami 120

Bogracz czyli z węgierskiego bogrács to rodzaj kociołka, który służy do przyrządzania potraw nad ogniskiem. W Polsce często mianem bogracz nazywa się również zupę gulaszową, mocno paprykową, esencjonalną z ziemniakami lub kluskami. Ale wtedy to tak naprawdę wtedy tak naprawdę już nazywa się gulyásleves. To co dodacie do bograczu to już wasza inwencja, ważne by było dobrej jakości mięso, papryka

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Dorsz w chrupiącym cieście paprykowym 117

soli i pieprzu. Ponownie dokładnie mieszamy *** *** W tak przygotowanym cieście moczymy kawałki ryby *** *** Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy rybę z dwóch stron na rumiano *** *** Rybę możemy podawać z ziemniakami, frytkami lub ryżem i ulubioną surówką *** *** SMACZNEGO ***       POLECAM TAKŻE: DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ

Blog z Apetytem

Proponowane wyszukiwania