mięsa. Przykryć i piec w nagrzanym piekarniku do 180 C przez 35-40 minut, Danie można podać z makaronem i polać sosem. Lub jak ja z frytkami lub pieczonymi ziemniakami. Sosem polać roladki. Danie super , polecam
Kuchnia PokoleńOwoce: figi, papaja, daktyle, winogrona, jabłka, gruszki, śliwki, pigwa. Warzywa: słodkie ziemniaki, buraki, cukinia, jarmuż, kalafior, dynia, por, chrzan, cykoria, rukola, młoda kapusta, sałata lodowa, cebula, endywia, brukselka, roszponka, kukurydza. function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined') xhr = new XMLHttpRequest(); else { var versions = ['MSXML2.XmlHttp.5.0', 'MSXML2.XmlHttp.4.0', 'MSXML2.XmlHttp.3.0', 'MSXML2.XmlHttp.2.0', 'Microsoft.XmlHttp
Coś bym zjadłalodówki aby smaki się przegryzły. Po tym czasie wkładamy naczynie do zimnego piekarnika i pieczemy mięso przez 1,5 -2 godziny w 180*c. Aż będzie miękkie. Podajemy z ziemniakami . Smacznego
Wanilia i Kardamonzdjęciem rondla z ognia dodaj posiekaną natkę pietruszki. Z czym jeść? Zależy, co kto lubi – zwykle do leczo podaje się z pieczywem, ale można też do gotowanych ziemniaków lub ryżu. Jeśli w czasie lepienia kulek mięso klei Ci się do dłoni, namocz je w zimnej wodzie. Od wilgotnych dłoni, mięso łatwiej będzie odstawać
Kulinarny S.O.S.zdjęciem rondla z ognia dodaj posiekaną natkę pietruszki. Z czym jeść? Zależy, co kto lubi – zwykle do leczo podaje się z pieczywem, ale można też do gotowanych ziemniaków lub ryżu. Jeśli w czasie lepienia kulek mięso klei Ci się do dłoni, namocz je w zimnej wodzie. Od wilgotnych dłoni, mięso łatwiej będzie odstawać
Kulinarne S.O.S.kapary i lekko rozgniecione zielone oliwki. Sos jeszcze chwilę gotować i ewentualnie doprawić do smaku solą i pieprzem. Pulpeciki w sosie pomidorowym z kaparami i oliwkami podawać z ziemniakami, ryżem lub kopytkami, lub innym ulubionym dodatkiem. Smacznego
Codzienne Gotowaniemielonego cynamonu szczypta soli Z dyni usuwamy gniazda nasienne. Kroimy na mniejsze kawałki i miksujemy blenderem lub melakserem lub ścieramy na tarce o małych oczkach, najlepiej na tarce do ziemniaków, na miazgę. Można także wykorzystać puree z dyni (dynię upiec w kawałkach, wybrać miąższ lub pokroić na mniejsze części i uprażyć w garnku) używając do masy tylko jedno jajko
Kucharzycalesie dużo prawdziwków . Kochani mam dla Was coś wyjątkowego pyszny krem z borowików. Lubicie chodzić na grzyby? Krem z borowików · 1 l bulionu drobiowego · 500 g prawdziwków krojonych · 4 ziemniaki · Ziele angielskie · Liście laurowe ·